World of Witchers ― and other nightmares
 
HomeHome  Gy.I.K.Gy.I.K.  KeresésKeresés  TaglistaTaglista  CsoportokCsoportok  RegisztrációRegisztráció  BelépésBelépés  
Belépés
Felhasználónév:
Jelszó:
Automatikus bejelentkezés: 
:: Elfelejtettem a jelszavam!
Hirdetőtábla
Ki van itt?
Jelenleg 1 felhasználó van itt :: 0 regisztrált, 0 rejtett és 1 vendég

Nincs

A legtöbb felhasználó (14 fő) Szomb. Jan. 05 2019, 20:35-kor volt itt.
Latest topics

by Faithel Jieh
Yesterday at 12:45

Tagjaink
Music of the Snow

Share | 
 

 Az első szikra nyomában (Cenro és Lucio)

Go down 
SzerzőÜzenet
Lucio Marcus Draegan

avatar

Hozzászólások száma :
40
Reagok száma :
32
Join date :
2018. Sep. 27.
Tartózkodási hely :
Talgar, a tenger

TémanyitásTárgy: Az első szikra nyomában (Cenro és Lucio)   Kedd Okt. 16 2018, 11:57Az Első Szikra
Fénye kék, mint az ég,
Ereje ősi, elfeledték rég.
Hideg kristály tele élettel,
Ez lesz a szörnynek elégtétel.
Használja majd minden rosszra,
Ettől szökken majd szárba,
az élőholtak vad hulláma.
.


Nirával elkezdtük a terveket. A szekta egy-két tagjával már megterveztük az első próbát. El is kezdték építeni az oszlopokat, közel a faluhoz. Közel? Hogyne! Az egyik szektatag szobrásznak mondva magát egyenesen a főtérre építteti az oszlopokat, mondván, hogy dicsőségen Melitelének állíttatja. A falubeliek pedig nem visszakoznak. Pénzt kapnak azért, ha segítenek, később pedig mutogathatják az áthaladóknak. Ők látványosságot remélnek belőle.  Azonban hiába épülnek fel az oszlopok, ha nincs, ami megtöltse őket. Ezek a kristályok azonban ritkák. Bizonyos helyeken, bizonyos mértékekkel fordulnak elő. Mindenki ezek után kutakodik. Még én is kimozdultam Talgarból, hogy szerezzek ilyet... és persze azért, hogy közben növeljem a kört, akikre hatok.
A mostani megállóm Oxenfurt. Novigrádot már elhagytam, és Vizima felé tartok. A hegyek valahogy több sikerrel kecsegtetnek, mint a vizek, de hallottam, hogy itt is előfordulhat. Így hát eljöttem errefelé, hogy körbe nézzek. A fogadó, ahol megszálltam, egész hangulatosnak mondható. Nyilván nem egy grófi fogadtatást kaptam, de nem is vártam. Most nem várkapitányként voltam itt, hanem utazóként, hajóskapitányként. Az "álruhám" is ennek felelt meg. Az értékeimre persze ügyeltem, mert a város fénye azért elég mély sötétséget is rejtett.
Egyébként azon kívül, hogy itt alszom, más is a fogadóba vezetett. Itt aztán sok mindenki megfordul, és hátha van egy vállalkozó szellemű bárány, akit rá tudok venni szép szavakkal, vagy szépen csillogó koronával a keresésre. Magamhoz vettem egy korsó italt, leültem egy asztalhoz és körbe néztem a díszes kompánián. Kinézetemmel alig tűnhettem ki, hiszen elég sok errefelé a vándor, a halász, a tengerész, a szerencsevadász, kincsvadász, katona, bárd, színész, satöbbi. A lényeg, hogy voltak nálam szebben, fényesebben öltözködőek, és hangosabban beszélők.
Közben ki is néztem magamnak valakit. Egy tünde nő. Ő se nagyon emelkedik ki az oxenfurti kocsma, vagy is ahogy ők mondják, fogadó alaptagjaitól. És pont ez tetszik benne a legjobban. Ő is a háttérbe olvadva üldögél az asztalnál. Felkelek a saját asztalomtól, és a korsómat fogva oda sétálok a nő asztalához és megállok amellett.
- Szabad? - kérdezem, hogy leülhetek-e. Persze idebent nincs rajtam a csuklyám, hogy még se legyen azért gyanús, vagy sötét. Nyugodtan végig mérhet. Egy kard van még nálam, de azon látszik, hogy szépen karban van tartva. Ruhám kevéssé viseltes, övemen viszont a táskák nehezek, húzza őket lefelé a súly.I have an interest in understanding evil. Who is the bad guy - the vampire who kills people and sucks their blood, or the survivalists who kill people to save their own lives?
Is evil merely a creation of people?
Or is there an evil nature?
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Cenro

avatar

Hozzászólások száma :
14
Reagok száma :
11
Join date :
2018. Sep. 14.
Tartózkodási hely :
Brokilon

TémanyitásTárgy: Re: Az első szikra nyomában (Cenro és Lucio)   Pént. Nov. 02 2018, 16:11

Követtem terveimet és nem töltöttem sok időt Norvigrad-ban. Igaz Cenra-nak hálás vagyok a segítségéért é, majd ezt vissza fogom fizetni, de most elkel kezdenem gondoskodnom magamról. Könnyű azt mondani. fogalmam sincs, hogy miképp működnek a dolgok a való életben. Nem tudom, hogy lehet pénzt keresni a legegyszerűbben. Vagy elég e az, hogy a harcokból próbálok megélni.
Most érzem csak igazán magam elveszettnek. Itt a kezemben a szabadságom, de mit kezdjek vele? Nem tudom mihez kezdjek. Úti célom is ismeretlen csak megyek és reménykedek, hogy pár katonával nem futok össze. Még, ha nem is azok lennének, akik keresnek azért ők is kíváncsiak lennének, ha egy nő egy maga sétálgat. Végül elértem egy várost. Megnéztem van e valami, amiből megtudhatom mi ennek a neve. O...Oxem..furt. Kíváncsi vagyok, hogy van e valami jelentése, vagy nem tudták, hogy kéne hívni a várost. Körbe néztem. Hol tudnék leülni elgondolkodni egy kicsit, hogy még is mi legyen. Nem is kerestem sokat. Egy kocsma szerű hely felé vettem az irányt és bementem.
Bent korsót szorongató emberek beszélgettek, üldögéltek. Én kinéztem magamnak egy árválkodó, üres asztalt és oda ültem. Nem kértem semmit csak magam elé bámultam és gondolkodtam. Próbáltam emlékeimből is előhalászni valamit, amit feltudnék használni. De csak a kiképzés és a verések jutnak eszembe. Sajnálom, hogy az utazások nem maradtak meg bennem pedig most azokra lenne most a legnagyobb szükségem.
Gondolataim és tervem szövését egy valaki zavarta meg. Egy férfi. Látszót rajta, hogy ő sem ide valosi.
- Csak tessék. - válaszolok kérdésére. Az arcát néztem. Fogságom során megtanultam, hogy melyik arc mit jelent. Az arcokról tájékozottam innen tudtam kiben bízhatók egy kicsit is. De ő más. Arca nem árul el semmit nekem. Talán jobb lesz vele vigyáznom. Főleg, ha nem akarok már most elveszíteni szabadságom.


A hozzászólást Cenro összesen 1 alkalommal szerkesztette, legutóbb Kedd Nov. 20 2018, 15:34-kor.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Lucio Marcus Draegan

avatar

Hozzászólások száma :
40
Reagok száma :
32
Join date :
2018. Sep. 27.
Tartózkodási hely :
Talgar, a tenger

TémanyitásTárgy: Re: Az első szikra nyomában (Cenro és Lucio)   Kedd Nov. 06 2018, 11:59Az Első Szikra
Fénye kék, mint az ég,
Ereje ősi, elfeledték rég.
Hideg kristály tele élettel,
Ez lesz a szörnynek elégtétel.
Használja majd minden rosszra,
Ettől szökken majd szárba,
az élőholtak vad hulláma.
.


Amikor kiszúrok egy érdekes figurát a fogadóban, nem vagyok rest oda menni hozzá és szabad helyet kérdezni. Szerencsémre, - vagy épp szerencsétlenségemre, az később kiderül - a nő nem küld el, hanem megengedi, hogy leüljek. Ezt meg is teszem, kicsit körbe tekintek még a kocsmában, a korsómba igazán aprót kortyolva, majd a nőre nézek és kissé végig mérem. Egy kicsit szakadt, nagyon sovány és porlepte. Úgy néz ki, mint akinek most el kéne egy mankó.
- Egy tálat a menüből! - emelem fel a kezem a fogadósasszony felé, mikor az errefelé jár, hogy szétossza a rendelt sereket. Az asszony bólint és már döcög is maga zsíros, koca testével, hogy hozza, ami kell.
- Úgy néz ki, mint aki fél lábbal a sírban van. Engedje meg, hogy megvendégeljem egy vacsorára. Különben sem bölcs dolog üres asztal mellett, üres kézzel ülni. A fogadós csak kirakná, hogy foglalja a helyet, a kötekedők pedig könnyebben megtalálják. Bort, sert, vagy esetleg vizet kér? - kérdezem.
- Úgy néz ki, mint akinek kéne egy kis anyagi támogatás. Akar-e koronát keresni? És még csak nem is nehezen? - kérdezem, felkészülve arra, hogy igen hamar el lehet utasítva, vagy hajtva.
I have an interest in understanding evil. Who is the bad guy - the vampire who kills people and sucks their blood, or the survivalists who kill people to save their own lives?
Is evil merely a creation of people?
Or is there an evil nature?
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Cenro

avatar

Hozzászólások száma :
14
Reagok száma :
11
Join date :
2018. Sep. 14.
Tartózkodási hely :
Brokilon

TémanyitásTárgy: Re: Az első szikra nyomában (Cenro és Lucio)   Vas. Nov. 18 2018, 14:06

To: Luc
Hosszú időt töltöttem el cellákban és rácsos szekereken, így nem olyan meglepő, hogy sok mindent nem tudok a világról. De az alapvető dolgokat ismerem. Kell pénz, hogy eltartsam magam, fegyver, hogy megvédjem magam és a ruhám is eléggé feltűnő. Így nehéz lesz munkát találni, hiszen senki sem ismer ki adna nekem munkát itt?
Mikor a férfi leül mellém az arcát kémlelem, majd egy pillanatra kocsmárosra tekintek. Nem néz rám tehát nem ő küldte ide, hogy zavarjon el. Ezek szerint akar tőlem valamit, de mit? Nincs rajtam semmi érdekes, beszélgetős típus sem vagyok. Ezen gondolat enyhe gyanút ébreszt bennem, mely leginkább azért született mert óvatos szeretnék lenni.
Mikor a kezét felemeli és ételt rendel pillantásom az asszonyra vetül. Mikor már szavait felém küldi visszanézek rá. Enyhén megrezdül a szám mosoly akar felkerülni arcomra,amikor azt mondja fél lábbal már a sírban vagyok. De ajkaim nem mozdulnak el helyükről és az a semmilyen, érzelemmentes arc mutatkozik meg, mely már sok éve így áll. Mikor felajánlja, hogy ad nekem enni akkor kicsit elgondolkodtam. Miért akarna nekem enni adni? Nem kéne elfogadnom, mert nem tudom mit fog kérni cserébe érte. De igaza van. A kocsmáros előbb, vagy utóbb észre veszi, hogy csak itt ülök és magam elé bambulok.
- Ha nem bánja elfogadnám. - szólalok meg hozzá téve, hogy a víz nekem elég. Bár gyanakvó vagyok vele kapcsolatban még is elfogadom az ételt.
Teljes figyelmemet azzal sikerült magára terelnie mikor pénzről kezdett el beszélni. Munkát kínál. De miért pont engem kér meg?
- Attól függ milyen munkáról lenne szó. - adom meg a választ jelezve felé, hogy addig nem fogom átgondolni míg nem tudok többet, hogy mennyire lenne rám veszélyes.
From: Cenro
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Lucio Marcus Draegan

avatar

Hozzászólások száma :
40
Reagok száma :
32
Join date :
2018. Sep. 27.
Tartózkodási hely :
Talgar, a tenger

TémanyitásTárgy: Re: Az első szikra nyomában (Cenro és Lucio)   Vas. Nov. 25 2018, 13:05Az Első Szikra
Fénye kék, mint az ég,
Ereje ősi, elfeledték rég.
Hideg kristály tele élettel,
Ez lesz a szörnynek elégtétel.
Használja majd minden rosszra,
Ettől szökken majd szárba,
az élőholtak vad hulláma.
.


Bizonytalan, érzem rajta. Nem kell ehhez telepátia, elég csak a hosszas csendet észlelni a válasza előtt. Azonban elfogadja az ételt, mire egy apró mosoly kerül az arcomra és bólintok. Pár pillanat és a kocsmárosné hoz is két tál jól megrakott ételt mindkettőnk elé.
- Vizet hozzon mellé, de frisset! - mondom a nőnek, aki biccent és már indul is újra útjára. Én a sörbe hörpintek, a fehér habot letörlöm a számról, majd a nőre pillantok a válaszára.
- Keresek valamit. Nem egy apróság, de a vidéken könnyen el tud "bújni". Egy kristály. Nem akármilyen: kék és akkora, mint egy csecsemő. - mondom, majd előveszek az egyik kis szütyőmből egy pergament, amelyre fel van rajzolva részletesen és szépen a kristály. Mintha csak egy könyv kitépett illusztrációja lenne.
- Erő van benne. Kell ahhoz, hogy megmenthessem a földem. Általában termékennyé teszi a földet, amibe bele kerül, vagy erősebbé az állatot, amin rajta van. Több szem többet lát. Ha elhoz nekem egy ilyet, 34 korona üti a markát. - bökök a papírra.
- De az fontos, hogy megtartsa magának, mit keres. Ha más is rájön, ön is és a kristály is veszélybe kerül. A gonoszak szeretik ezeket a maguk javára fordítani a közjó helyett. - mondom fintorogva, majd neki állok enni, miután a hölgy is megkapta a vizét.
I have an interest in understanding evil. Who is the bad guy - the vampire who kills people and sucks their blood, or the survivalists who kill people to save their own lives?
Is evil merely a creation of people?
Or is there an evil nature?
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Cenro

avatar

Hozzászólások száma :
14
Reagok száma :
11
Join date :
2018. Sep. 14.
Tartózkodási hely :
Brokilon

TémanyitásTárgy: Re: Az első szikra nyomában (Cenro és Lucio)   Csüt. Dec. 06 2018, 21:03

To:Luc

Kis szünet után elfogadóm az ételt és nem sokára meghozzák és az idegen vizet is kér nekem. Tekintetem először a nőre szegeződik, majd a férfira. Bár elmondta, hogy azért jött ide, mert kell neki valaki, aki segít neki és pénz is ad érte, de a kíváncsiságom még mindig ott van, hogy miért pont én? Végül elmondja, hogy pontosan mi is lenne a feladatom. Egy kristály megszerzése. Alaposan áttanulmányozom, hiszen még sosem láttam kristályt. Igen érdekesnek találom és abból, amit elmondott kicsit többet tudtam meg róluk, mint a puszta létezésük. Közben elkezdem csipegetni az én adagomat és figyelem magyarázatát. Arra kér tartsam meg magamnak, hogy mit keresünk. Nem lesz nehéz több mint 40 évig csendben voltam ezt a pár órát kibíróm.
- Ne aggódjon nem fogok szólni senkinek. - mondom neki, majd egy kis ideig nézem ahogy eszik végül a sajátomra lesek.

From: Cenro
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Lucio Marcus Draegan

avatar

Hozzászólások száma :
40
Reagok száma :
32
Join date :
2018. Sep. 27.
Tartózkodási hely :
Talgar, a tenger

TémanyitásTárgy: Re: Az első szikra nyomában (Cenro és Lucio)   Szomb. Dec. 08 2018, 10:27Az Első Szikra
Fénye kék, mint az ég,
Ereje ősi, elfeledték rég.
Hideg kristály tele élettel,
Ez lesz a szörnynek elégtétel.
Használja majd minden rosszra,
Ettől szökken majd szárba,
az élőholtak vad hulláma.
.


Megjön az étel, de ő csak ül és néz. Én iszok, majd szintén neki látok az ételnek. Néha rápillantok, de ő csak nézi az ételt.
- Na mi az? - kérdezek rá, két falat között.
- A tündék pillantással emésztenek? - húzok egy jó nagyot a korsóból.
- Egyen, még a végén azt hiszik itt nekem, hogy megfenyegettem vagy valami, amiért nem eszik! - biccentek a tányérja felé, aztán folytatom a magam étkével. Elfogyasztom mindet, a hús fűszeres, ízes szaftja csak úgy szétárad a számban. Igen kellemes érzés.
Néha azért körbe pillantok a kocsmában, gondolataiba lesem a fattyaknak, de senkinek nem tűnik fel, hogy itt vagyunk. Még. Ami jó. Nem akarok feltűnő lenni.
I have an interest in understanding evil. Who is the bad guy - the vampire who kills people and sucks their blood, or the survivalists who kill people to save their own lives?
Is evil merely a creation of people?
Or is there an evil nature?
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Ajánlott tartalom
TémanyitásTárgy: Re: Az első szikra nyomában (Cenro és Lucio)   

Vissza az elejére Go down
 
Az első szikra nyomában (Cenro és Lucio)
Vissza az elejére 
1 / 1 oldal

Permissions in this forum:Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
World of Witchers ― and other nightmares :: Játéktér :: Redania :: Oxenfurt :: Fogadó a Három Csengőhöz-
Ugrás: