World of Witchers ― and other nightmares
 
HomeHome  Gy.I.K.Gy.I.K.  KeresésKeresés  TaglistaTaglista  CsoportokCsoportok  RegisztrációRegisztráció  BelépésBelépés  
Belépés
Felhasználónév:
Jelszó:
Automatikus bejelentkezés: 
:: Elfelejtettem a jelszavam!
Hirdetőtábla
Ki van itt?
Jelenleg 1 felhasználó van itt :: 0 regisztrált, 0 rejtett és 1 vendég

Nincs

A legtöbb felhasználó (14 fő) Szomb. Jan. 05 2019, 20:35-kor volt itt.
Latest topics

by Faithel Jieh
Yesterday at 12:45

Tagjaink
Music of the Snow

Share | 
 

 La Belle est la Bête - Dettlaff & Emilia

Go down 
SzerzőÜzenet
Emilia Elizabeth Báthory

avatar

Hozzászólások száma :
8
Reagok száma :
6
Join date :
2018. Oct. 15.
Tartózkodási hely :
Redania

TémanyitásTárgy: La Belle est la Bête - Dettlaff & Emilia   Pént. Dec. 14 2018, 11:23


To: Dettlaff van der Eretein


La Belle est la Bête

Lully - Le Roi Danse • 439 words
Toussaint, akár egy elvarázsolt, mesebeli birodalom, ragyogó pompával üdvözölte majd három hónapnyi utazás után Báthory grófnőt és színes kompániáját. Noha a Novigradtól Beauclair-ig tartó út koránt sem volt veszélytelen, s ha nem kísérte volna őket néhány felbérelt, harcképzett katona is, lehet, oda sem értek volna hiánytalanul - de a hosszú utazás nem akármilyen okból történt. Az a megtiszteltetést érte ugyanis a novigradi Pillangó Színház társulatát és tulajdonosát, hogy meghívást kaptak az Őfelsége Anna Henrietta Hercegnő tiszteletére rendezett beauclair-i palotajátékokra.  
Báthory grófnő ugyan már megcsodálta a toussaint-i tájat, de volt már annak száz éve is, hogy utoljára arra járt, s Beauclair városa is csak elbűvölőbb lett legutolsó látogatása óta. A koranyári napsugarak mintha csak azon lettek volna, hogy a valóságosnál is varázslatosabbra fessék a fővárost, mint amikor a festő finom aranyporral hinti be a portrén mosolygó múzsájának aranyló tincseit.
A társulat hat nappal a palotajátékok kezdete előtt érkezett meg, így volt idejük szállást keresni, noha nem ők voltak az egyetlenek, akik meghívást kaptak Toussaint fővárosába a palotajátékokra, és egy-két társulat már megelőzte őket az olcsóbb szállásokon, de a harmadik fogadóban még találtak mindannyiuknak elég helyet. Érkezésük napján kipihenték az út fáradalmait, másnap pedig a legizgágább színészek Emilia elé járultak azon óhajukkal, miszerint ez a nap tökéletes volna városnézésre, és óriási vétek volna kihagyni. Így is még rendelkezésükre állna négy teljes nap az utolsó próbákra, már amennyiben az útközben tett megállók során a pihenőhelyükként szolgáló településen tartott előadásokkor nem csiszolták volna már elég tökéletesre a külön erre az alkalomra szerzett darabot. A grófnőt nem kellett sokáig győzködni, ugyanis maga is vágyott a városban nézelődni.
Hagyta hát színészeit, hadd menjenek szórakozni, hisz mind novigradi születésűek lévén még sosem merészkedtek le egészen Beauclair-ig, és nagy valószínűséggel rövid életük során nem is fognak ide visszajutni még egyszer - hacsak nem kapnak újfent meghívást. Emilia egy ideig velük tartott, úgy téve, mint aki szintén először jár Beauclair-ben, aztán ahogy aprózódott a társaság, ki-ki ment a maga kedve szerint, ő inkább egyedül folytatta útját. Elmúlt már dél, amikor a kikötő környékére keveredett, s el-elkalandoztak gondolatai, vajh a Novigradban hagyott színészei hogyan boldogulnak. (Eszébe jutott a kevésbé publikus társasága is, akik közül távozása előtt kinevezett egy helyettest, hogy az Arany Boszorkány vérszomja se maradjon kielégítetlen - még jól is jött ki, hogy ő épp nincs Novigradban, így kedvenc főügyésze talán még kevésbé fog kapcsolatokat keresni Báthory grófnő és Beatrice d’Aureo között.)
Gondolataiból éppen akkor eszmélt fel, mikor egy vörös ajtó mellett elhaladva a bejárat fölött lógó cégér magára vonzotta tekintetét. Felébredt a kíváncsisága a gyermekjátékot ábrázoló táblát látva, s úgy döntött, megnézi magának, hátha talál valami érdekeset, így hát benyitott a vörös ajtón s belépett a játékboltba.


️️
Countess Báthory


Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Dettlaff van der Eretein

avatar

Hozzászólások száma :
18
Reagok száma :
6
Join date :
2018. Nov. 20.
Tartózkodási hely :
Toussaint

TémanyitásTárgy: Re: La Belle est la Bête - Dettlaff & Emilia   Vas. Dec. 16 2018, 13:20To Emilia


M
agasan járt a Nap Beauclair kikötője felett. Aranyszín napsugarak töltötték meg a szegény negyed utcáit és erős fényt vetettek egy szerény ház vörös ajtajára. Kicsiny, szűkös bolt volt a beauclair-i játékkészítő otthona. A város zaja tompán szűrődött be a helyiségbe, melyben gyér, de elegendő világítás nyert teret magának. Tömött polcokon mindenféle játék, doboz és egyéb tárgy foglalt helyet. Az apró folyosón kívül, mely az emeletre vezető lépcsőig vezetett a pulton át egészen a bejárattól, nemigen volt szabad hely felesleges mozgásra. Ládák, nagyobb játékok, kárpitok hevertek a polcok melletti és mögötti területeken. Az egész helyiség úgy nézett ki, mintha rég elhagyatott lenne, de valahol ott volt benne a használtság érzete. Por akadt bőven mindenhol, mégis, egyes helyeken kifejezetten nagy gonddal volt rendben tartva a faanyag. Lerítt a munka sokasága és gondosan végzettsége az egész földszint aurájából, még ha kicsit el is voltak kopva már a rongyok.
Odafönn az emeleten egy asztalnál ült a Játékkészítő. Szokásos hétköznapi viseletét öltötte magára: a hosszú, vörös ingére fekete kabátját vette. Nem úgy nézett ki az érett, komor vonású férfi, mint aki dolgozik. Se a köténye, se más egyebe nem volt rajta, amit akkor hordana, ha ügyködik valamin. Most épp játékok tervrajzait vizsgálgatta asztalánál ülve. Számolgatott és tanulmányozta a régi- és új skiccek vonalát mikor a vörös szín bejárati ajtó kinyíltját kellemes, csilingelő hang jelezte. Megemelte világos tekintetét a lapokról. Nem kapkodta el, komótosan emelkedett fel székéről és lépdelt fokról fokra a lépcsőn, míg a földszintre nem érve meglátta az érkezőt. Íriszei egy pillanat alatt végigsiklottak az idegen nőn kinek látványa nem derítette fel a szigorúnak is nevezhető, komor arcvonásokat. Hogy volt-e valami konkrét oka ennek vagy csupán mindig ilyen zárkózott a férfi megjelenése nem tudni, de ad neki némi távolságtartó komolyságot és tiszteletet.
— Segíthetek? — szólt elsőnek a maga mély, karcos hangszínén — Be kellett volna zárnom az ajtót. — tette hozzá jóval halkabban inkább magában morgolódva, mintsem a nőnek szánva. Abban nem lehetünk biztosan, hogy a társaság zavarja-e a vámpírt vagy az, hogy a mai napon zárva van boltja és egy kuncsaftnak is besorolható egyén sikeresen megtalálta az eldugott kis boltot. Nem mintha valaha is lett volna olyan, akit csupa szívvel fogadott volna mikor belépett azon az élénk szín nyílászárón. Önnön természete lenne ez vagy egyszerűen mindig borúskedvű-e nem tudni, de ritkán akad kedves perce. Persze, ha úgy hozza a dolog kifejezetten nyitott és barátságos a maga módján és olyankor az ember meglepődik milyen kellemes társaság is tulajdonképpen ez a férfi, de az nem egy szürke hétköznapon fordul elő vele. Hiszen, bármennyire is csiripelnek odakinn a madarak, hiába derült az ég, Dettlaff számára ez is csak egy olyan nap, mint a többi. Eddig legalábbis így volt.

DettlaffYou will find there is very little that can kill
a vampire, my friend.

You have been offered relative immortality.Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
 
La Belle est la Bête - Dettlaff & Emilia
Vissza az elejére 
1 / 1 oldal

Permissions in this forum:Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
World of Witchers ― and other nightmares :: Játéktér :: Toussaint :: Beauclair-
Ugrás: