World of Witchers ― and other nightmares
 
HomeHome  KeresésKeresés  RegisztrációRegisztráció  BelépésBelépés  
Belépés
Neved:
Jelszó:
Automatikus bejelentkezés: 
:: Elfelejtettem a jelszavam!
A staff
Oxenfurt Latest?cb=20170716122041 Oxenfurt SwX5v3I Oxenfurt Latest?cb=20170716090400
Tedd Deireadh
Itt olvasható mindenki számára a Kontinens eseményeit befolyásoló szálak összefoglalója.

Out of time: Yennefer és Geralt magához tér valahol Temeriában, nyomoznak a Tó Úrnőjét követő események után. A tehetséges Corinne Tilly oneiromanta segítségével visszaszerzik megkopott emlékeiket, továbbá tudomást szereznek egy, a Kontinenst elpusztító erejű katasztrófáról.

Deárme, elaine: Ciri és Braenn újra találkozik a Végzet Kardja óta először, Braenn megtudja, hogy Geralt él.

Virágnyelven szólva: Francesca Findabair hírét veszi, hogy a Háború Lovasasszonya Kaedwen felé lovagol, és mivel halottnak hiszi a kolleganőjét, feltartóztatja útjában. Mivel a hír igaznak bizonyul, és valóban Vengerbergi Yennefer áll előtte, meghívja magához egy hosszú és velős beszélgetésre. Yennefer még nem tudja, hogy Francesca bizalmasan kezeli-e a visszatértét, avagy rögvest értesíti-e Filippa Eilhart-ot. Beszélgetésükből kiderül, hogy a Kontinenst a Farkasförgeteg pusztítása fenyegetheti.

Leltár?: Wilkina és Geralt arra ér vissza Kaer Morhenbe, hogy épp ürítik ki a kaedweniek. Henselt parancsára a továbbiaknak katonai erődítményként tartanak igényt az erődre. Kisebb alkudozás és tárgyalás után Kaer Morhen hivatalosan is állami tulajdonba kerül.

Ismerős szörnyetegek: Ciri és Geralt egymás nyomára bukkannak Toussaint-ban és találkoznak a Tó Úrnője óta először újra. Közösen indulnak tovább.

Egy házban az ellenséggel: Valdemar meghívja magához Yennefert, hogy Ciri és Geralt sorsáról tárgyalhasson vele. Yennefer tudomást szerez róla, hogy idő- és térközi utazásai egyikén potenciálisan Ciri magával hozott egy nem evilági pandemikus fertőzést, mely az egész Kontinens lakosságát megtizedelheti.

Temeria
Troubadour! Sing of our valor!: Foltest visszautasíthatatlan ajánlatot tesz Kökörcsinnek, melynek értelmében kémkednie kell Redaniában.

Temeria, f*ck yeah!: Meve, Lyria és Rívia királynője meglátogatja távoli kuzinját Temeriában, hogy átbeszélhessék, ami a Cintrai Béke óta történt velük.

Lyria és Rívia
Alakoskodás: Karméle la Valette felszámolja a háború után megerősödött lyriai alvilágot.

Elfeledett vér: Meve látogatást tesz az újraépülő Ríviában, mit sem sejtve róla, hogy az őrmester, aki neki jelent, szegről-végről rokona.

Aprócska szolgálat: Esthyllo, az eltévedt hős pixie hírét veszi, hogy merényletet terveznek Lyria és Rívia királynője ellen, ez pedig arra sarkallja, hogy beleszóljon az események folyásába, megakadályozva egy újabb tragédiát.

Háborúzzanak mások...: Őfelsége Meve titkos audienciát kér semleges területen Dol Blathanna hercegnőjétől, Francesca Findabair-tól, hogy közös nevezőre jussanak az ősi fajok és az emberek közti békétlenkedés ügyében.

Dol Blathanna
Semmi személyes: Dethmold, Henselt küldötte sértett hangú diplomáciai levelet, illetve ajándékként egy levágott tünde fejet kézbesít Francesca Findabair hercegnőnek.

Sub Rosa: Francesca Findabair magánaudienciája tanácsosával és diplomatájával, Irvach Valith-tal.

Tír na nÓg: Francesca Findabair hírét veszi egy különös érkezésnek, és abban a hitben, hogy Ciri-re bukkant, meghívja magához. Elyon, Ysgith medikája ugyan nem Cirilla, de a történetük menthetetlenül összefonódik, amikor kiderül, hogy mindkét fél számára idegen a másik otthona.

Elaine tedd a'taeghane: Arryn Farven igyekszik Enid Findabair bizalmába férkőzni, azzal a szándékkal, hogy a megfelelő alkalomban megmerényelhesse.

Nilfgaard
Hercegnői etikett: Stella Congreve, Liddertal grófnője Emhyr var Emreis, nilfgaardi császár parancsára szárnyai alá veszi Cürilla hercegnő nevelését és gondviselését. A grófnő anyai érzéseket kezd el táplálni az árva leány iránt.
Oldal videó
Hirdetőtábla
Ki van itt?
Jelenleg 1 felhasználó van itt :: 0 regisztrált, 0 rejtett és 1 vendég

Nincs

A legtöbb felhasználó (18 fő) Vas. Márc. 22 2020, 19:24-kor volt itt.
Latest topics

✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧
Oxenfurt Emptyby Ríviai Geralt
Yesterday at 20:02


✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧
Oxenfurt Emptyby Vendég Yesterday at 20:01


✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧
Oxenfurt Emptyby Mirka Divis
Szomb. Ápr. 17 2021, 10:29


✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧
Oxenfurt Emptyby Mirka Divis
Szomb. Ápr. 17 2021, 09:44


✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧
Oxenfurt Emptyby Ríviai Geralt
Pént. Ápr. 16 2021, 18:27


✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧
Oxenfurt Emptyby Vilkas
Szer. Ápr. 14 2021, 19:28


✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧
Oxenfurt Emptyby Axel Walardeb
Kedd Ápr. 13 2021, 01:33


✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧
Oxenfurt Emptyby Bogárka
Hétf. Ápr. 12 2021, 08:14


✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧
Oxenfurt Emptyby Axel Walardeb
Szomb. Ápr. 10 2021, 15:12


✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧
Oxenfurt Emptyby Axel Walardeb
Szomb. Ápr. 10 2021, 12:58

Tagjaink
Fél évszázad költészete

Megválaszolatlan üzenetek megtekintése

 

Oxenfurt

 
Nincsenek új hozzászólások

Oxenfurti akadémia

A tudás és művészet északi fellegváraként itt az Oxenfurti Akadémia méltó riválisa a Nilgardi Birodalmi Akadémiának és olyan tehetséges embereket adott a világnak, mint a Shani a medika és a nagy hírű és méltán tisztelt bárd, Kökörcsin. Az Akadémia kiemelt fontosságot tulajdonít a hét szabad művészet oktatásának és művelésének és nyitott gondolkodásuknak hála számos vívmánnyal gyarapítják ezen területeket.


0 poszt, 0 téma

Nincsenek új hozzászólások

A Filozófusok tere

Mint neve is sejteti, a város ezen tere az élet nagy rejtélyeit fejtegető elmék gyülekezőhelye. Gyakoriak itt az egzisztencialista eszmecserék és az elme megnyitását megcélzó tivornyák is, bár kétségkívül nem az utóbbiak miatt érdemelte ki a nevét a hely.


0 poszt, 0 téma

Nincsenek új hozzászólások

Fogadó a Három Csengőhöz

Oxenfurt közösségi életének egyik jelentős tere, ami alapvetően fogadóként működik, de elég méretes alapterületű ahhoz, hogy kevés munkával rögtönzött színházzá, vagy tánctérré alakítsák át. Míg az Akadémia diákja volt, Kökörcsin gyakori vendége volt a helynek és számos dala ma is felcsendül itt kevésbé tehetségesebb bárdok előadásában.


0 poszt, 0 téma

Nincsenek új hozzászólások

SER- és Szeszipari Tanszík

Az egyetemhez közel helyezkedik el eme nem túl igazi tanszíke az oktatásnak, de ez még sosem zavart se deákot, se professzort. Macskaköves kis utcán lehet elkeveredni ide, széles vaskos, meg kissé viseltes vasalt tölgyfaajtó tornyosul a vándor feje fölé, de meglepően könnyen nyílik. Még szép, hiszen a tulaj célja, hogy minél könnyebben engedje be a látogatókat. Kifele mán kell birkózni vele, noha semmi csíny nincs elrejtve a fában…csak hát a szesz! Meg az illumánti! Az a magasan kvalifikált akadály. Belépve az ivóba kellemes meleg, finom serillat és íncsiklandó étkek tárulnak a vándor szeme elé. A berendezés nagyja főleg fából készült, egyedül a kemence a bal sarokban nem az, abban sül a béles is vacsora után. Van két főre és többre is asztal terítve, kosárkában a fogvájó tonnaszám meg persze sok-sok szék és lóca, hogy senki fia borja ne ácsorogjon. A söntés egyszerű, egy pultosra van kitalálva, hiszen az asszonyság nagyon bizalmatlan másokkal szemben, főleg, ha nem törp az illető. Fából készült kupák, korsók, tálak és ibrikek hada áll benn a szekrényben, és két hordó ser is mindig elöl van. Az egyik a mahakami, a másik meg az oxenforti mézsör. Ezen kívül borokat és párlatokat is tart a pult mögött elbúvó kis ajtócska mögötti pincében. A kemence mellett meg a sarokból nyílik egy másik ajtó, mi a konyhába vezet, ott készítik elő a pecsenyét és mindent, mi szem-szájnak ingere és jó falat. Egészen korrekt kis konyha az, van benne minden, mire egy valamirevaló fogadósnak szüksége van, és innen is nyílik tovább az ajtó a műhelybe, de az már más tészta. Ottan készülnek a szebbnél szebb ékszerek, és onnan vezet a folyóhoz kis lépcsős ösvény, hun is perszonális kikötője van, mely összeköti őt a mahakami népével. Egy egyszerű, de annál teherbíróbb lépcsősor vezet fel az emeletre, ahol szabad szobák is akadnak a megfáradt utazóknak, a folyosó végén lévő közös fürdővel egyetemben. Persze, némi extra tallérocskáért lehet szobába is kérni a dézsát, ha valakinek ér annyit az egész. Persze a lépcső melletti első ajtó az rögtön a házasszonyé, épp ezért azon egy nulla található azonosítóként, és csak utána indul 1-től a szobák számozása. Visszatérve a lentiekre…Van egy kisebb emelvény is a terem egyik végibe, ahol általában szebben terített asztalok vannak (tehát árválkodik rajta egy darab szövet, meg egy vázába zárt idény kóró). Ez a rész szolgál pódiumként is, amikor éppen a sárgatollú neves rikkancs útját erre eszi a fene, akkor ott balladáskodik a népnek, némi Tissa-féle meggyes pitéért cserébe. Jer csak vándor, bármikor!

Oxenfurt 128-85
163 poszt, 5 téma

Vas. Dec. 27 2020, 02:27
Neftissa Legutóbbi hozzászólások
Oxenfurt Empty
No message.
 Vissza az elejére 
Jelenlévő fórumozók: Nincs
Moderátorok:Nincs
Permissions in this forum:Nem készíthetsz új témákat ebben a fórumban.
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
-
Ugrás:  
Új hozzászólások Új hozzászólások
Új hozzászólások [ Népszerű ] Új hozzászólások [ Népszerű ]
Új hozzászólások [ Lezárt ] Új hozzászólások [ Lezárt ]
Nincsenek új hozzászólások Nincsenek új hozzászólások
Nincsenek új hozzászólások [ Népszerű ] Nincsenek új hozzászólások [ Népszerű ]
Nincsenek új hozzászólások [ Lezárt ] Nincsenek új hozzászólások [ Lezárt ]
Közlemény Közlemény
Global announcement Global announcement
Kiemelt Kiemelt