World of Witchers ― and other nightmares
 
HomeHome  KeresésKeresés  RegisztrációRegisztráció  BelépésBelépés  
Belépés
Neved:
Jelszó:
Automatikus bejelentkezés: 
:: Elfelejtettem a jelszavam!
A staff
Sors Bona Nihil Aliud Latest?cb=20170716122041 Sors Bona Nihil Aliud SwX5v3I Sors Bona Nihil Aliud Latest?cb=20170716090400
Tedd Deireadh
Itt olvasható mindenki számára a Kontinens eseményeit befolyásoló szálak összefoglalója.

Out of time: Yennefer és Geralt magához tér valahol Temeriában, nyomoznak a Tó Úrnőjét követő események után. A tehetséges Corinne Tilly oneiromanta segítségével visszaszerzik megkopott emlékeiket, továbbá tudomást szereznek egy, a Kontinenst elpusztító erejű katasztrófáról.

Deárme, elaine: Ciri és Braenn újra találkozik a Végzet Kardja óta először, Braenn megtudja, hogy Geralt él.

Virágnyelven szólva: Francesca Findabair hírét veszi, hogy a Háború Lovasasszonya Kaedwen felé lovagol, és mivel halottnak hiszi a kolleganőjét, feltartóztatja útjában. Mivel a hír igaznak bizonyul, és valóban Vengerbergi Yennefer áll előtte, meghívja magához egy hosszú és velős beszélgetésre. Yennefer még nem tudja, hogy Francesca bizalmasan kezeli-e a visszatértét, avagy rögvest értesíti-e Filippa Eilhart-ot. Beszélgetésükből kiderül, hogy a Kontinenst a Farkasförgeteg pusztítása fenyegetheti.

Leltár?: Wilkina és Geralt arra ér vissza Kaer Morhenbe, hogy épp ürítik ki a kaedweniek. Henselt parancsára a továbbiaknak katonai erődítményként tartanak igényt az erődre. Kisebb alkudozás és tárgyalás után Kaer Morhen hivatalosan is állami tulajdonba kerül.

Ismerős szörnyetegek: Ciri és Geralt egymás nyomára bukkannak Toussaint-ban és találkoznak a Tó Úrnője óta először újra. Közösen indulnak tovább.

Egy házban az ellenséggel: Valdemar meghívja magához Yennefert, hogy Ciri és Geralt sorsáról tárgyalhasson vele. Yennefer tudomást szerez róla, hogy idő- és térközi utazásai egyikén potenciálisan Ciri magával hozott egy nem evilági pandemikus fertőzést, mely az egész Kontinens lakosságát megtizedelheti.

Temeria
Troubadour! Sing of our valor!: Foltest visszautasíthatatlan ajánlatot tesz Kökörcsinnek, melynek értelmében kémkednie kell Redaniában.

Temeria, f*ck yeah!: Meve, Lyria és Rívia királynője meglátogatja távoli kuzinját Temeriában, hogy átbeszélhessék, ami a Cintrai Béke óta történt velük.

Lyria és Rívia
Alakoskodás: Karméle la Valette felszámolja a háború után megerősödött lyriai alvilágot.

Elfeledett vér: Meve látogatást tesz az újraépülő Ríviában, mit sem sejtve róla, hogy az őrmester, aki neki jelent, szegről-végről rokona.

Aprócska szolgálat: Esthyllo, az eltévedt hős pixie hírét veszi, hogy merényletet terveznek Lyria és Rívia királynője ellen, ez pedig arra sarkallja, hogy beleszóljon az események folyásába, megakadályozva egy újabb tragédiát.

Háborúzzanak mások...: Őfelsége Meve titkos audienciát kér semleges területen Dol Blathanna hercegnőjétől, Francesca Findabair-tól, hogy közös nevezőre jussanak az ősi fajok és az emberek közti békétlenkedés ügyében.

Dol Blathanna
Semmi személyes: Dethmold, Henselt küldötte sértett hangú diplomáciai levelet, illetve ajándékként egy levágott tünde fejet kézbesít Francesca Findabair hercegnőnek.

Sub Rosa: Francesca Findabair magánaudienciája tanácsosával és diplomatájával, Irvach Valith-tal.

Tír na nÓg: Francesca Findabair hírét veszi egy különös érkezésnek, és abban a hitben, hogy Ciri-re bukkant, meghívja magához. Elyon, Ysgith medikája ugyan nem Cirilla, de a történetük menthetetlenül összefonódik, amikor kiderül, hogy mindkét fél számára idegen a másik otthona.

Elaine tedd a'taeghane: Arryn Farven igyekszik Enid Findabair bizalmába férkőzni, azzal a szándékkal, hogy a megfelelő alkalomban megmerényelhesse.

Nilfgaard
Hercegnői etikett: Stella Congreve, Liddertal grófnője Emhyr var Emreis, nilfgaardi császár parancsára szárnyai alá veszi Cürilla hercegnő nevelését és gondviselését. A grófnő anyai érzéseket kezd el táplálni az árva leány iránt.
Oldal videó
Hirdetőtábla
Ki van itt?
Jelenleg 5 felhasználó van itt :: 3 regisztrált, 0 rejtett és 2 vendég

Axel Walardeb, Balduin, Vernon Roche

A legtöbb felhasználó (18 fő) Vas. Márc. 22 2020, 19:24-kor volt itt.
Latest topics

✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧
Sors Bona Nihil Aliud Emptyby Wilkina
Today at 19:38


✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧
Sors Bona Nihil Aliud Emptyby Bogárka
Today at 08:14


✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧
Sors Bona Nihil Aliud Emptyby Axel Walardeb
Szomb. Ápr. 10 2021, 15:12


✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧
Sors Bona Nihil Aliud Emptyby Axel Walardeb
Szomb. Ápr. 10 2021, 12:58


✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧
Sors Bona Nihil Aliud Emptyby Janka Peterson
Csüt. Ápr. 08 2021, 09:11


✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧
Sors Bona Nihil Aliud Emptyby Aethelwulf
Vas. Ápr. 04 2021, 10:15


✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧
Sors Bona Nihil Aliud Emptyby Bogárka
Szomb. Ápr. 03 2021, 15:45


✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧
Sors Bona Nihil Aliud Emptyby Vernon Roche
Szomb. Ápr. 03 2021, 10:50


✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧
Sors Bona Nihil Aliud Emptyby Wilkina
Hétf. Márc. 22 2021, 20:01


✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧
Sors Bona Nihil Aliud Emptyby Nymeria Nestra
Pént. Márc. 19 2021, 19:57

Tagjaink
Fél évszázad költészete

Share
Rin var Assengard
Rin var Assengard


Kitüntetések :
Hozzászólások száma :
3
Reagok száma :
0
Join date :
2019. Feb. 21.
Tartózkodási hely :
Inis Porhoet

Sors Bona Nihil Aliud Empty
Sors Bona Nihil Aliud
Rin var Assengard
Becenevek:

Nazairi iker, a Fekete Nap gyermeke, Hugica, Madárka, Messiás, Megváltó, A Szerencse Leánya, Soleil

Életkor

16 év

Látszólagos kor

15 és 20 év között bármennyi, de alapvetően idősebbnek tűnik a koránál, inkább 18 év

Csoport/faj

Tiszavirág [közrendű, varázsló-tanonc]

Foglalkozás

Egy varázsló toronyba zárt “tanítványa”, illetve veleszületett erejének köszönhetően amolyan csodatevő gyógyító


Különleges képességek/faji adottságok


Ikerfivérével együtt a Fekete Nap alatt született, ellenben míg bátyját a Sors azzal sújtotta, hogy balszerencsét cipeljen magával, akármerre megy, Rin mellé a jószerencse társult. Amerre jár, a véletlenszerű történések szinte minden esetben a kedvezőbb végkifejlet felé tartanak: a hanyagul eldobott almacsutka magjai a földben megfogannak és almafa nő belőlük, az ember megtalálja a zsebében azt az apróságot, amit már hónapok óta keresett és azt hitte, elvesztette, egy tétova, bizonytalan szerelmi vallomás boldog összeölelkezésben végződik, a hirtelenjében felcsapott könyv pont ott nyílik ki, ahol az illetőnek fontos bekezdés szerepel, az elveszett kisgyerek épen és egészségesen hazakeveredik a családjához, és így tovább. A képességéhez hozzátartozik még, hogy csodával határos módon a hozzá érkező betegségben vagy lelki kórságban szenvedő személyeket is képes meggyógyítani - nem azonnal, de minél több időt töltenek el mellette, Rin erejének köszönhetően egész egyszerűen egy idő után szerencsésen kilábalnak a nyavalyáikból. Azt még azonban Rin sem tudja, hogy ez a rengeteg fájdalom és keserűség, amiből kigyógyulnak a segítségkérők, nem tűnik el teljesen - ő maga veszi át ezeket a negatív jelenségeket, és bár nem feltűnően, de rajta marad, mint egy állandó lelki teher. Mindezeken felül egy varázsló tanítványa, de a tanítás leginkább arra összpontosul, hogy Rin képes legyen úgymond irányítani az erejét, így a hagyományos értelemben vett mágiahasználatra nagyon minimálisan képes csak.

Jellemrajz


Még senki nem látta, hogy valaha rosszkedvű lett volna, s a mosolyát még az a tény sem homályosítja el, hogy az elmúlt hat évben nem hagyta el azt a szigetet, melyen a varázslónak, az ő tanítójának tornya áll. Ezt a férfit, némi félénk távolságtartással ugyan, de kedveli, s az ideje nagy részét, más opció nem nagyon lévén, vele tölti. Ami iránt még jobban lelkesedik, azok a varázsló könyvei, legyenek azok tankönyvek, térképek, történelmet vagy tudományokat magukban rejtő kódexek - vagy akár képes legendáriumok, avagy tündérmesék. Ez utóbbi műfajt különösen kedveli, s gyakran álmodozik, ábrándozik, saját meséket találva ki, amiket egy jól elrejtett füzetkébe szokott lejegyezni.
Végtelen türelemmel és segítőkészséggel áll azokhoz, akik felkeresik a varázslót és őt, hogy gyógyírt és áldást kapjanak, és olyankor a legboldogabb, ha ezt megadhatja valakinek. Ugyanakkor szeretné néha elhagyni a szigetet, mert hiszi és tudja, hogy nem csak azoknak az embereknek van szüksége az erejére, akik eljutnak e mindentől távol eső kis csücskébe a világnak, és szeretne azoknak az embereknek is segíteni, akiknek nem adatik meg, hogy hozzá fordulhassanak. (És titokban, olyan nagy titokban, hogy azt még az elrejtett füzetébe sem meri leírni, a világ minden szenvedését magára venné azért, hogy újra láthassa a testvérét.)

Megjelenés


Nem túl magas, és kifejezetten vékony lány, az alkata alapján nem néz ki annyinak, mint amennyi igazából - az arca alapján azonban talán még idősebbnek is tűnik a koránál. A szemei éppen olyan azúrkékek, mint a kora délutáni felhőtlen, szeptemberi égbolt - és mint a fivéréé. A haja színe is ugyanolyan búzaszőke, mint a testvéréé, s már majdnem a derekáig értek a szőke tincsek - de nemrégiben levágta, így most már csak a vállait fedik.

Előtörténet


1268. szeptember 9.
Ma töltöttük be a tizenhatodik életévünket - a fivérem és én. Majdhogynem hat esztendeje is megvan annak, hogy utoljára láttam, és ma valami furcsa érzés kerített a hatalmába, amikor a szobámban álló tükörbe néztem. Sokszor gondoltam már arra, hogy bár elvarázsolt tükör volna, és meg tudná mutatni, hogy festhet a testvérem most, hiszen, bár ikrek vagyunk, ő mégiscsak fiú. Néztem a tükörképem, és eszembe jutott, hogy hat éve, amikor a tanítóm magával vitt Nazairból, még mindannyian azt gondoltuk, így lesz a legjobb - a családunknak is, az assengardiaknak is, talán még nekem is. Hiszen a bátyám és én is a Fekete Nap alatt születtünk, s azt mondták, mindkettőnkön átok ül. Aztán ahogy egy kicsit nagyobbak lettünk, egy nap ez a varázsló, aki most a tanítóm, meggyőzte a szüleinket, hogy nem is olyan komor a természete ennek az átoknak, ugyanis az egyikünket végtelen szerencse és áldás kíséri, amerre jár, s csak másikunkat sújtja az örök balszerencse egész élete során. Emlékszem, mennyire megijedt édesanyám és édesapám, de Ren és én is, hogy valamelyikünk ilyen átokkal kell, hogy leélje az életét… De csak addig, amíg ez a varázsló fel nem ajánlotta a segítségét. Azt mondta, hogy képes volna megmondani, melyikünk bír a balszerencse átkával, mi több, meg tudná tanítani, hogyan lehet irányítani, elfojtani, vagy akár még meg is szünetni ezt az átkot, de ahhoz feltétlenül magával kell vinnie azon valamelyikünket, akit ez az átok sújt.
Én voltam az, amelyikünket a Fekete Nap balsorsa választott… vagy legalább is, akkor azt hittem. Talán még… egy kicsit örültem is neki, hisz ez azt jelentette, hogy a bátyámat, és az egész családomat innentől kezdve halálukig a jószerencse áldása fogja övezni. Mégis sírtam, amikor el kellett válnom tőlük, sírtam, amíg a lovon ülve, hátra fele nézve figyeltem Ren és a szüleink egyre távolodó alakját, és sírtam azután is, amikor már egyáltalán nem láttam őket. Néha még… most is tudnék, ha eszembe jutnak… Mert a varázsló tévedett.
Aztán megérkeztünk Inis Porhoet szigetére, hosszú vándorút után, s hat esztendő telt el azóta. Ahogy ezek mind az eszembe jutottak, s visszagondoltam az elmúlt hat évre, arra a rengeteg szerencsétlen emberre, akik azért kerestek fel, hogy segítsek rajtuk, akaratlanul is elmosolyodtam. Segítettem rajtuk. Hogy ne segítettem volna? Hiszen ez a legkevesebb, amit tehetek értük. Ha csak egy kicsit is jobb lesz valakinek attól, mert mellette vagyok, már van értelme itt lennem, ezen a világon lennem.
És mégis, amikor újra a tükörbe néztem, hirtelen elkomorodtam. Megint eszembe jutott, hogy… azért mégiscsak lehetne varázstükör. Ha csak egy kicsikét is, ha csak egyetlen pillanatra is, de legalább ezen a napon láthatnám a fivéremet… Aztán egyszer csak megfordultam, előkerestem egy ollót, és a tükör előtt állva megfogtam egy derékig érő hajtincsemet, és levágtam. Aztán még egyet. És még egyet, és még egyet, mindet, amíg már csak a vállamig ért a hajam. Remegett a kezemben az olló. De amikor a tükörbe néztem, Őt láttam.

Vissza az elejére Go downBevésődött: Pént. Feb. 22 2019, 11:25
Vengerbergi Yennefer
Vengerbergi Yennefer


Kitüntetések :
Hozzászólások száma :
326
Reagok száma :
85
Join date :
2018. Aug. 15.
Tartózkodási hely :
Cintra, Bodrog

Sors Bona Nihil Aliud Empty
Re: Sors Bona Nihil Aliud
Drága Rincsi!


Elfogadva!


- Vengerbergi Yennefer

Avatarfoglaló

Sors Bona Nihil Aliud 6X6zwTAmSHQGMjWo0rIdvE

Elillansz ― reggel jő az álom
Egres, orgona illata száll…
Álom tán a holló fürtök omló árja,
égkék szemekben könnyes csillogás
.


Vissza az elejére Go downBevésődött: Szer. Márc. 13 2019, 22:53
Melitele
Melitele

Admin

Hozzászólások száma :
205
Reagok száma :
0
Join date :
2018. Aug. 15.
Tartózkodási hely :
Mindenhol

Sors Bona Nihil Aliud Empty
Re: Sors Bona Nihil AliudFeloldott jutalmak
Füvek próbája


ÍródeákVérdíjIt's canon


Bárdok
ihletőjeDoppler


A  meglepetés
törvénye


Új
fejezet


A bárdok
kedvence


A világ
peremén


Az utolsó
kívánságReménytelenPiktor


Tréfa-
mester


A farkába
harapó kígyó


Udvari
bolond


Temeria,
Fuck yeah!


Repül a
nehéz kő


MÁR
MEGINT?Túlélő
VándorEnciklopédista


Biztos
pont


Valami véget ér,
valami elkezdődik
Jussát...várja...


...
a vaják


csak kéri
a bérét...


Kettős
ügynök


Ezüst
nyelvűKelpieKartográfus
Vissza az elejére Go downBevésődött: Szomb. Szept. 07 2019, 12:29
Ajánlott tartalom
Sors Bona Nihil Aliud Empty
Re: Sors Bona Nihil Aliud

Vissza az elejére Go downBevésődött:
1 / 1 oldal

Permissions in this forum:Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
World of Witchers ― and other nightmares :: Karakteralkotás :: Tagjaink :: Tiszavirágok-
Ugrás: