World of Witchers ― and other nightmares
 
HomeHome  Gy.I.K.Gy.I.K.  KeresésKeresés  TaglistaTaglista  CsoportokCsoportok  RegisztrációRegisztráció  BelépésBelépés  
Belépés
Felhasználónév:
Jelszó:
Automatikus bejelentkezés: 
:: Elfelejtettem a jelszavam!
Hirdetőtábla
Ki van itt?
Jelenleg 4 felhasználó van itt :: 1 regisztrált, 0 rejtett és 3 vendég

Gabriel Montbel

A legtöbb felhasználó (13 fő) Vas. Szept. 09 2018, 00:22-kor volt itt.
Latest topics

by Ciri
Pént. Dec. 14 2018, 22:58


by Auberon Muircetach
Pént. Dec. 14 2018, 22:11


by Ciri
Pént. Dec. 14 2018, 20:17

Tagjaink

Share | 
 

 Erdei móka - Braenn és Yorick

Go down 
SzerzőÜzenet
Yorick Driaga

avatar

Hozzászólások száma :
7
Reagok száma :
3
Join date :
2018. Oct. 28.

TémanyitásTárgy: Erdei móka - Braenn és Yorick   Szomb. Nov. 17 2018, 15:13

Napok óta vagyok már úton, a készleteim szinte teljesen elfogytak. Szerencsémre Novigrad már nincs túl messze, szóval nem kell tartanom az éhezéstől. Viszont először még el kell jutnom a városba.
Azt szokták mondani, a törpök legendásan szívósak. Ez az állítás rám is igaz, azonban az út utolsó néhány óráját már nem tudom megtenni. Hamarosan besötétedik, ráadásul a gyomrom hangos korgása is a letáborozás mellett voksol. Éppen ezért döntök úgy, hogy mára befejezem az utamat.
Szerencsére az erdőben hamar találok egy megfelelő helyet a táborozáshoz, így hamar lepakolom a holmimat egy fa tövében. Ezután fejszével a kezemben gyűjtök némi tüzelőt. Sajnos a tűzrakás és gyújtás még nem megy elég jól ezért eltart egy darabig, mire végre elkészülök. Végül előveszek egy darab szalonnát, felszúrom egy karóra és elkezdem megsütni.
- Remélem egy bandita sem akar kifosztani - dünnyögöm magam elé a népem nyelvén.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Braenn

avatar

Hozzászólások száma :
15
Reagok száma :
13
Join date :
2018. Aug. 15.
Tartózkodási hely :
Brokilon

TémanyitásTárgy: Erdei móka - Yorick & Braenn   Vas. Nov. 18 2018, 13:26

Figyelem! Braenn erősen tájszólásban beszéli a közös nyelvet, ezt igyekeztem a leghűebben visszaadni a párbeszédes részekben. Azonban ha valami nem egyértelmű, ér utánakérdezni a user-nél!Yorick & Braenn @
A Novigrad-ba vezető úton történt. Lovat akartam venni, és a Pajkos Pónit ajánlották, és bár a főúton biztosan gyorsabban odaértem volna, én azonban nem tudtam elszakadni az erdő suttogásától és a madarak énekétől, így fülem hegyezve – nem szó szerint – haladtam a Novigrad közeli erdőségben. Azonban nem a fülem volt az az érzékszervem, ami előbb reagált. Hanem az orrom. Ugyanis erős füstszagot éreztem, egy tábortűzét, később pedig fülemnek idegen mormogás társult hozzá. Mi a csuda? Egyenesen belesétálni készülök egy bandita táborba? Ez jót nem jelenthet… Megtorpantam. Visszafordulni és kerülni így az este küszöbén nem érte volna meg, de harcba sem fűlött a fogam bocsátkozni. Tépelődtem a lehetőségeimen, és nagyjából ekkor történt, hogy a zsíros, piruló szalonna illata is eljutott hozzám. Nyelvem egy nagyot c– egyrészt izgatottságomban, másrészt hogy a számban összefutó nyálat legyűrjem – és fogtam az íjam, ráillesztettem az idegre egy cselőkét, és magam előtt tartva kiléptem a borókabokor mögül.
- Nem akarok harcóni!
Figyelmeztettem a tábort előre, bár a testtartásom bizonyára nem erről árulkodik. Azonban a tábor majdhogynem üres volt, legalább is csak egyetlen személyre szólt.
- Ó.
Fogalmam sincs, mikor láttam utoljára törpöt, láttam-e már valaha egyáltalán, mindenesetre ahogy a pillantásom ráesett, egyből felismertem, hogy ez nem lehet más, csakis egy törp. Ha megbizonyosodtam róla, hogy nem akar bántani, akkor engedtem a húr feszességéből, és leengedtem az íjamat.
- Finyom ellata van. De kenyír né’kül nem az egazi. Nekem van egy kövés. Megosztom veled.
A tarisznyámban kezdtem el matatni a maradék vekni kenyérért, amit még Gors Velenben vettem pár napja. Nem mondom, hogy a legfrissebb volt valaha, de a semminél talán jobb.  


P.S.:263 szó Mood: Kun Miatyánk
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Yorick Driaga

avatar

Hozzászólások száma :
7
Reagok száma :
3
Join date :
2018. Oct. 28.

TémanyitásTárgy: Re: Erdei móka - Braenn és Yorick   Csüt. Nov. 22 2018, 21:58

A gyomrom újabb korgással jelzi, hogy most már tényleg enni kellene. Ráadásul ahogy megérzem a sülő félben lévő szalonna illatát, meg is fájdul egy kicsit a hasam. Így hát kicsit közelebb nyomom a tűzhöz a vacsorámat, csak hogy hamarabb befalhassam. Annyira belemerülök a dologba, hogy észre sem veszem az érkező jövevényt. Amikor feltűnik a fegyveres, megőrzöm a hidegvérem és úgy teszek, mintha már számítottam volna rá.
- Akkor ne harcojjá! - förmedek rá, majd nem törődve vele folytatom a sütést.
Persze most már nem koncentrálok annyira az ételre, mint az előbb, hisz az az íj még mindig fel van húzva. Ha rám szegezné, akkor gyorsan félre gurulnék, majd rávetném magam, hogy jó alaposan a földbe döngöljem. Azonban ez nem történik meg, helyette mintha csodálkozó hangot adna ki. Mintha még nem látott volna magamfajtát. Unottan felé pillantok, majd horkantok egyet és megcsóválom a fejem.
- Nem tervezém megosztani senkivel... - szólalok meg. - De ha van kenyerid, akkor lehet róla szó. Van még egy kisebb szallonkám. Üjjé ide a tűzhö' nyugotton.
Ezután előveszem a maradék szalonnát és ha leül hozzám, akkor oda nyújtom neki. Eléggé fura szerzetnek tűnik a lány, remélem nem ő Novigrad bolondja. Nem hiányzik, hogy eszementtel költsem el a vacsorámat.
- A nevem Yorick Driaga, a Mahakam Hegységből származám. Osztán te miféle szerzet vónál? Hozzád hasonuló ember némbert még nem látám.
Hamarosan kész a szalonna, szóval a kapott kenyérre elkezdem rácsepegtetni a zsírját. Oda haza még némi zöldséget is ennék hozzá, de jelenleg meg vagyok szorulva ilyen téren. Novigradban szereznem kell egy pénzesebb munkát!
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Braenn

avatar

Hozzászólások száma :
15
Reagok száma :
13
Join date :
2018. Aug. 15.
Tartózkodási hely :
Brokilon

TémanyitásTárgy: Erdei móka - Yorick & Braenn   Szomb. Nov. 24 2018, 13:06Yorick & Braenn @
Tényleg nem harcolni jöttem, csak önvédelemből ajzottam fel az íjam, de ahogy az ismeretlen alak rám förmedt, nem tehetek róla, egy kicsit összerezzentem. A kegyelemdöfést a teóriámnak, miszerint ez az alak nem akar az életemre törni, az adta meg, hogy szinte rám sem hederített. Úgy sütögette tovább a szalonnát, mintha nem volna holnap! Csodálattól kerek szemekkel figyeltem ezt az egész komédiát, amibe belecsöppentem. Ezen a ponton sima víztükörré simult ki minden vonásom, még a cselőkét is visszadugtam a tegezbe, az. - íjat pedig a hátamra vettem.
- Köszönöm – döntöttem meg a fejem udvariasan kissé, mielőtt egy tönköt átlépve letelepedtem volna mellé. – Nöm akartalak megejeszteni. Az igasság az, hogy én jobb fé’tem tőled, min’ te éntőllem.
Az ölembe húztam szövegből varrt tarisznyámat, és az emlegetett pékjaváért nyúltam, a legnagyobb karéjt nyújtva neki, magamnak pedig szerényen megtartva a kisebbet, cserébe pedig átveszem a kisebb darab szalonnát, és amíg érdeklődve hallgatom a bemutatkozást, egyszer s mind a magamén töprengek, felhúzom a húst egy cselőkére, amit a hátamon átvetett tegezből húztam ki.
- Örvendék, Yorikk Driaga. Ín egy… - ezen a ponton rövid időre elhallgattam, míg átgondoltam, hogyan is mutatkozzak be; emberleány, avagy tünde - egy driád vujok. Braenn-nek hí’nak. Kislány vótam, amikor a driádok ís tündék Brokilonbúl befogattak ís maguk közé vettek. Épp Nóvgrádba tartok, hogy luvat szerezzek. Ís te, te merre tart’sz?
Sosem voltam még Mahakam-ban, csak úgy körülbelül tudom, hogy miféle hely, és merrefelé lehet, és titkon abban reménykedtem, mesél majd még róla. Míg a férfi szalonnája elkészül, az enyémre még kissé várni kell, és hirtelen nekem is elkezd hiányozni valamiféle zöld mellőle, úgyhogy rábíztam a férfira a vacsorámat, magam pedig nekiindultam a táborhely környékét felfedezni. Találtam is némi fafülgombát, és friss kakukkfüvet, azokkal tértem vissza, ráhúzva őket egy újabb cselőkére, és a sajátom visszavéve most már igencsak teljes lehet a vacsora.
- Gyól esmerem az erdőket – mosolyogtam rá barátságosan – Ehhöz hasonlatos hejeken nőttem fel.
Közben szép lassan ránk esteledett, a lombkorona felett felbukkanó, első csillagokra emeltem a tekintetem.


P.S.:327 szó Mood: Őszi falevél
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Ajánlott tartalom
TémanyitásTárgy: Re: Erdei móka - Braenn és Yorick   

Vissza az elejére Go down
 
Erdei móka - Braenn és Yorick
Vissza az elejére 
1 / 1 oldal

Permissions in this forum:Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
World of Witchers ― and other nightmares :: Játéktér :: Redania :: Novigrad-
Ugrás: