World of Witchers ― and other nightmares
 
HomeHome  KeresésKeresés  RegisztrációRegisztráció  BelépésBelépés  
Belépés
Neved:
Jelszó:
Automatikus bejelentkezés: 
:: Elfelejtettem a jelszavam!
A staff
A világ története Latest?cb=20170716122041 A világ története SwX5v3I A világ története Latest?cb=20170716090400
Tedd Deireadh
Itt olvasható mindenki számára a Kontinens eseményeit befolyásoló szálak összefoglalója.

Out of time: Yennefer és Geralt magához tér valahol Temeriában, nyomoznak a Tó Úrnőjét követő események után. A tehetséges Corinne Tilly oneiromanta segítségével visszaszerzik megkopott emlékeiket, továbbá tudomást szereznek egy, a Kontinenst elpusztító erejű katasztrófáról.

Deárme, elaine: Ciri és Braenn újra találkozik a Végzet Kardja óta először, Braenn megtudja, hogy Geralt él.

Virágnyelven szólva: Francesca Findabair hírét veszi, hogy a Háború Lovasasszonya Kaedwen felé lovagol, és mivel halottnak hiszi a kolleganőjét, feltartóztatja útjában. Mivel a hír igaznak bizonyul, és valóban Vengerbergi Yennefer áll előtte, meghívja magához egy hosszú és velős beszélgetésre. Yennefer még nem tudja, hogy Francesca bizalmasan kezeli-e a visszatértét, avagy rögvest értesíti-e Filippa Eilhart-ot. Beszélgetésükből kiderül, hogy a Kontinenst a Farkasförgeteg pusztítása fenyegetheti.

Leltár?: Wilkina és Geralt arra ér vissza Kaer Morhenbe, hogy épp ürítik ki a kaedweniek. Henselt parancsára a továbbiaknak katonai erődítményként tartanak igényt az erődre. Kisebb alkudozás és tárgyalás után Kaer Morhen hivatalosan is állami tulajdonba kerül.

Ismerős szörnyetegek: Ciri és Geralt egymás nyomára bukkannak Toussaint-ban és találkoznak a Tó Úrnője óta először újra. Közösen indulnak tovább.

Egy házban az ellenséggel: Valdemar meghívja magához Yennefert, hogy Ciri és Geralt sorsáról tárgyalhasson vele. Yennefer tudomást szerez róla, hogy idő- és térközi utazásai egyikén potenciálisan Ciri magával hozott egy nem evilági pandemikus fertőzést, mely az egész Kontinens lakosságát megtizedelheti.

Temeria
Troubadour! Sing of our valor!: Foltest visszautasíthatatlan ajánlatot tesz Kökörcsinnek, melynek értelmében kémkednie kell Redaniában.

Temeria, f*ck yeah!: Meve, Lyria és Rívia királynője meglátogatja távoli kuzinját Temeriában, hogy átbeszélhessék, ami a Cintrai Béke óta történt velük.

Lyria és Rívia
Alakoskodás: Karméle la Valette felszámolja a háború után megerősödött lyriai alvilágot.

Elfeledett vér: Meve látogatást tesz az újraépülő Ríviában, mit sem sejtve róla, hogy az őrmester, aki neki jelent, szegről-végről rokona.

Aprócska szolgálat: Esthyllo, az eltévedt hős pixie hírét veszi, hogy merényletet terveznek Lyria és Rívia királynője ellen, ez pedig arra sarkallja, hogy beleszóljon az események folyásába, megakadályozva egy újabb tragédiát.

Háborúzzanak mások...: Őfelsége Meve titkos audienciát kér semleges területen Dol Blathanna hercegnőjétől, Francesca Findabair-tól, hogy közös nevezőre jussanak az ősi fajok és az emberek közti békétlenkedés ügyében.

Dol Blathanna
Semmi személyes: Dethmold, Henselt küldötte sértett hangú diplomáciai levelet, illetve ajándékként egy levágott tünde fejet kézbesít Francesca Findabair hercegnőnek.

Sub Rosa: Francesca Findabair magánaudienciája tanácsosával és diplomatájával, Irvach Valith-tal.

Tír na nÓg: Francesca Findabair hírét veszi egy különös érkezésnek, és abban a hitben, hogy Ciri-re bukkant, meghívja magához. Elyon, Ysgith medikája ugyan nem Cirilla, de a történetük menthetetlenül összefonódik, amikor kiderül, hogy mindkét fél számára idegen a másik otthona.

Elaine tedd a'taeghane: Arryn Farven igyekszik Enid Findabair bizalmába férkőzni, azzal a szándékkal, hogy a megfelelő alkalomban megmerényelhesse.

Nilfgaard
Hercegnői etikett: Stella Congreve, Liddertal grófnője Emhyr var Emreis, nilfgaardi császár parancsára szárnyai alá veszi Cürilla hercegnő nevelését és gondviselését. A grófnő anyai érzéseket kezd el táplálni az árva leány iránt.
Oldal videó
Hirdetőtábla
Ki van itt?
Összesen 0 felhasználó van jelen :: 0 regisztrált, 0 rejtett és 0 vendég :: 1 Bot

Nincs

A legtöbb felhasználó (18 fő) Vas. Márc. 22 2020, 19:24-kor volt itt.
Latest topics

✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧
A világ története Emptyby Ríviai Geralt
Yesterday at 20:02


✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧
A világ története Emptyby Vendég Yesterday at 20:01


✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧
A világ története Emptyby Mirka Divis
Szomb. Ápr. 17 2021, 10:29


✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧
A világ története Emptyby Mirka Divis
Szomb. Ápr. 17 2021, 09:44


✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧
A világ története Emptyby Ríviai Geralt
Pént. Ápr. 16 2021, 18:27


✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧
A világ története Emptyby Vilkas
Szer. Ápr. 14 2021, 19:28


✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧
A világ története Emptyby Axel Walardeb
Kedd Ápr. 13 2021, 01:33


✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧
A világ története Emptyby Bogárka
Hétf. Ápr. 12 2021, 08:14


✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧
A világ története Emptyby Axel Walardeb
Szomb. Ápr. 10 2021, 15:12


✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧
A világ története Emptyby Axel Walardeb
Szomb. Ápr. 10 2021, 12:58

Tagjaink
Fél évszázad költészete

Share
Melitele
Melitele

Admin

Hozzászólások száma :
205
Reagok száma :
0
Join date :
2018. Aug. 15.
Tartózkodási hely :
Mindenhol

A világ története Empty
A világ története


Fontosabb események


A Witcher világának gazdag történelme van, melyekből kiemelünk néhány fontosabb mozzanatot, hogy érthetővé és átélhetővé tegyük a játékosok számára a kalandjaikat megelőző események láncolatát.A másfajúak kora

UE 2700 - UE 1240


Pontosan nem datálható, hogy mikor jelent meg az értelmes élet a Kontinensen, de annyit már tudunk néhány előrehaladottabb ásatás eredményeiből, hogy az őshonos faj a Gnómoké volt, akik mellé úgy UE szerinti 2700 környékén törpök érkeztek távoli szülőföldjükről.
UE 2230 környékén köszöntött be az első népvándorlás kora, amikor az tündék első felfedezői kikötöttek a kontinensen, és kolóniákat kezdtek alapítani. Ezt a bevándorlási hullámot közel ezer év múlva zárta az utolsó fehér vitorlás hajó érkezése.A szférák együttállása

UE 230-as évek


A három faj közel ezer évig élt viszonylagos békében egymással. E korszak ideális állapotát két esemény is felbolygatta.

A Szférák együttállásként nevezték el az a kozmikus jelenséget, amelynek hatására a világok közötti hátárok elmosódtak, és olyan élőlények jelentek meg a Kontinensen, amelyek mintha a civilizált népek legrosszabb rémálmaiból másztak volna elő. Kikimorok, Bruxák, Arachnomorphok és Vámpírok találtak menedékre a számukra új világ erdeiben és városaiban, valamint számtalan szellemlény is kísérteni kezdte a világot.
A tünde varázslók kísérleteinek eredményeként fedezték fel azokat az alapvető módszereket, amik alapján a későbbiekben a Witcher-nek vagy Vajáknak hívott professzionális szörnyvadászok fejlesztették ki saját metódusaikat eme bestiák likvidálására.

Nem tanúsítanak neki olyan nagy jelentőséget, mint érdemelne, de a Széfrák együttállása után egy új humanoid faj, az emberek is felléptek a történelem porondjára. A barbár Dauk és a kifinomultabb Wozgor népek hordái özönlötték el a kontinenst, és versengő, agresszív természetüknek köszönhetően hamar konfliktusba keveredtek a másfajúaknak nevezett humanoid népek birodalmaival.

Eme korszak még két fontos, történelmet meghatározó vívmánnyal gazdagította a krónikákat:

Az emberek betolakodásának köszönhető, hogy megjelent és megerősödött az északi területeken Melitele, az Anyaisten kultusza.

Valamint az írásos nyelvemlékek hirtelen megugró számát tekintve az emberi faj - rendkívüli adaptációs képességről tanúbizonyságot téve - kialakította saját írásjel rendszerét is.Az Újjászületés

UU 1


Eme esemény dokumentáltsága fordítottan arányos történelmi jelentőségével. A történészek bár tudatában vannak, hogy megtörtént az Újjászületés néven emlegetett esemény, mégsem tudnak semmilyen konkrét történelmi tényt, vagy dokumentumot hozzákötni ehhez a korszakhoz.
Egyes feltételezések szerint a tünde birodalmak fedezték fel maguknak a mágia egy rendkívül magas fokát, de ezt a hipotézist senki nem tudja alátámasztani elfogadható bizonyítékokkal. Létezik néhány UU 100-as évekből származó lelet, amelyek talán megerősíthetik ezt a feltevést, ugyanakkor ez esetben felmerül a kérdés, hogy miért nem a tünde nép maradt domináns a Kontinens területén.Az embernek felemelkedése

UU 760-830


Eme korszakot meghatározta az emberi faj agresszív és gyors tempójú terjeszkedése, így a másfajúak számára nem sok lehetőség maradt birodalmaik megtartására.
A hozzájuk képest szapora emberek néhány évtized alatt elértek a Yaruga-folyóig, majd néhány évre rá már a Pontar-torkolatát is magukénak tudták, így építve ki összefüggő területeket az északi régiók és a Nagy Tenger között.
Ekkor léptek trónra azoknak a királyságoknak az uralkodói, akiknek leszármazottjai a majdani Temeria és  Redania államait fogják irányítani, valamint létrejött a Novigradi Unió is, ami védő szárnyat biztosított bármiféle mágiát gyakorló személy számára.
Ebben az időben több kisebb konfliktus is kirobbant az államok között a határviták okán, ami a Hat éves háború kibontakozásához vezetett.
Eme vérgőzös időszaknak Fehér Raffard hathatós tevékenysége vetett végett, ki bár varázsló volt, de a szavak erejével érte el, hogy a harcoló felek elássák a csatabárdot. Ténykedéséért Temeria gyengeelméjű királyának, Adbanknak a tanácsadójává nevezték ki, ami gyakorlatilag egyet jelentett azzal, hogy a kezébe került a királyság kormányzása.
A Novigradi Unió szavatolta biztonság arra ösztönözte a varázshasználókat és mágusokat, hogy önálló szervezetet hozzanak létre, ami először a Mágusok konklávéjának létrejöttét, majd a Legfelsőbb varázslók tanácsának megalakulását eredményezte.Túlnépesedés

UU 950 körül


Bár a mágia és annak használói erőre kaptak szerte a kontinensen, ez a jótékony esemény azt is jelentette, hogy az Együttállás alatt erre a világra került fajok is megerősödtek. E hatásnak az lett a következménye, hogy sokkalta veszélyesebbek és merészebbek lettek, mint annak előtte, így a varázslók ellenük kidolgozott módszerei egyre kisebb hatékonysággal voltak bevethetőek.
A növekvő probléma egyre hevesebb vitákat szült, mind a Konklávéban, mind a Legfelsőbb tanácsban, de nem született olyan megoldási tervezet, ami morálisan elfogadható alapokra helyezte volna megoldást.
E tétlenség odáig vezetett, hogy az emberi fejlődés befolyásolásával foglalkozó Cosimo Malaspina és tanítványa, Alzur elhagyták mindkét rend kötelékét, és eretnek emberkísérletekbe kezdtek Kaer Morhen erődjében.
Céljuk egy olyan mutáns kifejlesztése volt, akik képességeik és tudásuk segítségével képessé váltak felvenni a versenyt az embereket fenyegető szörnyekkel.
Kísérleteik csak elvétve jártak eredménnyel, de minden kudarcból tanultak, és fáradhatatlan munkával életre hívták a Witcher-ek, vagy más néven Vajákok rendjét, akiknek legfőbb feladata a szakmai szintre fejlesztett szörnyvadászat volt.Kovir születése

és a Vajákok elterjedése


UU 1110 és 1150 között


A két varázsló ugyan még láthatta, hogy mit hoztak létre a Vajákokkal, de a teremtményeik kultúrát építő munkáját már nem érték meg. Kaer Morhen-ből indultak útnak a szörnyvadászok, és az első teljesen életképes generáció képviselői mind megalapították a saját Vaják iskoláikat, hová a Meglepetés törvényét kihasználva toboroztak gyerekeket.
Több feljegyzés is fennmaradt arról, hogy a Kaer Morhen-i régióban igen aktívan végezte a munkáját egy Vesemir nevű, a Farkas iskolájából származó szörnyölő.
III. Radovid, Redania királya ekkor tájt döntött úgy, külön adót vet ki Kovir uradalmára, amivel heves ellenállást és ellenszenvet váltott ki. Az ellentét annyira elmérgesedett, hogy háborúskodássá fajult a helyzet. Annak ellenére, hogy Kaedwen is segítette Redania seregét, Kovir végül megnyerte a háborút, és önálló államnak nyilvánította ki magát. Eme státuszt Radovid is elismerte az I. Lan Exeteri békeszerződés aláírásával.
Ebben az időszakban tört ki az első Fekete Halál járvány Vizimában. A betegség válogatás nélkül szedte áldozatait, többek közt Adela hercegnő is a ragállyal való közdelembe halt bele.A béke kora

UU 1150 és 1253 között


Majd egy évszázadig a birodalomban nem volt komolyabb probléma néhány nemes féltékenységi perpatvaránál, így viszonylagos béke uralkodott az emberlakta vidékeken. A másfajúak száma lassan, de biztosan nőtt minden ember lakta városban, így az államok közti torzsalkodást lassanként átvette a fajok közti feszültség, ami az évek múlásával egyre fokozódott.
Vengerbergi Yennefer, Ríviai Geralt és kompániájuk többi tagja is ekkortájt kezdte meg ténykedését kontinens-szerte.
1253-ban megszületik Cintrai Cirilla Fiona Elen Riannon, ismertebb nevén Ciri, Cintra oroszlánkölyke.A nilfgardi terjeszkedés

UU 1253 és 1267 között


Az elkövetkező néhány évben Cirilla szülei elhaláloznak, nagyanyjának köszönhetően pedig egyik eljegyzésből a másikba sodródik.
Emhyr van Emreis véres harcok árán elűzi a Nilfgaard trónját bitorló uralkodót, és a maga fejére helyezi a császárság koronáját, majd agresszív terjeszkedésbe kezd az Északi királyságok területén, aminek első jelentős győzelme a Marnadal-i csata lett. A győzelem eredményeként Cintra Nilfgaard fennhatósága alá került. A hírneves bárd, Kökörcsin visszaemlékezése és balladái alapján a cintrai sereg soha nem tapasztalt hévvel és elszántsággal küzdött, és érdemtelenül veszített a többszörös túlerőben lévő nilfgaardi sereg ellen.
A királyság gyors meghódítására a Cintrai mészárlás
tette fel a koronát. Calanthe királyné csökönyös kitartása nem engedte a megadást, így súlyos sérülések árán is folytatta a csatát, noha már annyi embere sem volt, hogy formális ostromról lehessen beszélni. A harc végezte előtt önkezével vetett véget életének, mintsem megadja az az örömöt Emhyrnek, hogy feladja a királyságot.
Az első jelentős vereséget a Sodden dombjánál lezajlott csata jelentette a Nilfgaardi sereg számára. Egyes beszámolók szerint több, mint harmincezer katona esett el az ütközet folyamán. A csata helyszínén emeltek síremléket az elhunyt tizennégy varázslónak is (köztük tévesen Triss Merigoldnak is, aki túlélte a gigászi összecsapást).
Nem sokkal ezt követően, a Nilfgaardi fennhatóság alá került területeken kitört az Ebbingi konföderációs lázadás is, amit Emhyr császár hatékony és kíméletlen válaszcsapással fojtott vérbe. Egyes beszámolók szerint több ezer lázadót mészároltak le, és legalább harminc falvat prédáltak fel. Egyes források szerint ennek a konfliktusnak a túlélői közül kerültek ki a Patkányok nevű útonálló csoport alapító tagjai is.
Toussaint-ban Raymond báró életét veszti, így Anna Henrietta veszi át az uralkodói teendőket.A Cintrai Oroszlánkölyök

krónikája


UU 1267 és 1268 közöttEzen rövid időszak eseményeinek központi szereplője Cirilla, Cintra hercegnője. Nagyanyja öngyilkossága után menekülni kényszerült Emhyr császár elől, és Ríviai Geralt révén Kaer Morhenben lelt menedéket.
Azon ritka kegyben részesült, hogy leány létére a Vajákok nekiálltak kiképezni. Vesemir, Coën, Eskel, Lambert és Geralt keze alatt sajátította el a Vaják stílusú kardforgatást, és ismerkedett meg a szörnyvadászok szakmájának elméleti alapjaival.
Bár az erődben biztonságban volt, Geralt úgy ítélte meg, hogy a sorozatosan - a legváratlanabb helyzetekben - lecsapó  látomásai miatt a lánynak szüksége van varázslónői segítségre, így kisvártatva Triss Merigold is felbukkant a Vaják-iskolában. A rőt hajú varázslónő jött rá, hogy Cirilla veleszületett mágikus erővel és készségekkel rendelkezik, amik a megzabolásához nem elég a fizikai edzés, és minden büszkeségét lenyelve azt javasolta a vajáknak, hogy a lány további képzését adják Vengerbergi Yennefer kezébe.
Ez alatt az idő alatt egy Rience nevű mágus elrabolta Kökörcsint, hogy információkat szerezzen Ciri hollétéről. A bárd kínvallatásának Yennefer érkezése vetett véget, aki egy rövid varázspárbajba bocsátkozott Rience-szel. A mágust végül ismeretlen mestere menekítette ki a szorult helyzetből, de nem úszta meg, hogy Yennefer maradandó emlékként megsebezze őt.
A tavasz beálltával Ciri, Triss és Geralt felkerekedtek, hogy az Ellander-i Melitele templomban Nenneke gondjai bízzák a lányt, míg előkerítik Yennefert. Yarpen Zigrin karavánjával utaztak, de a Scoia'tael rajtuk ütött. A csatát néhány könnyebb sérüléssel megúszták.
Ciri Ellanderben maradt Yenneferrel, és belekezdett a kiképzésébe. A  lány és a varázslónő eleinte nem találták a közös hangot, de idővel szoros kötelék alakult ki közöttük.
Geralt Kökörcsinnel és Shanival üldözőbe vette Rience-t, aki ismét csak mestere segítségével tudott kereket oldani. A vajákot Philippa Eilhart is akadályozta az üldözésben, aminek következtében a férfi súlyosan megsérült.
Yennefer, és a lányává fogadott Ciri elhagyják Ellandert. Úti céljuk az Arezture-i varázsakadémia. Gross Velen-en átutazva a varázslónő találkozik Giancardi Molnar-ral, a törp bankárral, aki tájékoztatja, hogy a pénzmozgását figyelik. A törp felajánlja a nőnek saját forrásait, amivel könnyedén lehet finanszírozni a lány utaztatásának és okításának költségeit.
Ciri a városban sétálva szembekerül egy ketrecéből kiszabadult Wyvernnel, és rákényszerül annak az amulettnek a használatára, amit Yennefer a legszorultabb helyzetekből való menekülésre adott neki. Tettével két varázslónő, Trissaia de Vries és Margarita Laux-Antille figyelmét vonja magára, akik abban a hiszemben fogják el, hogy a lány egyike az Aretuza-i akadémiáról elszökött diákoknak.
Miután Yennefer közbenjárásával sikerül tisztázni a helyzetet, a varázslónők és a lány leülnek információt cserélni és pihenni. Mint tanoncra, Cirire bízzák a megfelelő borutánpótlás intézését, aki így kap az alkalmon, és kiszökik a közeli Hirundumba, hogy meglátogassa a közelben lábadozó Geraltot.
A lány önfejű cselekedete lehetőséget ad a varázslónőnek és a vajáknak, hogy dűlőre jussanak kettejük ügyében.
Aretuza-ba megérkezvén fogadást tartanak Ciri és társai tiszteletére, ahol Yennefer és Geralt, mint pár mutatkoznak.
A fogadás után Geralt hajnali szükségét kielégítvén fültanúja lesz Philippa Eilhart és Sigismund Dijkstra, a redaniai hírszerzés feje között lezajló párbeszédének, amiben egy tervezett puccs részleteit vitatják meg, amivel leleplezhetik az Emhyr császárnak dolgozó varázslókat.
Ciri egy jós víziót lát, amiben Redania királya merénylet áldozatává lesz. Demavend, Aedirn királya megelőző csapást sürget, amire válaszul az erőszakot ellenző varázslónők lebontják az Aretuzát körülvevő mágiakioltó mezőt, és egy véres összecsapás veszi kezdetét az iskola területén.
Amint Geraltnak sikerül kiszabadulnia Dijkstra fogságából, Yennefer és Ciri megmentésére siet. A tomboló összecsapás folyamán a vaják és a varázslónő szembeszáll a scoia'tael-t támogató Vilgefortz-cal, míg Ciri elmenekül a helyszínről.
Geraltnak a csata közben felajánlja az ellenfele, hogy csatlakozzon Emhyrhez. A Vaják visszautasítja az ajánlatot, aminek eredményeként nem ússza meg ép bőrrel a találkozást. Csak az eszéhez tért Tissaia és Triss Merigold közbelépésének köszönheti életét.
Ciri találkozik a látomásait kísértő Fekete Lovassal, akiről kiderül, hogy egy nilfgaardi katona, akinek a feladata, hogy épségben kijuttassa Cintrából.
Emhyr császár feloszlatja a Varázslók rendházát, mivel a varázshasználókat okolja a Soddeni csata kudarcáért. A Thanedd szigeti puccs után Nilfgaard minden erejét mozgósítva indít inváziót az északi királyságok ellen.
Demavend és redania királya sikeresen megmenekül, míg Vengerberg, Rívia és Aedirn nilfgaardi fennhatóság alá kerül. A temeriai király, Foltest paktumot köt Emhyrrel, ami szavatolja Temeria békéjét és biztonságát.
Emhyr császár egy Cirire megszólalásig hasonlító imposztort jegyez el, így a legtöbb ember számára úgy tűnik, hogy jogilag minden alapja megvan a cintrai trón elfoglalására.
Ciri egy portálon át a Sirály-toronyba menekül, majd a megérkezése után eszméletét veszti.
A Korath-sivatagban tér magához, és ha nem szegődött volna mellé az általa Kiscsikónak elkeresztelt egyszarvú, biztosra mondhatóan nem élte volna túl a sivatag embert próbáló kihívásait.
A sivatagból kikeveredvén nilfgaardi fejvadászok kezére jut, de a Patkányok bandájának köszönhetően megmenekül. Ciri a Vajákok tanításainak nagy hasznát látja a Patkányok között, akik a Falka nevet aggatják rá. A lány úgy érzi, hogy életében először van együtt olyan emberekkel, akikkel közösséget kezd érezni hasonló sorsuk miatt.

A Thanedd-i puccs után Geralt Brokilonban lábadozik. Nehezen tűri a tétlenséget, és amint lehet, Ciri nyomát kutatva útra is kelne. Kökörcsinnel és Milvával, egy brokilon-i vadásszal végül felkerekedik, hogy megtalálja a fogadott lányát, és fényt derítsen a Fekete Lovas rejtélyére. Útjuk során találkoznak a Zoltan Chivay által vezetett törpkompániával, akik a háború elől menekülő szökevények gondját viselik utazásaik közben. A két társaság a közös úticél okán együtt folytatja az útját.
Az út folyamán többször is találkoznak Cahir-ral, akit a Fekete Lovas álcája rejt. A fiatal lovag eleinte csak követi a Vajákot, végül pedig csatlakozik a társaságához. Ehhez a szedett-vetett csapathoz még csatlakozik Regis, a vámpír, kinek gyógyítói szakértelme sokszor húzza ki Geraltot a csávából.
Geralt és társai részt vesznek a Yaruga-hídi csatában, és közreműködésükkel győzelmet biztosítanak Meve királynő számára. A Vaják, aki eddig csak nevében volt Ríviai, lovaggá üttetik az uralkodónő keze által, és eztán teljes joggal használhatja választott nevét, mint hivatalos címet.
A Varázslónők szövetséget alapítanak, hogy mesterkedéseikkel Cirit a saját javukra tudják használni. Francesca Findabar egy jádé szoborrá változtatja Yennefert. A Szövetség egyik tagja, a nilfgaardi mágusnő, Fringilla Vigo, Dol Blathanna szigetére csempészi Yennefer szobrát, majd visszaváltoztatja emberi alakjába, hogy Ciri segítségére siethessen.
Cirilla eközben a Patkányokkal töltött idő alatt egyre jobban hozzászokik az erőszakhoz és a gyilkoláshoz. A törvényen kívüli banda annyira felbátorodik, hogy direkt kihívást intéznek Leo Bonharthoz, aki a Féltékenység nevű faluban, a lány kivételével, mind egy szálig levágja a zsiványbandát.
Cirit Vysogota, az öreg filozófus találja meg sebesülten, akinek a lány elmeséli a történetét. Abban a hiszemben, hogy Yennefer és Geralt halottak, a lány Zireael felé veszi az útját.
Eközben Geralt találkozik egy Avallac'h nevű tündével, aki megoszt a Vajákkal egy Ciriről szóló próféciát. Geralt ezután belefog a druidák felkeresésébe, akik információval szolgálhatnak a lány hollétéről.
Yennefer ezalatt Vilgefortz rejtekhelye után kutat, hogy leszámolhasson a mágussal.
Ciri Tor Zireael-ben egy portálon átlépve egy másik világba jut. Egy olyan világba, amit tündék uralnak, és úgy tűnik, hogy nincs visszaút a saját síkjára. Az érkezése után nem sokkal találkozik Avallac'h-kal, és a helyi sereggel. A tünde varázsló állítása szerint Ciri a megjövendölt másvilági nő, aki Auberon király gyermekének anyja lesz. Több eredménytelen éjszaka után Cirillában felébred az önérzet, és egyre hevesebben követeli, hogy engedjék haza a saját világába. Eredin egy fiolát ad a lánynak, és bogarat ültet a fülébe: érdemes lenne annak tartalmát belekeverni Auberon italába.
Hogy kitisztítsa a fejét, Ciri kilovagol az erdőbe, nem törődve a Palotához kötő mágikus határral. Az útja során rátámad egy csapat unikornis, de az állatok meghátrálnak, amikor Ihuarraquax felismeri a rajta korábban segítő hercegnőt, és elmondja, miként lehet kijátszani a varázshatárokat.
A palotába visszatérvén Ciri szembesül Auberon halálának tényével. Megpróbál menekülni, de Eredin útját állja. A tünde megsérül, a lányt pedig üldözőbe veszik a tündék lovasai.
Újabb csata bontakozik ki a tündék és az unkornisok között. A harc sűrűjében Ciri Ihuarraquax segítségével elteleportál a tündevilágból. A lány ezután világokon és idővonalakon keresztül ugrálva keresi a saját valóságát.
Visszatalálva a saját világába, egy komoly dilemma elé kell állnia. Yennefer életéért cserébe felajánlja Vilgefortz-nak a szolgálatait. A varázsló jóízűt nevet a lányon, majd mindkét nőt bebörtönzi.
Eközben Geralt több társával támadást hajt végre Vilgefortz búvóhelye ellen.
A Vaják és Regis Yennefert mentik ki, míg Cahir és Angouleme Cirinek viszik el a szabadságát. A Fekete Lovas és az íjász életét áldozza a lányért. Ciri megütközik felszabadítói gyilkosával, Leo Bonharttal, és a környezetet kihasználva győzelmet arat a Patkányok gyilkosai felett.
A Vilgefortz elleni csatában Regis után csak hamu marad, viszont a varázsló sem ússza meg élve az összecsapást.
Az épületből menekülve Geralt és Yennefer találkoznak Cirivel, de a viszontlátás nem lehet boldog, mert megérkezik a nilfgaardi sereg, és ultimátumot adnak a hármasnak.
Geralt kiharcol egy kis haladékot, így Ciri segítségével sikerül elmenekülniük.  Míg élvezi a Yenneferrel közös fürdőzést, Ciri közli a pótszüleivel, hogy a nilfgardiak  szó nélkül elmentek.
Ezután a hármas útra kel világot látni.
Toussaint-ban meghiúsítják Kökörcsin kivégzését. Geralt és a bárd ezután Ríviába, míg Ciri és Yennefer a Varázslónők Szövetségéhez megy.

Rívában Geralt halálos sérülést szerez, miközben megpróbálja megvédeni a törp cimboráit egy másfajúak ellen támadó tömegtől. A megérkező, Yennefer, Triss és Ciri már alig tudnak segíteni rajta. Yennefer gyógyító mágiája nagy terhet ró rá, így együtt bukik a varázslattal. Bár egyes pletykák szerint Triss, Kökörcsin és a törpök még találkoztak a halottnak hitt Vajákkal és Varázslónővel, csak évekkel később derült ki, hogy túlélték a lázongást.

A Cintrai béke

UU 1268Bár a nyilvánosság előtt sose ismerték el, de a Varázslónők Szövetségének keze nagyon messze elnyúlt a háború lezárásának idején, és a békekötés megtörténte az ő munkájuk eredménye.
A békeszerződés aláírásával Nilfgaard katonai hatalma jelentősen megcsappant, míg Temeria jelentős területnövekedésen esett túl. A béke jelentős hatással volt a térség gazdaságára, és több kereskedelmi útvonalat is átrajzolt.


A Witcher világának térképét ezen a linken érheted el. ● "Haladó" rajongóknak  ezt és ezt a térképet javasoljuk.

Alant pedig regionális térképeink találhatóak:

Az Északi királyságokNilfgaard birodalomRedaniaAedirnLyria & RiviaCidarisBrokilonDol BlathannaKaedwenTemeriaMahakamKerack & Verden
Vissza az elejére Go downBevésődött: Vas. Aug. 26 2018, 12:08
1 / 1 oldal

Permissions in this forum:Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
World of Witchers ― and other nightmares :: Bevezető :: A világról-
Ugrás: