World of Witchers ― and other nightmares
 
HomeHome  KeresésKeresés  RegisztrációRegisztráció  BelépésBelépés  
Belépés
Neved:
Jelszó:
Automatikus bejelentkezés: 
:: Elfelejtettem a jelszavam!
In Memoriam
A staff
● Orgona és egres ● 21HGLey1DRP64VMrOvzNbw
Tedd Deireadh
Itt olvasható mindenki számára a Kontinens eseményeit befolyásoló szálak összefoglalója.

Out of time: Yennefer és Geralt magához tér valahol Temeriában, nyomoznak a Tó Úrnőjét követő események után. A tehetséges Corinne Tilly oneiromanta segítségével visszaszerzik megkopott emlékeiket, továbbá tudomást szereznek egy, a Kontinenst elpusztító erejű katasztrófáról.

Deárme, elaine: Ciri és Braenn újra találkozik a Végzet Kardja óta először, Braenn megtudja, hogy Geralt él.

Virágnyelven szólva: Francesca Findabair hírét veszi, hogy a Háború Lovasasszonya Kaedwen felé lovagol, és mivel halottnak hiszi a kolleganőjét, feltartóztatja útjában. Mivel a hír igaznak bizonyul, és valóban Vengerbergi Yennefer áll előtte, meghívja magához egy hosszú és velős beszélgetésre. Yennefer még nem tudja, hogy Francesca bizalmasan kezeli-e a visszatértét, avagy rögvest értesíti-e Filippa Eilhart-ot. Beszélgetésükből kiderül, hogy a Kontinenst a Farkasförgeteg pusztítása fenyegetheti.

Leltár?: Wilkina és Geralt arra ér vissza Kaer Morhenbe, hogy épp ürítik ki a kaedweniek. Henselt parancsára a továbbiaknak katonai erődítményként tartanak igényt az erődre. Kisebb alkudozás és tárgyalás után Kaer Morhen hivatalosan is állami tulajdonba kerül.

Ismerős szörnyetegek: Ciri és Geralt egymás nyomára bukkannak Toussaint-ban és találkoznak a Tó Úrnője óta először újra. Közösen indulnak tovább.

Egy házban az ellenséggel: Valdemar meghívja magához Yennefert, hogy Ciri és Geralt sorsáról tárgyalhasson vele. Yennefer tudomást szerez róla, hogy idő- és térközi utazásai egyikén potenciálisan Ciri magával hozott egy nem evilági pandemikus fertőzést, mely az egész Kontinens lakosságát megtizedelheti.

Temeria
Troubadour! Sing of our valor!: Foltest visszautasíthatatlan ajánlatot tesz Kökörcsinnek, melynek értelmében kémkednie kell Redaniában.

Temeria, f*ck yeah!: Meve, Lyria és Rívia királynője meglátogatja távoli kuzinját Temeriában, hogy átbeszélhessék, ami a Cintrai Béke óta történt velük.

Lyria és Rívia
Alakoskodás: Karméle la Valette felszámolja a háború után megerősödött lyriai alvilágot.

Elfeledett vér: Meve látogatást tesz az újraépülő Ríviában, mit sem sejtve róla, hogy az őrmester, aki neki jelent, szegről-végről rokona.

Aprócska szolgálat: Esthyllo, az eltévedt hős pixie hírét veszi, hogy merényletet terveznek Lyria és Rívia királynője ellen, ez pedig arra sarkallja, hogy beleszóljon az események folyásába, megakadályozva egy újabb tragédiát.

Háborúzzanak mások...: Őfelsége Meve titkos audienciát kér semleges területen Dol Blathanna hercegnőjétől, Francesca Findabair-tól, hogy közös nevezőre jussanak az ősi fajok és az emberek közti békétlenkedés ügyében.

Dol Blathanna
Semmi személyes: Dethmold, Henselt küldötte sértett hangú diplomáciai levelet, illetve ajándékként egy levágott tünde fejet kézbesít Francesca Findabair hercegnőnek.

Sub Rosa: Francesca Findabair magánaudienciája tanácsosával és diplomatájával, Irvach Valith-tal.

Tír na nÓg: Francesca Findabair hírét veszi egy különös érkezésnek, és abban a hitben, hogy Ciri-re bukkant, meghívja magához. Elyon, Ysgith medikája ugyan nem Cirilla, de a történetük menthetetlenül összefonódik, amikor kiderül, hogy mindkét fél számára idegen a másik otthona.

Elaine tedd a'taeghane: Arryn Farven igyekszik Enid Findabair bizalmába férkőzni, azzal a szándékkal, hogy a megfelelő alkalomban megmerényelhesse.

Nilfgaard
Hercegnői etikett: Stella Congreve, Liddertal grófnője Emhyr var Emreis, nilfgaardi császár parancsára szárnyai alá veszi Cürilla hercegnő nevelését és gondviselését. A grófnő anyai érzéseket kezd el táplálni az árva leány iránt.
Hirdetőtábla
Ki van itt?
Jelenleg 2 felhasználó van itt :: 0 regisztrált, 0 rejtett és 2 vendég

Nincs

A legtöbb felhasználó (22 fő) Kedd Szept. 21 2021, 01:53-kor volt itt.
Latest topics

✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧
● Orgona és egres ● Emptyby Aethelwulf
Vas. Jan. 16 2022, 19:06


✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧
● Orgona és egres ● Emptyby Wilkina
Vas. Jan. 09 2022, 18:00


✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧
● Orgona és egres ● Emptyby Ríviai Geralt
Hétf. Jan. 03 2022, 23:26


✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧
● Orgona és egres ● Emptyby Vengerbergi Yennefer
Hétf. Jan. 03 2022, 23:16


✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧
● Orgona és egres ● Emptyby Kilian
Vas. Jan. 02 2022, 17:20


✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧
● Orgona és egres ● Emptyby Vendég Pént. Dec. 31 2021, 18:55


✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧
● Orgona és egres ● Emptyby Vengerbergi Yennefer
Szomb. Okt. 09 2021, 17:24


✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧
● Orgona és egres ● Emptyby Vengerbergi Yennefer
Szomb. Szept. 25 2021, 13:16


✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧
● Orgona és egres ● Emptyby Shani
Hétf. Aug. 23 2021, 19:37


✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧
● Orgona és egres ● Emptyby Vengerbergi Yennefer
Szer. Aug. 11 2021, 19:32

Tagjaink
Fél évszázad költészete

Share
Vengerbergi Yennefer
Vengerbergi Yennefer


Kitüntetések :
Hozzászólások száma :
338
Reagok száma :
86
Join date :
2018. Aug. 15.
Tartózkodási hely :
Cintra, Bodrog

● Orgona és egres ● Empty
● Orgona és egres ●
Vengerbergi Yennefer
Becenevek:

Yen, Yenna, Jenny, Janka, A Háború Lovasnője

Életkor

95 év

Látszólagos kor

28 év

Csoport/faj

Varázsló

Foglalkozás

Politikai tanácsadó, ismert és elismert varázslónő, alkimista


Különleges képességek/faji adottságok


Minden, ami a mágia hatás- és vonzáskörébe beletartozik, továbbá nem elhanyagolható a tény, különösen nem a szépsége szempontjából, hogy egynegyed rész tündevér csörgedezik az ereiben. A Mágia, ismeretlenebb nevén a Káosz Erőinek teljes uralása. Amíg bármiféle mágikus forrás van a közelben, amiből meríteni képes, varázsereje nem apad el. Specialitása az elektromossággal, kisülésekkel kapcsolatos mágia, de nem idegen tőle a hidromancia, a piromancia, a viselkedés-kontroll, a portálnyitás, és tilos volta ellenére a nekromancia sem.

Jellemrajz


Akik először - és gyakran utoljára is - találkoznak Yennefer-rel, egy rideg és távolságtartó, komoly és kiforrott nőt ismerhetnek meg benne. Nem a szavak embere, általában tömören és lényegretörően fogalmaz, és a cselekedeteivel is erre törekszik. Rengeteg rétege van, és tökéletes precízióval ugrál köztük. Érett gondolkodású és makacs, ha úgy is jön le mások számára, hogy felsőbbrendű, az azért van, mert az is. Nem szereti, ha megmondják neki, mit csináljon, vagy épp hogyan csinálja. Nem ijed meg sem a drasztikus, sem a drámai módszerektől, áldozatoktól, ha elérheti vele azt, amit akar. Kéretlenül őszinte olykor, nem hajlandó senki lelkét cirógatni. Törtető és önző olykor, hideg számításból képes kihasználni azt is, akit szeret. Ám a sok réteg alatt azonban, amit rejteget, van egy nagyon is női, melegebb, érzékenyebb oldala, ami még a tréfát sem veti meg. Nem az a fajta, aki lohol egy férfi, főképpen nem Geralt szerelme után, de amikor akár évekkel később összesodorja őket a sors, megmutatkozik romantikusabb, lágyabb oldala. Meddőségéből adódóan felhalmozódott benne az anyai szeretet, amivel leginkább Ciri-t árasztja el. Mély és erős érzések hajtják, a végletekig hűséges és odaadó, ha igazán megszeret valakit.

Megjelenés


Hosszú és göndör, hollófekete haját és igéző, mégis hidegnek ható ibolya tekintetét messze földön is mesékbe foglalták. A legszebb dámáknak sem állt olyan karakteresen a szépségpötty, mint Vengerbergi "Yenna" Yennefer jobb szája szegletében az anyajegy. Állítólagos tündevéréből eredő sápadt bőrén rózsaszirmokként ülnek ajkai. Nyakában obszidiáncsillagot visel, öltözködésében szereti a fekete és a fehér váltakozását. s amerre járt, mindent betölt az orgona és egres bódító illata.

Előtörténet


"Amikor egy idegen, köpenybe burkolózott, sötét alak átnyújtott nekem egy pergament a Novigradi híd alatt, először nem tudtam, mihez kezdjek vele. A mai napig nem tudom. Mindenesetre elolvastam; a papiroson a két híres varázslónő, Philippa Eilhart és Triss Merigold beszélgetésének egy részlete állt, melyben Vengerbergi Yenneferről beszélgettek. Az ismeretlen még a fáradtságot is vette, hogy a vonásaikat is felfesse."

- Van valami hír Yennefer-ről? - Philippa hangja éles volt és sziklaszilárd, ahogy áthasította a fogadó meleg, lanyha duruzsolását.
- Miért engem kérdezel? - rezzent össze Triss.
- Valaha oly közel álltatok ti ketten. Barátnők voltatok.
Triss vonásai felvettek valami átmenetet a düh és a mélabú közt.
- Az még azelőtt volt, hogy... Hogy én és Geralt...
- Kímélj meg a zsebkendőtől meg a könnyektől. Az érdekel, hol van, mit csinál, és üzent-e valamit.
Triss Merigold csak tagadólag rázta a fejét, egyértelművé téve Philippa számára, hogy ha tudná a választ arra, ami érdekli, már régen elmondta volna.
- Ez igen sajnálatos… - tette hozzá Philippa hosszú szünet után.
- Azt hallottam… Azt hallottam, Emhyr vn Emreis udvarának tanácsnoka lett. – kapaszkodott Triss holmi szalmaszálba, amit nem olyan régen hallott pletykából. Philippa vonásai kővé komorultak.
- Érdekes, és azt hallottam, vígan lógatja a lábát Geralt oldalán Toussaint-ban, mézédes gyümölcsök és jobbnál jobb borok társaságában.
Triss arcából kiszaladt a vér, és kissé őszintébbre sikeredtek a reakciói, mint szerette volna.
- Nem igaz! Az csak holmi rosszindulatú pletyka!
Philippa vállat volt.
- Tulajdonképpen mindegy is, hisz bárhol van, nem jelentkezik.
- Biztosan elő fog kerülni. Csak idő kérdése. Ismered, nem tud sokáig távol maradni a politikától és az intrikáktól.
Triss elgondolkodva maga elé pillantott, Philippa pedig a beálló csend után így szólt:
- Te azt szeretnéd, ha nem jönne vissza.
- Te turkálsz a fejemben?! – sziszegte Triss mérgesen, mégis halkan.
- Nem kell mágiához nyúlnom, hogy lássam, mi jár a fejedben. Mindenesetre hagyjunk most téged és Geralt-ot. Yennefer fontos nekünk. Ugyanolyan egyenértékű tagja a Varázslónők Szövetségének, mint bárki más.
Triss szkeptikusan felszusszant.
- Ez vagy te, Phil. Konspiratív és számító a végsőkig.
- Természetesen. Máshogy a mi mesterségünket nem is érdemes csinálni. Meglep, hogy még mindig nem tanultad meg.
- Engem pedig az lep meg, hogy az ellentéteitek ellenére mégis ennyire meg akarod találni.
- Csodálkozol? Nem mondom, jobban szeretem, ha nem áll az utamba, de szánom azt a lányt…
- Szánod… - Triss továbbra is szkeptikus volt.
- Olyan nehéz sorsa volt… A púp, amivel született, megkeserítette az életét… Az iszákos apja kislány korától kezdve verte, és az anyját, meg a vérét okolta lánya csúfságáért. Tudtad, hogy azt mondják, Yennefer egynegyed vér tünde?
- Tudom – vágott közbe Triss.
- Mindegy is. Az anyja kezdetben megpróbálta védelmezni, próbálván feldolgozni, hogy ez ’az istenek akarata’… Aztán miután az apja elhagyta őket valaki másért, ő is Yennefer ellen fordult. Ha nem mutatott volna tehetséget a mágia iránt, és nem lehetett volna kikupálni, Geralt nem lenne ennyire szerelmes belé.
- Miért mondod mindezt el nekem? Yennefer a barátnőm, tudom mindezt magamtól is. Előbb tudtam, mint te, ráadásul egyenesen tőle, nem kellett másokat kifaggatnom hozzá.
Philippa csak hümmögött.
- Aztán az a rémes baleset a Sodden-i dombon…
Triss megrázkódott a név említésére.
- Háború volt, Phil. Nem volt az baleset…
- Emlékszel Fringilla Vigo-ra? Ő vakította meg.
- Emlékszem. És ha nem avatkoztak volna közbe mágiával, biztosan örökre megvakult volna. Nem mondja, de láttam rajta utána, hogy nagyon megviselik a történtek…
- És teherbe tud már esni?
Triss teljesen elhűlt Philippa nyílt kérdésétől.
- Phil… Nem kéne…
- Igazad van. Tényleg nem kellett volna. Azért majd értesíts, ha megtudsz valamit.
Philippa Eilhart és Triss Merigold ezután még pár percig csendben beszélgettek, majd előbbi minden további nélkül bagollyá változott, és elröppent, Triss pedig egy portálon át távozott.    
Példareag

Ma reggel egy fecske és egy holló ült az ablakom alatt terjeszkedő kőrisfa egyik fiatal ágán. Egész nap azon töprengtem, ez vajon mit jelenthet. Még akkor is ez járt a fejemben, amikor Emhyr utolsó bankettjére készülődtem. Utálom az ilyen banketteket, és mindig elhatározom, soha többé, és tessék, mégis itt vagyok. Ezúttal még Geralt sincs itt – legnagyobb bánatomra – hogy szórakoztasson, és összemérhessem, majd lealázhassam szójátékokban. Ez a mi kis pajkos szokásunk is épp egy ilyen gyanútlan és ártatlan estén született, mint a mai. Ugyan nem sok kedvem volt bájologni és hajbókolni egész este – főleg nem egyedül – mint Emhyr jobbkeze, kötelességem volt megjelenni. Nem volt mit tenni; belebújtattam magam egy testhezálló, diszkréten cirádázott, fekete ruhába, amikhez illő, könyék fölé érő fekete bársony kesztyűket húztam, majd belebújtam az egyetlen cipőmbe, ami az alkalomhoz illett. A hajamat kiengedve hagytam, lévén büszke voltam dús fekete loknijaimra – amiknek, mint megtudtam, Hét Királyság a csodájára jár. Szénceruzát ragadtam, és karakteresre húztam vele a szemöldököm, és a szempilláim tövét, majd a kredencemen elhelyezkedő megannyi színes fiola és üvegcse közül kiemeltem egyet, és egy kifinomult kis pipettával cseppentettem a nyakam két oldalára. A helyiséget rögtön intenzív orgona és egres illata töltötte meg.
- Így mindjárt más… - Fordultam kettőt a tükrömben, hogy leellenőrizzek mindent, mielőtt kilépek az oroszlánbarlangba.
Nem tudom, miért, de mióta betolakodott a gondolataimba Geralt, azóta úgy érzem, őrülten látni akarom, és ez teljesen felőröl. Át akarom ölelni, leszerelni róla az összes láncmellényt és kardhüvelyt, az ujjaimmal érinteni ódon és új hegeit, érezni, ahogy a hangja ércessége csiklandozza a fülem, ahogy belésúg… Ezen a ponton el is határoztam, hogy ha vége ennek a szörnyű bankettnek, bárhol is van, megkeresem. Átkozott dzsinn!
Kimért komótossággal, kiegyensúlyozottan léptem be a bálterembe. Lehet, csak a képzeletem szórakozott velem, de mintha mindenki halkabbra fogta volna a beszélgetést most, hogy tudták, mindent hallok. (…)
Elegem volt ebből az egész színjátékból. Elhatároztam, hogy amint ennek az estének vége, lóra ülök, és addig vágtatok, amíg Geralt szemébe nem nézhetek, a karjaiba nem omolhatok. Amíg be nem teljesül az utolsó kívánság.


A hozzászólást Vengerbergi Yennefer összesen 2 alkalommal szerkesztette, legutóbb Vas. Ápr. 14 2019, 16:44-kor.
Vissza az elejére Go downBevésődött: Vas. Aug. 26 2018, 19:16
Vendég
avatar

Vendég


● Orgona és egres ● Empty
Re: ● Orgona és egres ●
Kedves Yen!


Elfogadva!


Igazán egyedülálló élmény volt két kollegiád tolmácsolásában hallani életed fontosabb eseményeit. Bár nem merem biztosra mondani, hogy Philippa és Trisst nem használták a fantáziájukat, de még így is elég információval láttak el, hogy jó képet lehessen alkotni az életedről és céljaidról.
A jellem leírásánál eszméltem rá igazán, hogy mennyire sokrétű és mély karaktert választottál, aki képes megannyi egymástól nagyon különböző szerepben is kifogástalanul helyt állni.
Az előtörténetben és a a példa-reagodban is látszott, hogy gyakorlottan forgatod a szavakat és nem okoz gondot egy-egy helyzet hiteles kijátszása.
Nem kételkedem benne, hogy személyedben egy igen erőteljes személyiség fog a játéktérre kerülni és bárki háromszor meg fogja gondolni, hogy újat húzzon veled.


Geralt


Avatarfoglaló

Vissza az elejére Go downBevésődött: Pént. Szept. 07 2018, 22:53
Melitele
Melitele

Admin

Hozzászólások száma :
205
Reagok száma :
0
Join date :
2018. Aug. 15.
Tartózkodási hely :
Mindenhol

● Orgona és egres ● Empty
Re: ● Orgona és egres ●Feloldott jutalmak
Füvek próbája


ÍródeákVérdíjIt's canon


Bárdok
ihletőjeDoppler


A  meglepetés
törvénye


Új
fejezet


A bárdok
kedvence


A világ
peremén


Az utolsó
kívánságReménytelenPiktor


Tréfa-
mester


A farkába
harapó kígyó


Udvari
bolond


Temeria,
Fuck yeah!


Repül a
nehéz kő


MÁR
MEGINT?Túlélő
VándorEnciklopédista


Biztos
pont


Titkos
társaság


A tudás
hatalom
Jussát...várja...


...
a vaják


csak kéri
a bérét...


Kettős
ügynök


Ezüst
nyelvűKelpieKartográfus
Vissza az elejére Go downBevésődött: Szomb. Szept. 07 2019, 12:26
Ajánlott tartalom
● Orgona és egres ● Empty
Re: ● Orgona és egres ●

Vissza az elejére Go downBevésődött:
1 / 1 oldal
 Similar topics
-
» Yenna's spells
» Orgona és ezüst - Yennefer & Filavandrel
» Orgona és ezüst - Yennefer & Filavandrel

Permissions in this forum:Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
World of Witchers ― and other nightmares :: Karakteralkotás :: Tagjaink :: Varázsló-
Ugrás: