World of Witchers ― and other nightmares
 
HomeHome  KeresésKeresés  RegisztrációRegisztráció  BelépésBelépés  
Belépés
Neved:
Jelszó:
Automatikus bejelentkezés: 
:: Elfelejtettem a jelszavam!
A staff
Farkas mesék! (Nymeria és Jieh) - Page 2 Latest?cb=20170716122041 Farkas mesék! (Nymeria és Jieh) - Page 2 SwX5v3I Farkas mesék! (Nymeria és Jieh) - Page 2 Latest?cb=20170716090400
Tedd Deireadh
Itt olvasható mindenki számára a Kontinens eseményeit befolyásoló szálak összefoglalója.

Out of time: Yennefer és Geralt magához tér valahol Temeriában, nyomoznak a Tó Úrnőjét követő események után. A tehetséges Corinne Tilly oneiromanta segítségével visszaszerzik megkopott emlékeiket, továbbá tudomást szereznek egy, a Kontinenst elpusztító erejű katasztrófáról.

Deárme, elaine: Ciri és Braenn újra találkozik a Végzet Kardja óta először, Braenn megtudja, hogy Geralt él.

Virágnyelven szólva: Francesca Findabair hírét veszi, hogy a Háború Lovasasszonya Kaedwen felé lovagol, és mivel halottnak hiszi a kolleganőjét, feltartóztatja útjában. Mivel a hír igaznak bizonyul, és valóban Vengerbergi Yennefer áll előtte, meghívja magához egy hosszú és velős beszélgetésre. Yennefer még nem tudja, hogy Francesca bizalmasan kezeli-e a visszatértét, avagy rögvest értesíti-e Filippa Eilhart-ot. Beszélgetésükből kiderül, hogy a Kontinenst a Farkasförgeteg pusztítása fenyegetheti.

Leltár?: Wilkina és Geralt arra ér vissza Kaer Morhenbe, hogy épp ürítik ki a kaedweniek. Henselt parancsára a továbbiaknak katonai erődítményként tartanak igényt az erődre. Kisebb alkudozás és tárgyalás után Kaer Morhen hivatalosan is állami tulajdonba kerül.

Ismerős szörnyetegek: Ciri és Geralt egymás nyomára bukkannak Toussaint-ban és találkoznak a Tó Úrnője óta először újra. Közösen indulnak tovább.

Egy házban az ellenséggel: Valdemar meghívja magához Yennefert, hogy Ciri és Geralt sorsáról tárgyalhasson vele. Yennefer tudomást szerez róla, hogy idő- és térközi utazásai egyikén potenciálisan Ciri magával hozott egy nem evilági pandemikus fertőzést, mely az egész Kontinens lakosságát megtizedelheti.

Temeria
Troubadour! Sing of our valor!: Foltest visszautasíthatatlan ajánlatot tesz Kökörcsinnek, melynek értelmében kémkednie kell Redaniában.

Temeria, f*ck yeah!: Meve, Lyria és Rívia királynője meglátogatja távoli kuzinját Temeriában, hogy átbeszélhessék, ami a Cintrai Béke óta történt velük.

Lyria és Rívia
Alakoskodás: Karméle la Valette felszámolja a háború után megerősödött lyriai alvilágot.

Elfeledett vér: Meve látogatást tesz az újraépülő Ríviában, mit sem sejtve róla, hogy az őrmester, aki neki jelent, szegről-végről rokona.

Aprócska szolgálat: Esthyllo, az eltévedt hős pixie hírét veszi, hogy merényletet terveznek Lyria és Rívia királynője ellen, ez pedig arra sarkallja, hogy beleszóljon az események folyásába, megakadályozva egy újabb tragédiát.

Háborúzzanak mások...: Őfelsége Meve titkos audienciát kér semleges területen Dol Blathanna hercegnőjétől, Francesca Findabair-tól, hogy közös nevezőre jussanak az ősi fajok és az emberek közti békétlenkedés ügyében.

Dol Blathanna
Semmi személyes: Dethmold, Henselt küldötte sértett hangú diplomáciai levelet, illetve ajándékként egy levágott tünde fejet kézbesít Francesca Findabair hercegnőnek.

Sub Rosa: Francesca Findabair magánaudienciája tanácsosával és diplomatájával, Irvach Valith-tal.

Tír na nÓg: Francesca Findabair hírét veszi egy különös érkezésnek, és abban a hitben, hogy Ciri-re bukkant, meghívja magához. Elyon, Ysgith medikája ugyan nem Cirilla, de a történetük menthetetlenül összefonódik, amikor kiderül, hogy mindkét fél számára idegen a másik otthona.

Elaine tedd a'taeghane: Arryn Farven igyekszik Enid Findabair bizalmába férkőzni, azzal a szándékkal, hogy a megfelelő alkalomban megmerényelhesse.

Nilfgaard
Hercegnői etikett: Stella Congreve, Liddertal grófnője Emhyr var Emreis, nilfgaardi császár parancsára szárnyai alá veszi Cürilla hercegnő nevelését és gondviselését. A grófnő anyai érzéseket kezd el táplálni az árva leány iránt.
Oldal videó
Hirdetőtábla
Ki van itt?
Jelenleg 1 felhasználó van itt :: 0 regisztrált, 0 rejtett és 1 vendég

Nincs

A legtöbb felhasználó (18 fő) Vas. Márc. 22 2020, 19:24-kor volt itt.
Latest topics

✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧
Farkas mesék! (Nymeria és Jieh) - Page 2 Emptyby Balduin
Yesterday at 21:47


✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧
Farkas mesék! (Nymeria és Jieh) - Page 2 Emptyby Ríviai Geralt
Yesterday at 18:27


✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧
Farkas mesék! (Nymeria és Jieh) - Page 2 Emptyby Vilkas
Szer. Ápr. 14 2021, 19:28


✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧
Farkas mesék! (Nymeria és Jieh) - Page 2 Emptyby Axel Walardeb
Kedd Ápr. 13 2021, 01:33


✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧
Farkas mesék! (Nymeria és Jieh) - Page 2 Emptyby Bogárka
Hétf. Ápr. 12 2021, 08:14


✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧
Farkas mesék! (Nymeria és Jieh) - Page 2 Emptyby Axel Walardeb
Szomb. Ápr. 10 2021, 15:12


✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧
Farkas mesék! (Nymeria és Jieh) - Page 2 Emptyby Axel Walardeb
Szomb. Ápr. 10 2021, 12:58


✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧
Farkas mesék! (Nymeria és Jieh) - Page 2 Emptyby Janka Peterson
Csüt. Ápr. 08 2021, 09:11


✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧
Farkas mesék! (Nymeria és Jieh) - Page 2 Emptyby Aethelwulf
Vas. Ápr. 04 2021, 10:15


✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧
Farkas mesék! (Nymeria és Jieh) - Page 2 Emptyby Bogárka
Szomb. Ápr. 03 2021, 15:45

Tagjaink
Fél évszázad költészete

Share
Ugrás a következő oldalra : Previous  1, 2
Nymeria Nestra
Nymeria Nestra


Kitüntetések :
Farkas mesék! (Nymeria és Jieh) - Page 2 A_fzve10Farkas mesék! (Nymeria és Jieh) - Page 2 Bzerdo11Farkas mesék! (Nymeria és Jieh) - Page 2 Dopple10Farkas mesék! (Nymeria és Jieh) - Page 2 Zj_fej10
Hozzászólások száma :
77
Reagok száma :
77
Join date :
2018. Nov. 26.
Tartózkodási hely :
Mikor merre

Farkas mesék! (Nymeria és Jieh) - Page 2 Empty
Re: Farkas mesék! (Nymeria és Jieh)
Az elismerésért kapott bólintásra széles mosollyal felel. Viszonylag gyors léptekkel haladt, míg magyarázott, majd valamennyit lassított, hogy jobban tudjon figyelni a vaják nőre.
-Sajnos nem olyan jól. Mindig karddal harcoltam, hiszen ha változnom kellett, csak leraktam valahova. A tegezzel és a vesszőkkel pedig csak hadakoztam, míg próbáltak tanítani. -magyarázta hiányos tálentjét. Egy zsoldos igyekezett valamennyit fejleszteni ezen képességén, de nem járt sikerrel. Ellenben gyakran kapott egy maflást ha felidegesítette.
-Hálás lennék érte, ha megtanítanád használni. Úgy érzem itt nem fog sokat segíteni a fajom.-Sóhajtott szomorkásan, mivel kezdte úgy érezni, hogy csak hátráltatja a vajákot a munkájában. Hogy csak akadályozza. De elhatározta magát, hogy segíteni fog és ezt be is tartja. Űzi az a kis megmaradt lelkiismerete. A nő megszólalása a hús ízére elgondolkodtatta. ~Mennyi mindenen kellett átmennie, hogy most itt van velem és beszélünk. Hogy nem halt meg.~
-Meglehet, viszont, szerintem legalábbis, máshogy érzékeljük az ízeket. Valaki jobban szereti a keserűt, mint a sósat. Én például rajongom azért a különleges ízért amit az erdő vadjai adnak. Gondolok itt farkasra is, nem csak az őzre.-nézett rá kicsit kérdőn ám ez inkább önmagának szólt. Elgondolkodott egy olyan dolgon, amiről azt hitte sosem fog.
-Igaz, viszont... ahogy ismerem az embereket nem fogják megmondani, ha valamit tettek a griffel, vagy annak párjával, fiókájával. Bár ez az én véleményem és remélem, hogy nincs igazam. - sóhajtott szomorúan majd újra az útra koncentrált.

Tisztelem az arra méltók életét...°A hozzászólást Nymeria Nestra összesen 1 alkalommal szerkesztette, legutóbb Pént. Nov. 15 2019, 17:01-kor.
Vissza az elejére Go downBevésődött: Szomb. Márc. 30 2019, 21:04
Faithel Jieh
Faithel Jieh


Kitüntetések :
Hozzászólások száma :
87
Reagok száma :
68
Join date :
2018. Nov. 09.

Farkas mesék! (Nymeria és Jieh) - Page 2 Empty
Re: Farkas mesék! (Nymeria és Jieh)Nymeria és Jieh
Farkas mesék! (Nymeria és Jieh) - Page 2 H150 Hümmentettem egyet. Tény, könnyebb lett volna a dolgom, ha már tudja az íjat kezelni, de így sem volt veszve minden. A nyílpuska lényegesen egyszerűbb történet volt, mint a sima íj. Ahhoz főleg célzási képesség, amit úgy sejtettem, hogy azért farkasvérűként ha nem is menne, gyorsan megtanulná. Ámbár a ragadozók az ilyenekben jók voltak.  Mintha csak gondolatolvasó lett volna a lány, meg is erősített ebben a feltevésben.
Elgondolkodásom közben is hallgattam az okfejtését az ízérzékelésről, és annak lehetséges változásairól. Nem igazán tudtam a már mondottaknál többet hozzá tenni a témához. Azt tudtam, hogy az én kis rókám mit szeretett, és ahhoz is volt már szerencsém, hogy az emberek mit szerettek. A sárkányok étrendjével, na meg feneketlen gyomrával is tisztába voltam. Ám ilyen téren is első volt a farkas lányka.
Ahogy alkalmunk nyílott rá, és egy fegyverkereskedő mellett haladt el az utunk, egy apró nyaksimogatással megtorpanásra késztettem a társamat. Majd a nőre néztem. Végig futott a fejemen, hogy lehet nem bölcs dolog a kezébe fegyvert adni, de amilyen gyorsan az eszembe jutott, olyan gyorsan el is hessentettem a gondolatot. Képzett zerrikáni íjász voltam ugyanis és mint olyan büszke a tudományomra. Magabiztos léptekkel indultam be az árushoz.
-Talán igazad lenne, ha emberekről lenne szó! - a hangom érzéketlenül csengett. Nem próbáltam megjátszani magamat, és szomorúságot színlelni. Éreztem magamban, de olyan régóta arra neveltek, és úgy éltem, hogy el kellett az ilyeneket minél mélyebbre rejtenem magamban, hogy már színjátéknak éreztem, hogy csak így spontán kimutassam azt. -Így viszont még lehet valami eltorzult büszkeség érzetük is lesz, hogy sikerült megölniük egyet! Nagy esélyt látok rá, hogy elmondják, ha így volt. - köszöntem az eladónak, majd adtam neki elő, hogy könnyen felhúzható, de nagy hatótávú nyílpuskára volna szükségünk. Lehetőleg egykezesre. Ahogy megkaptuk a fegyvert, adtam oda a leánynak. Kíváncsi voltam, hogy mihez kezd vele.


Vissza az elejére Go downBevésődött: Kedd Ápr. 09 2019, 23:37
Nymeria Nestra
Nymeria Nestra


Kitüntetések :
Farkas mesék! (Nymeria és Jieh) - Page 2 A_fzve10Farkas mesék! (Nymeria és Jieh) - Page 2 Bzerdo11Farkas mesék! (Nymeria és Jieh) - Page 2 Dopple10Farkas mesék! (Nymeria és Jieh) - Page 2 Zj_fej10
Hozzászólások száma :
77
Reagok száma :
77
Join date :
2018. Nov. 26.
Tartózkodási hely :
Mikor merre

Farkas mesék! (Nymeria és Jieh) - Page 2 Empty
Re: Farkas mesék! (Nymeria és Jieh)
Figyelem Jieh reakcióját, miből sajnos nem sokat tudok leszűrni. Tudom, most sokkal több hasznom lenne, ha jobban figyeltem volna a váltányra, ki igyekezett megtanítani használni azt a nyomorult távolsági fegyvert, de makacs voltam és valamennyire öntelt is.  Egy nagy sóhajjal nyugtázom a múltban elkövetett hibám kihatását életem ezen szakaszára.
A legközelebbi alkalommal Jieh betért a fegyverkereskedőhöz és én a hátasával kívül megvártam Utolsó mondata kongott a fejemben és kezemmel megfogom állam, mint ahogy gondolkozni szoktam. Vál vonva nyugtázom, hogy a vajákok olykor érdekesen tudnak viselkedni és furcsán adják tudtára az ember lányának a dolgaikat. Következő szavaira bólogatok, hiszen ténylegesen igaza volt ebben. Ha trófeának akarták... Ha pedig nekem lenne igazam az sem hat meg különösebben. Amint a kezembe adja a könnyed nyílpuskát, két kézzel veszem át és fakó szemeim az ő sárgáit keresi.
-Büszkén fogom forgatni és jó célra fogom használni! - veszem át hálásan és erősebb kezembe megtartom. A harcokban két kezes vagyok, de jobbal eszek így azt tartom az erősebb felemnek. Hátat fordítok neki és egy olyan helyet keresek, ahol senki nem veszi magára, ha egy töltetlen nyílpuskát szegezek neki, súlyozás tekintet miatt. Felemelem és leengedem, hogy szokjam a különös eszközt.
-Tessék. nem tudom mennyi lehetett, de az erszény tartalmának elégnek kell lennie. - oldom le övemről erszényem és nyújtom át Jieh-nek valamint övemre helyezem a nyílpuskát és kérdőn tekintek rá.
-Mit gondolsz, hol gyakorolhatunk? - kérdezem, közben figyelem, hogy mit gondol és mit mond.

Tisztelem az arra méltók életét...°

Vissza az elejére Go downBevésődött: Szer. Ápr. 10 2019, 20:39
Faithel Jieh
Faithel Jieh


Kitüntetések :
Hozzászólások száma :
87
Reagok száma :
68
Join date :
2018. Nov. 09.

Farkas mesék! (Nymeria és Jieh) - Page 2 Empty
Re: Farkas mesék! (Nymeria és Jieh)Nymeria és Jieh
Farkas mesék! (Nymeria és Jieh) - Page 2 H150 Nem kellett különösebben sokat várni arra, hogy kiérjünk lakott területről. Ott pedig már senkinek nem ártott, ha a lány valamicskét gyakorolt a frissen beszerzett fegyverével. Még elég közel voltunk az emberek lakta vidékhez, hogy nem kellett vad támadásától tartani. Amúgy sem volt ilyen téren probléma, lévén egy farkasról, és egy sárkánymacskáról volt szó. Az úttól eltávolodtam, hisz sem járulékos veszteséget nem szerettem volna elkönyvelni, hogy a leányzó, gyakorlás közben sorozatba lelövi az embereket a lovaikról, vagy épp a lovakat az emberek alól, sem szem előtt nem szándékoztam lenni közben. Valamiért kifejezetten irritálta az itteni lakosok nyugalmát, ha egy nőt, kettőt meg végképp fegyverrel gyakorolni láttak. Bezzeg, jöttek volna az én hazámba, úgy kiporolták volna a bársonybugyogójukat, hogy azt egy életre nem felejtették volna el, ezért a hozzáállásért!
Ahogy kellően eltűntünk a kíváncsi szemek elől, álltam meg, és engedtem el Jahe~t, bár a fülébe mormogtam, ne csámborogjon túl messze, de ne is legyen lőtávon belül.
-Első számú szabály, mielőtt bármihez is kezdünk! A lovam a társam, a seggébe lősz, hátsón billentelek!- miután ezt tisztáztam, tértem csak rá a többi napirendi pontra. -A következő, mindig tartsd észbe, hány nyilad van! Nehogy meglepetésként érjen, hogy kifogytál belőlük! Nem egyszer az íjász élete múlhat ezen az apróságon! - összeszedtem néhány nagyobb gyümölcsöt, és különböző távolságra letettem őket. Visszamentem a lányhoz, és megmutattam neki, hogy kell az íjat felhúzni, és lőni vele. Elmentem a kilőtt nyílért, majd a lány kezébe adtam a fegyverrel egyetemben. -Próbáld meg. Ahogy én is csináltam. Ha az álló célpont biztosan megy, elkezdjük a mozgó  célpontot gyakorolni. Farkasként azt hiszem az menni fog. Jók az ösztöneid, ha vadászatról van szó, legalábbis úgy hiszem, szóval könnyen meg fogod tanulni! - léptem hátrébb, hogy ne legyek a gyakorlásának az útjába.Vissza az elejére Go downBevésődött: Szomb. Május 18 2019, 15:37
Nymeria Nestra
Nymeria Nestra


Kitüntetések :
Farkas mesék! (Nymeria és Jieh) - Page 2 A_fzve10Farkas mesék! (Nymeria és Jieh) - Page 2 Bzerdo11Farkas mesék! (Nymeria és Jieh) - Page 2 Dopple10Farkas mesék! (Nymeria és Jieh) - Page 2 Zj_fej10
Hozzászólások száma :
77
Reagok száma :
77
Join date :
2018. Nov. 26.
Tartózkodási hely :
Mikor merre

Farkas mesék! (Nymeria és Jieh) - Page 2 Empty
Re: Farkas mesék! (Nymeria és Jieh)
Követem a nőt és nem is messze a lakott területtől megálltunk. Különösebb okom nem volt félni, leszámítva azt, hogy az emberek fura szemekkel merednek ránk, miközben igyekszem elsajátítani a távolsági fegyverek használatát. Nagyon idegen számomra, hogy távolságot kell tartanom harc közben, de megértem, hogy egy griffet nem lehet leszedni agyarakkal és karmokkal. Amint belekezd az oktatásba rá figyelek és bólintok.
-Megértettem. És nem is szándékozom ártani sem neki, sem neked, sem senki másnak. -felelem bátran és bizakodva, hiszen a valóságot mondtam... Kivételesen e téren, bár akadnának olyanok akik arcát ezzel az eszközzel verném felismerhetetlenre.
Nem kell túlbonyolítani az okot, hogy miért is szükséges ezzel tisztában lenni, ezért azonnal sajátjaimra pillantok és elkezdem számolni, de rögvest újra a tanáromra figyelek. Figyelemmel kísérem, ahogy megfeszíti az eszközt és a vesszőt "menetébe" helyezi. Ahogy korrigálja az irányt és megtámasztja a vesszőt. Ezt követően süvítő hang, ahogy az ideg lendületet ad a vesszőnek ezzel együtt erőt is, hogy a gyümölcsöket eltalálja. Mikor a kezembe adja bólintok és igyekszem leutánozni a mozdulatot, figyelve, hogy a hegyével ne kapjak semelyik irányba valaki vagy valami másra célozva véletlen. Kiengedem a biztosítót, az ideg gyorsan pattant el, lepetten enyhén megemeltem az eszközt, így a vessző célt téveszt. Orrom alatt káromkodom kurtán, miből csak morgást hallani, de a következőnél jobban odafigyelek. Mikor előttem a vesszőket átadnám a fegyvert Jieh-nek és magam megyek a munícióért. Nagyjából az ötödik sorozatra sikerül nem meghorzsolnom magam, valamint folyamatosan figyelem Jieh tanácsait, utasításait amiket közben ad. Sosem hadonászok fegyverrel, de ha valami nagyon nem világos magam mellé engedem és fakó szemeim kérdőn emelem rá.
Tisztelem az arra méltók életét...°

Vissza az elejére Go downBevésődött: Pént. Május 24 2019, 15:57
Faithel Jieh
Faithel Jieh


Kitüntetések :
Hozzászólások száma :
87
Reagok száma :
68
Join date :
2018. Nov. 09.

Farkas mesék! (Nymeria és Jieh) - Page 2 Empty
Re: Farkas mesék! (Nymeria és Jieh)Nymeria és Jieh
Farkas mesék! (Nymeria és Jieh) - Page 2 H150 Némán figyelem a lány gyakorlását. Igyekezett figyelni az elhangzottakra, és megfogadni azokat, amit, ha nem is emeltem ki külön, attól még értékeltem.  Halkan, szinte kurta mondatokba, csak a lényegre szorítkozva igazítottam ki, ha valamit nem értett, vagy nem hatékonyan csinált. De az látszódott, hogy ha nem is íjász, harcosnak harcos volt.
-Mennyire gyorsan gyógyulsz? -kérdeztem mintegy mellékesen. Éreztem az illatát a friss sérülésnek, ahogy gyakorolt, ám azt is sejtettem, nem komoly, inkább felületi. Hirtelen álltam fel, és figyelmesen jártam pár kört, a mező virágait figyelve. Mire visszatértem egy kis csokor volt a kezembe.
-Ha ezzel itt végeztünk, és kielégítően tudsz lőni, ezekkel a növényekkel fedd be a sérüléseket. - nyomtam a kezeibe, nem várva meg, elfogadja, avagy könyörögnöm kell neki. Miután már azt láttam, hogy az álló célpontokat magabiztosan találja el, jöhetett a következő állomás. Szívem szerint elővettem volna a saját íjamat, de egyelőre gyorsabb volt, ha az övével mutattam meg, mit is szeretnék. A kezébe nyomtam egy almát, miközben felhúztam az íjat.
-A griff nem fog egy helybe állni. Én nagy íjhoz vagyok szokva, de te két kézzel próbálgasd! Addig is, dobd el az almát! - lőttem a világ legtermészetesebb módján telibe középen a reppenő gyümölcsöt.  Halvány mosollyal mentem el a lelőtt prédámért (almámért) és vettem fel, csak hogy jó ízűen beleharaphassak.  -Ha sikerült rendesen és magabiztosan lelőni a mozgó célpontokat, majd én is gyakorlok kicsit, hogy felelevenítsem. - haraptam mégegyet, majd még egyet a zsákmányomból, végül a csutkám Jahe bendőjébe vándorolt. - Szólj ha elkészültél, még az első néhánynál úgy dobom, várhassd. Utána teljesen kiszámíthatatlanul. A reflexeid és a célzásod, ami itt létszükségetek! És később az mentheti meg az életed és az enyém is. Majd figyelj, hogy köpköd~e. Ha igen, kerülj ki a köpedék útjából, mert azon kívül, hogy undorító, ártalmas is! -


Vissza az elejére Go downBevésődött: Kedd Aug. 13 2019, 22:48
Nymeria Nestra
Nymeria Nestra


Kitüntetések :
Farkas mesék! (Nymeria és Jieh) - Page 2 A_fzve10Farkas mesék! (Nymeria és Jieh) - Page 2 Bzerdo11Farkas mesék! (Nymeria és Jieh) - Page 2 Dopple10Farkas mesék! (Nymeria és Jieh) - Page 2 Zj_fej10
Hozzászólások száma :
77
Reagok száma :
77
Join date :
2018. Nov. 26.
Tartózkodási hely :
Mikor merre

Farkas mesék! (Nymeria és Jieh) - Page 2 Empty
Re: Farkas mesék! (Nymeria és Jieh)
Legnagyobb igyekezetemmel figyelek és igyekszem teljesíteni a követelményt, amit Jieh elém állított. Amit mond, megfogadom és egyben teljesíteni is próbálom.  Több kevesebb sikerrel. Kardhoz és az agyaraimhoz szoktam, a távolságot nehezen tudom tartani, de Jieh jó tanár, magamhoz képest kicsit nehezebben megy, mint kellene. A kérdésre megdöntöm a fejem és az égre nézek.
-A Hold ciklusaitól függ, de viszonylag gyorsan. -felelek a kérdésre. Újra célzok és lövök, mikor Jieh mellettem terem a növényekkel. Átvéve megszuszmálom őket. ~A vajákoknak is ilyen jó orra van az ilyenekhez?~ Számomra ez egy új információ volt.
Már viszonylag magabiztosan találtam el a gyümölcsöket, mikor Jieh a kezembe nyomot egy almát. Bólintottam és feldobtam a gyümölcsöt. Figyeltem ahogy a levegőt ászeli a könnyed vessző és félelmetes erejével szúrja át a gyümölcsöt. Ezt követően pedig megette a gyümölcsöt.
-Készen állok! - szólok és figyelem a repkedő gyümölcsöket. Bár még sokat vétek, úgy érzem bele fogok tanulni. Menni fog ez, de kell a gyakorlás. A vége fele már kezd fogyni a figyelmem, de nem adom fel. Szagunknak hála az elveszített vesszőket is össze tudom gyűjteni. Nagyjából a tizedik sorozatra sikerül mindet eltalálnom. Ha Jieh meg van velem elégedve elteszem fegyverem és helyet cserélek vele, hogy most én dobáljam a gyümölcsöket.
Tisztelem az arra méltók életét...°

Vissza az elejére Go downBevésődött: Vas. Aug. 25 2019, 16:41
Faithel Jieh
Faithel Jieh


Kitüntetések :
Hozzászólások száma :
87
Reagok száma :
68
Join date :
2018. Nov. 09.

Farkas mesék! (Nymeria és Jieh) - Page 2 Empty
Re: Farkas mesék! (Nymeria és Jieh)Nymeria és Jieh
Farkas mesék! (Nymeria és Jieh) - Page 2 H150 Halkan hümmentve bólintottam a hallottakra, miként gyógyul.
-A nyilvánvalókon kívül, van~e olyan embereknek gyógyszer, ami rátok veszélyes. Ne aggódj, nem azért kérdezem, hogy ezt utána felhasználhassam ellened. Arra meglennének a saját, mellesleg tökéletesen bevált módszereim. Viszont, egy griff, mint azt már említettem, nem egyszerű ellenfél, még egy tapasztalt szörnyvadásznak sem. Meg van rá az esély, mind a ketten fogunk sérülést elszenvedni. Nem szeretnélek lemérgezni, csak mert olyan gyógyfüvet adok neked, ami ártalmas… - egy pillanatra elgondolkodva sóhajtottam -Tudod mit? Nem kell erre válaszolnod, én se szívesen adnám ki egy idegennek a gyenge pontjaimat, csak mert egy vadászatot közösen tervezünk. Helyette, ha arra kerül a sor, elmondom, mi van a gyógyszerbe, amit használok. Ha nem árt neked, adok belőle, ha árt, akkor kitalálok valami mást. - biccentettem, ugyanis ez a fejemben már egész elfogadható alkunak tűnt.  -És nem vagyok a többi vaják, hogy tudjam. De engem nem könnyű az orromnál fogva vezetni! - arra nem emlékeztem, hogy vaják iskola előtt pontosan milyenek voltak az érzékeim.
Onnantól azonban csendesen figyeltem, hogyan kezd ráérezni a fegyver használatára. Ez a farkasságától teljesen független volt, úgy gondoltam, hogy tehetséggel értette meg, és jött rá maga, miként tudja a leghatékonyabban eltalálni a mozgó célpontot is.  A látottak alapján, a farkas átok nélkül is tehetséges harcos vállhatott volna belőle!
Ahogy átadta volna nekem a helyet, és a lehetőséget, törtem ketté az egyik almát, és kínáltam fel neki.
-Inkább együk meg! - szusszantam. Nem tértem ki rá, hogy zerrikáni volnék, nekünk az íjászat az egyik komoly erősségünk -Amúgy sem hiszem, jó ötlet lenne, ha a te fegyveredet szoknám meg. Van saját! - nyugtattam meg ilyen téren. Nagy íjat használtam, nem számszeríjat.
-Most menjünk el vadászni egy csalit. Valami nagy testű vad. Szarvasmarhát is vehetnénk, de az túl költséges… a griff árához képest mindenképp. Ha az meg van, elmehetünk pihenni, az általam preferált táborhely az emberek lakta vidékhez még elég közel, mégse emberek között. De ebbe nem csak nekem van beleszólásom. Ha jobban kedveled a fogadókat, kereshetünk egyet.  Pirkadat előtt neki kell indulnunk a vadászathoz!  

Vissza az elejére Go downBevésődött: Vas. Nov. 03 2019, 14:14
Nymeria Nestra
Nymeria Nestra


Kitüntetések :
Farkas mesék! (Nymeria és Jieh) - Page 2 A_fzve10Farkas mesék! (Nymeria és Jieh) - Page 2 Bzerdo11Farkas mesék! (Nymeria és Jieh) - Page 2 Dopple10Farkas mesék! (Nymeria és Jieh) - Page 2 Zj_fej10
Hozzászólások száma :
77
Reagok száma :
77
Join date :
2018. Nov. 26.
Tartózkodási hely :
Mikor merre

Farkas mesék! (Nymeria és Jieh) - Page 2 Empty
Re: Farkas mesék! (Nymeria és Jieh)
Kérdésére megvakarom fülem tövét és gondolkodóba esem. Nem igen emlékszem, hogy anya mondott volna ilyet. Felvont szemöldökömmel hallgatom mondandóját.
-Rendben. - fogadom el az alkut, bár ezeknek jobb lenne utána járnom. Mondjuk ami biztos, hogy a farkasölőt jó messzire el kell kerülnöm. Meg a jakabnapiaggófűvel sem árt vigyázni.
-Nem is kívánlak. Ettől egyenesebb lény vagyok, még ha nem is látszom annak. - felelem és kihúzom magam. Vannak fajta társaim akik inkább csak a vérengzésben élik ki magukat. De én nem ilyen vagyok. Én iralkodom a szörnyemen. Az égre tekintek kutatón, hátha meglátom a hold kinézetét. Legalább annyi segítségem lenne megállapítani a gyógyulásom.
Érzem magamon a vaják nő szűk pupilláit. Ahogy mérnek és figyelik minden mozdulatom. Talán ha nem farkasnak születek és nem nőnek, vagy nem ezen a vidéken lehet jó harcos lennék. És lennének olyanok akikhez tartoznék. De ez van, a természethez tartozom. Felvetésére és magyarázatára bólintok.
-Rendben és megértem. Ne haragudj tudatlanságomért. - hajtom meg fejem, mintha csak mesterem lenne. Ezt követően elkezdem enni az egyik gyümölcsöt. Apám egy volt olyan mint ő. Bá nem emlékszem mi lógott a nyakában. Meg hogy mi lóg Jieh nyakában. De talán nem is lényeges, hiszen most úgyis magunkra vagyunk utalva. A felvetésére bólintok.
-Rendben, de legyen kettő. Nem árt ennünk az éjj előtt. Tudtommal nektek gyorsabb az anyagcserétek is és a főzeteitek is gyengítenek egy keveset, még ha sok pluszhoz is juttatnak. A táborhely pedig inkább valami kevésbé lakott. Nem akarok feltünést kelteni, ugyanis... jobb szeretek bundásként aludni. Talán kevésbé érzem magam sebezhetőnek. - magyarázom és közben ag egyik táskámban kutatok, majd Jieh-nek adom a növényeket.
-Ne haragudj a nevüket nem tudom, de ezekre nincs allergiám és jó hatással vannak rám. - leginkább vérzéscsillapító hatású növényeket tartok magamnál, hiszen... erre nem csak harcban van szükségrm.
Tisztelem az arra méltók életét...°

Vissza az elejére Go downBevésődött: Hétf. Nov. 18 2019, 20:08
Faithel Jieh
Faithel Jieh


Kitüntetések :
Hozzászólások száma :
87
Reagok száma :
68
Join date :
2018. Nov. 09.

Farkas mesék! (Nymeria és Jieh) - Page 2 Empty
Re: Farkas mesék! (Nymeria és Jieh)Nymeria és Jieh
Farkas mesék! (Nymeria és Jieh) - Page 2 H150 Haragudni? Nem igazán értettem, miért is kellett volna haragudnom, amiért külön elnézést kért. Felvont szemöldökkel vizsgáltam az arcát, arckifejezését, de csak őszinteséget láttam rajta. Ez különösen üdítő színfoltja volt az ezen a vidéken élőkkel, legalábbis azokkal, akikkel összetalálkoztam.
-Úgy tűnik, egy átlag farkashoz, de emberhez képest is meglepősen sokat tudsz a fajtámról! - jegyeztem meg halkan. Még, ha pontatlanok is voltak az információi, úgy éreztem, hogy nagy dolog ez a részéről. Általában nem terjedt tovább a „sárga szemű gyilkos”-nál az emberek tudása, ha rólunk volt szó. És ez rendben is volt így, mégis értékeltem, ha valaki vette a fáradtságot, és ezen túl nézett.
A közös vadászat cseppet sem volt ellenemre. Úgy érzékeltem, hogy legalább picit felmérhetem, hogy mennyire is készült fel a távolsági harcra. A kezébe nyomtam újfent az íjat.
-Te most ezzel vadászol! Legalább gyakorlod, hogy milyen, amikor nem csak almára, hanem egy tényleges prédára kell lőni! -én teljes lelki nyugalommal vettem az egyik tőrömet elő. Ha a saját fogyasztásra szánt prédát véletlen feldaraboltam, nem történt semmi baj.
Indulás előtt még megtisztelt a bizalmával a gyógynövényekkel kapcsolatban. Elém tartott, egy általam nagyon is ismert növényt.  Az egyik kedvenc főzetem alapanyagát. Bólintottam egyet, hisz fecskefű mindig volt nálam. -Ebben nem szenvedünk hiányt. Azért próbáljuk elérni, hogy ne kelljen használni! - hangtalanul indultam meg az erdő felé. Ragadozó lépésekkel közlekedtem, egy parányi ág se roppant a lábam alatt, ahogy egyre jobban belevesztem a város környéki vadonba. A szemem magától alkalmazkodott a fényviszonyokhoz. Füleltem, nem csak a préda után. A társnőm mozgására is ügyeltem. Behunyt szemekkel, mélyet szippantottam  a levegőből. Az orromat betöltő illatokat nem kellett tudatosan elemeznem. Ösztönösen ismertem fel valamennyit. Kiválasztottam egy ígéretes illatot, és nagymacska módjára kezdtem el követni. Minél erősebben éreztem az aromát, annál jobban vetettem be az oroszlánok cserkészési szokásait. Mantikór volnék, ami részben oroszlánt jelent! Az érzékeim önkéntelenül még jobban kiélesedtek a vadászat izgalmának hatására. Minden idegszálammal a prédámra összpontosítottam, minél közelebb kerültünk egymáshoz. Ennek ellenére tökéletesen tisztába volt mindennel, ami körülöttem volt, vagy épp történt.  Amikor elég közel kerültem az áldozatomhoz, villámgyors mozdulattal teremtem mellette, és egy szúrás volt az egész. Gyakorlott mozdulattal kioltottam az életét. Természetesen a vérét felvettem. Gondosan üvegcsébe zártam, amit az övemre akasztottam, majd a nyakamba vettem a hatalmas állatot. Vajákként jóval erősebb voltam, mint amilyennek kinéztem.  Igen csak lassú léptekkel sétáltam vissza a korábban kinevezett táborhelyhez. Kíváncsi voltam, hogy A társnőm mivel is fog megérkezni. Ahogy ez bekövetkezett, pillantottam fel köszönés gyanánt, majd le is támadtam szóba.
-Mondtad, hogy szeretsz bundába aludni - épp dolgoztam fel az őzet -Megnézhetem magát az átváltozást?  Sokat jelentene, ha szabad lenne! -ha már én farkassal találkoztam, akkor általában vagy alakot váltott, vagy rám támadt… vagy mind a kettő egyszerre. Békés alakváltással eleddig nem volt dolgom. És a macskák legalább olyan kíváncsiak, mint a sárkányok, belém pedig mind a kettőjükből jutott bőven! -Lehet egy másik kérdésem? Miért fogadtad el a meghívásomat? Erre a vadászatra! Tapasztalat gyűjtés? Vagy kaland keresés? -nem értettem a motivációját, és ez izgatta újfent a fantáziámat. Szerettem érteni a körülöttem lévő történéseket.


Vissza az elejére Go downBevésődött: Pént. Nov. 29 2019, 19:20
Nymeria Nestra
Nymeria Nestra


Kitüntetések :
Farkas mesék! (Nymeria és Jieh) - Page 2 A_fzve10Farkas mesék! (Nymeria és Jieh) - Page 2 Bzerdo11Farkas mesék! (Nymeria és Jieh) - Page 2 Dopple10Farkas mesék! (Nymeria és Jieh) - Page 2 Zj_fej10
Hozzászólások száma :
77
Reagok száma :
77
Join date :
2018. Nov. 26.
Tartózkodási hely :
Mikor merre

Farkas mesék! (Nymeria és Jieh) - Page 2 Empty
Re: Farkas mesék! (Nymeria és Jieh)
Elismerő szavaira bólintok és mosolyogva fogadom. Szégyen lenne, ha nem emlékeznék nevelőmre. Akitől tanultam és akinek emberi létem köszönhetem.
-Az igazság sosem fekete vagy fehér. Úgy ahogy az érmének is két oldala van. Igyekszem figyelni és tanulni mindenről és mindenből. - elfogadom a távolsági fegyvert és a kérésével sincs ellenvetni valóm. Jogos, és legalább tanulom is. Javúlhat a tér érzékem. A távolság felmérése pedig nagy előny. Mielőtt mind a ketten neki veselkednénk a vadászatnak ányújtom a füveket. Szavára mosolygom és én is elindulok, hogy felkeressem első csali jelöltem. Eleget jártam farkas alakban, hogy tudjam mire kell odafigyelnem az avart illetően. Az ágak és levelek apró neszére. Lassú léptek, folyamatos koncentráció. Olykor azért legugoltam, hogy az avarba szagolva keressek illat foszlányokat egy nagyobb zsákmány után. Amint megérzem haloványan azt a számomra jól ismert illatot elindul a nyálelválasztásom. Nem tehetek róla, pont úgy ragadozó vagyok mint a többi nagyvad. A bozótos és aljnövényzet takarásában követem amíg egy sutát meg nem pillantok. Halkan közelítek felé. Szokatlan, hogy nem mancsaim bőrén érzem a növényeket, leveleket. Szokatlan a cipőm talpán keresztül érzékelni a talajt. És egyben idegen is. ~Ehhez sosem fogok tudni hozzászokni.~  Végül úgy érzem elég közel vagyok. Szabályzom légzésem, célra tartok. A vessző pedig áthasítja a levegőt célt érve, de nem teljesen oda ahova céloztam. Mégis talán olyan ideget ért, ami miatt megrogyott hátulja. Újra töltöm számszeríjjam és célbaveszema  futni próbáló jószágot. A következő a gerinc közé ékelődött. Oda sietek hozzá és előveszem kardom.
- Ne haragudj... szebb halált érdemeltél volna... - suttogom és a nagy szemekbe nézek, majd nyaki csigolyái közé állítom a tőröm, hogy ne szenvedjen tovább... már ha még érzet egyáltalán valamit. Vére pedig még sokat segíthet a madár-oroszlán hibrid ellen. Elrakom eszközeimet, és igyekszem kiszagolni Jieh táborhelyét. Nem is olyan nehéz, ha közben elkezdte vacsoránk boncolását. Magam mögött húzva érek a táborhelyünkre ahol Jieh-hez viszem zsákmányom. Szinte azonnal letámad kérdés sorával.
-Ömm... persze. Gondolom már úgy is láttál nem egy farkast. - tippelek bizonytalanul. -Annyi, hogy valamivel távolabb leszek, nem akarok véletlen sem kárt tenni, ha csapkodnék véletlen. - magyarázom. Nem lenne kellemes ha ezüst karddal vagy bármivel kapnék egy matyulit, mert nem voltam óvatos.
- Segíthetek az őzzel? Hmm... talán a tapasztalat gyüjtés. Nem minden nap lehet Griffet látni, esélyesen szembe szállni vele pláne. Na meg... őszintén bevallva érdekel milyen íze van. Kíváncsi haspóknak tűnhetek nem igaz? - mosolygom rá barátságosan és ha engedi segítek a húst elkészíteni. Majd egyszer rá nézek kérdőn.
-Miért engedted, hogy veled tarthassak?
Tisztelem az arra méltók életét...°

Vissza az elejére Go downBevésődött: Csüt. Dec. 19 2019, 19:36
Faithel Jieh
Faithel Jieh


Kitüntetések :
Hozzászólások száma :
87
Reagok száma :
68
Join date :
2018. Nov. 09.

Farkas mesék! (Nymeria és Jieh) - Page 2 Empty
Re: Farkas mesék! (Nymeria és Jieh)Nymeria és Jieh
Farkas mesék! (Nymeria és Jieh) - Page 2 H150
Felvontam a szemöldököm a megjegyzésére, hogy mennyi farkast láthattam már. A barátságos farkas olyan ritka, mint a fehér holló! Amikor pedig élet-halál fenyeget, főleg halál, nem épp az átváltozás anatómiáját tanulmányozza a vaják. Helyette minél hamarabb támad, hogy ne adjon esélyt sem a fenevadnak. Vagyis ilyen alkalom ritkán adódott, de ezt nem részleteztem neki. Nem volt okom az orra alá dörgölni, amit már úgy is tudott, hogy a fajtája gyilkolásából élek.
-Szép vadászat -mondtam helyette, az őzsutára pillantva.  -Ha segíteni akarsz vele, akkor bontsd fel. A belsőségei kiváló, és csalogató szaga fogja ide vonzani a prédánkat. - nem voltam hajlandó kátránnyal és ragasztóval teletömni a belsejét, ahogy azt nem egy vidéki embertől már láttam. Levadászni szándékoztam a griffet, nem agyon kínozni. Márpedig az a megoldás minden kétséget kizáróan a lehető legfájdalmasabb halálnem lett volna a szerencsétlen párának. Ezt az aprócska tényt sem hangoztattam, de feleslegesen nem kínoztam a lényeket sem. A gyors és tiszta halál híve voltam, ha csak rajtam múlott a dolog. Ritkán tettem ez alól kivételt.
A tapasztalat szerzés, mint indok,  úgy döntöttem, hogy elfogadom. Parányi biccentéssel vettem tudomást róla. A griff nem egyszerű ellenfél volt. Többek között ezért is ajánlottam fel a számára, hogy vadásszunk közösen. Illetőleg érdekelt, hogy komolyan gondolja~e, hogy nem árt az embereknek. Amennyiben igen, tőlem nem kellett tartania. Ám azon a szinten, már siheder kamasz korom előtt túljutottam, hogy pusztán a szavakban megbízzak. A tettek sokkal komolyabb bizonyító erővel bírtak a számomra. Mintha csak a fejemben olvasott volna, ami ki volt zárva, mégis rákérdezett erre. Miért engedtem, hogy velem jöjjön.
-Látni akartam az igazad - kissé lehet szűkszavúra sikerült a válaszom, de sosem voltam a szavak nagymestere.  Helyette mélyen a lány szemeibe néztem. -Gondolkodsz~e új falka keresésében? A farkasok nem véletlen élnek falkában… - a nehéznek tűnő kérdés ellenére gondosan átellenőriztem a felszerelésemet. Ezüst nyilak, hibridolaj, és a soha el nem maradható bombák. Fecskefőzet, illetve egyáltalán, milyen főzeteim voltak készen. Fehér méz, legalább olyan fontos volt, hát arról is gondoskodtam, egészen biztos legyen.


Vissza az elejére Go downBevésődött: Hétf. Jún. 01 2020, 10:36
Nymeria Nestra
Nymeria Nestra


Kitüntetések :
Farkas mesék! (Nymeria és Jieh) - Page 2 A_fzve10Farkas mesék! (Nymeria és Jieh) - Page 2 Bzerdo11Farkas mesék! (Nymeria és Jieh) - Page 2 Dopple10Farkas mesék! (Nymeria és Jieh) - Page 2 Zj_fej10
Hozzászólások száma :
77
Reagok száma :
77
Join date :
2018. Nov. 26.
Tartózkodási hely :
Mikor merre

Farkas mesék! (Nymeria és Jieh) - Page 2 Empty
Re: Farkas mesék! (Nymeria és Jieh)
Úgy gondolom fajtámat nem kevés érméért kívánják levágatni. Főleg mert egy idő után elborul az agyuk és mindent fel akarnak emészteni. Elvesztik emberségük utolsó darabját, majd nincs más mint az ösztönök.
-Rendben. - hurkot kötök a suta lábára amit egy erősebb ágon átdobva felhúzom és rögzítem. Késem segítségével körbevágom a lábát, majd óvatos mozdulattal fejtem le a bőrt, vigyázva  a hús és bőr közötti hártyára.
Ahogy kérte a belsőséget valamivel arrébb helyezem, ahogy a bőrt is. Még eladhatja, hogy legyen egy kis pénze.
Biccentése egy kissé aggaszt, bár nem adok hangot neki. Talán azért mert ismerem az embereket. Nem lehet a szavuknak hinni, s nem kárhoztatom ezért. Mindenkinek szíve joga eldönteni, hogy mit hisz el és kinek. Pont én, egy bestia, mik öléséből pénzét nyeri, nem kezdem bizonygatni szavakkal az állításom. Majd lát és eldönti, mit kíván velem kezdeni: hagy tovább élni, vagy kapok egy kardlenyomatot a testemre. Válasza pedig ezt erősítette bennem.
Hagyom és állom borostyán szemeinek enyhe fürkészését és a saját égkékjeimet nem szakítom el. Lássa ha akarja a fenevadat, mely én vagyok.
- A falka tág fogalom... - kezdek kicsit elgondolkodni a dolgon, de ez volt ami először eszembe jutott és csípőből válaszoltam.
-Talán szedek össze kivetetteket, akiken még lehet segíteni. De lehet zsoldosokhoz csatlakozom és hordom a titkom. - felelem őszintén, miközben megdöntöm fejem, némi érdeklődéssel, miért kérdezi. Ha tudok még valamiben segítkezni neki, vagy a keze alá dolgozni, megteszem ami tőlem és tudásomtól tellik.
Tisztelem az arra méltók életét...°

Vissza az elejére Go downBevésődött: Pént. Márc. 19 2021, 19:42
Ajánlott tartalom
Farkas mesék! (Nymeria és Jieh) - Page 2 Empty
Re: Farkas mesék! (Nymeria és Jieh)

Vissza az elejére Go downBevésődött:
2 / 2 oldalUgrás a következő oldalra : Previous  1, 2

Permissions in this forum:Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
World of Witchers ― and other nightmares :: Játéktér :: Nilfgaard-
Ugrás: