World of Witchers ― and other nightmares
 
HomeHome  Gy.I.K.Gy.I.K.  KeresésKeresés  TaglistaTaglista  CsoportokCsoportok  RegisztrációRegisztráció  BelépésBelépés  
Belépés
Felhasználónév:
Jelszó:
Automatikus bejelentkezés: 
:: Elfelejtettem a jelszavam!
Hirdetőtábla
Ki van itt?
Jelenleg 2 felhasználó van itt :: 0 regisztrált, 0 rejtett és 2 vendég

Nincs

A legtöbb felhasználó (14 fő) Szomb. Jan. 05 2019, 20:35-kor volt itt.
Latest topics

by Faithel Jieh
Yesterday at 12:45

Tagjaink
Music of the Snow

Share | 
 

 Csoportok és fajok, és azok leírásai

Go down 
SzerzőÜzenet
Melitele
Admin
avatar

Hozzászólások száma :
72
Reagok száma :
0
Join date :
2018. Aug. 15.
Tartózkodási hely :
Mindenhol

TémanyitásTárgy: Csoportok és fajok, és azok leírásai   Szer. Aug. 29 2018, 06:44 
Csoportok és fajok

 
A Witcher világa nagyon rétegelt, így előfordulhat, hogy nem csak egy, de két csoportba is beletartozol. Ha kétségek gyötörnek azt illetően, hogy melyik csoportba is tartozol, olvasd el ezt a rövid leírást: 

 • Bárd: Légy hölgy vagy úr, míg a költészetnek, balladáknak és zenés előadóművészetnek szentelted az életed, ez a te csoportod. Királyok és királynők, lordok és lady-k is felfogadhatnak szórakoztatásképp, hogy lenyűgözzék vendégeiket. Míg hírneved van, az akadémiát sem gond, ha nem végezted el. 
 • Uralkodó: Légy úr vagy hölgy, herceg vagy hercegnő, amíg egy királyi család feje vagy egy ország élén, ez a te csoportod. Lehetsz taktikus, paranoiás, jó, vagy épp rossz politikus, vezethezed országod a béke felé, vagy épp taszíthatod háborúba... Királynék és a család hatalomra nem került tagjai nem tartoznak ide, ellenben nem csak királyok és királynők tartoznak ide, hanem jarl-ok, grófok, főhercegek és császárok. Bővebb információért ajánljuk a Trónöröklési rendet.
 • Közrendű: Várnép, városlakók, kereskedők, herbalisták, kovácsok, lovászok, mindenki, aki nem tartozik bele egyik főbb csoportba sem. 
 • Medika: Általában hölgyek, de csekély számban előforduló férfiak csoportja, akik jártasak a gyógyításban és a gyógyfüvek használatában. Nem csak egyetemet végzett akadémikusok lehetnek képesek gyógyításra, de papok, druidák, és még varázslók is.
 • Militáns: Légy bármelyik sereg lovagja, gyalogosa, lovasa, parancsnoka, zsoldosa, zászlóvivője, ez a te csoportod. 
 • Pap: Bármely felekezet bármilyen nemű feje. 
 • Törp: A tündék és a gnómok mellett az Ősi Fajok képviselői, humanoid rassz. Mi több, az egyik legősibb faj a Kontinensen, karöltve a gnómokkal. Nem nőnek olyan magasra, mint egy férfi, de rendkívül strapabírók, ettől jó katona vagy kereskedő válhat belőlük. Élvezik az élet apró örömeit, mint a jó sör és a nők. Szülőföldjük Mahakam, általában fehér bőrűek és nagy szakálluk van, szem- és hajszínük változó. Életkoruk átlaga 200 év.
 • Tünde: Légy tisztavérű tünde, vagy félvér driád, bárhol élsz, ebbe a csoportba tartozol. Életed hosszú (300-600 év), az emberekhez képest későn éred el a felnőtt kort (40 éves korban). Tünde hölgyek csak fiatal (maximum 150 éves) tündékkel képesek teherbe esni, ugyanakkor ember urak közbenjárásával is képesek szaporodni. Aen Seidhe tündék nyelve az Ősi nyelv, Aen Elle tündék ellylon-iul beszélnek. Bár a két nyelv rendkívül hasonló, elemeiben eltér, és ez olykor megnehezíti a kommunikációt. Különbözőségük olyan lehet, mint az amerikai és a brit angol. Két tisztán tündék lakta terület lelhető fel a térképen, az egyik Brokilon erdeje, ahol a tündék és driádok üreges fákban laknak, embergyermekeket rabolnak, és könyörtelenül végeznek azzal, aki háborgatni meri őket. A másik Dol Blathanna, a szabad tündék földje. A törpökön kívül a másik ősi faj, ami ellen gyakran fellángol a rasszizmus.
 • Vaják: Légy bármely vaják-iskola (farkas, macska, mantikór, vipera, medve) tagja, amíg embert próbáló fizikális és mentális tréningen mentél át, és mutagéneket kaptál az érzékeid tökéletesítésére, ebbe a csoportba tartozol. A szóbeszéd szerint a legtöbb emberi érzés hiányzik belőled, és a gyermeknemzés úgyszintén nem jöhet szóba. Minden vajáknak két kardja van, egy ezüst, és egy acél, van, aki szerint mindkettő szörnyek ellen, de a valóság azonban az, hogy a legtöbb szörny érzékeny az ezüstre, az acél pedig emberek ellen bőségesen elég. Legtöbbet a Farkas iskoláról tudjuk, de pletykálnak róla, hogy nincsenek jóban a macska iskola diákjaival, akik gyorsaságukról, könnyű vértezetükről (és rugalmas erkölcsükről...) ismeretesek, míg a medvék leginkább a lassabb, de nagyobb sebzéssel bíró támadások hívei, a viperákról pedig úgy hírlik, nem csak szörnyekre vállalnak megbízást... A legkevesebbet a mantikórokról tudni. Továbbá a vajákok képesek egyszerű és már-már bántóan primitív mágiahasználatra, öt esszenciális jelet különböztetnek meg:


  •  Igni - egyszerű tűzmágia
  •  Yrden - egyszerű mágikus csapda
  •  Aard - mágikus impulzus
  •  Axii - a másik egyén elméjére ható mágia, mely egy rövid időre magad mellé állítja az illetőt
  •  Quen - rövid hatóidejű mágikus védőpajzs. • Varázsló: Légy férfi vagy nő, míg olyan ember vagy, aki már elsajátította, vagy épp dolgozik a mágia elsajátításán, ebbe a csoportba tartozol. Férfiak Ban Ard tanulói, hölgyek Aretuza tanulói lehetnek. A változások, amik a mágia használatával végbementek a szervezetedben, elvették tőled annak lehetőségét, hogy utódod lehessen. Természetesen akad néhány kivétel... Minden mágusnak szüksége van erőre, amit különböző forrásokból nyerhet. Ilyen a levegő, a föld, a víz, és a tűz. A leggyakrabban a föld energiáiból szeretnek meríteni a mágiahasználók, mert az a legbiztonságosabb, de ugyanilyen veszélytelen a vízből meríteni. A levegőből állítólag nehéz, a tűzből pedig kifejezetten veszélyes és kockázatos. A mágia ágai: aeromancia (levegő alapú), asztromancia (csillagolvasás, jövendölés, jövőfejtés), jóslás, goecia (lények, általában démonok megidézése), hidromancia (víz alapú), nekromancia (holtakkal való kommunikáció, azok feltámasztása, stb.), oneiromancia (álomfejtés), és piromancia (tűz alapú). Nem csak a varázslók az egyedüli művelői a mágiának. Egyes nagyobb hatalmú druidák és papok is képesek engedelmességre bírni a Káosz erőit.
 • Vámpír: Gyűjtőszó azon lényekre, melyek vérszívás útján táplálkoznak. Légy bruxa vagy nemes vámpír, amíg humanoid alkatod és azt megközelítő intelligenciád van, és természetesen vérszívó életmódot élsz, ebbe a csoportba tartozol. A vámpírok karakterként hozható szintjei, ahol még van egy határvonal, mely elválasztja őket a szörnyetegektől: Magasabb vagy nemes vámpír (nem létszükséglet a vérszívás, olyan számukra, mint az alkohol), alp (gyengébb egy bruxánál, de immunis a napfényre), katakán (képes emberi alakot felvenni), bruxa (rendkívül gyors), mula (átmenet az alp és a bruxa közt), noszferát (a katakánoknál veszélyesebb, éjszakai lények, melyek inkább denevérre hasonlítanak, ünneplik a teliholdat, és nem cincálják szét áldozataikat, csak fognyomokat hagynak). Az olyan népi hiedelmek, mint a fokhagyma, a szentelt víz és a napfény vajmi kevéssé zavarnak téged. Életkorod változó, néhány száz évtől több ezerig is terjedhet.  

Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
 
Csoportok és fajok, és azok leírásai
Vissza az elejére 
1 / 1 oldal

Permissions in this forum:Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
World of Witchers ― and other nightmares :: Bevezető :: A világról-
Ugrás: