World of Witchers ― and other nightmares
 
HomeHome  KeresésKeresés  RegisztrációRegisztráció  BelépésBelépés  
Belépés
Neved:
Jelszó:
Automatikus bejelentkezés: 
:: Elfelejtettem a jelszavam!
In Memoriam
A staff
Felina 21HGLey1DRP64VMrOvzNbw
Tedd Deireadh
Itt olvasható mindenki számára a Kontinens eseményeit befolyásoló szálak összefoglalója.

Out of time: Yennefer és Geralt magához tér valahol Temeriában, nyomoznak a Tó Úrnőjét követő események után. A tehetséges Corinne Tilly oneiromanta segítségével visszaszerzik megkopott emlékeiket, továbbá tudomást szereznek egy, a Kontinenst elpusztító erejű katasztrófáról.

Deárme, elaine: Ciri és Braenn újra találkozik a Végzet Kardja óta először, Braenn megtudja, hogy Geralt él.

Virágnyelven szólva: Francesca Findabair hírét veszi, hogy a Háború Lovasasszonya Kaedwen felé lovagol, és mivel halottnak hiszi a kolleganőjét, feltartóztatja útjában. Mivel a hír igaznak bizonyul, és valóban Vengerbergi Yennefer áll előtte, meghívja magához egy hosszú és velős beszélgetésre. Yennefer még nem tudja, hogy Francesca bizalmasan kezeli-e a visszatértét, avagy rögvest értesíti-e Filippa Eilhart-ot. Beszélgetésükből kiderül, hogy a Kontinenst a Farkasförgeteg pusztítása fenyegetheti.

Leltár?: Wilkina és Geralt arra ér vissza Kaer Morhenbe, hogy épp ürítik ki a kaedweniek. Henselt parancsára a továbbiaknak katonai erődítményként tartanak igényt az erődre. Kisebb alkudozás és tárgyalás után Kaer Morhen hivatalosan is állami tulajdonba kerül.

Ismerős szörnyetegek: Ciri és Geralt egymás nyomára bukkannak Toussaint-ban és találkoznak a Tó Úrnője óta először újra. Közösen indulnak tovább.

Egy házban az ellenséggel: Valdemar meghívja magához Yennefert, hogy Ciri és Geralt sorsáról tárgyalhasson vele. Yennefer tudomást szerez róla, hogy idő- és térközi utazásai egyikén potenciálisan Ciri magával hozott egy nem evilági pandemikus fertőzést, mely az egész Kontinens lakosságát megtizedelheti.

Temeria
Troubadour! Sing of our valor!: Foltest visszautasíthatatlan ajánlatot tesz Kökörcsinnek, melynek értelmében kémkednie kell Redaniában.

Temeria, f*ck yeah!: Meve, Lyria és Rívia királynője meglátogatja távoli kuzinját Temeriában, hogy átbeszélhessék, ami a Cintrai Béke óta történt velük.

Lyria és Rívia
Alakoskodás: Karméle la Valette felszámolja a háború után megerősödött lyriai alvilágot.

Elfeledett vér: Meve látogatást tesz az újraépülő Ríviában, mit sem sejtve róla, hogy az őrmester, aki neki jelent, szegről-végről rokona.

Aprócska szolgálat: Esthyllo, az eltévedt hős pixie hírét veszi, hogy merényletet terveznek Lyria és Rívia királynője ellen, ez pedig arra sarkallja, hogy beleszóljon az események folyásába, megakadályozva egy újabb tragédiát.

Háborúzzanak mások...: Őfelsége Meve titkos audienciát kér semleges területen Dol Blathanna hercegnőjétől, Francesca Findabair-tól, hogy közös nevezőre jussanak az ősi fajok és az emberek közti békétlenkedés ügyében.

Dol Blathanna
Semmi személyes: Dethmold, Henselt küldötte sértett hangú diplomáciai levelet, illetve ajándékként egy levágott tünde fejet kézbesít Francesca Findabair hercegnőnek.

Sub Rosa: Francesca Findabair magánaudienciája tanácsosával és diplomatájával, Irvach Valith-tal.

Tír na nÓg: Francesca Findabair hírét veszi egy különös érkezésnek, és abban a hitben, hogy Ciri-re bukkant, meghívja magához. Elyon, Ysgith medikája ugyan nem Cirilla, de a történetük menthetetlenül összefonódik, amikor kiderül, hogy mindkét fél számára idegen a másik otthona.

Elaine tedd a'taeghane: Arryn Farven igyekszik Enid Findabair bizalmába férkőzni, azzal a szándékkal, hogy a megfelelő alkalomban megmerényelhesse.

Nilfgaard
Hercegnői etikett: Stella Congreve, Liddertal grófnője Emhyr var Emreis, nilfgaardi császár parancsára szárnyai alá veszi Cürilla hercegnő nevelését és gondviselését. A grófnő anyai érzéseket kezd el táplálni az árva leány iránt.
Hirdetőtábla
Ki van itt?
Jelenleg 1 felhasználó van itt :: 0 regisztrált, 0 rejtett és 1 vendég

Nincs

A legtöbb felhasználó (22 fő) Kedd Szept. 21 2021, 01:53-kor volt itt.
Latest topics

✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧
Felina Emptyby Aethelwulf
Vas. Jan. 16 2022, 19:06


✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧
Felina Emptyby Wilkina
Vas. Jan. 09 2022, 18:00


✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧
Felina Emptyby Ríviai Geralt
Hétf. Jan. 03 2022, 23:26


✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧
Felina Emptyby Vengerbergi Yennefer
Hétf. Jan. 03 2022, 23:16


✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧
Felina Emptyby Kilian
Vas. Jan. 02 2022, 17:20


✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧
Felina Emptyby Vendég Pént. Dec. 31 2021, 18:55


✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧
Felina Emptyby Vengerbergi Yennefer
Szomb. Okt. 09 2021, 17:24


✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧
Felina Emptyby Vengerbergi Yennefer
Szomb. Szept. 25 2021, 13:16


✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧
Felina Emptyby Shani
Hétf. Aug. 23 2021, 19:37


✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧
Felina Emptyby Vengerbergi Yennefer
Szer. Aug. 11 2021, 19:32

Tagjaink
Fél évszázad költészete

Share
Felina
Felina


Kitüntetések :
Hozzászólások száma :
18
Reagok száma :
14
Join date :
2018. Dec. 11.
Tartózkodási hely :
slippin' into darkness -

Felina Empty
Felina
Felina
Becenevek:

Amber (mint a borostyán), zafír villanás

Életkor

30-50 | merj pontosabban rákérdezni, s többet nem kell féltened a nyelved...

Látszólagos kor

húszas évei derekán, harmincas évei tavaszán | attól függ, kialvatlanul, kora reggel vagy csata közben figyeled-e

Csoport/faj

vaják (macska)

Foglalkozás

hivatásos szörnyvadász, kiegészítő keresetként információ közvetítést, értékfelügyeletet és csendes kegyeletosztást vállal (gy.k.: kém, tolvaj és bérgyilkos)


Különleges képességek/faji adottságok


Alábecsülni Felinát a legkedvesebb bók, mellyel csak illetheted. Mintha kifejlett hegyi troll összecsapását néznéd egy szépséges tünde leánnyal: kisebb, gyengébb és nő. Igen ám, de mi értelme nagynak tenni, ha széles vállaid lassúvá tesznek? Talán azt hiszed, ami kicsi, azt könnyebb elpusztítani, ám ahhoz előbb el kell kapnod; a macska bármilyen szűk résen befér, amin át tudja dugni a fejét. Mi értelme az erőnek, ha végzetes csapásaid nem érnek célba? Mindegy, mekkora erőt vetsz be egy ütésbe, ha ellenfeled eltáncol előled, s kiálló lábában orra botlasz. A macska fürge, léptei kecsesek és táncosak. Mi értelme lenézni a nőt, mikor sokkal veszélyesebb bármelyik férfinál? Lehet bármilyen elvetemült a férfi, sosem tudhatja magáénak a báj, az elegancia, a szenvedélyesen ringó csípő és a domborodó mellkas halálos fegyverét. Az igéző pillantás, melyet a legtöbben zafírként emlegetnek, sárga villanás csupán, és a góliát máris a földön - így arat győzelmet a kisebb, a gyengébb, a nő.
Felina sosem próbált többnek látszani annál, mint ami. Nála jobban senki sem ismeri önnön hibáit és gyengeségeit; habár egy átlagos nőnél izmosabb és a magassága is átlagos, fizikai adottságait tekintve nem szállhat harcba a férfiakkal. Nem is akar, hiszen rengeteg más képességgel rendelkezik: a lopakodás, a cserkészés mestere. Az a fajta 'barát', kitől félve fogadsz el bármiféle italt - a méregkeverés szakértője, kézjegye a néma halál. Nem véletlenül ragadt rá a villanás, mint becenév, hiszen ellenfelei legtöbbször ennyit észlelnek csupán belőle, s nyomában nem jár más, csak halál és sötétség...
Mint minden vaják, természetesen rendelkezik a tipikus képességekkel: bőre ellenállóbb, génjei lassabban öregítik, a vaják-jelek ismerője stb.

Jellemrajz


Puha játékkal feléd csapja mancsát
Túrd végig a dús, karmazsin bundát
Hűn dorombolva öledbe ejti állát
Óvatlan légy, s kiereszti rád karmát.

- ismeretlen gyermekmondóka

Nyelvünk minden betűjével találhatnánk rá megfelelő jelzőt, lévén jelleme, mint a legtöbb nőnek, meglehetősen összetett és rétegelt: acélozott, büszke, céltudatos, demokratikus, eszes... Mindegy azonban, hány tucat melléknevet sorolnánk fel, igazán csak akkor ismerhetnéd meg jól, ha szemtől szemben állhatnál vele és téged is megilletne szigorú, szúrós pillantásával, mely egyre inkább felolvad és megtelik egyfajta vajákoktól szokatlan gyengédséggel, szeretettel, tűzzel, ahogy egyre inkább bizalmába fogad. Rosszabb napjain a fejéhez vághatnák, hogy szívtelenül született, mire valószínűleg azt felelné, az őt sérelmező pedig agy nélkül - vagy férfiak esetében inzultációja derék alá csúszna. Sosem rest éles szóval visszavágni, ám ehhez igazán ki kell hozni a sodrából, ami nagy kihívást jelenthet a legrátermettebbek számára is: kevés kiegyensúlyozottabb, türelmesebb, megfontoltabb vaják nőt látni nála. Mindig az eszével lép először, érzelmei csak aztán követik, épp ez teszi olyan veszélyessé. Mérsékelt természete persze nem jelenti, hogy minden helyzetben felnőtthöz méltóan viselkedne: a bolondozás, a nevetés, a cserfes ugratás híve. Élvezi az élet minden percét, azt, hogy nő lehet és örök gyerek, kinek a szórakozás és az élvezetek jönnek előbb, csak aztán a gondok és a munka.

Megjelenés


Átlagos magasságú, átlagos testfelépítésű nő, inkább karcsú, mint vékony, és inkább izmos, mintsem törékeny. Alkata azonban nem feltétlenül utal vaják kilétére, hiszen meglehetősen nőies és elegáns, fegyvereit szinte ékszerként hordja. Ha fémben látod, összekevered valakivel; még fintorogva nyelvet is öltene rád, vérig sértődve a feltételezésen. Mégis minek kéne neki csattogó-csillogó csodapáncélzat? Csak barbár, birka népek nehezítik saját helyzetüket (és erősítik ostobaságukat) efféle megjelenéssel. Felina a könnyű, főként bőrből és fából készült darabok kedvelője, melyek szinte eggyé válnak bőrével, a sötét pasztellszínek pedig segítik a beolvadást, a rejtőzködést. Ha megjelenése ezen felül olykor hivalkodó (kivillanó comb vagy elméretezett dekoltázs), ne hibáztasd érte, egyrészt nőből van, minek rejtegesse, másrészt telt combjai és kerek idomai épp úgy fegyverzetét képezik, mint másnak a kard.
A kor viszonyaihoz és a hivatása lehetőségeihez mérten meglehetősen ápolt, haja örökkön puhának hat, körme és fogsora fénylő, és kellemes gyógynövényillat lengi körbe, amerre megy - kivéve, ha épp dolgozik, hiszen a jellegzetes illatfelhő nehezítené rejtőzködését. Az álca kedvéért nem rest sarat kenni bőrére, vagy korommal színezni arcát. Egyetlen hibája azonban, hogy bármennyire igyekszik is, védjegyévé vált, sárga szemét semmivel sem tudja elfedni.

Előtörténet


Sokan jöttek és mind ugyanazt akarták: az aranysárkányt, egy letűnt legendát, melyben népén kívül már csak igen kevesek hittek. Persze beérték kevesebbel is: a baziliszkusz mérgével kisebb háborúkat nyerhettek meg. Tudták, hogy nem származhat abból semmi jó, ha magukra vonják Zerrikania népének haragját; az éj leple alatt érkeztek, hangtalanul. Jó pénzt fizettek a mérgekért, aranyat, fegyvereket, rabszolgákat, fűszereket; felvirágoztatták a kicsiny települések gazdaságát - háromszor annyit adtak a gyerekekért. Erős, harcra fogható fiúkat és lányokat vásároltak olyan szülőktől, kiknek elméjét megfertőzte az arany - vagy épp egy különös, ősi vaják-jel, ha épp vonakodtak volna lemondani a gyermekükről... Mire a mátriárka rájött a betolakodók tervére, már túl késő volt. Így került Felina bő fél évszázaddal ezelőtt a macskák közé.
Évtizedeken át minden, ami az átváltozás előtt történt, csupán mese volt számára. Semmire sem emlékezett a szülőföldjéről, a születése számára a különös kórság magába olvasztásával kezdődött - miért is ragaszkodott volna olyan emberekhez, akik eldobták és kitaszították őt az aranyért? Talán ezért tartotta olyan fontosnak a mestere, hogy napról napra emlékeztesse a kislányt zerrikaniai gyökereire, még ha Felina cseppnyi érdeklődést sem mutatott származása iránt. A macskák közt családra és otthonra lelt, kitanították neki a harcoslét minden oldalát, az erkölcsök ruganyosságát és a gyilkolás örömét. Sosem élvezte a vérontást, távol állt tőle a barbár szörnyvadászat; sokkal inkább örömét lelte a rafinált vadászatban, a csendes halálban, a furmányos csapdák felállításában. Sosem hajtotta a hősiesség, nem akarta jobbá tenni a világot, sem felkarolni az elesettet, egyszerűen csak tette, amivé őt tették és beleidomult a világba, melybe (újra)teremtették.
Minden megváltozott, amikor megismerte Karméle-t. Elsőre ki nem állhatta a lányt, a tiszteletlen, vadóc kölyköt, a hangos szóváltásaikat Leonarttal. Ez így tűrhetetlen! - ágált folyton. - Egy nő csak ne káromkodjon! Okosabban is használhatja a nyelvét. - Ekkor kezdődött Karméle okítása. Felina egyik napról a másikra vette szárnyai alá a kislányt, és rövid időn belül testvérévé fogadta. Kishúgaként szerette őt, sőt, talán egy kicsit még jobban is; különleges ékköve volt a családjuknak, kedvesebb számára, mint a többiek. Az együtt töltött évek alatt volt a legboldogabb.
Néhány évvel később azonban minden megváltozott. Halála előtt Maurice elárulta neki, hogy a zerrikaniak többsége nem akart lemondani a gyermekéről, ezért olcsó vaják trükkökkel és mágiával csalták el őket tőlük; s épp így Felinát sem dobták el a szülei, csupán mire felocsúdtak a varázslatból, már túl késő volt... A nő ekkor úgy döntött, hátat fordít a többieknek és felkutatja a gyökereit.
Az elmúlt hat évet Zerrikaniában töltötte, felhagyott a szörnyvadászattal és minden idejét a kultúra és a harcművészet magába szippantásának szentelte - amúgy sem esett nehezére elapasztani a macskák iránt érzett szeretetét. Az egyedüliek, akikért nap mint nap összeszorul a szíve, az Karméle és Leonart. Talán épp itt volna az ideje felkeresni őket, még ha nincs is nehezebb, mint megfordulni és szembenézni a múlttal...
Példareag

A szekér felborult és a karaván tagjai fejvesztett menekülésbe kezdtek. A baziliszkusz megvadultan tört előre, dühösen csattogtatva hegyes csőrét a kereskedőkből és kalmárokból álló csapat felé. Az utolsó szekerek egyikén zötykölődtünk, utastársaim nyugtalanul nyújtogatták a nyakukat előre, hogy lássák, mi okozhatja a hirtelen fennakadást.
- Baziliszkusz! - kiáltotta valaki a sor elejéről a helyi nyelven, ám riadt hanglejtése és az ismerős szó bőven elég volt hozzá, hogy kitörjön a pánik. Az emberek egymáson áttaposva igyekeztek lefelé a szekérről, nem is sejtvén, hogy a kietlen, sivatagi pusztaságban csak még könnyebb zsákmányt jelentenek így. El-elakadtak bennem, meglöktek és belém rúgtam, mégsem mozdultam. A helyemen maradtam, csuklyám árnyékából tompán fénylett sárga szembogaram. Nem éreztem szükségét, hogy közbeavatkozzam, így csak vártam és figyeltem, hogyan alakulnak az események.
A bestia sorra zúzta össze a karaván elemeit, az állatok menekülőre fogták, a hátrahagyott ládák és szekerek ripityára törtek a tomboló baziliszkus karmai alatt. Amint az én szekeremhez ért, lustán felemelkedtem a helyemről, hogy szembenézzek vele.
Balomról, meglehetősen távolról egy férfi jajveszékelése ütötte meg a fülem.
- Vaják?! Van itt valahol egy vaják?! - A hangjában bujkáló kétségbeesés mosolyt csalt az arcomra. Naiv emberek! Azt hiszitek, a szörnyvadász és a baziliszkusz közül a bestia a rosszabb?
- Nos, régóta szunnyad már... - suttogom az orrom alatt, le sem véve pillantásom a fölém magasodó szörnyről. A baziliszkusz szélesre tárja a szárnyait, fenyegető üvöltés szakad fel belőle. Kioldom köpenyem kapcsát a nyakamnál és hátralököm a vállamon, hagyva, hogy a szárnycsapások keltette huzat lesodorja rólam, megtáncoltatva sötét, egybefont fürtjeim. - Talán épp ideje felébreszteni.
Ezüstkardom pengéjére marok a tarkómnál és előrántom azt a hátamra erősített tokjából. Két kezembe fogva szegezem a bestiára, ki ellenfelére ismerve támadásba lendül. Az övemhez kapva leakasztok egy gyújtóbombát. A robbanás megrázza a környéket, az emberek közt futótűzként kezd terjedni a hír: vajákot láttak Zerrikania mesgyéjén. Szeme mint az arany zafír, sárga villanás csupán...
Vissza az elejére Go downBevésődött: Kedd Dec. 11 2018, 17:09
Vengerbergi Yennefer
Vengerbergi Yennefer


Kitüntetések :
Hozzászólások száma :
338
Reagok száma :
86
Join date :
2018. Aug. 15.
Tartózkodási hely :
Cintra, Bodrog

Felina Empty
Elfogadva!
Felina kedvesem!


Elfogadva!


Először is, hadd üdvözöljek személyesen is köreinkben. Amikor Karméle hirdetőtáblára tűzte Felinát, kevés hite volt abban, hogy sikerülhet megtalálnia. És az életutad olvasva úgy érzem, még kereshette is volna akár egy életen át, hisz Zerrikania olyan nagyon messzi pontja a Kontinensnek! Szívemnek kedves az a csavar, amivel a vajákká toborzását tekerted meg; el sem tudom képzelni, milyen sötét lehet az az út, ami hazugságokkal van kikövezve. Pláne ha még a felnőtté válás felé is vezet. Mert hát arra még senki sem gondolt, hogy erővel kaparintsák meg a jövő vaják nemzedékét... A komplex jellem, amivel a Sárkányok Földje megáldotta, sok ajtót tár ki előtte, akkor simulékony, amikor a helyzet úgy kivánja, akkor nevet, amikor illik, és akkor karakán, amikor annak kell lenni. Az sem meglepő, sőt, épp az ellentettje volna az, ha a zerrikán matriarkából származó hölgy ne tudná, hogyan forgassa a szavait - és leginkább a nyelvét. A legjobb döntést hoztad, amikor az efféle tudásoddal nem takarékoskodtál, és tovább örökítetted a kicsi Karmélére. Egy vérbeli macska kiszámíthatatlanságával néz szembe az, aki Felinával húz ujjat, lebecsülni pedig egyenesen öngyilkosság. Talán azt sem túlzás állítani, hogy még az sem ismer igazán, aki biztos az ellenkezőjében. Bátorság hátat fordítani mindennek, amit hittél, hogy a fény felé fordítsd arcod, de még nagyobb bátorság kell ahhoz, hogy visszatérj oda, ahonnan elindultál. Ahol a szeretteid hagytad. Nem is tartalak fel tovább, foglalj magadnak avatart, és keresd meg Karmélét és Leonartot!

- Yenna

Avatarfoglaló

Vissza az elejére Go downBevésődött: Kedd Dec. 11 2018, 21:42
Melitele
Melitele

Admin

Hozzászólások száma :
205
Reagok száma :
0
Join date :
2018. Aug. 15.
Tartózkodási hely :
Mindenhol

Felina Empty
Re: FelinaFeloldott jutalmak
Füvek próbája


ÍródeákVérdíjIt's canon


Bárdok
ihletőjeDoppler


A  meglepetés
törvénye


Új
fejezet


A bárdok
kedvence


A világ
peremén


Az utolsó
kívánságReménytelenPiktor


Tréfa-
mester


A farkába
harapó kígyó


Udvari
bolond


Temeria,
Fuck yeah!


Repül a
nehéz kő


MÁR
MEGINT?Túlélő
VándorEnciklopédista


Biztos
pont


Baráti
gesztusForrófejű


Mágikus
csapda


Két lépés
távolság


El a
kezekkel


A jelek
mestere


A békés
harcos útja
Jussát...várja...


...
a vaják


csak kéri
a bérét...


Kettős
ügynök


Ezüst
nyelvűKelpieKartográfus
Vissza az elejére Go downBevésődött: Szomb. Szept. 07 2019, 12:21
Ajánlott tartalom
Felina Empty
Re: Felina

Vissza az elejére Go downBevésődött:
1 / 1 oldal
 Similar topics
-
» Felina
» Macskajaj (Karméle & Felina)
» otthon, te édes - Karméle & Felina

Permissions in this forum:Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
World of Witchers ― and other nightmares :: Karakteralkotás :: Tagjaink :: Vaják-
Ugrás: