World of Witchers ― and other nightmares
 
HomeHome  KeresésKeresés  RegisztrációRegisztráció  BelépésBelépés  
Belépés
Neved:
Jelszó:
Automatikus bejelentkezés: 
:: Elfelejtettem a jelszavam!
A staff
Farkas mesék! (Nymeria és Jieh) Latest?cb=20170716122041 Farkas mesék! (Nymeria és Jieh) SwX5v3I Farkas mesék! (Nymeria és Jieh) Latest?cb=20170716090400
Tedd Deireadh
Itt olvasható mindenki számára a Kontinens eseményeit befolyásoló szálak összefoglalója.

Out of time: Yennefer és Geralt magához tér valahol Temeriában, nyomoznak a Tó Úrnőjét követő események után. A tehetséges Corinne Tilly oneiromanta segítségével visszaszerzik megkopott emlékeiket, továbbá tudomást szereznek egy, a Kontinenst elpusztító erejű katasztrófáról.

Deárme, elaine: Ciri és Braenn újra találkozik a Végzet Kardja óta először, Braenn megtudja, hogy Geralt él.

Virágnyelven szólva: Francesca Findabair hírét veszi, hogy a Háború Lovasasszonya Kaedwen felé lovagol, és mivel halottnak hiszi a kolleganőjét, feltartóztatja útjában. Mivel a hír igaznak bizonyul, és valóban Vengerbergi Yennefer áll előtte, meghívja magához egy hosszú és velős beszélgetésre. Yennefer még nem tudja, hogy Francesca bizalmasan kezeli-e a visszatértét, avagy rögvest értesíti-e Filippa Eilhart-ot. Beszélgetésükből kiderül, hogy a Kontinenst a Farkasförgeteg pusztítása fenyegetheti.

Leltár?: Wilkina és Geralt arra ér vissza Kaer Morhenbe, hogy épp ürítik ki a kaedweniek. Henselt parancsára a továbbiaknak katonai erődítményként tartanak igényt az erődre. Kisebb alkudozás és tárgyalás után Kaer Morhen hivatalosan is állami tulajdonba kerül.

Ismerős szörnyetegek: Ciri és Geralt egymás nyomára bukkannak Toussaint-ban és találkoznak a Tó Úrnője óta először újra. Közösen indulnak tovább.

Egy házban az ellenséggel: Valdemar meghívja magához Yennefert, hogy Ciri és Geralt sorsáról tárgyalhasson vele. Yennefer tudomást szerez róla, hogy idő- és térközi utazásai egyikén potenciálisan Ciri magával hozott egy nem evilági pandemikus fertőzést, mely az egész Kontinens lakosságát megtizedelheti.

Temeria
Troubadour! Sing of our valor!: Foltest visszautasíthatatlan ajánlatot tesz Kökörcsinnek, melynek értelmében kémkednie kell Redaniában.

Temeria, f*ck yeah!: Meve, Lyria és Rívia királynője meglátogatja távoli kuzinját Temeriában, hogy átbeszélhessék, ami a Cintrai Béke óta történt velük.

Lyria és Rívia
Alakoskodás: Karméle la Valette felszámolja a háború után megerősödött lyriai alvilágot.

Elfeledett vér: Meve látogatást tesz az újraépülő Ríviában, mit sem sejtve róla, hogy az őrmester, aki neki jelent, szegről-végről rokona.

Aprócska szolgálat: Esthyllo, az eltévedt hős pixie hírét veszi, hogy merényletet terveznek Lyria és Rívia királynője ellen, ez pedig arra sarkallja, hogy beleszóljon az események folyásába, megakadályozva egy újabb tragédiát.

Háborúzzanak mások...: Őfelsége Meve titkos audienciát kér semleges területen Dol Blathanna hercegnőjétől, Francesca Findabair-tól, hogy közös nevezőre jussanak az ősi fajok és az emberek közti békétlenkedés ügyében.

Dol Blathanna
Semmi személyes: Dethmold, Henselt küldötte sértett hangú diplomáciai levelet, illetve ajándékként egy levágott tünde fejet kézbesít Francesca Findabair hercegnőnek.

Sub Rosa: Francesca Findabair magánaudienciája tanácsosával és diplomatájával, Irvach Valith-tal.

Tír na nÓg: Francesca Findabair hírét veszi egy különös érkezésnek, és abban a hitben, hogy Ciri-re bukkant, meghívja magához. Elyon, Ysgith medikája ugyan nem Cirilla, de a történetük menthetetlenül összefonódik, amikor kiderül, hogy mindkét fél számára idegen a másik otthona.

Elaine tedd a'taeghane: Arryn Farven igyekszik Enid Findabair bizalmába férkőzni, azzal a szándékkal, hogy a megfelelő alkalomban megmerényelhesse.

Nilfgaard
Hercegnői etikett: Stella Congreve, Liddertal grófnője Emhyr var Emreis, nilfgaardi császár parancsára szárnyai alá veszi Cürilla hercegnő nevelését és gondviselését. A grófnő anyai érzéseket kezd el táplálni az árva leány iránt.
Oldal videó
Hirdetőtábla
Ki van itt?
Jelenleg 1 felhasználó van itt :: 0 regisztrált, 0 rejtett és 1 vendég

Nincs

A legtöbb felhasználó (18 fő) Vas. Márc. 22 2020, 19:24-kor volt itt.
Latest topics

✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧
Farkas mesék! (Nymeria és Jieh) Emptyby Balduin
Yesterday at 21:47


✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧
Farkas mesék! (Nymeria és Jieh) Emptyby Ríviai Geralt
Yesterday at 18:27


✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧
Farkas mesék! (Nymeria és Jieh) Emptyby Vilkas
Szer. Ápr. 14 2021, 19:28


✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧
Farkas mesék! (Nymeria és Jieh) Emptyby Axel Walardeb
Kedd Ápr. 13 2021, 01:33


✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧
Farkas mesék! (Nymeria és Jieh) Emptyby Bogárka
Hétf. Ápr. 12 2021, 08:14


✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧
Farkas mesék! (Nymeria és Jieh) Emptyby Axel Walardeb
Szomb. Ápr. 10 2021, 15:12


✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧
Farkas mesék! (Nymeria és Jieh) Emptyby Axel Walardeb
Szomb. Ápr. 10 2021, 12:58


✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧
Farkas mesék! (Nymeria és Jieh) Emptyby Janka Peterson
Csüt. Ápr. 08 2021, 09:11


✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧
Farkas mesék! (Nymeria és Jieh) Emptyby Aethelwulf
Vas. Ápr. 04 2021, 10:15


✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧
Farkas mesék! (Nymeria és Jieh) Emptyby Bogárka
Szomb. Ápr. 03 2021, 15:45

Tagjaink
Fél évszázad költészete

Share
Ugrás a következő oldalra : 1, 2  Next
Faithel Jieh
Faithel Jieh


Kitüntetések :
Hozzászólások száma :
87
Reagok száma :
68
Join date :
2018. Nov. 09.

Farkas mesék! (Nymeria és Jieh) Empty
Farkas mesék! (Nymeria és Jieh)Nymeria és Jieh
Farkas mesék! (Nymeria és Jieh) H150Különös érzéketlenséggel haladtam a vándorutamon. Testközelből szemlélhettem az emberi kegyetlenséget, ami bizony néha még a bestiák embertelenségén is túlmutatott. Még sem voltam az emberek bírája. Nem is szándékoztam azzá válni. Voltak saját bíráik, uralkodóik, és végrehajtóik is, amik ezekkel a feladatokkal kellett, hogy megbirkózzanak. És már ösztön szinten sem akartam minden igazságtalanság láttán birokra kelni, hogy a saját igazság érzetemet megnyugtassam. Kiüresedtem ilyen téren. Nem volt ez másképp akkor sem, amikor az Örök Nap Birodalmába tévedtem. Munkán kívül nem akartam vegyülni az emberekkel. Szinte a bőrömön éreztem, hogy féltek tőlem, de legalább olyan kíváncsian bámultak meg mellé, mintha egy kikimór királynő testét cipeltem volna magammal. Nem szerettem közfigyelem tárgya lenni, így kerültem a tömeggel fenyegető helyeket. Pont ennek köszönhetően napok, talán hetek óta haladtam a vadon és a városok mezsgyéjén észrevétlen, hisz az erdők lakóit sem akartam feleslegesen bolygatni kéretlen megjelenésemmel. Élveztem az ilyen hallgatásba burkolózott napokat, heteket, ám eljött az idő, hogy visszatérjek a civilizációba, ugyanis lassan újabb munkát kellett keresnem magamnak.
Elnyomva egy sóhajt, irányítottam Jahe~t be a következő településre, annak is az ivóját keresve. Nem kellett sokat kutatnunk utána.
Ahogy beléptünk, vettem egy mély lélegzetet. Éreztem a fa illatát, a kövek szagát  az alkohol zamatával keveredve, amikre rátelepedett az emberek szaga. Az első néhány pillanat alatt mértem fel a söntés felépítését, esetleges menekülési útvonalati, vagy hogy épp, milyen előnyöket lehet kihasználni egy esetleges rajtaütésen.  Mintha csak bemutatót akartak volna tartani, egy feltűnően vörös hajú nő verekedett néhány férfival.  Felkeltette a figyelmemet már önmaga a különös küzdelem is, hisz látszódott a nőn, hogy harcos, bárki is legyen. Arról nem is beszélve, hogy vörös haja, mintha lángolt volna a kocsma félhomályában. Keresztül szaladt egy röpke félvigyor az arcomon, de amilyen gyorsan jött, olyan gyorsan távozott is onnan. Helyette, immár újfent kifejezéstelen ábrázattal ültem le a pulthoz, hogy rendeljek magamnak egy pohár méz pálinkát. Azt kortyolgattam, míg a küzdelmet figyeltem. Ezek a szegény, meggondolatlan párák, hogy nem tudták, hogy tiszteletben kell tartani azokat a nőket, akiket megcsókolt a tűz.
-A nőnek egy korsó sört, amint végzett a haramiákkal! -fizettem a kocsmárosnak, és úgy vártam a küzdelem végét. Látszódott az arcán, hogy velem ellentétben ő koránt sem hiszi, hogy a fehérnép fog győzedelmeskedni. Nem avattam be, hogy magam is harcos volnék, hisz nem akartam megkockáztatni, hogy itt bemutatót követeljenek tőlem is. Csak akkor biccentettem a lány felé, ha már végzett, és megkapta a verekedés fődíjának szánt italt. Figyeltem, nem csak a reakcióját, de a testét is, hisz mérhetetlenül kíváncsi voltam, ugyan mit is lép következőnek!  

Vissza az elejére Go downBevésődött: Pént. Dec. 14 2018, 21:35
Nymeria Nestra
Nymeria Nestra


Kitüntetések :
Farkas mesék! (Nymeria és Jieh) A_fzve10Farkas mesék! (Nymeria és Jieh) Bzerdo11Farkas mesék! (Nymeria és Jieh) Dopple10Farkas mesék! (Nymeria és Jieh) Zj_fej10
Hozzászólások száma :
77
Reagok száma :
77
Join date :
2018. Nov. 26.
Tartózkodási hely :
Mikor merre

Farkas mesék! (Nymeria és Jieh) Empty
Re: Farkas mesék! (Nymeria és Jieh)Viszonylag sokat kutyagolt magában. Nem akadt még egy olyan, kivel olyan jól kiegészíthették egymást, mint a hím farkas, ki életét vesztette. Azóta magát okolja, hogy egyedül hagyta. Egy alkalommal betért egy ivóba. Nem nézték túl jó szemmel, hogy nő létére bátran tért be, s még hű kardjától sem volt hajlandó megválni, mi oldalán díszelgett. A pulthoz ült, munka után érdeklődve, mire egy pillanatban húzást érzett övén. Egy nemes egyszerű mozdulattal rúgta arrébb az illetőt, ki a kardot igyekezett meglovasítani. Erre ketten-hárman felálltak különböző mód fenyegetve. Ezt követően Nym csak egy apró fordulatot vett és ököl párbajra hívta ki a "támadókat" . Elfogadták a kihívást, s kezdetét vette a harc. Jó párszor elhajolt, alkarjával tompított ütéseket, de ezeket meg is hálálta pár gyomron ütéssel esetleg orr töréssel. A végén megtörölte kezeit egyik kiütött áldozata ingébe majd indult volna vissza a pulthoz. Ekkor a pincér a kezébe nyomott egy korsó sört. Felvont szemöldökkel kérdezett, mire válaszul ujjával bök a pult mellett üldögélő nőre. Biccentett a pincérnek, majd megindult a nő felé.
-Helló! Köszönöm az italt! Mivel tartozom? Virít arcán egy hatalmas mosoly s helyet foglal a másik nő mellett. Feltűnés mentesen végignézett rajta, s meg kellett állapítania, talán nagy bajban van, ha a másik ki akarná hívni.

Tisztelem az arra méltók életét...°

Vissza az elejére Go downBevésődött: Szomb. Dec. 15 2018, 16:42
Faithel Jieh
Faithel Jieh


Kitüntetések :
Hozzászólások száma :
87
Reagok száma :
68
Join date :
2018. Nov. 09.

Farkas mesék! (Nymeria és Jieh) Empty
Re: Farkas mesék! (Nymeria és Jieh)Nymeria és Jieh
Farkas mesék! (Nymeria és Jieh) H150 Lassan ingattam meg a fejem, miközben csendesen elmosolyodtam.
-Igazán megdolgoztál azért az italért. Bár úgy tűnt, hogy az emberek nem voltak különösebben egy szinten veled.- érzékeltem a ruhám alá rejtett medál jelzését, bár úgy könyököltem a pultunk, hogy pont elrejtsem azt a kíváncsi szemek elől. Emellett a farkasok jellegzetes illata lengte körbe a leányt. Ez főleg különössé tette az előző jelenetet. Hisz nem változott át, nem kezdett tömegmészárlásba, sőt! A környékről, vagy az idefele úton sem hallottam farkas támadásra utaló pletykákat.  –Megkérdezhetem, hogy mivel vetted rá őket, hogy ilyen balgán rád támadjanak? – döntöttem kíváncsian oldalra a fejem. Látszólag teljesen nyugodtan sőt, védtelenül támaszkodtam a pulton. Valójában az egész ivót pontosan érzékeltem magam körül. Valamennyi ott tartózkodó embert, hallottam mindenki társalgását, vagy épp részeg hortyogását. Az illatokat eleddigre már tökéletesen kiszűrtem, hogy kikhez tartoztak. A látszólag laza tartásom ellenére is teljesen harci készültségben voltam. A mosolyom ettől függetlenül őszinte volt, épp ezért nem is volt ijesztő. Ám illékony tüneménynek hatott az arcomon, amilyen gyorsan jött, olyan gyorsan tűnt is el rólam. Ettől függetlenül nagyon érdeklődve figyeltem a beszélgető partneremet. Szerettem volna megismerni. Na meg rájönni a titkára, hogy hogyan képes ilyen mérvű önuralomra, hogy egy verekedés kellős közepén is az eszénél marad. Eleddig egy farkasnál sem láttam még csak ehhez foghatót sem! Ámulatba ejtett mindenképpen. –Téged esetleg nem bosszantottak fel közben? Vagy annyira szokványos esemény volt, hogy már magadra sem veszed? –még ezt is nehéz volt elképzelnem.

Vissza az elejére Go downBevésődött: Hétf. Dec. 17 2018, 22:15
Nymeria Nestra
Nymeria Nestra


Kitüntetések :
Farkas mesék! (Nymeria és Jieh) A_fzve10Farkas mesék! (Nymeria és Jieh) Bzerdo11Farkas mesék! (Nymeria és Jieh) Dopple10Farkas mesék! (Nymeria és Jieh) Zj_fej10
Hozzászólások száma :
77
Reagok száma :
77
Join date :
2018. Nov. 26.
Tartózkodási hely :
Mikor merre

Farkas mesék! (Nymeria és Jieh) Empty
Re: Farkas mesék! (Nymeria és Jieh)Mélyet húzott ajándék italából, közben hallgatta a nőt, ki teljes nyugalommal beszélt. Lazított tartásán, s szemét is a hölgyön pihentette. – Ohh… nagyon szépen köszönöm. Hát… Lehet csak a zsoldos élet teszi. Egy kicsit megemeli szemöldökét, de iszik tovább. Orrában ugyan kellemetlen a tömény alkohol szag, de mi mást tehetett volna, ha egyszer munkalehetőséget csak itt találhatott? Saját szaga viszont kicsit elkomorította volna, ha nem beszélget. Az izzadság miatt enyhén, ázott kutyaszaga van. De az is lehet, hogy ezt ő érzi csupán és az alkohol szaga elnyomott mindent. A hallását használta tájékozódásra. Figyelte az ivó többi jelenlévőjét. A következő kérdésre mosolya még nagyobb. – Látod itt az oldalamon díszelgő kardot? Mutatja meg hű fegyverét. -Ezt akarta meglovasítani az egyik drága. Bök a pult alatt szuszogóra. Szemével mintha megölné ellenfelét, ki pofátlan módon igyekezett ellopni kenyérkereső eszközömet. Tekintetét körbe hordta az ivón és meg kellett állapítania, nincs nagy gond. – De egy kicsit. Egy nagyon fontos kard ez számomra. Tanítómé volt, még annak idején. Szokványosnak nem mondanám ezt az eseményt gyakorinak. Sőt! Igen ritkának. Az évek, a rutin és mint mindenkinek, nekem is megvannak a titkaim és módszereim. Válaszolta kicsit rejtélyesen, de vigyora igazi, apró alattomossággal, mi mindig arcát díszíti.

Tisztelem az arra méltók életét...°

Vissza az elejére Go downBevésődött: Szer. Dec. 19 2018, 17:30
Faithel Jieh
Faithel Jieh


Kitüntetések :
Hozzászólások száma :
87
Reagok száma :
68
Join date :
2018. Nov. 09.

Farkas mesék! (Nymeria és Jieh) Empty
Re: Farkas mesék! (Nymeria és Jieh)Nymeria és Jieh
Farkas mesék! (Nymeria és Jieh) H150 -Egy zsoldos… ez sok mindent megmagyaráz! – bólintottam elismerően! Igaz, ez újabb kérdést vetett fel. Ebben a társadalomban sikerült neki munkát találnia? Annak idején furcsa volt megszoknom azt, ahogy viszonyultak a nőkhöz. Az otthonomban már azért gond nélkül az arcukba könyökölhettem volna, mert fehérnépnek szólítanak. De hosszú vándorlásom során megtanultam, hogy figyelembe kell venni a többi nép furcsa kultúráját. Még ha azt továbbra sem értettem meg, hogy miért hagyták magukat a helyi asszonyok.  -Zsoldosként hagyják, hogy megkeresd a megélhetéshez szükségeseket? - kíváncsiskodtam azért mégis utána. -Már csak az előbb látottakból kiindulva! - tettem hozzá magyarázat gyanánt.
Kíváncsian füleltem, hogy mit mesélt a vita kirobbanásáról. Ezt teljes mértékben megértettem, miért is szakadt el nála az a bizonyos cérna! Azért én is kifejezetten morcos tudtam lenni, ha a fegyvereimhez, az erszényeskémhez, vagy épp a lovamhoz akart érni bárki. Ha hozzám, az én beleegyezésem nélkül, az meg már olyan szintű oktalanságra vallott, hogy inkább nem is fecséreltem rá haragot miatta. Ami nem jelentette, hogy ne törtem volna el a kacsóját.
A lány azonban szemmel láthatóan még most is haragudott a gaz tolvaj fajzékra az asztal alatt.  -Akkor ezek szerint érzelmi szinten kötődsz ahhoz a fegyverhez -jómagam nem voltam oktalan, még csak felé sem intettem az említett pengének, nehogy itt azt is fenyegetésként élje meg -Ezek szerint a mestered már nincs veled? Megkérdezhetem, mi történt? Kijártad az iskoláját? Vagy valami lett vele? - apró intéssel egy újabb korsót rendeltem magunknak. A csapos az adósom volt, hisz ha már annyira kötötte az ebet ahhoz a bizonyos karóhoz, kár lett volna kihagynom a remek alkalmat a fogadásra. Főleg, hogy ő kezdeményezte, azt remélve, jól megkopaszthatja az erszényem.

Vissza az elejére Go downBevésődött: Szomb. Dec. 22 2018, 19:29
Nymeria Nestra
Nymeria Nestra


Kitüntetések :
Farkas mesék! (Nymeria és Jieh) A_fzve10Farkas mesék! (Nymeria és Jieh) Bzerdo11Farkas mesék! (Nymeria és Jieh) Dopple10Farkas mesék! (Nymeria és Jieh) Zj_fej10
Hozzászólások száma :
77
Reagok száma :
77
Join date :
2018. Nov. 26.
Tartózkodási hely :
Mikor merre

Farkas mesék! (Nymeria és Jieh) Empty
Re: Farkas mesék! (Nymeria és Jieh)Italát apránként kortyolta, mikor eszébe ötlött, hogy modora, zsoldosokéhoz képest is, valahol a béka feneke alatt pihenget, hiszen be sem mutatkozott annak, ki italát, fő díjját állta. A kérdést hallva halkan, röviden nőieset nevetet. -Nem mindenhol. Eddig egy kisebb csapat tagja voltam. De egy kis... incidens miatt elváltam tőlük. Ha nem haragszol, ezt nem szeretném elmondani. Mosolya eltűnt és csuklóját díszítő vörös kőre terelődött tekintete. Megrázta fejét és újra beszélgető partnerére tekintett, apró mosollyal. -Jók az ilyenek. Legalább nem macskásodik el az ember leánya. De van egy olyan sejtésem, téged sem kellene félteni az ilyen szituációkban. Vigyorint elismerően. A kard említésére bólogat. Tőle elfogadta volna, ha felé bök vagy int. Nem tette így tiszteletet kezdett érezni a nő iránt. -Így van. A mesterem az apám volt. Sajnos ő már egy másik világ lakója. De jó ember volt. S jó kard forgató és ököl párbajos. Utalt az előbb látott kisebb verekedésre. Hiszen ha ő nem lett volna, nem tudta volna megtanulni ezeket az apró trükköket. Hiába sántít most kicsit meséje, nem akart mindent elmondani. Bár ténylegesen érdekes fordulatott vett annak idején élete, hogy egy vaják vette pártfogásba és hajlandó is volt tanítani őt. Elfogyasztotta italát, s a nő intésére még egy kört kapott. -Amúgy, be sem mutatkoztam, én balga! Nymeria vagyok, szolgálatodra.

Tisztelem az arra méltók életét...°

Vissza az elejére Go downBevésődött: Szer. Dec. 26 2018, 10:54
Faithel Jieh
Faithel Jieh


Kitüntetések :
Hozzászólások száma :
87
Reagok száma :
68
Join date :
2018. Nov. 09.

Farkas mesék! (Nymeria és Jieh) Empty
Re: Farkas mesék! (Nymeria és Jieh)Nymeria és Jieh
Farkas mesék! (Nymeria és Jieh) H150 Újból és újból meglepett ez a farkas leányzó. Nem hittem, hogy valaha is azt fogom gondolni, hogy bájos egy farkasember nevetése. Márpedig hazudtam volna, ha most azt állítom, hogy arra, ahogy felnevetett, nem ez volt az első jelző, ami az eszembe jutott. Ámbár a folytatás már koránt sem volt olyan lélekmelengető. Nem rezdült az arcom sem, míg azon tűnődtem, hogy vajon hogyan vált el tőlük. Abból, hogy nem akart róla beszélni, úgy sejtettem, igen csak véresen. Talán meghaltak? Zsoldosként ez is benne lehetett a történetben. A másik felötlő kérdés az volt, hogy vajon emberek voltak ebben a csapatban, vagy farkasok. Elvégre hallottunk már olyanra példát, hogy egy-egy farkasember farkasokat hívott magához segítség gyanánt. De ahogy a karkötőjére tévedt a tekintete, mégis inkább ember, vagy legalábbis emberszerű társakra gondoltam végül.  
Arra csak halvány mosollyal felvontam a szemöldököm, hogy engem képzelt el egy hasonló szituációba. Volt már rá példa, nem is egy, hogy ilyen helyzetbe keveredtem. Még sem kerestem a bajt magamnak. Sajnálatos módon megtalált az magának keresés nélkül is. De erre most inkább nem tértem ki. Helyette a kardjáról kíváncsiskodtam. Parányit meghajtottam a fejem a hallottak hatására.  Vajon ez vezetett oda, hogy farkassá vált? Miért átkozhatták el? És vajon meg lehet az ő átkát törni? Akarja egyáltalán hogy bárki is megtörje? Kimondatlan kérdések voltak ezek, amiket én sem mondtam ki, egyelőre semmiképp sem. Helyette csak figyeltem.
-Sajnálom a veszteségeket, amik értek az utóbbi időkben. -Ezt szívből tudtam mondani. Nem szerettem a képmutatást, így magam sem éltem vele, ha csak tehettem. -Nymeria kisasszony, az én nevem Jieh. Szintúgy örvendek a sorsnak, hogy találkozhattam kegyeddel! - mutatkoztam magam is be, miután volt olyan előzékeny, és elkezdte a sort.  -És a jövőre nézve vannak már terveid? Netalán másik csapatot keresel magadnak? Vagy magányosan szándékozod folytatni az utadat? -kortyoltam bele magam is a kezemben lévő italba. Persze közben ott motoszkált a fejemben a kérdés, hogy vajon ez a lány tudja, hogy én ki… vagyis inkább micsoda vagyok? Nem szándékoztam elárulni, ha csak nem kényszerít a sors rá.
 

Vissza az elejére Go downBevésődött: Szomb. Dec. 29 2018, 19:33
Nymeria Nestra
Nymeria Nestra


Kitüntetések :
Farkas mesék! (Nymeria és Jieh) A_fzve10Farkas mesék! (Nymeria és Jieh) Bzerdo11Farkas mesék! (Nymeria és Jieh) Dopple10Farkas mesék! (Nymeria és Jieh) Zj_fej10
Hozzászólások száma :
77
Reagok száma :
77
Join date :
2018. Nov. 26.
Tartózkodási hely :
Mikor merre

Farkas mesék! (Nymeria és Jieh) Empty
Re: Farkas mesék! (Nymeria és Jieh)
Figyelte a nő minden reakcióját, ám zavarba ejtette, hogy ennyire… nyugodt. Hogy ennyire képes volt leplezni a gondolatait. Enyhe irigység is társult hozzá, hisz neki ezeket nem sikerült elsajátítania. -Egyáltalán ne sajnáld. Mindenkinek megvan a maga bűne amiért így vagy úgy, de vezekelnie kell. Ahogy nekem is. Az istenek nem egy dolgot róttak fel nekem. Így, nagyon nincs is jogom panaszkodni. Mondhatnám, megérdemeltem, amit eddig kaptam. Bár nem értem miért kaptam életjogot. Gondolkodott el a végén hangosan. Valóban, sosem értette, hogy születhetett vérfarkasnak, mikor se anyja, se apja nem volt az. Semmit nem tudott a fajról, amibe tartozik. Amivé lett. De lehet, hogy ezzel valamely szüléjét büntette a sors. Aztán pedig a környező lakosok egy kis tűzzel. -Szintén nagy örömöm, de kérlek, ne hívj kisasszonynak. Nem vagyok felsőbb rendű se tőled, se senki másnál itt az ivóban. Talán még alacsonyabban vagyok, mint itt a kéregető az ajtó mellett. Mutatott az ajtó mellett ülőre. Mikor bejött, adott neki öt aranyat. Így igencsak megcsappant vagyona. De nem is kellett neki nagyon. Általában csak arra, hogy gyümölcsöt vagy zöldséget fogyasszon. Mivel javarészt emberként él, hála a kövének, oda kell figyelnie táplálkozására. Igaz, hogy magányos óráiban, olykor a csontot is képes elfogyasztani, de nem gyakran űzi. Meg fájdul tőle a hasa. De mintha mindenki halkabbra fogta volna. Hiába igyekezett hallani mindent, valami oknál fogva csak a piszmogást hallott. Talán csak az alkohol okozta. A kérdésre kecsesen vállat vont. -Sosem voltak terveim. A magamfajták örülnek, ha a következő hajnalt képesek megélni. És neked? Tahó módra, nem is érdeklődtem felőled, és itt zaklatlak a butaságaimmal. Magyarázza és bocsánat kérőn mosolyog a Jieh-re. Valóban bántotta, hogy ennyire nem figyelt a másikra.

Tisztelem az arra méltók életét...°

Vissza az elejére Go downBevésődött: Hétf. Dec. 31 2018, 10:41
Faithel Jieh
Faithel Jieh


Kitüntetések :
Hozzászólások száma :
87
Reagok száma :
68
Join date :
2018. Nov. 09.

Farkas mesék! (Nymeria és Jieh) Empty
Re: Farkas mesék! (Nymeria és Jieh)Nymeria és Jieh
Farkas mesék! (Nymeria és Jieh) H150 Már kezdtem rájönni, hogy ezzel a lánnyal kapcsolatban pont az ellenkezőjét kell várni, mint amit a magamfajta normálisan megszokott egy ilyen találkozástól. Mondanom sem kell, hogy élveztem a helyzetet, talán jobban is, mint indokolt lett volna. Ténylegesen nem érkezett hír arról, hogy a környéken farkas garázdálkodott volna, vagyis úgy sejtettem, hogy valami egészen különös csodába botlottam.
-Életjogot? Miért érdemelnél halált? -kérdeztem felvont szemöldökkel. Még ifjúnak tűnt. A megnyilvánulásai alapján, körülbelül olyan korúnak tippeltem volna, ahány évesnek ki nézett. Kíváncsian figyeltem, mit mesél. Fejet hajtottam, ahogy kikérte magának, hogy ő nem lenne kisasszony.
-Miért gondolnád, hogy alacsonyabb rendű lennél másnál? -egy pillanatra összeszaladt a szemöldököm. Ennyiszer bántották volna? Talán pont azért, aki? De egy farkas erre pusztításba kezdett volna. Ráadásul utána nem is szokásuk emlékezni rá, mit műveltek. Ezért mondaná? Mert ébredt már úgy, hogy tombolt, és nem tudta, mi történt körülötte? -Az én szememben nem csak a születési rang lehet olyan erény, amiért kegyedként szólíthatlak. Nem ismerjük egymást, de már most több kellemes tulajdonságot is felfedezni véltem kegyednél! Amit őszintén tisztelhetek a személyedben. -avattam be a tényekbe. A kérdésére picit oldalra döntöttem a fejem.
-Magam is vándor volnék, aki megbízásokat teljesít időről időre, természetesen a megélhetésért. -avattam be -Kegyed milyen zsoldos munkákat szokott vállalni? Emberek ellen háborúkba? Vagy milyen egy zsoldos munkája? - kíváncsiskodtam.

Vissza az elejére Go downBevésődött: Szomb. Jan. 05 2019, 20:32
Nymeria Nestra
Nymeria Nestra


Kitüntetések :
Farkas mesék! (Nymeria és Jieh) A_fzve10Farkas mesék! (Nymeria és Jieh) Bzerdo11Farkas mesék! (Nymeria és Jieh) Dopple10Farkas mesék! (Nymeria és Jieh) Zj_fej10
Hozzászólások száma :
77
Reagok száma :
77
Join date :
2018. Nov. 26.
Tartózkodási hely :
Mikor merre

Farkas mesék! (Nymeria és Jieh) Empty
Re: Farkas mesék! (Nymeria és Jieh)Jól esett számára, hogy valakivel kicsit közvetlenül beszélhetett. Még ha nem is tiszta lapokkal játszik. Ennek ellenére igen kedves beszélgető partnert fogott ki magának. Vagy a sors fújta egybe őket. Esetleg a Hold akarata. Mindig érdekelte, ő melyik hatalom alá tartozik, de végül a Hold mellett voksolt. Sokkal közelebbinek érezte magához ezt a fehér, sápadt úrnőt, mint az emberekét. -Mert a parasztok inkább tűzzel vassal irtanák a magamfajtákat. Nem nézlek hülyének, sőt biztos vagyok benne, hogy rájöttél titkomra. Meg mert igazából azt se tudom, hogy születtem ilyennek. Ezzel szerinte megválaszolta a következő kérdést is. Hiába tűnik fiatalnak sok helyzetből ki kellett vágnia magát, amit vagy magának, vagy aktuális feladatának köszönhetett. Kérdőn emelkedett meg szemöldöke, mikor a kellemes tulajdonságokat említette. Majdnem kuncogott is, hiszen eddig mindenki szörnynek titulálta, még emberként is, nemhogy mikor bestiaként rongyolt át egy-egy harcmező takartabb részén, életeket és vért venni. Talán inkább a maga örömére, mint sem a feladat elvégzése érdekében. - Nem tudom mit fedeztél fel bennem, de megosztanád velem is? Eddig senki nem mondott rólam… hát… túl jókat. Kérte meg, hisz valóban érdekelte, hogyan is látják mások a bestiát rejtő embert. Csak hajszál választja el hogy olyan legyen, mint akikre vadásznak. Bár mindig sajnálja azokat, akiket így ér a vég, hisz nem tehetnek semmit vérük hívása ellen. Kevesen tudták megengedni maguknak azt, amit Nym megengedhetett magának. Bár a zsoldosok körében nyaklánca miatt tudott úgy küzdeni ahogy. Míg a valóságban nyaklánca nélkül nem lett volna senki, aki ezt tovább adhatta volna. -Az igazat megvallva… ezt is azt is. Mikor mihez van éppen kedvem és hangulatom. Bár vannak olyan szörnyek amikkel én se szívesen akasztom össze bajszom. Elég csak fajta béliekre gondolnia, vagy a nyálkás, halál szagú Ghoulok. A hideg is futkos a hátán, ha erre gondol.

Tisztelem az arra méltók életét...°

Vissza az elejére Go downBevésődött: Vas. Jan. 06 2019, 17:03
Faithel Jieh
Faithel Jieh


Kitüntetések :
Hozzászólások száma :
87
Reagok száma :
68
Join date :
2018. Nov. 09.

Farkas mesék! (Nymeria és Jieh) Empty
Re: Farkas mesék! (Nymeria és Jieh)Nymeria és Jieh
Farkas mesék! (Nymeria és Jieh) H150 Elnyomtam egy sóhajt a válaszára a tűzről meg a vasról. Vajon hányszor haragítják maguk az emberek magukra a szörnyként kikiáltott lényeket az ilyen magaviseletükkel? Aztán fáklyákat ragadnak, hogy jogos felháborodásukban elűzzék a lényt, amiért az visszaharapott. Nem az én feladatom volt az emberek megítélése, főleg nem jelen pillanatban. Helyette parányit meghajoltam, hogy észrevette, tudom kicsoda. Bár még valami megütötte a fülemet. Úgy beszélt az átokról, mintha már ezzel született volna. Legalábbis a szavaiból igen csak ezt véltem kihallani.
-Bocsáss meg a kérdésért, de hogyan lehet bárkinek is ezzel születnie? -kérdeztem ledöbbenve. Na meg megerősítés gyanánt, hogy tényleg jól értelmeztem a hallottakat. -És nem szeretnék tolakodó lenni, de hogyan lehetséges, hogy ennyire békésen fogadtad, még azt is, amikor rád támadtak? -ha már ő maga is megérezte, hogy tudtam, kicsoda, nem köntörfalaztam. Tiszteletlenség lett volna a részemről, az pedig nem szerettem volna lenni semmiképp.
-Azt hittem, ez nem lehet kérdés, Kegyed jelleme, legalábbis amit eddig láttam belőle.  Közvetlen, és kedves vagy velem, pedig még csak most találkoztunk. Nem vesztetted  az önuralmadat, pedig beléd kötöttek. És ez csak néhány, amit már most érzékeltem felőled! -mosolyodtam el kedvesen rá. Arról nem is beszélve, hogy zsoldos munkákat csinált, pedig farkasként jócskán egyszerűbb dolga lenne. Érzékelhetően mégis megőrizte, sőt vigyázott az emberségére.
-Milyen szörnyek azok, akiket szívesebben elkerülsz? Mitől függ, milyen munkát vállalsz el? - kíváncsiskodtam tovább.

Vissza az elejére Go downBevésődött: Vas. Jan. 13 2019, 22:09
Nymeria Nestra
Nymeria Nestra


Kitüntetések :
Farkas mesék! (Nymeria és Jieh) A_fzve10Farkas mesék! (Nymeria és Jieh) Bzerdo11Farkas mesék! (Nymeria és Jieh) Dopple10Farkas mesék! (Nymeria és Jieh) Zj_fej10
Hozzászólások száma :
77
Reagok száma :
77
Join date :
2018. Nov. 26.
Tartózkodási hely :
Mikor merre

Farkas mesék! (Nymeria és Jieh) Empty
Re: Farkas mesék! (Nymeria és Jieh)Jieh meghajlására biccent mosolyogva. Az emberek mindig rettegnek attól, amit nem ismernek. Vagy nem hajlandók megismerni, vagy esélyt adni, hogy fajukból is különcnek számít az elfőttük álló. Hiszen nem minden ember tolvaj, miért kellene minden vérfarkasnak gyilkológépnek lennie. -Őszintét megvallva… -veti hátra fejét, haja leomlik vállairól, aláhull háta közepéig. -Fogalmam sincs. Talán a boszorkányokat kellene megkérdezni, akik kitalálták. Tudtommal családomból senki nem élt így. De ki tudja! Aki ügyes jól rejti, aki nem az pedig olyan, mint én. Vigyorint önmagát meghazudtolva. Enyhén kipirult már orra és járomcsontja mentén a bőre. Talán kicsivel több alkoholt fogyasztott, mint szokott, nem mintha annyit inna, de olykor neki is jól esik. -Megtanultam… együtt élni a dühömmel és az önuralmammal. Volt időm kitapasztalni, megtanulni az apróbb trükköket. A felsorolásra bólint és mosolya még szélesebb lesz. Játékos hanglejtéssel folytatja és kezeivel agyarakat formál magának. -De mi van akkor, ha csak az a célom, hogy megegyelek? Természetesen nem gondolta komolyan és nem is akarta megrémíteni illetve bizalmatlanságot sugallani, csupán ócska tréfa. Ezt követően újra komolyra vált. -Hát… a magamfajtákat nem vállalom. De a Ghoulokat em. Túl erősek velem szemben. Többen vannak, büdösek és a többi és a többi… Te miket kedvelsz úgy mond és mi az, amit nem szívesen teszed meg?

Tisztelem az arra méltók életét...°

Vissza az elejére Go downBevésődött: Kedd Jan. 15 2019, 17:03
Faithel Jieh
Faithel Jieh


Kitüntetések :
Hozzászólások száma :
87
Reagok száma :
68
Join date :
2018. Nov. 09.

Farkas mesék! (Nymeria és Jieh) Empty
Re: Farkas mesék! (Nymeria és Jieh)Nymeria és Jieh
Farkas mesék! (Nymeria és Jieh) H150
Felvontam a szemöldököm a hallottakra. Úgy beszélt az önuralomról, mintha egy egyszerű tanulási folyamat lenne. Az ember megtanulja, és utána minden rendben. Vagyis esetünkben a farkas. Ám ez koránt sem volt így. Nem egy farkasátoktól szenvedővel találkoztam már, így pontosan tudtam. Ha meg lehetett volna tanulni, főleg  könnyedén, akkor nem kellett volna annyi farkast elpusztítanunk, főleg igaz szerelem híján. Vajon a lány átkát meg lehetne ezzel törni? Nem tudtam, hogy mennyire befolyásolja, hogy különös módon így született elmondása szerint. És nem érzékeltem az illatán, hogy valótlant állított volna ezzel a kijelentésével. A hazugság aromáját fel lehet ismerni, főleg emberek között. Még a farkasok szaga sem tudja ezeket elnyomni.
-Ha megpróbálnál megenni, akkor kénytelen lennék védekezni! -válaszoltam az igazsághoz híven, a mondottak ellenére mégis apró, szinte már ártatlan mosollyal. Arra komolyodtam vissza, hogy elmondta, milyen munkákat hajlandó vállalni. Azt teljes mértékben megértettem, miért nem akart farkasokra vadászni. Egy lévén közülük, érthető volt, nem akart a saját sebezhetőségét kihasználva pénzt keresni. A ghoul válaszra megint csak bólintottam. Falkákban jártak, és nem voltak gyengék a hullaevők. Ráadásul örökké éhesek és borzasztóan büdösek is hozzá. Teljesen igaza volt a kisasszonynak ebben. Viszont az is igaz, hogy értékes összetevők nyerhetők belőlük. Az árukon kívül természetesen.
-Remek kérdés. Helyzettől függ, hogy mit vállalok el, vagy mit nem. Na meg persze, hogy mennyire fizetnek meg érte. Valamiből muszáj megélni a magamféle szegény vándornak is. - biccentettem parányit. Azt nem tudtam, hogy mennyire volt a kisasszony tisztában azzal, hogy egy vajákkal hozta össze őt a sors. Azt már tapasztaltam, nem volt elterjedt a női vaják ezen a környéken, ahogy másik mantikórral se találkoztam eleddig. Nem szándékoztam neki elárulni ezt a tényt, ha csak magától rá nem jön. Még a végén elijesztettem volna szegényt, pedig igazán kellemes beszélgetőpartnernek bizonyult.
-Lehet egy kissé talán személyesebb kérdésem? Ha már így születtél, ami önmagában is hihetetlenül különleges, gyerekként hogy tudtál ezzel együtt élni? -kérdeztem. Azért egy kisgyermek önuralma még koránt sem olyan erős, egy farkast visszatudjon tartani. Ráadásul még kölyök farkast sem láttam soha életemben. Mármint kölyök vérfarkast.  Hogy tudták kivitelezni, na meg hogyan élték túl a többi ember félelmét? És a családja? El tudta fogadni a különös csecsemőt, majd gyermeket? -Mikor jelentkezett ez, vagy derült ki, hogy más vagy, mint az egyszerű gyermekek?

Vissza az elejére Go downBevésődött: Vas. Jan. 20 2019, 12:17
Nymeria Nestra
Nymeria Nestra


Kitüntetések :
Farkas mesék! (Nymeria és Jieh) A_fzve10Farkas mesék! (Nymeria és Jieh) Bzerdo11Farkas mesék! (Nymeria és Jieh) Dopple10Farkas mesék! (Nymeria és Jieh) Zj_fej10
Hozzászólások száma :
77
Reagok száma :
77
Join date :
2018. Nov. 26.
Tartózkodási hely :
Mikor merre

Farkas mesék! (Nymeria és Jieh) Empty
Re: Farkas mesék! (Nymeria és Jieh)
Jól tudja, hogy az önuralom nem olyan dolog, amit félvállról lehetne venni. Vagy csak szimplán létező dologként elkönyvelni. Jieh válaszára mosolyog és komolyan hozzáteszi. -Nem hiszem, hogy a magadfajta, egyedi képzésben résztvevő hölgy nem tudná megmenteni magát egy olyan lénytől, mint én. Bök magára mutató ujjával és gyermekies mosollyal az arcán. Amit eddig tudott, legalábbis kiszagolt, az a jellegzetes illat, ami a vajákokat szokta körbelengni. Nem tudja pontosan meghatározni mit is érez, de nevelőapjára emlékezteti, aki kiöregedett vajákként nevelte fel. Egy bolond ötlet ötlött fejébe, mit szóvá is tesz. -Esetleg egyszer nyélbeüthetnénk egy közös hajszát. Természetesen nem úgy,hogy a másikunk a leendő zsákmány. A vadászat gondolata is felemelő érzés számára. Bár beleborzong abba, hogy egy vajákkal vadásszon. A nő kérdését követve megdönti fejét. -Nos... hát... ömm... nem emlékszem. Egyedül azt tudom, hogy viszonylag messze laktunk a többiektől. Anyával és apával játszottam, egy kölyökfarkas pedig nem jelent nagy veszélyt két erős embernek. Így mellettük megtanultam nem... vadulni. Viszonylag nagyon korán. Elmondás szerint fogzás fájdalmak okozták az átváltozás elő hullámát. Utána pedig, mint bolyhos kutyus voltam szeretgetve, szeretetben nevelve. talán ez segített rá, hogy ilyen legyek. Mint most. Mosolyog barátságosan, mintha csak egy ember gyermek ülne vele szemben.

Tisztelem az arra méltók életét...°

Vissza az elejére Go downBevésődött: Pént. Jan. 25 2019, 18:07
Faithel Jieh
Faithel Jieh


Kitüntetések :
Hozzászólások száma :
87
Reagok száma :
68
Join date :
2018. Nov. 09.

Farkas mesék! (Nymeria és Jieh) Empty
Re: Farkas mesék! (Nymeria és Jieh)Nymeria és Jieh
Farkas mesék! (Nymeria és Jieh) H150 Meglepett a lány, hogy jelét adta, bizony rájött, hogy ki volnék. Persze, szokásomhoz híven nem adtam tanújelét a bennem végig hullámzó érzelmeknek. Meghajoltam az ajánlatára, hogy egyszer szívesen vadászna velem. Arra szusszantam is egy egyetértőt, amikor kifejtette, velem és nem ellenem szeretné azt a vadászatot. Egyelőre nem jelentett veszélyt az emberekre, úgy érzékeltem. És őszintén szerettem volna, ha ez a későbbiekben is így marad. Nem tudtam, miféle varázslat, csoda, vagy felsőbb hatalom, netalán a sors játéka volt, hogy ilyen hihetetlen önuralommal bírt, de őszintén reméltem, hogy az idő múlásával egyre csak ügyesebb lesz.
Míg mesélt, óhatatlanul elképzeltem, hogy milyen lehetett egy kisfarkassal együtt élni, nevelgetni.
-Igazán különleges emberek lehetnek -mondtam elgondolkodva. Teljesen várható, és talán jogos is lett volna, ha kétségbe esnek, amiért gyermekük hirtelen változni kezd, és míg addig egy hamvasbőrű, magatehetetlen csecsemőt gondoztak és szerettek, egyszerre csak egy szőrös farkas fenevad kölyökké változik. Az emberek nagyon nehezen alkalmazkodtak ilyen téren. Talán a saját önzőségük, vagy egyszerűen a félelmük attól, hogy valaki vagy valami más, mint ők, igen csak könnyen meg tudta zavarni őket. Azt is figyelemre méltónak találtam, hogy a gyermek nem egy striga lett, hanem egy farkas. Bár ezt az átkot sem volt könnyebb megtörni, mint a másikat, sőt! -Különleges gyermekkorod lehetett ez esetben. -csodálatosnak találtam, amit hallottam. -Lehetek továbbra is kíváncsi? Lássuk be, nem igazán szokott alkalom rá adódni sajnos, hogy így beszélgessek egy ilyen személlyel, mint te. Milyen, amikor alakot váltasz? Emlékszel rá? Mennyire irányítod magát az alakváltást? Fájdalmas másik formába bújni a számodra? -amellett, hogy vaják voltam, egy sárkány tanítványa is. És mind a két otthonom, vagy talán mondhatom, hogy gyökerem, mind a két tanítás arra sarkall, hogy gondolkodjak, ne csak gyilkoljak. Próbáljam meg megérteni a másik felet is. Próbáljam meg megtörni az átkokat. Kibékíteni a természeti lényeket, ha csak erre van lehetőség. Gyilkoltam, ha kellett. Tettem ezt nem egyszer. De nem álltam senki pártján.  Vagyis ismerni akartam a lények sajátosságait, különlegességeit is.

Vissza az elejére Go downBevésődött: Vas. Feb. 03 2019, 11:51
Nymeria Nestra
Nymeria Nestra


Kitüntetések :
Farkas mesék! (Nymeria és Jieh) A_fzve10Farkas mesék! (Nymeria és Jieh) Bzerdo11Farkas mesék! (Nymeria és Jieh) Dopple10Farkas mesék! (Nymeria és Jieh) Zj_fej10
Hozzászólások száma :
77
Reagok száma :
77
Join date :
2018. Nov. 26.
Tartózkodási hely :
Mikor merre

Farkas mesék! (Nymeria és Jieh) Empty
Re: Farkas mesék! (Nymeria és Jieh)
Kicsit elbizonytalanította Jieh, amikor semmilyen reakciót nem váltott ki az a mondat, melyben ép azt ecsetelte, hogy egy vaják. Legalább pár pislogást, esetleg egy mosolyt vagy ehhez hasonlót. A meghajlásra és a sóhajtásra ő is meghajolt, amolyan egyezség elfogadása jeleként. A nő kijelentésére, kicsit elkomorodott, de kedvén egyáltalán nem rontott.
-Sajnos csak voltak. De emlékezetesek és örülök, hogy a gyermekük lehettem. Nekik hála vagyok ilyen kis... ömm... biztonságos vad. Noha nem egy simogatni való szörpamacs, de nem vagyok túl veszélyes. Ha így lenne nem ép ilyen kedvesen beszélgetnénk ilyen nyugodt környezetben. Bár belül most gondolkozott el igazán, mit is élhettek át szülei annak idején, mikor elsősszőr tőrt fel sötét bundája. Nem, mintha sok vizet zavartak volna, hiszen igen csak nehezükre esett etetni egy ilyen kis fenevadat. Kicsi, de annál többet eszik, hogy minél nagyobb és erősebb legyen. Aztán odakerült a vaják és javasasszony pároshoz, akik könnyedén etették. Néha ugyan került egy-egy vízi hulla a terítékére ezzel pótolva az emberekre vadászatot, de az elején nem is zavartatta magát. Későbbiek folyamán gondolkodott el ezen, hogy helyes-e. Apja magyarázta el, hogy nem ő öli meg őket, hanem csak megszabadítja őket a Vízbefultá válástól.
-Valóban az volt. Hiába voltam egyedüli gyerek, ott volt anya és apa, akik figyeltek rám. Óvtak és tanítottak. Rossz szavam nem lehet rájuk. nem csak a fura mondás miatt. ~Halottról vagy jót, vagy semmit.~ A kérdésekre viszont ténylegesen el kell gondolkodnia. Nem akar túl őszinte, se túl hazug lenni.
-Nos... Telihold kivételével én uralom az alakjaimat. Teliholdkor átváltozom, de az eszem nem megy el. Nagyon. Legalábbis meg tudok különböztetni falut és bandita tábort. Nem érzek fájdalmat, csak mikor sokszor teszem egymás után. Bizonyára volt eltörve valamid. A sokadik után érzem azt minden csontomnál. Emellett mintha az izmaimat folyamatosan eldarabolták volna. Nem tudom jobban kifejteni, ne haragudj.

Tisztelem az arra méltók életét...°

Vissza az elejére Go downBevésődött: Kedd Feb. 05 2019, 18:49
Faithel Jieh
Faithel Jieh


Kitüntetések :
Hozzászólások száma :
87
Reagok száma :
68
Join date :
2018. Nov. 09.

Farkas mesék! (Nymeria és Jieh) Empty
Re: Farkas mesék! (Nymeria és Jieh)Nymeria és Jieh
Farkas mesék! (Nymeria és Jieh) H150 Ki nem mutatott kíváncsisággal figyeltem a lányt. A családjáról beszélt, amit nem tudtam, hogy milyen lehet.  Figyeltem a hangját. Úgy tűnt, hogy fájt neki, hogy elvesztette őket. Továbbra sem döntöttem el, hogy ez gyengeség, vagy erő, ha valaki ilyen szinten kötődik másokhoz. Talán jobb is volt így! Vándor voltam, amúgy sem tudtak volna röghöz kötni ténylegesen. Márpedig egy család, igen csak azt jelentette volna. Így viszont nem foglalkoztam inkább tovább a kérdéssel, jobban lekötött, hogy mit mesélt arról, milyen az alakváltás a számára.
Újdonság volt a válasza, az óvatossága ellenére. Nem hibáztattam érte. Egy vaják voltam, aki ha úgy adódott, a fajtáját is levadászta. Így is árult el érdekességeket. Nos, nem kellett nagyon erőlködnöm, hogy elképzeljem, milyen érzés is az, amikor egy csont híján valamennyi el van törve. Mondjuk azt, hogy nem volt egyszerű a kiképzésem, pontosan emlékeztem az érzésre. Ha jól silabizáltam ki, ezt ritka alkalmakkor érezte. Általába fájdalommentesnek írta le a folyamatot. Úgy sejtettem, nem csinált belőle sportot, minél többször alakot váltson.  Mindenesetre sosem volt egy szép látvány. Csontok, izmok rendeződése, ezek jellegzetes hangja.
-Ha jól értem, teliholdkor emberekre támadsz, de képes vagy megválogatni a prédáidat? - kérdeztem csendesen, más véletlenül se hallhassa meg az ivóban. De az ő esetében bíztam a híres farkasfülekben, hogy hallanak legalább olyan jól, mint a magamfajta, ha nem jobban! -Egy furcsa kérdésem lehet? Melyiknek érzed magad inkább? Embernek? Farkasnak? Esetleg mind  a kettőnek? - talán furcsák lehettek, főleg egymás után, de érdekelt a válasz nagyon! -És hogy tör rád az éhség? Bocsánat a sok furcsa kérdésért, de kíváncsi vagyok, elvégre lehet mondasz olyasmit, ami segíteni tud a többi farkasnak. Azoknak, akik az életük során váltak azzá, akik. Talán az akaratuk ellenére, ha nem is születésüktől fogva. - tettem hozzá, hogy ne higgye azt, a kapott információkkal utána számukra szörnyűbbnél szörnyűbb gyilkolási módokat fogok kieszelni. Öltem már farkast, és még fogok is, ez nem volt kérdés. De szerettem volna megmenteni azokat, akiket meg lehetett. Ha egy átok megtörhető volt, akkor azt igyekeztem, de nem csak valamennyi vaják társam, úgy sejtettem, igyekeztünk azt megtörni.  
Link


Vissza az elejére Go downBevésődött: Hétf. Feb. 11 2019, 21:08
Nymeria Nestra
Nymeria Nestra


Kitüntetések :
Farkas mesék! (Nymeria és Jieh) A_fzve10Farkas mesék! (Nymeria és Jieh) Bzerdo11Farkas mesék! (Nymeria és Jieh) Dopple10Farkas mesék! (Nymeria és Jieh) Zj_fej10
Hozzászólások száma :
77
Reagok száma :
77
Join date :
2018. Nov. 26.
Tartózkodási hely :
Mikor merre

Farkas mesék! (Nymeria és Jieh) Empty
Re: Farkas mesék! (Nymeria és Jieh)
Sokszor vágyódott vissza a vajákhoz és a javas asszonyhoz. Ahogy sokszor ugrana újra és újra szeretője karjaiba. De manapság új társra lelt Lucio személyében. Akinek hála kicsit többet örjönghet és elég a banditákat olykor-olykor megkóstolnia. A változás gondolatára beleborzong. Még hallani is borzalmas, hogyan is alakul egy "törékeny" női test egy fenevadévá ezzel rettegést, félelmet és halált hozva. De minden bolyhos dolognak van egy kegyetlen, morbid oldala, ami róla is elmondható. Sosem lesz öleb fajta, hogy csak úgy bárki megvakargassa a füle tövét. A kérdésre bólintott majd ugyan olyan halkan folytatta. -Igen. Mindössze egyszer tévedtem. A banditákat követve pont egy teliholdas éjszakán értem be őket. Nem tudtam, hogy a domb mögött falu lapúl és ott rejtőznek a banditák. Gondolom nem kell elmesélnem a további eseményeket.  -nyert a falu ellen. Elejtette a banditákat, de ártatlanok is oda lettek. Óvatosan megemelte leomló haját, így láthatóvá vált nyakán egy vágás. A favágótól kapott egy nyaklevest a baltával. Szerencsére nem vágta le fejét és fontosabb eret sem lelt. De megmarad egy élet hibákaként. -Nem tudom. Talán inkább egyik sem. Emberek között farkas, farkasok között ember. -mosolyog barátságosan., hiszen ez olyan tény ami igaz. Sosem tudott ez vagy az lenni. Mint a hibridek. Ők is áthágnak mind a két faj határain. Az éhséget említve megdöntötte fejét, úgy kérdezett vissza. -Hát... nem igazán tudom mire gondolsz... de ha arra, nos... ezért is vagyok zsoldos. - húzódik szélesre vigyora. Szerinte ezzel mindent elárúlt, miért is nem lehet egy helyen. Hisz azzal, valószínűleg most nem így beszélnének, sokkal inkább kivont karddal és agyarral.

[/color]
Tisztelem az arra méltók életét...°

Vissza az elejére Go downBevésődött: Kedd Feb. 19 2019, 18:46
Faithel Jieh
Faithel Jieh


Kitüntetések :
Hozzászólások száma :
87
Reagok száma :
68
Join date :
2018. Nov. 09.

Farkas mesék! (Nymeria és Jieh) Empty
Re: Farkas mesék! (Nymeria és Jieh)Nymeria és Jieh
Farkas mesék! (Nymeria és Jieh) H150 Parányi főhajtással konstatáltam, hogy nem kíván kiadni a már megtudottnál személyesebb információt. Nem hibáztattam érte, inkább hálás voltam az eddig kapott válaszokért. Elgondolkodtam, hogy milyen lehetett az a bizonyos „baleset”. Láttam már hasonló történeteket. És azok alapján ez egy igen csak érzékeny és finom megfogalmazása annak a mészárszéki gyilkolásnak, amit olyankor egy farkas képes elkövetni. Nem firtattam tovább a kérdést. Ezek szerint emlékezett arra, hogy farkasként miket művelt. Ez is újdonság volt. Úgy tudtam, hogy azt emberként elfelejtik, amit farkasként tettek. Másképp beleőrülhetnek a cselekedeteik súlyába. Szívesen beszéltem volna azzal, vagy azokkal a boszorkányokkal, akik ezt az átkot valahogy összehozták! Hogy ez a lány ilyen farkasnak lássa meg a napvilágot.
De ideje volt lassan visszavonulni.
¬-Mára ideje, hogy visszavonuljak -törtem meg a csendet végül pár pillanatnyi gondolkodás után -Igazán örömömre szolgált, hogy beszélhettem Kegyeddel! -hajoltam meg felé. Azért még egy mondat erejére maradtam -Ha komolyan gondoltad, és szeretnél velem vadászni, holnap indulnom kell majd egy újabb préda utána! -egy papírt tettem elé. Egy felhívás, amin nem kevés fizettséget ígérnek azért, ha valaki legyőzi a közelben pusztító griffet.  -Ha gondolod, reggel pirkadatkor indulni szándékozok. Készülj el te is, és a zsákmány árán megosztozhatunk! -ajánlottam neki. Innentől csak rajta állt, hogy él~e a lehetőséggel, avagy inkább visszavonulót fúj! Egy kedves biccentéssel jómagam tényleg visszavonulta. Egy szobát vettem ki. Készülnöm kellett a holnapi megmérettetésre.

Vissza az elejére Go downBevésődött: Vas. Feb. 24 2019, 00:11
Nymeria Nestra
Nymeria Nestra


Kitüntetések :
Farkas mesék! (Nymeria és Jieh) A_fzve10Farkas mesék! (Nymeria és Jieh) Bzerdo11Farkas mesék! (Nymeria és Jieh) Dopple10Farkas mesék! (Nymeria és Jieh) Zj_fej10
Hozzászólások száma :
77
Reagok száma :
77
Join date :
2018. Nov. 26.
Tartózkodási hely :
Mikor merre

Farkas mesék! (Nymeria és Jieh) Empty
Re: Farkas mesék! (Nymeria és Jieh)
Az éjszakát a közeli erdőben töltötte. Utált emberekkel osztozni fedele alatt. Olykor, megkockáztatva, gyülöletet is érzett irántuk. Az erdő viszont elfogadta úgy ahogy van. A maga fenevadjával, áldásával és nem kellett semmitől sem rettegnie. Befészkelte magát egy avarkupacba és kis táskájából szárított húst vett elő. Nem nagy lakoma, de elég ahhoz, hogy ellegyen vele. Éhesen mindig jobban teljesít a harcokban. Könnyed kardját átvizsgálja és megélezi. Viszonylag hamar fújt takarodót és hamar is kelt fel. Kakas szó és a hajnal hasadta előtt ébredt, nem messze a fogadótól egy kereszteződésben várta meg a vajákot. Amint meglátja, integet neki, jelezve, hogy eljött, szavához híven. A lova jól képzettnek tűnt, de érezni lehetett rajta a félelmet, ahogy erős nyakán izmai megfeszülnek, mellső patájával nem tetszését fejti ki, kaparva az út porát. -Szép reggelt neked is! - hajolt meg illedelmesen, jobb kezét ökölbe szorítva a szívéhez szorítva. -Induljunk hát. Érdekes napnak nézünk elébe. Ha Jieh indulásra bíztatja lovát, ő is gyors léptekkel követi.

Tisztelem az arra méltók életét...°A hozzászólást Nymeria Nestra összesen 1 alkalommal szerkesztette, legutóbb Szomb. Márc. 09 2019, 08:54-kor.
Vissza az elejére Go downBevésődött: Vas. Feb. 24 2019, 09:41
Faithel Jieh
Faithel Jieh


Kitüntetések :
Hozzászólások száma :
87
Reagok száma :
68
Join date :
2018. Nov. 09.

Farkas mesék! (Nymeria és Jieh) Empty
Re: Farkas mesék! (Nymeria és Jieh)Nymeria és Jieh
Farkas mesék! (Nymeria és Jieh) H150 Gyorsan elfogadta az ajánlatomat. Így aztán biccentettem felé, majd a szobámba távoztam. Fel kellett készülnöm, ha egy griffel kellett szembe néznem. Egy átlagembernek nem lenne sok esélye, még nekem is komoly munkának bizonyult. A fürge, levegőből lecsapó támadásaival… A csomagomból, megannyi alapanyag, kis porciókra bontva. Egységenként csomagoltam el őket, gondosan kimérve mindenből az egy egységnyit. Így nem volt nehéz elkészülnöm. Salétrom, gyöngypor, borsmenta gyökér, mindez királyvízzel vegyítve. Gondosan készítettem el a bombákat a harcra. Nem engedtem meg magamnak, hogy elkalandozzon a figyelmem. A precíz munka tökéletes összpontosítást igényelt, és az életem múlott a végeredmény minőségén. Meg ha jön a farkaslány, lehet hogy az övé is. A bombák után jöttek a szérumok, amikre szükségem volt, hogy erősebb, gyorsabb legyek, na meg ne vérezzek el olyan gyorsan. Griff ellen mindenre fel kellett készülnöm. Végül szokásomhoz híven gondosan megéleztem mind a két kardomat, kipolíroztam, hisz ezekkel kerestem elsősoron a kenyeremet.  Csak ezek után ültem le, hogy végig gondoljam a mai nap történéseit. A lány járt az eszembe. Ez  a különleges, nagyon ritka leányzó, akit nem értettem teljesen. Egyelőre nem döntöttem el, hogy mennyire szavazhatok neki bizalmat. Hisz válaszolgatott a kérdéseimre, illetve, ha nem, azt is finoman közölte, hogy nem szeretné. És ösztönösen szerettem volna neki egy esélyt adni. Ezért is hívtam el erre a vadászatra, kockáztatva azt, hogy nem elég, a griffel kell harcolnom, még egy farkas is hátba támadhat. Nyilvánvalóan nem szándékoztam így járni, hát felkészültem erre az eshetőségre is. Bár őszintén reméltem, és hinni akartam, hogy nem fog rá sor kerülni. De a már-már túlzó óvatosság nem egyszer mentette már meg az életemet, így most sem altattam el magamban. Vagyis hinni akartam a lányban, mert egy ritka csodának akartam tartani, de felkészültem közben a legrosszabbra is. Így aztán nem volt lelkiismeret furdalásom, (általában nem éltem ilyesmivel)  amikor abba a szinte meditációszerű éber más állapotba süllyedtem. Pontosan érzékeltem a külvilágot magam körül, mégis pihent a testem. És most erre volt szükségem.
Reggel korán döntöttem úgy, hogy megszakítom a pihenésemet. Gondosan felkészítettem Jahe~t az útra, miközben kíváncsian figyeltem a vidéket, hogy a leányzó jön~e, és ha jön, a lovak mennyire érzik rajta a ragadozót, és mennyire engedik a hátukra?
Jahe~tól nem tartottam, megbokrosodna tőle. A jó ló már nagyon régóta volt a társam hozzá, hogy tudjam, nem ijedt sose még meg a saját árnyékától, pedig nem egy szörnyvadászaton vettünk már részt közösen. A fogadó előtt, gondosan elkészülve vártam hát, hogy megjelenik~e az előző napi Hölgy.
Amennyiben megpillantottam vörös haját, mosolyogva hajoltam meg felé.
-Örvendek Kisasszony. Indulhatunk? Hogy érzi?

Vissza az elejére Go downBevésődött: Pént. Márc. 01 2019, 18:43
Nymeria Nestra
Nymeria Nestra


Kitüntetések :
Farkas mesék! (Nymeria és Jieh) A_fzve10Farkas mesék! (Nymeria és Jieh) Bzerdo11Farkas mesék! (Nymeria és Jieh) Dopple10Farkas mesék! (Nymeria és Jieh) Zj_fej10
Hozzászólások száma :
77
Reagok száma :
77
Join date :
2018. Nov. 26.
Tartózkodási hely :
Mikor merre

Farkas mesék! (Nymeria és Jieh) Empty
Re: Farkas mesék! (Nymeria és Jieh)
Az éjszakát a közeli erdőben töltötte. Utált emberekkel osztozni fedele alatt. Olykor, megkockáztatva, gyülöletet is érzett irántuk. Az erdő viszont elfogadta úgy ahogy van. A maga fenevadjával, áldásával és nem kellett semmitől sem rettegnie. Befészkelte magát egy avarkupacba és kis táskájából szárított húst vett elő. Nem nagy lakoma, de elég ahhoz, hogy ellegyen vele. Éhesen mindig jobban teljesít a harcokban. Könnyed kardját átvizsgálja és megélezi. Viszonylag hamar fújt takarodót és hamar is kelt fel. Kakas szó és a hajnal hasadta előtt ébredt, nem messze a fogadótól egy kereszteződésben várta meg a vajákot. Amint meglátja, integet neki, jelezve, hogy eljött, szavához híven. A lova jól képzettnek tűnt, de érezni lehetett rajta a bizalmatlanságot Nymeria felé. Ezt ő meg is érti, nem kezd el miatta duzzogni. -Szép reggelt neked is! - hajolt meg illedelmesen, jobb kezét ökölbe szorítva a szívéhez szorítva. -Induljunk hát. Érdekes napnak nézünk elébe. Ha Jieh indulásra bíztatja lovát, ő is gyors léptekkel követi.

Tisztelem az arra méltók életét...°

Vissza az elejére Go downBevésődött: Szomb. Márc. 09 2019, 09:39
Faithel Jieh
Faithel Jieh


Kitüntetések :
Hozzászólások száma :
87
Reagok száma :
68
Join date :
2018. Nov. 09.

Farkas mesék! (Nymeria és Jieh) Empty
Re: Farkas mesék! (Nymeria és Jieh)Nymeria és Jieh
Farkas mesék! (Nymeria és Jieh) H150 Kellemes meglepetés volt, hogy a Farkas Hölgy megjelent ígéretéhez híven. Gyalog érkezett. Úgy sejtettem, hogy ezek szerint a hátas jószágok nem viselik jól a közelségét. Megsimogattam Jahe nyakát, de nem adta jelét, hogy őt zavarná, vagy félne a vörös hajútól. Jó kérdés volt, hogy ez a lovaknál ritkán tapasztalt bátorsága annak köszönhető, hogy már kiscsikó korától kezdve a társam volt, és mondhatni szörnyvadászatban nőtt fel, avagy ennyire bízott bennem, és hogy meg fogom védeni. Esetleg a kettő együtt? Akárhogy is, hálás voltam neki, hogy nem rendezett semmiféle jelenetet a farkas társaság ellen.
A nőn nem éreztem a fogadók jellegzetes szagát, amit pedig kellett volna, ha úgy dönt, hogy ott száll meg az éjszakára. Ellenben az erdő illata lengte körbe. Vagyis inkább választotta a vadak társaságát, mint az emberekét. Úgy döntöttem, hogy amíg nem kezd vérszomjas mészárlásba a falusiak, vagy épp bármely városlakói között, addig nem az én tisztem eldönteni, hogy ez mit is mesél el róla. A mestereim mindig arra tanítottak, hogy megfigyelni, elraktározni az információt élet-halál kérdése, de ítélkezni, az már csak hátráltat. És teljes mértékben igazuk volt. A tegnapi beszélgetés ellenére nem ismertem a nő életét, és azok nehézségeit, hogy ennyire kerülte az emberek társaságát.
Lépésben sétáltam a ló mellett, elvégre a társam se lóháton érkezett.
-Vadásztál már griffre? - kíváncsiskodtam tőle. Nem ártott tudnom, mennyire ismeri az ellenfelet. Elvégre a harc első számú törvénye, a vadászaté úgy szintén, hogy ismerni kell az ellenfelet minél jobban. - Mennyire ismered őket? - az is foglalkoztatott, hogy pont erre bukkanjon fel. Vajon ketten vannak, vagy csak egymaga? Egyáltalán milyen fajta griff? De ezeket egyelőre meghagytam arra az időre, ha majd oda érünk, ahol látták a lényt. Biztonság esetére az íjam is Jahe hátán pihent becsomagolva. A griffeket ismerve, készültem rá, hogy távolsági harcra is sor kerülhet, abban pedig a kard nem az igazi!


Vissza az elejére Go downBevésődött: Szomb. Márc. 16 2019, 13:13
Nymeria Nestra
Nymeria Nestra


Kitüntetések :
Farkas mesék! (Nymeria és Jieh) A_fzve10Farkas mesék! (Nymeria és Jieh) Bzerdo11Farkas mesék! (Nymeria és Jieh) Dopple10Farkas mesék! (Nymeria és Jieh) Zj_fej10
Hozzászólások száma :
77
Reagok száma :
77
Join date :
2018. Nov. 26.
Tartózkodási hely :
Mikor merre

Farkas mesék! (Nymeria és Jieh) Empty
Re: Farkas mesék! (Nymeria és Jieh)
Nym egy nagyot nyújtózott, amig társa átlendítve a lábát leszált lováról. Örömmel látta, hogy az állat nem adja különösebb jelét annak, hogy egy farkassal kell menetelnie. Jobb is így, kevésbé feltünő. -Minden elismerésem a lovadhoz. A legtöbb ló ilyen távolságból már kimenekült volna a világból. -dicsérte meg a hátast mosolyogva. A kérdéseken elgondolkodott. Jobb kezével megfogta álát, tekintetét az égre emelte. -Nem emlékszem, hogy lett volna rá alkalmam. Nos... tekintve, hogy valamilyen szinten egy madár, jobb lenne a földön tartani. Esetleg a szárnyából néhány vezértollat eltávolítani, vagy megszabni, ahogy azt a házi madarakkal teszik. Gondolom a karmai és a csőre sem ép tompa, így inkább mondanám azt, hogy valami könnyedebb stílusban kellene megközelíteni a dolgot. Aztán... gondolom nem ilyen egyszerű a helyzet. Kis testű lévén hiába próbálnám meg a földön tartani, nem sikerülne. Még ha egy fához is próbálnánk rögzíteni, a fa is feladná. Én ennyit tudok felmutatni. Mond, mit tanácsolsz és mit tegyek, hogy ne hátráltassalak hanem segítselek?-kérdezte barátságosan a nő mellett lépdelve, kezét kardja markolatán pihentetve, míg amivel eddig álát tartotta leengedte maga mellé. -Akárhogy is alakuljon a dolog, igyekszem segíteni. Szerined milyen íze lehet? Mint egy tyúknak? Esetleg mint egy őznek?-elmélkedik el. Tekintve hogy ragadozó, ha a pengék nem hatnak előbújnak agyarai és karmai mikkel könnyebben tudja széttépni az ellenfelét. Egy Griffel is ez a helyzet? Esetleg... a tollai jobban védik? Kiderül számára, ha odaérnek és képesek lesznek leszedni az égről.

Tisztelem az arra méltók életét...°

Vissza az elejére Go downBevésődött: Csüt. Márc. 21 2019, 17:43
Faithel Jieh
Faithel Jieh


Kitüntetések :
Hozzászólások száma :
87
Reagok száma :
68
Join date :
2018. Nov. 09.

Farkas mesék! (Nymeria és Jieh) Empty
Re: Farkas mesék! (Nymeria és Jieh)Nymeria és Jieh
Farkas mesék! (Nymeria és Jieh) H150 Parányit biccentettem a megjegyzésére, hogy értékeli Jahe bátorságát. A lovam nevében is megköszöntem szavak nélkül ezzel a gesztussal az elismerését. Jahe egy vaják lova volt, talán ezért is volt ilyen bátor. Sajnos az ő nyelvét nem értettem, de talán Nisa meg tudja tőle nekem kérdezni.  Egyelőre eltettem jó mélyen ezt az ötletet. Ki tudja, nem fog~e érte megkergetni egy megbántódott rókalány!
Helyette inkább én is kérdezősködtem. Nem ártott, ha tisztába voltam vele, mire is számolhatok a társnőmtől. A válasza olyasmi is volt, mint amire számoltam.  Elgondolkodva hümmentettem ennek ellenére egyet.
-Tudsz az íjjal bánni, ha szükséges, vagy inkább csak a kard? Esetleg nyílpuska? - kérdeztem a kérdésére. Az okfejtése ugyanis nem volt rossz, cseppet sem. Főleg, ha azt nézzük, hogy elmondása szerint nem ismerős számára a griffin elleni harc. Hasznos logikára vallott, hogy ezt így végig gondolta, és egyből a lehetőségeket latolgatta.  -Ha ugyanis tudsz, akkor a következő városban szereznünk kell neked egyet. Azt hiszem a te esetedben a nyílpuska lenne a legideálisabb! - úgy tud vele harcolni, hogy közben nem kell a közvetlen közelébe mennie a lénynek. -Ha nem, akkor megmutatom, hogy hogyan kell bánni vele. - tettem hozzá. Az kéne még csak, hogy karddal hadakozva kerüljön a közelébe! Vagyis nem kéne! Még a végén nem a griff miatt sérül meg, hanem mert utána próbál kerülni! Márpedig nem azért hoztam magammal.
-Maga az elgondolásod nem rossz a griffekről, a nagyja legalábbis. Ennek ellenére ne próbáld meg csirkéhez hasonlítani. Ne feledd, ebben van oroszlán is, és ragadozó. A csirke pedig legfeljebb kapirgál, vagy egereket fogdos. A ragadozóknak pedig ízre nem finom a húsa! - tapasztalatból beszéltem. Az egy másik történet volt, hogy ha kellett, a ragadozók húsát is minden gond nélkül elfogyasztottam, hisz szokták volt mondani, hogy az éhség nagy úr! És a vaják iskolában amúgy sem kényeztettek ilyen téren el bennünket. Bármilyen rossz ízű dolgot megettünk, míg ehető volt, hisz a túlélésünk függött tőle! -Mindenek előtt arra kellene rájönni, hogy milyen féle griff, illetve hogy mi csalta el ilyen messzire az élőhelyéről… ¬- az nem volt szokatlan, hogy könnyű prédaként az emberekhez szokjanak. - Azt sem árt kideríteni, mielőtt bármihez hozzá látunk, hogy van~e párja, és életben van~e még… - sóhajtottam végül. Teljes mértékben el tudtam azt is képzelni, hogy nem simán a könnyű préda esete forog fent, hanem a párjáért áll épp bosszút a fenevad. A lehetőség bármelyikre adott volt, de egyelőre nem bonyolódtam messzemenő következtetésekbe, hisz nem voltak tények a kezeinkbe, azok nélkül pedig minden csak találgatás marad!


Vissza az elejére Go downBevésődött: Szomb. Márc. 30 2019, 16:42
Ajánlott tartalom
Farkas mesék! (Nymeria és Jieh) Empty
Re: Farkas mesék! (Nymeria és Jieh)

Vissza az elejére Go downBevésődött:
1 / 2 oldalUgrás a következő oldalra : 1, 2  Next

Permissions in this forum:Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
World of Witchers ― and other nightmares :: Játéktér :: Nilfgaard-
Ugrás: