World of Witchers ― and other nightmares
 
HomeHome  Gy.I.K.Gy.I.K.  KeresésKeresés  TaglistaTaglista  CsoportokCsoportok  RegisztrációRegisztráció  BelépésBelépés  
Belépés
Felhasználónév:
Jelszó:
Automatikus bejelentkezés: 
:: Elfelejtettem a jelszavam!
Hirdetőtábla
Ki van itt?
Jelenleg 1 felhasználó van itt :: 0 regisztrált, 0 rejtett és 1 vendég

Nincs

A legtöbb felhasználó (13 fő) Vas. Szept. 09 2018, 00:22-kor volt itt.
Latest topics

by Ciri
Pént. Dec. 14 2018, 22:58


by Auberon Muircetach
Pént. Dec. 14 2018, 22:11


by Ciri
Pént. Dec. 14 2018, 20:17

Tagjaink

Share | 
 

 ● Liddertal grófnője ●

Go down 
SzerzőÜzenet
Stella Congreve

avatar

Hozzászólások száma :
5
Reagok száma :
3
Join date :
2018. Nov. 27.
Tartózkodási hely :
Nilfgaard ● Darn Rowan

TémanyitásTárgy: ● Liddertal grófnője ●   Kedd Nov. 27 2018, 12:41
Stella Congreve
Becenevek:

Estella, Liddertal grófnője, a grófnő

Életkor

26 év

Látszólagos kor

20 és 30 közt bárhová belőhető, attól függően, épp mit visel, vagy mennyi festék van az arcán

Csoport/faj

Tiszavirág [amúgy közrendű]

Foglalkozás

Liddertal adminisztációja, papírmunka és közigazgatása, jelenleg éppen minden erejével Cirilla Fiona Elen Riannon császárnévá faragása


Különleges képességek/faji adottságok


Kiváló adminisztrációs és szimultán feladatkezelés, beható infrastruktúrális és logisztikai ismeretek, alapműveltség magasfokú ismerete, mely magában foglalja a Kontinens földrajzát, az aktuálpolitikát, történelmét, kereskedelmét, számtant és irodalmat, az Ősi Nyelv ismeretét.

Jellemrajz


Liddertal grófnőjeként jó emberismerő, és igen stern jellem. Mindig mindent számon tart, jó a név- és arcmemóriája, kiváló az üzleti érzéke, és tesz róla, hogy emlékezzenek a nevére, ha keresztbe tesznek neki. Nagy tudása mellett a másik indok, amiért Cirilla császárnét az ő kegyeire bízták. Mint tanár és nevelőnő, szigorú, maximalista, perfekcionista, ellentmondást nem tűrő, magánemberként azonban van egy lágyabb, szerethetőbb oldala, akinek kifinomult az ízlése, megszilárdult a világképe, és meg tudná nevezni a szívének legkedvesebb dolgokat. Nem túl cserfes, de nem is hallgatag, épp tökéletesen balanszál a két véglet közt, épp annyit beszélve, amennyit kell. A hercegkisasszonnyal töltött ideje alatt a szívéhez nőtt a kislány, aminek bár próbál gátat szabni, hisz tudja, hogy nem maradhat vele örökké, mégiis képtelen letagadni, hogy bevette magát egy élhető sarokba. Ha a leendő császárnét valódi veszély fenyegetné, tűzbe tenné érte a kezét.  

Megjelenés


Fiatalos, nőies alakját gyakorta fűzővel hangsúlyozza ki, hamvas arcát nem ritka, hogy festékkel öregbíti, de ha mindent lecsupaszítasz róla, nem marad más, mint nem túl karakteres, de mindenképpen természetes, vörös haj - melyet általában felkontyolva hord, de ha kiengedné, körülbelül a háta közepéig érne. Sötét és apró szemei vannak, orra átlagos, de formás, telt ajkain állandó jelleggel ül a gőg. Öltözködésében szereti az aktuális divatot követni, színeiben a kforrott, karakteres árnyalatokat kedveli - vöröseket, lilákat, feketét, kéket.

Előtörténet


Részletek Stella Congreve, Liddertal grófnője Adóbevallás című munkájából:
(melyről egyébként köztudott tény, hogy saját naplója, melynek azért adta ezt az ellentmondásos címet, mert tudta, hogy senkinek nem lesz bátorsága fellapozni)

„Szerencsém volt a házasságommal. A férjem, az „Öreg” Congreve gróf pár évvel az eskütétel után meg is halt. A köszvény vitte el. Még arra sem akadt idő, hogy utódokat nemzzünk. Ellenben, gyászomat megkönnyítendő, szép kis örökséget hagyott rám. Így lettem Liddertal grófnője – nem grófnéja. Többé már nem.

Nem mondom, hogy alig tizenhét éves fejjel nehezemre esett volna a sok tanulás és munka, amit Liddertal jólétéért tettem a magamévá, de azért fáklyásmenet sem volt. Tulajdonképpen, ha szegény néhai férjem – legyen néki könnyű a föld – el nem patkol, én sem lennék itt. Nem így. Nem ahogyan ma ismernek. Az udvaroncok és Emhyr var Emreis. Legeslegfőképpen Őcsászári felsége.

Számtant és logisztikát tanultam, megtanultam nem csak hallgatni, de figyelni is Liddertal népére, megtanultam, milyen kritériumok alatt érkezik a jó import, és hogyan tartsam Liddertal utcáit korunknak megfelelő kondíciókban.

1267, Nilfgaard – a város, nem a birodalom: Emhyr var Emreis Őcsászári Felsége haladéktalanul az udvarába hivat. Az udvarban egy toprongyos, már majdhogynem – természetesen csakis úri szemmel nézve – szakadt leány fogadott. Nehezemre esett elhinni, amiről addigra már mindenki ordítva suttogott. Hogy ez a megszeppent, se füle se farka gyermek volna a nagy Calanthe, a cintrai Nőstényoroszlán unokája, a cintrai Oroszlánfiók. Ez a gyermek, aki egyetlen yardot képtelen megtenni anélkül, hogy nem is egyszer, de kétszer botoljon meg. Ráadásul önnön lábában! Nehogy azt higgyék, hogy nem értettem meg egy pillanat alatt azt a furcsa mosolyt, ami a mi Napunk ajkain végigsuhant. Pontosan értettem, hogy amikor a gondjaimra bízta szegény lelencet, nem akart mást, mint a lehető legmesszebb tudni magától.

Tanítsd meg mindenre, amit gy leendő császárnénak tudnia kell, Estella. legyen méltó a Nilfgaard Császárnéja címre.’, Emyr var Emreis hideg baritonja nem tűrhetett ellentmondást.

Bár pontosan értettem, merről fúj a nyugati szél, és tudtam, ez nem az a hercegkisasszony, akit oly nagy erőkkel, éjt-nappallá téve keres, hogy pusztán politikai célokra kell neki, fenntartani valamiféle szaténvékony, illékony látszatot, megígértem, hogy császárnéhoz méltó hercegkisasszonyt faragok Cirilla Fiona Elen Riannon-ból, és én mindig állom a szavam. Megfogták a kislányt, és feltuszkolták az első Darn Rowan-be tartó kocsira, mellém. Az állomásunkig vezető úton egyetlen szót sem szólt, se ő, sem pedig én.”

Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Kökörcsin

avatar

Hozzászólások száma :
22
Reagok száma :
5
Join date :
2018. Sep. 15.
Tartózkodási hely :
Úton

TémanyitásTárgy: Elfogadva!   Kedd Nov. 27 2018, 18:39
Mélyen tisztelt Estella Congreve grófnő!


Elfogadva!


- Kökörcsin

Avatarfoglaló

Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
 
● Liddertal grófnője ●
Vissza az elejére 
1 / 1 oldal

Permissions in this forum:Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
World of Witchers ― and other nightmares :: Karakteralkotás :: Tagjaink :: Tiszavirágok-
Ugrás: