World of Witchers ― and other nightmares
 
HomeHome  KeresésKeresés  RegisztrációRegisztráció  BelépésBelépés  
Belépés
Neved:
Jelszó:
Automatikus bejelentkezés: 
:: Elfelejtettem a jelszavam!
In Memoriam
A staff
Karmazsin szalagos fülemüle 21HGLey1DRP64VMrOvzNbw
Tedd Deireadh
Itt olvasható mindenki számára a Kontinens eseményeit befolyásoló szálak összefoglalója.

Out of time: Yennefer és Geralt magához tér valahol Temeriában, nyomoznak a Tó Úrnőjét követő események után. A tehetséges Corinne Tilly oneiromanta segítségével visszaszerzik megkopott emlékeiket, továbbá tudomást szereznek egy, a Kontinenst elpusztító erejű katasztrófáról.

Deárme, elaine: Ciri és Braenn újra találkozik a Végzet Kardja óta először, Braenn megtudja, hogy Geralt él.

Virágnyelven szólva: Francesca Findabair hírét veszi, hogy a Háború Lovasasszonya Kaedwen felé lovagol, és mivel halottnak hiszi a kolleganőjét, feltartóztatja útjában. Mivel a hír igaznak bizonyul, és valóban Vengerbergi Yennefer áll előtte, meghívja magához egy hosszú és velős beszélgetésre. Yennefer még nem tudja, hogy Francesca bizalmasan kezeli-e a visszatértét, avagy rögvest értesíti-e Filippa Eilhart-ot. Beszélgetésükből kiderül, hogy a Kontinenst a Farkasförgeteg pusztítása fenyegetheti.

Leltár?: Wilkina és Geralt arra ér vissza Kaer Morhenbe, hogy épp ürítik ki a kaedweniek. Henselt parancsára a továbbiaknak katonai erődítményként tartanak igényt az erődre. Kisebb alkudozás és tárgyalás után Kaer Morhen hivatalosan is állami tulajdonba kerül.

Ismerős szörnyetegek: Ciri és Geralt egymás nyomára bukkannak Toussaint-ban és találkoznak a Tó Úrnője óta először újra. Közösen indulnak tovább.

Egy házban az ellenséggel: Valdemar meghívja magához Yennefert, hogy Ciri és Geralt sorsáról tárgyalhasson vele. Yennefer tudomást szerez róla, hogy idő- és térközi utazásai egyikén potenciálisan Ciri magával hozott egy nem evilági pandemikus fertőzést, mely az egész Kontinens lakosságát megtizedelheti.

Temeria
Troubadour! Sing of our valor!: Foltest visszautasíthatatlan ajánlatot tesz Kökörcsinnek, melynek értelmében kémkednie kell Redaniában.

Temeria, f*ck yeah!: Meve, Lyria és Rívia királynője meglátogatja távoli kuzinját Temeriában, hogy átbeszélhessék, ami a Cintrai Béke óta történt velük.

Lyria és Rívia
Alakoskodás: Karméle la Valette felszámolja a háború után megerősödött lyriai alvilágot.

Elfeledett vér: Meve látogatást tesz az újraépülő Ríviában, mit sem sejtve róla, hogy az őrmester, aki neki jelent, szegről-végről rokona.

Aprócska szolgálat: Esthyllo, az eltévedt hős pixie hírét veszi, hogy merényletet terveznek Lyria és Rívia királynője ellen, ez pedig arra sarkallja, hogy beleszóljon az események folyásába, megakadályozva egy újabb tragédiát.

Háborúzzanak mások...: Őfelsége Meve titkos audienciát kér semleges területen Dol Blathanna hercegnőjétől, Francesca Findabair-tól, hogy közös nevezőre jussanak az ősi fajok és az emberek közti békétlenkedés ügyében.

Dol Blathanna
Semmi személyes: Dethmold, Henselt küldötte sértett hangú diplomáciai levelet, illetve ajándékként egy levágott tünde fejet kézbesít Francesca Findabair hercegnőnek.

Sub Rosa: Francesca Findabair magánaudienciája tanácsosával és diplomatájával, Irvach Valith-tal.

Tír na nÓg: Francesca Findabair hírét veszi egy különös érkezésnek, és abban a hitben, hogy Ciri-re bukkant, meghívja magához. Elyon, Ysgith medikája ugyan nem Cirilla, de a történetük menthetetlenül összefonódik, amikor kiderül, hogy mindkét fél számára idegen a másik otthona.

Elaine tedd a'taeghane: Arryn Farven igyekszik Enid Findabair bizalmába férkőzni, azzal a szándékkal, hogy a megfelelő alkalomban megmerényelhesse.

Nilfgaard
Hercegnői etikett: Stella Congreve, Liddertal grófnője Emhyr var Emreis, nilfgaardi császár parancsára szárnyai alá veszi Cürilla hercegnő nevelését és gondviselését. A grófnő anyai érzéseket kezd el táplálni az árva leány iránt.
Hirdetőtábla
Ki van itt?
Jelenleg 2 felhasználó van itt :: 0 regisztrált, 0 rejtett és 2 vendég

Nincs

A legtöbb felhasználó (22 fő) Kedd Szept. 21 2021, 01:53-kor volt itt.
Latest topics

✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧
Karmazsin szalagos fülemüle Emptyby Aethelwulf
Vas. Jan. 16 2022, 19:06


✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧
Karmazsin szalagos fülemüle Emptyby Wilkina
Vas. Jan. 09 2022, 18:00


✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧
Karmazsin szalagos fülemüle Emptyby Ríviai Geralt
Hétf. Jan. 03 2022, 23:26


✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧
Karmazsin szalagos fülemüle Emptyby Vengerbergi Yennefer
Hétf. Jan. 03 2022, 23:16


✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧
Karmazsin szalagos fülemüle Emptyby Kilian
Vas. Jan. 02 2022, 17:20


✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧
Karmazsin szalagos fülemüle Emptyby Vendég Pént. Dec. 31 2021, 18:55


✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧
Karmazsin szalagos fülemüle Emptyby Vengerbergi Yennefer
Szomb. Okt. 09 2021, 17:24


✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧
Karmazsin szalagos fülemüle Emptyby Vengerbergi Yennefer
Szomb. Szept. 25 2021, 13:16


✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧
Karmazsin szalagos fülemüle Emptyby Shani
Hétf. Aug. 23 2021, 19:37


✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧
Karmazsin szalagos fülemüle Emptyby Vengerbergi Yennefer
Szer. Aug. 11 2021, 19:32

Tagjaink
Fél évszázad költészete

Share
Csalogány
Csalogány


Kitüntetések :
Hozzászólások száma :
5
Reagok száma :
3
Join date :
2019. Apr. 24.

Karmazsin szalagos fülemüle Empty
Karmazsin szalagos fülemüle
Csalogány
Becenevek:

Csalogány, Dalos Kedvesem, Karmazsin, Rika/ha a porban kell adatot gyűjtenem/, Amy /ha egy fényűző bálon van jelenésem/, Kismadaram/ha a mágus büszke rám/

Életkor

16 év

Látszólagos kor

Húszas évei eleje

Csoport/faj

Tiszavirág [Militáns/féltünde/]

Foglalkozás

Dethmold fülemüléje


Különleges képességek/faji adottságok


Dethmold alatt szolgálva remek hallgatózó, információ tolvaj lett és a gyilkosságok apróbb cseleit is elsajátította a mágus bérgyilkosaitól. Íjjal való célzása igen pontos, egy magasabb fa ágáról képes átlőni a lőrésen. Természetesen emberi távolságon belül. Nő lévén kerüli a nyílt harcokat, csendes vadász, ki inkább az alvónak hosszabbítja meg álmát, míg kerüli a közelharcot. Dethmoldnak hála majdhogynem anyanyelvi szinten beszéli a tünde nyelvet, valamint képzést kapott mágiaelméletből, hogy minél hatékonyabb lehessen a scoia'tel ellen. Kiképzés alatt álló kém, kinek nincs sok hátra az utolsó próbáig. Nem áll tőle messze a kínzás, gyilkosság, lopás és ivó játékok, hogy megszerezze amit akar.

Jellemrajz


Az ember nem teheti egyik percről a másikra semmissé tettét. Vagy együtt él vele, vagy hátra hagyja, e leánynak pedig életébe került volna ez a cselekedet. Naiv, balga lányból, egy öreg mágus munkálkodása okán, dörzsölt, türelmes, számító és ravasz nő kezdemény lépett elő az árnyakból. Kalitkába zárt énekes madár, kinek dalolása elűzi az ártást, ha szabadon dalol. De mi mást dalolhatna, mint az igazat, mit hallott. S ha tulaja karmazsin szín szalagot köt lábára, mibe arany betűkkel hímeztek nevet, elviszi a név tulajához, kinek az éjszakában utoljára dalol a remény madara. Új dalával mesterének hajnalt hoz az éj mocskát hátra hagyva s új dalt keres, ha azt mondják. Hűsége inkább köthető a mágushoz, mint a királysághoz. Ellenben megtanulta eléggé érzelmeit befolyásolni, ha kell mosolyog, ha kell könnyeket hullat. Ha kell egy vulkán is tüdőgyulladást kap hűvösségétől, ha kell sárga földig issza azt ki az információt birtokolja. Jó géneket örökölt borász anyjától, jóval több kell neki alkoholból, hogy némi koordináció zavart szenvedjen, ám a mértéket tartja. Hegyes fülei és paraszt származása miatt pedig elég furcsa számára ez a nagy rang lépés. Ettől a mai napig meg tud szeppenni.
S hogy kit rejt az ébenfekete bőr páncél? Egy visszahúzódó önbizalomhiányos lányt, ki kényszeresen teljesíti, amit Mestere parancsol. Önbizalom hiánya ellenére tudja mit akar és ha olykor meg is torpan folytatja útját céljáig. E téren viszont megrendíthetetlen.

Megjelenés


Aki páncélzata nélkül látta, elmondhatja, hogy igazi féltündével áll szemben. Tetőtől talpig olyan 175 cm-nek tűnik. Vöröses haját karmazsin szalaggal köti össze, már ha összeköti. Szemei túlvilágias kék színben pompáznak. Bal füle felső harmadában két apró karika díszeleg, mik rásimulnak a fülére így nem akad el, míg jobb fülében cimpájában és egy a porcban, ugyan csak szorosan a fülén. Fehér bőre már-már nemesi külsőt kölcsönöz és törékeny hatást, de izomzata szálkás és nagy erőt képes kifejteni. Könnyedén mássza meg a falakat, ahova a fejét betuszkolja, oda testét is viszi, bár teste gömbölyödései miatt kicsit nehézkesebb a dolog.

Előtörténet


A megvetésben...

Átkozott nap... átkozott, mikor a Kaedweni Féreggel találkoztam.
Egy apró község kovácsának középső leánya voltam. Fivéremet apa kovácsnak képezte, fiatalabb leánytestvérem pedig anya házi asszonyságra nevelte. Én voltam a haszontalan harmadik. Egy tünde fattya, kitől csak termetem és hegyesedő füleimet kaptam örökül. Rossz voltam a magam módján. Melyik gyerek ne lopna almát a szomszéd fájáról, vagy sütit az ablakba tett tányérról. Esetleg egy szép barackot a nyílt kirakatból. Nem volt ez gyakori eset.


Találkozás és árulás

Egy nap, különös fazon szólított le. Naiv voltam és balga, ajánlatára pedig habozás nélkül feleltem igent. Csak az éjszaka történtek után bántam meg mindent. Ahogy ígérte, napnyugtakor szakadozott ruhám olyannak tűnt, mintha egy lennék az úri népek közül. A tánc is könnyeden ment, mikor megtaláltam a férfit. Egy fiatal férfiú, talán korombeli lehetett. A várúr legifjabb csemetéje. Míg fivérei fent hordva orrukat, csak a legfodrosabbakkal álltak szóba, ő minden vendégét köszöntötte, hölgyeket kért fel táncolni, kik közül én sem maradtam ki. Az óra lassan éjfélt ütött. Nem tudom bántani a fiatal férfiút.
Egy pillanatban kezem akaratomtól független lendült, pengém a nemes úrfi szívében talált új tokot magának. A tömeg riadalmának veszett kavalkádjában hagytam el a helyet. Könnyek gyűltek szemembe, így nem vettem észre a férfit. Aki az egészet tette. Aki miatt felfordult életem. Győzelemtől ittas mosolya megrészegítette. Ott hagyott volna, de mintha árnyává váltam volna, követtem. Nem akartam megölni. Nem akartam mást csak vele maradni, ha már elvette tőlem ártalmatlanságom. Talán nem hiába mondják, hogy szerelemben és gyilkosságban csak az első nehéz. Nem térhetek vissza apámék házába, bemocskolva a nevüket tettemmel.
"- Egész ügyes volt, nő létedre. Úgy táncolsz, mint egy szerelmes galamb, de úgy fogsz énekelni, mint egy fülemüle. Vagy nekem, vagy a hóhérnak, döntsd el most azonnal ."

Dalos Kedvesem


Azóta az ő Csalogánya lettem. Csak neki dalolok. Csak az ő parancsára dalolok, vagy viszek vérszín szalagot egy áldozatának. Azóta némi víz lefolyt a folyókon. Kisebb bizalmat adtam a férfinek, hogy nem dobott fel azonnal. Hogy keze alatt fejlődhetek, még ha nem is a tökéletes irányba. Ha már megmentett, hasznosan éljek amíg élek. Inkább egy olyan feladatba pusztuljak bele, amit elém helyezett, mint bitó által. A történelemben így sem, úgy sem lesz nevem. Ha már gyilkosság okán kerültem mellé, egy akarok lenni azok közül, kiket szívesen lát, még ha nincs is neki olyanja. Hiába durvák velem vagy a többiekkel, számomra a cél szentesíti az eszközt. Tudom, hogy ez kell ahhoz, hogy a legjobbak közé kerüljek, ezáltal közelebb a mágushoz. Örülök a kivételezéseknek is, hiszen ezt is azt mutatja, nem hiábavaló amit teszek. Amiért töröm magam.
Viszont egy minimális kétség él bennem vizsgamunkámmal kapcsolatban. Menni fog-e olyan precízen, mint ahogy a pitiánerebb dolgok? Ahol elég a mosoly, esetleg kebleim villantása. Fűt az izgalom heve, a kíváncsiság, de félelem is lappang bennem. Nem akarom elszúrni. Azt akarom lássa, hogy érdemes voltam kegyelmére.
A jövő zenéje, mit el fogok dalolni fülébe.


Karmazsin szalagos fülemüle

Apróbb dolgokat már rám bíznak, ahogy a többi tanítványra is. Dethmold olykor külön órákat tart. Mágia ismeret valamint a tünde nyelvet, mihez úgy érzem van tehetségem. Talán a vérem miatt. Különösebben nem köt semmi a más fajúakhoz, így nem is esik nehezemre elintéznem egy törpöt vagy egy elfet. Félszerzetekkel van némi hezitálásom. Most még. Tudom hogy idővel menni fog. Hezitálás és gondolkodás nélkül. S hogy mivel érdemelte ki Dethmold ezt az őszinte hűséget? Figyelmével és támogatásával. Ő nem hagyott magamra, mint ahogy szüleim tették, mit sem törődve velem, apám és anyám szégyeneként. Mégis többre vittem eddig, mint ők egész életükben amire büszke vagyok. Már nem érzem idegennek a könnyed fekete bőr páncélt. Sokkal inkább magaménak. A hiánya okoz kellemetlen, idegen érzetet. Viszont, hogy valami megmaradjon előző életemből, hajam meghagytam nőni, s az eredeti vöröses színében pompázik. Anyám öröksége. Túlvilágias hatású kék szemeim pedig sok mindent takarnak, mit jobb egy dalos madár szárnyai alatt rejtve tartani.

Vissza az elejére Go downBevésődött: Csüt. Ápr. 25 2019, 06:19
Kökörcsin
Kökörcsin


Hozzászólások száma :
188
Reagok száma :
51
Join date :
2018. Sep. 15.

Karmazsin szalagos fülemüle Empty
Re: Karmazsin szalagos fülemüle
Kedves Dalosmadárka!


Elfogadva!


- Kökörcsin Mester

Avatarfoglaló

Vissza az elejére Go downBevésődött: Hétf. Ápr. 29 2019, 21:55
Melitele
Melitele

Admin

Hozzászólások száma :
205
Reagok száma :
0
Join date :
2018. Aug. 15.
Tartózkodási hely :
Mindenhol

Karmazsin szalagos fülemüle Empty
Re: Karmazsin szalagos fülemüleFeloldott jutalmak
Füvek próbája


ÍródeákVérdíjIt's canon


Bárdok
ihletőjeDoppler


A  meglepetés
törvénye


Új
fejezet


A bárdok
kedvence


A világ
peremén


Az utolsó
kívánságReménytelenPiktor


Tréfa-
mester


A farkába
harapó kígyó


Udvari
bolond


Temeria,
Fuck yeah!


Repül a
nehéz kő


MÁR
MEGINT?Túlélő
VándorEnciklopédista


Biztos
pont


Valami véget ér,
valami elkezdődik
Jussát...várja...


...
a vaják


csak kéri
a bérét...


Kettős
ügynök


Ezüst
nyelvűKelpieKartográfus
Vissza az elejére Go downBevésődött: Szomb. Szept. 07 2019, 12:29
Ajánlott tartalom
Karmazsin szalagos fülemüle Empty
Re: Karmazsin szalagos fülemüle

Vissza az elejére Go downBevésődött:
1 / 1 oldal

Permissions in this forum:Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
World of Witchers ― and other nightmares :: Karakteralkotás :: Tagjaink :: Tiszavirágok-
Ugrás: