World of Witchers ― and other nightmares
 
HomeHome  KeresésKeresés  RegisztrációRegisztráció  BelépésBelépés  
Belépés
Neved:
Jelszó:
Automatikus bejelentkezés: 
:: Elfelejtettem a jelszavam!
A staff
Játékosi kódex Latest?cb=20170716122041 Játékosi kódex SwX5v3I Játékosi kódex Latest?cb=20170716090400
Tedd Deireadh
Itt olvasható mindenki számára a Kontinens eseményeit befolyásoló szálak összefoglalója.

Out of time: Yennefer és Geralt magához tér valahol Temeriában, nyomoznak a Tó Úrnőjét követő események után. A tehetséges Corinne Tilly oneiromanta segítségével visszaszerzik megkopott emlékeiket, továbbá tudomást szereznek egy, a Kontinenst elpusztító erejű katasztrófáról.

Deárme, elaine: Ciri és Braenn újra találkozik a Végzet Kardja óta először, Braenn megtudja, hogy Geralt él.

Virágnyelven szólva: Francesca Findabair hírét veszi, hogy a Háború Lovasasszonya Kaedwen felé lovagol, és mivel halottnak hiszi a kolleganőjét, feltartóztatja útjában. Mivel a hír igaznak bizonyul, és valóban Vengerbergi Yennefer áll előtte, meghívja magához egy hosszú és velős beszélgetésre. Yennefer még nem tudja, hogy Francesca bizalmasan kezeli-e a visszatértét, avagy rögvest értesíti-e Filippa Eilhart-ot. Beszélgetésükből kiderül, hogy a Kontinenst a Farkasförgeteg pusztítása fenyegetheti.

Leltár?: Wilkina és Geralt arra ér vissza Kaer Morhenbe, hogy épp ürítik ki a kaedweniek. Henselt parancsára a továbbiaknak katonai erődítményként tartanak igényt az erődre. Kisebb alkudozás és tárgyalás után Kaer Morhen hivatalosan is állami tulajdonba kerül.

Ismerős szörnyetegek: Ciri és Geralt egymás nyomára bukkannak Toussaint-ban és találkoznak a Tó Úrnője óta először újra. Közösen indulnak tovább.

Egy házban az ellenséggel: Valdemar meghívja magához Yennefert, hogy Ciri és Geralt sorsáról tárgyalhasson vele. Yennefer tudomást szerez róla, hogy idő- és térközi utazásai egyikén potenciálisan Ciri magával hozott egy nem evilági pandemikus fertőzést, mely az egész Kontinens lakosságát megtizedelheti.

Temeria
Troubadour! Sing of our valor!: Foltest visszautasíthatatlan ajánlatot tesz Kökörcsinnek, melynek értelmében kémkednie kell Redaniában.

Temeria, f*ck yeah!: Meve, Lyria és Rívia királynője meglátogatja távoli kuzinját Temeriában, hogy átbeszélhessék, ami a Cintrai Béke óta történt velük.

Lyria és Rívia
Alakoskodás: Karméle la Valette felszámolja a háború után megerősödött lyriai alvilágot.

Elfeledett vér: Meve látogatást tesz az újraépülő Ríviában, mit sem sejtve róla, hogy az őrmester, aki neki jelent, szegről-végről rokona.

Aprócska szolgálat: Esthyllo, az eltévedt hős pixie hírét veszi, hogy merényletet terveznek Lyria és Rívia királynője ellen, ez pedig arra sarkallja, hogy beleszóljon az események folyásába, megakadályozva egy újabb tragédiát.

Háborúzzanak mások...: Őfelsége Meve titkos audienciát kér semleges területen Dol Blathanna hercegnőjétől, Francesca Findabair-tól, hogy közös nevezőre jussanak az ősi fajok és az emberek közti békétlenkedés ügyében.

Dol Blathanna
Semmi személyes: Dethmold, Henselt küldötte sértett hangú diplomáciai levelet, illetve ajándékként egy levágott tünde fejet kézbesít Francesca Findabair hercegnőnek.

Sub Rosa: Francesca Findabair magánaudienciája tanácsosával és diplomatájával, Irvach Valith-tal.

Tír na nÓg: Francesca Findabair hírét veszi egy különös érkezésnek, és abban a hitben, hogy Ciri-re bukkant, meghívja magához. Elyon, Ysgith medikája ugyan nem Cirilla, de a történetük menthetetlenül összefonódik, amikor kiderül, hogy mindkét fél számára idegen a másik otthona.

Elaine tedd a'taeghane: Arryn Farven igyekszik Enid Findabair bizalmába férkőzni, azzal a szándékkal, hogy a megfelelő alkalomban megmerényelhesse.

Nilfgaard
Hercegnői etikett: Stella Congreve, Liddertal grófnője Emhyr var Emreis, nilfgaardi császár parancsára szárnyai alá veszi Cürilla hercegnő nevelését és gondviselését. A grófnő anyai érzéseket kezd el táplálni az árva leány iránt.
Oldal videó
Hirdetőtábla
Ki van itt?
Jelenleg 1 felhasználó van itt :: 0 regisztrált, 0 rejtett és 1 vendég

Nincs

A legtöbb felhasználó (18 fő) Vas. Márc. 22 2020, 19:24-kor volt itt.
Latest topics

✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧
Játékosi kódex Emptyby Balduin
Yesterday at 21:47


✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧
Játékosi kódex Emptyby Ríviai Geralt
Yesterday at 18:27


✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧
Játékosi kódex Emptyby Vilkas
Szer. Ápr. 14 2021, 19:28


✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧
Játékosi kódex Emptyby Axel Walardeb
Kedd Ápr. 13 2021, 01:33


✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧
Játékosi kódex Emptyby Bogárka
Hétf. Ápr. 12 2021, 08:14


✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧
Játékosi kódex Emptyby Axel Walardeb
Szomb. Ápr. 10 2021, 15:12


✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧
Játékosi kódex Emptyby Axel Walardeb
Szomb. Ápr. 10 2021, 12:58


✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧
Játékosi kódex Emptyby Janka Peterson
Csüt. Ápr. 08 2021, 09:11


✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧
Játékosi kódex Emptyby Aethelwulf
Vas. Ápr. 04 2021, 10:15


✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧
Játékosi kódex Emptyby Bogárka
Szomb. Ápr. 03 2021, 15:45

Tagjaink
Fél évszázad költészete

Share
Melitele
Melitele

Admin

Hozzászólások száma :
205
Reagok száma :
0
Join date :
2018. Aug. 15.
Tartózkodási hely :
Mindenhol

Játékosi kódex Empty
Játékosi kódex

Játékosi kódex


Üdvözöllek a Witcher hatalmas és veszélyekkel teli világában!
Mielőtt regisztrálnál, kérlek olvasd el a Játékosi Kódexet, mert ezzel megkönnyíted az Adminok, és legfőképp a saját dolgodat.
Ha valaha játszottál már FRPG-vel, akkor nem fog újdonságként érni semmi, de jobb átismételni az alapokat, nehogy a megkopott emlékezet okozzon számodra problémát.
(Mint a való életben, a szabályok ismeretének hiánya nem mentesít a megszegésük esetén kilátásba helyezhető büntetéstől.)

Regisztráció és

az első teendők

Opcionális, bár erősen javallott, hogy valós e-mail címet adj meg a regisztrációnál, mivel így a mi munkánkat segíted. Az e-mail címedet az adatvédelmi szabályoknak megfelelően bizalmasan kezeljük, és nem adjuk ki harmadik fél számára.

Megjegyzés: Ha van rá lehetőséged, akkor ne a freemail.hu szolgáltatónál regisztrált e-mail címet használd. A hungarianforum sokszor nem tud mit kezdeni vele, és emiatt nem enged regisztrálni.

Legelső lépésként találd ki a karaktered nevét. Bízunk a kreativitásodban, de sorvezetőként nyugodtan alkalmazhatod a Vezetéknév + Keresztnév vagy a Keresztnév + Vezetéknév formulákat. Abban az esetben indokolt a becenév, vagy csak keresztnév használata, ha a karakter inkább erre hallgat, mint a szülei által neki adományozott névre.

Bár a Witcher világa elég tág teret ad a fantáziának, és Ciri által a párhuzamos világok koncepciója sem idegen tőle, mégis arra kérünk, hogy ne gondolkozz túl sokat egy más ismert univerzumból származó karakter regisztrálásán, mivel nem fogjuk megengedni. Ez alól a szabály alól nincs kivétel. Ha Khal Drogonak megengednénk a regisztrálást, akkor Conan jogosan akadékoskodna, hogy őt elutasítjuk, és ez csak felesleges konfliktushoz vezetne, ami senki lelki békéjének nem tenne túl jót.

A regisztrációkor megadott felhasználónév egyben a karaktered neve is. Ezt szem előtt tartva regisztrálj. Bár az olyan nevek, mint a "4theH0rde666" vagy "Bollockmaster955" rendkívül menőn hangzanak, de nem igazán komolyan vehetőek, így kérdés nélkül törlésre fognak kerülni.

A regisztráció után nézd át a Világleírást, a Csoportok leírásait és a Foglaló listákat. Canon karakter esetében ez még kiegészül a Canon listával is, ami fontos információkat tartalmaz a világ karaktereiről.

Ha bármilyen okból felmerül benned a névváltás gondolata, nyugodtan fordulj az egyik Adminhoz az ügy érdekében.

Előtörténet és

a hozzá kapcsolódó

foglalók


Általános esetben az előtörténeted megírására a regisztrációdtól számított kettő hét áll rendelkezésedre. Előfordulhat, hogy olyan időszakodat éled, amikor nyolc teendőd tizenhat felé szalad, így ha jelzed felénk, akkor van lehetőséged van két alkalommal egy héttel megtoldani a határidőt. Ha ez után sincs kész az előtörténeted, akkor törlés vár a karakteredre.

Az előtörténetedhez megtalálod a sablont a Félkész Előtörténetek szekcióban. Nyiss egy új témát a karaktered nevével ugyanide, majd a megadott kódot kitöltve írd meg a karakterlapot és a hozzá tartozó előtörténeted.

Mivel ez lesz a bemutatkozó munkád az oldalon, ezért figyelj oda arra, hogy minél minőségibb irományt adj ki a kezeid közül, mind terjedelem, mind fogalmazás tekintetében. Nem szabunk minimum értékeket az élettörténet kibontására, de tapasztalataink szerint egy gépelt oldalnyi (körülbelül 400-600 szó), jól megfogalmazott szöveg már hűen be fogja tudni mutatni a karaktered életútját és stílusát.
Elsőre ez soknak tűnhet, de ha jól beleásod magad a karaktered életébe, akkor meglátod, hogy igencsak szűkössé lesz ez a limit.

Az előtörténet írásához a megadott ET-kódot töltsétek ki, és ne változtassatok rajta.

Ha úgy adódna, hogy törlésre kerül a Canon-karaktered, az előtörténete az archívumba kerül. Ha visszatérnél vele, és még nem vitte el más, akkor írj az egyik adminnak az ügyben.

A karaktered elfogadása után nyílik meg a lehetőség előtted, hogy arcot foglalj neki. A foglalás után felkerül majd a karaktered és a play by-ja egy listára, ami összegyűjti az összes oldalon játszó karaktert.

Fontos!

Az avatarképek a fórummotor sajátosságai és a használt desing miatt nem lehetnek tetszőleges felbontásúak. Ezért kérünk mindenkit, hogy 200x320-as felbontású képeket használjanak a karaktereik play by-ának megjelenítésére.

Multi karakterek


Az oldalon lehetőséged van arra, hogy egyszerre több karakterrel is játssz, és okulva a tapasztalatainkból 2020. március elsejével korlátozzuk a vállalható multik számát. Az ez után a dátum után regisztrált karaktereknek 25 játéktéri reagot kell felmutatniuk az adott karakterrel, mielőtt multikaraktert regisztrálhatnának. Ezt a hungarianfórum beállításai értelmében számoljuk, és számon is tartjuk. Figyelem! Ez a szabályzatmódosítás visszafelé nem érvényes! A 2020. március 1. előtt regisztrált karakterekre NEM érvényes! Továbbá pedig szeretnénk megkérni minden játékost, aki multi karakterrel játszik, hogy ezután is egyforma figyelmet szenteljen az általa vállalt karaktereknek.

A multid megválasztása esetén igyekezz úgy választani, hogy ne egy kaptafára készüljenek el a karaktereid. Ezzel a saját lehetőségeidet korlátozod be és hosszabb távon akár bele is fáradhatsz a hasonszőrű karakterek játszásába.

A multikaraktered elfogadása után is figyelni fogjuk, hogy milyen minőségben játszol a karaktereiddel, és ha úgy ítéljük meg, hogy látványosan romlik az reagjaid minősége, akkor felvesszük veled a kapcsolatot.

Adminként látjuk az IP címeiteket, így a titkos multikkal nem érdemes próbálkozni. Nyilván más a helyzet, ha egy IP-ről többen is próbáltok játszani, de az írásstílus elég árulkodó, így ezt a kártyát indokként kijátszani nem érdemes, ha feltűnően hasonló stílusban írsz mint a lakótársad, vagy testvéred.

Canon és

keresett karakterek


A játékvilág neves szereplői, félelmet nem ismerő hősei esetében az adminok és a staff is figyelni fogja, hogy mennyire lesz hiteles a karakter jelleme a játéktéren. Nyilván lehetnek apróbb eltérések a személyes értelmezés biztosította kereteken belül, de ha Kökörcsin egy mélabús kocsmatöltelékké, Vesemir meg egy csepűrágó komédiássá lesz, akkor ott nyilvánvaló bajok vannak.

Keresett karakterek esetén a hirdetést feladó játékosnak van a legtöbb beleszólása a jellem megítélésében. Ha úgy ítéli meg, hogy rosszul játszod az általa meghirdetett karaktert, akkor el is veheti tőled.

Sarkallatos pont még a useri aktivitás kérdése is. Alapvetően türelemmel és megértéssel viseltetünk a játékosaink felé, de nem lépünk át bizonyos határokat. Ennek megfelelően, ha jelentős canon karakterek bármilyen jelzés nélkül hosszú időre eltűnnek az oldal életéből, akkor fenntartjuk a jogot, hogy felszabadítsuk a karaktert, és egy remélhetőleg aktívabb user kezébe adjuk.
Ugyanez az eset áll fenn, ha egy karakter usere jelzi felénk, hogy olyan változás állt be az életében, ami miatt hosszú, akár meghatározatlan időre hanyagolnia kell az oldalon való játékot.

Fontos!


Azok az OC-k, akik canon karakterekhez kívánnak kapcsolódni, és nem keresettek (előtörténet beli utalás, játéktéren való visszaemlékezés szintjén), kötelesek egyeztetni a szóban forgó canon userével és az adminokkal egyaránt!

Profil adatok,

élet a játéktéren

és reagok


Az elfogadásod után érdemes kitölteni a profiladataidat a Profil menüben. Ezzel is segíted a játékostársaidat, és a mi munkánkat is.

Oldalunkon a canon-ok arcát - színészek és színésznők helyett - original art-ok (in-game képek, atmoszférikus hangulatkeltő képek, gwent-kártyák) adják, a saját karakterek arcát pedig bármilyen digitalizált festmény, rajz szolgáltatja. Ajánlott keresőmotorok: deviantArt, pinterest.

Oldalunkon láthatatlan bokorugró rendszer működik. Nem kell megijedni, nem leszünk a sarkadban a végtelenségig. Mindössze annyit kérünk tőled, hogy a karakterlapod írásakor az élettörténeted ismertetése után tűzz be egy nem túl hosszú, minimum 300 szavas "próbareagot", hogy még az elfogadásod előtt megítélhessük a játékstílusodat. Így még a játéktéren való debütálás előtt segíthetünk minden regisztráltnak.  

Nyilván nem azt várjuk el tőled, hogy megírd a Witcher-saga új kötetét, de a reagjaid mind minőségben, mind terjedelemben legyenek kielégítőek. Tiszteld meg azzal a játszótársaidat, hogy nem néhány sort vetsz oda neki, ha egy másfél oldalas reagot írt neked.

A topicok címe a következő formulát kell, hogy kövesse: Cím (egyik tag & másik tag). Pl.: Orgona és egres (Geralt & Yennefer)

A játéktéren való kommunikáció nyelve a magyar. Kérünk mindenkit, hogy a reagjait ehhez igazodva írja meg. Az autentikusság kedvéért ettől a szabálytól el lehet térni (tünde nyelv, ősi nyelvek, használata), de az érthetőség kedvéért lábjegyzetben mellékeld a  szöveg fordítását is.

Bár a Witcher világától nem idegen a profán erőszak, a kendőzetlen szexualitás és az alpári stílusú beszéd, a reagjaitok előtt a finomabb lelkű játékosok kedvéért kérlek jelezzétek ha ilyet tartalmaz irományotok.

Az előtörténet és a játéktéri reagok írása során ügyelj arra, hogy betartsd a magyar helyesírás alapvető szabályait. A fogalmazásod legyen tiszta és érthető, az igeidőket használd helyesen, és ne váltogasd egy reagon belül.
Rád van bízva, hogy E/1 vagy E/3 személyben írsz-e, de csak nagyon indokolt esetben válts át egyikről a másikra egy reagon belül.

Fontos!


A VP-zést minden körülmények között kerüljétek! Megértjük, hogy mindenkiben ott van a vágy, hogy győztesen kerüljön ki egy helyzetből, de nagyban rontja a játék realitását, ha mindig te vagy a legszebb, legjobb, legügyesebb.
Ha a játéktéren ilyet tapasztaltok, akkor kérlek jelezzétek nekünk, hogy kivizsgálhassuk és megoldhassuk a helyzetet.

Azt, hogy mennyi játékot vállalsz, csak a teherbírásod korlátozza, de figyelj rá, hogy minden játszótársadra közel azonos figyelmet fordíts. Te se vennéd jó néven, ha valaki már a harmadik reagot írná egy másik játékba, míg te már két hete vársz a válaszára.

A játéktéren különböző, előre elkészített helyszínek állnak rendelkezésre játékindításra. Ezek általában a Királyságok, Nagyobb városok, vagy ismertebb épületek helyszíneit reprezentálják. A főbb gócpontokat emeltük ki és rendszereztük különböző témákba. Ezeken belül nyithatjátok meg a játékot, azon a helyszínen, ahol a játék cselekménye megkezdődik.

Túlkapások

és azok kezelése


Sajnos előfordulhatnak olyan esetek, amikor súrlódás keletkezik egy vagy több felhasználó között. Bízunk benne, hogy a problémákat meg tudjátok oldani, de ha úgy érzitek, hogy külső segítségre lenne szükségetek a helyzet elmérgesedése miatt, akkor forduljatok a Staff tagjaihoz és kérjétek a segítségüket a vitás kérdések megoldásában.

Előfordulhat az is, hogy valaki olyan minősíthetetlen módon kommunikálja a véleményét és gondolatait egy másik userrel, hogy az már sérti nem csak a felhasználó személyét, hanem a közösségi elveket is.
Ilyen esetben első alkalommal egy admini figyelmeztetéssel és 3 nap bannolással honoráljuk az antiszociális egyént. Ha a viselkedésében továbbra sem áll be változás, akkor újabb figyelmeztetés és 7 nap bann lesz a restanciája.
Ha a két figyelmeztetés sem elegendő ahhoz, hogy alkalmazkodjon az általánosságban elvárt közösségi normákhoz, akkor nyilvános figyelmeztetésben részesül, az IP címe alapján bannolást kap, a karakterét pedig töröljük.

Köszönjük, hogy ránk szántad az
idődet és az energiádat,
és kellemes játékot kívánunk!


Az Adminok


A hozzászólást Vengerbergi Yennefer összesen 10 alkalommal szerkesztette, legutóbb Vas. Szept. 06 2020, 12:04-kor. (Reason for editing : Vengerbergi Yennefer)
Vissza az elejére Go downBevésődött: Hétf. Aug. 20 2018, 15:52
1 / 1 oldal

Permissions in this forum:Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
World of Witchers ― and other nightmares :: Bevezető :: Alapvető tudnivalók-
Ugrás: