World of Witchers ― and other nightmares
 
HomeHome  KeresésKeresés  RegisztrációRegisztráció  BelépésBelépés  
Belépés
Neved:
Jelszó:
Automatikus bejelentkezés: 
:: Elfelejtettem a jelszavam!
In Memoriam
A staff
Randgír 21HGLey1DRP64VMrOvzNbw
Tedd Deireadh
Itt olvasható mindenki számára a Kontinens eseményeit befolyásoló szálak összefoglalója.

Out of time: Yennefer és Geralt magához tér valahol Temeriában, nyomoznak a Tó Úrnőjét követő események után. A tehetséges Corinne Tilly oneiromanta segítségével visszaszerzik megkopott emlékeiket, továbbá tudomást szereznek egy, a Kontinenst elpusztító erejű katasztrófáról.

Deárme, elaine: Ciri és Braenn újra találkozik a Végzet Kardja óta először, Braenn megtudja, hogy Geralt él.

Virágnyelven szólva: Francesca Findabair hírét veszi, hogy a Háború Lovasasszonya Kaedwen felé lovagol, és mivel halottnak hiszi a kolleganőjét, feltartóztatja útjában. Mivel a hír igaznak bizonyul, és valóban Vengerbergi Yennefer áll előtte, meghívja magához egy hosszú és velős beszélgetésre. Yennefer még nem tudja, hogy Francesca bizalmasan kezeli-e a visszatértét, avagy rögvest értesíti-e Filippa Eilhart-ot. Beszélgetésükből kiderül, hogy a Kontinenst a Farkasförgeteg pusztítása fenyegetheti.

Leltár?: Wilkina és Geralt arra ér vissza Kaer Morhenbe, hogy épp ürítik ki a kaedweniek. Henselt parancsára a továbbiaknak katonai erődítményként tartanak igényt az erődre. Kisebb alkudozás és tárgyalás után Kaer Morhen hivatalosan is állami tulajdonba kerül.

Ismerős szörnyetegek: Ciri és Geralt egymás nyomára bukkannak Toussaint-ban és találkoznak a Tó Úrnője óta először újra. Közösen indulnak tovább.

Egy házban az ellenséggel: Valdemar meghívja magához Yennefert, hogy Ciri és Geralt sorsáról tárgyalhasson vele. Yennefer tudomást szerez róla, hogy idő- és térközi utazásai egyikén potenciálisan Ciri magával hozott egy nem evilági pandemikus fertőzést, mely az egész Kontinens lakosságát megtizedelheti.

Temeria
Troubadour! Sing of our valor!: Foltest visszautasíthatatlan ajánlatot tesz Kökörcsinnek, melynek értelmében kémkednie kell Redaniában.

Temeria, f*ck yeah!: Meve, Lyria és Rívia királynője meglátogatja távoli kuzinját Temeriában, hogy átbeszélhessék, ami a Cintrai Béke óta történt velük.

Lyria és Rívia
Alakoskodás: Karméle la Valette felszámolja a háború után megerősödött lyriai alvilágot.

Elfeledett vér: Meve látogatást tesz az újraépülő Ríviában, mit sem sejtve róla, hogy az őrmester, aki neki jelent, szegről-végről rokona.

Aprócska szolgálat: Esthyllo, az eltévedt hős pixie hírét veszi, hogy merényletet terveznek Lyria és Rívia királynője ellen, ez pedig arra sarkallja, hogy beleszóljon az események folyásába, megakadályozva egy újabb tragédiát.

Háborúzzanak mások...: Őfelsége Meve titkos audienciát kér semleges területen Dol Blathanna hercegnőjétől, Francesca Findabair-tól, hogy közös nevezőre jussanak az ősi fajok és az emberek közti békétlenkedés ügyében.

Dol Blathanna
Semmi személyes: Dethmold, Henselt küldötte sértett hangú diplomáciai levelet, illetve ajándékként egy levágott tünde fejet kézbesít Francesca Findabair hercegnőnek.

Sub Rosa: Francesca Findabair magánaudienciája tanácsosával és diplomatájával, Irvach Valith-tal.

Tír na nÓg: Francesca Findabair hírét veszi egy különös érkezésnek, és abban a hitben, hogy Ciri-re bukkant, meghívja magához. Elyon, Ysgith medikája ugyan nem Cirilla, de a történetük menthetetlenül összefonódik, amikor kiderül, hogy mindkét fél számára idegen a másik otthona.

Elaine tedd a'taeghane: Arryn Farven igyekszik Enid Findabair bizalmába férkőzni, azzal a szándékkal, hogy a megfelelő alkalomban megmerényelhesse.

Nilfgaard
Hercegnői etikett: Stella Congreve, Liddertal grófnője Emhyr var Emreis, nilfgaardi császár parancsára szárnyai alá veszi Cürilla hercegnő nevelését és gondviselését. A grófnő anyai érzéseket kezd el táplálni az árva leány iránt.
Hirdetőtábla
Ki van itt?
Jelenleg 1 felhasználó van itt :: 0 regisztrált, 0 rejtett és 1 vendég

Nincs

A legtöbb felhasználó (22 fő) Kedd Szept. 21 2021, 01:53-kor volt itt.
Latest topics

✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧
Randgír Emptyby Aethelwulf
Vas. Jan. 16 2022, 19:06


✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧
Randgír Emptyby Wilkina
Vas. Jan. 09 2022, 18:00


✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧
Randgír Emptyby Ríviai Geralt
Hétf. Jan. 03 2022, 23:26


✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧
Randgír Emptyby Vengerbergi Yennefer
Hétf. Jan. 03 2022, 23:16


✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧
Randgír Emptyby Kilian
Vas. Jan. 02 2022, 17:20


✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧
Randgír Emptyby Vendég Pént. Dec. 31 2021, 18:55


✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧
Randgír Emptyby Vengerbergi Yennefer
Szomb. Okt. 09 2021, 17:24


✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧
Randgír Emptyby Vengerbergi Yennefer
Szomb. Szept. 25 2021, 13:16


✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧
Randgír Emptyby Shani
Hétf. Aug. 23 2021, 19:37


✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧
Randgír Emptyby Vengerbergi Yennefer
Szer. Aug. 11 2021, 19:32

Tagjaink
Fél évszázad költészete

Share
Randgír
Randgír


Kitüntetések :
Randgír A_fzve10Randgír Zurzde10Randgír Bzerdo11Randgír Tzlzol10
Hozzászólások száma :
33
Reagok száma :
28
Join date :
2019. Nov. 25.
Tartózkodási hely :
Kontinensen botorkálva

Randgír Empty
RandgírRandgír


Fonetikus kiejtés:

Randgír
Becenevek

Randy /pár itt élő szakmatársnak/, Tomboló /leginkább az otthoniak hívnak így/,

Életkor

30 év körüli
Látszólagos kor

30 év körüli
Csoport/faj

Papnő
Foglalkozás

Freyja papnője, ki egy kicsit elkeveredett

Különleges képességek/faji adottságok


Randgír a Seidhr tudója és alkalmazója. A seidhr lényegében arra való, hogy használója valamilyen módon, megváltoztassa a végzetét vagy jövőjét. A transzállapotban megtapasztalt képek, érzések prófécia, áldás, vagy átok formájában is érkezhetnek.
Jól ismeri a rúnaírást, beszédesek számára, akárcsak a Skládoknak. Mivel neve a "vándorlás" rúnával kezdődik, nem tartotta meglepőnek, hogy útra kellett indulnia.
Mélyen vallásos, tiszteli Freyja-t, ki megtanította gyermekeit az élet tiszteletére.
A papok módján képes megtisztítani helyeket az ártástól, füvészi ismereteivel pedig gyógyítani és mérgezni. Mivel fogadást nyert annak idején egy medve vajákkal szemben, ismeri a főzeteik egy részének receptjét. Magát mérgezve nyert immunitást, bár nem olyan masszív mint egy vaják, de túléli ha ki kell kevernie valamit.
Nincs az a skelligei nő egy kicsit ne értene fegyverekhez, így Randgír is ért a kardforgatáshoz, pajzshasználathoz és sebes tőrjének alkalmazásához. Ám növényes sarlóját még sosem szennyezte vérrel.

Jellemrajz


Randgír rászolgált a nevére. Nincs az az ár, az a fagy ami az őt mozgató tomboló erőt képes lenne megzabolázni. Ha valamihez hasonlítani akarod, leginkább a az északi viharokra tudod. Ha nem figyelsz rá könnyen elpusztítja ami körülötted van, akár vele együtt téged. De ha jól figyelsz a vihar eltünteti nyomaidat, véred szagát s amíg beüldöz egy barlangba van időd kicsit összeszedni magad. Ez a kettősség Randgír védjegye. Ha olyat teszel, amivel védenceit, szeretteit sérted, hamar megtanulhatod milyen ha az őt éltető belső vihar csap le rád. Míg kifele olyan, mint a jéghegy, belül akadnak olvadás foltok. Mosolyával a legkeményebb embereket is meglágyítja, de ha rád emeli különös világos íriszeit a haragos viharával, tudd kevés esélyed van megmenekülni. Ha nem bosszantod egy barátságos, segítőkész jellem, ki igyekszik segíteni a problémádon. Önfeláldozó teremtés, ki szeretteinek olykor képes ősz hajszálakat okozni, de ez is csak azt jelenti, kedveli az illetőt.

Megjelenés

Ha eléd lép ez az "aprócska" skelligei nő, nem fogod eltéveszteni. Nagyjából 185 cm a talpától a feje búbjáig. Hosszú szőke haja ápolt, általában kiengedve hordja, de olykor népének megfelelően fonatokat készít loboncába. Arca kellemes, nőies, orra kecses, szemei kicsit aprók, a fjordok jegére emlékeztethetik a bele tekintőt. Ajkai teltek, járomcsontja erős ívet ad arcának, ám ez nem rondít bele az összhangba. Testalkata edzett, kék festékkel motívumokkal díszített egész teste. Ruházata könnyed, de akad nála könnyed prém vért is. Derekán mindig ott van füvész táskája, sarlója és hű kardja. Bal bokáján kék-fehér fonat díszeleg min két fém toll csörög.

Előtörténet


Mit is mondjak? Hol is kezdjem? Az üldözésnél? Nem... a fogadásnál? Nem az is későbbre nyúlik. Hogyan? Az elejéről? Bár többet tudnék. Gondolom nem kell bemutatnom Lugost. Nos hát ő a nemzőm. Bal kézről jött lánya vagyok, de hát nincs mit tenni. Édesanyám pedig igen szép teremtés a skelligei tájban. Páran azt mondják nővéremnek néz ki. Jó asszony és egyben Freyja tanait követő hölgyről van szó. Nem is volt kérdés, hogy lánya milyen szakmát fog kapni. Hogy? Ha férfiúnak szántak volna az égiek vagy berserker vagy vaják lennék, legalábbis anyám ezt állítja, de mégis, hogy képzeled, hogy ezt a kérdést feltetted? Jól vigyázz a szádra kölyök, mert nem mesélek azt alhatsz a vadonban egyedül. Na szóval egy szó, mint száz papnőnek tanultam. Még tanonc koromban akadtam össze egy medve vajákkal, akivel a herbalizmust tanultuk. A tanulás és odafigyelés után pedig kihívott egy könnyed párbajra. Nem volt tétje akkor a dolognak. Mi lett volna? Kölykök voltunk. A fa kardok gyorsan suhogtak és csatakiáltásunktól zengett a kis liget. Míg nem ki nem billent egyensúlyából én pedig fel nem löktem. Így nyertem. Felsegítettem s utána kötötte a farkast a karóhoz, hogy valamivel tartozik nekem. Nem akartam elfogadni és nem is hagytam magam. Ahogy telt múlt az idő újra találkoztunk. Megint arra volt kíváncsi mivel jutalmazhatna. Mire a feleletem az volt, hogy tudással. Megtanított pár vaják főzetet és segített kitapasztalni a mérgeket. Fokozatosan szoktattuk szervezetem a főzés közben felszabaduló méreganyagokhoz, míg végül részleges immunitásra nem tettem szert. Ugyan émelygések rám törnek, de nem halok bele ha meg kell csinálnom valamit. Freyja szerelmére ne légy ennyire kíváncsi és türelmetlen! Ennek is sora van mint a mézsör készítésnek. Végül is Freyja felavatott papnője lettem és ennek megfelelően el is láttam tisztségem. Imádkoztam betegekért, harcosokért, növényeket gyűjtöttem a kezelésekhez és füstöltem az ártás ellen. Egy nap viszont... mikor a szentélyben voltam egy árny csapott tarkómra. Megrogytam magatehetetlenül és láttam ahogy az oltártól vesz el. Freyja ajándékát elvitte. Mikorra kitisztult tudatom már csak a többi papnőt láttam magam körül. Hátulról kaptam ütést mégis, mintha elbuktam volna. S egyesek azt hitték tettetem mindezt és én loptam el az istennőnek szánt ajándékot. Magam korholtam, hogy hagytam hogy elvigye az áldozatot. Így indultam vándorútra s így keveredtél mellém. Tessék? A medvém? Őt itt találtam. Valami orvvadász leölte az anyját, a bocs pedig a teteme mellett volt. Azóta velem járja a kontinenst.


Példareag

Sokadik vagyok user mancsában, eltekintenék ettől.
Vissza az elejére Go downBevésődött: Hétf. Nov. 25 2019, 21:30
Vengerbergi Yennefer
Vengerbergi Yennefer


Kitüntetések :
Hozzászólások száma :
338
Reagok száma :
86
Join date :
2018. Aug. 15.
Tartózkodási hely :
Cintra, Bodrog

Randgír Empty
Elfogadva!
Randgír kedves!


Elfogadva!


Először is engedd meg, kogy megköszönjem a hűségedet, amiért már a sokadik karaktered hozod hozzánk. Másodszor pedig azt, hogy mindig nyitott és kompromisszumkész vagy velünk szemben. Ez nagyban megkönnyíti a munkánkat.
Aztán pedig hadd ejtsek szót róla, hogy milyen kellemes meglepetésként is ért, hogy a benyújtott hozzászólás "előtörténet" része mennyivel izgalmasabban is volt elmesélve annál, mint amit eddig megszokhattunk tőled. Az előtörténet ugyanúgy a karakter részét képezi, sőt, jobban is szól az összes többi kitételnél róluk, így tehát a karakter szemén, illetve száján át mesélni az életéről, mintha csak egy tavernában, vagy épp tábortűz mellett ülne, kifejezetten jó döntés volt.
Rangdír múltja legalább annyi titkot és érdekességet rejt, mint a jövője, még ha ő maga nem is tud róla. Mást se kívánok neki, csupán azt, hogy tisztára mossa a nevét, és út közben rájöjjön, kicsoda is ő, és mit akar elérni.
Nem is tartanálak fel sokkal tovább, csak még arra kérnélek meg, hogy keresd fel vágtázó pikrotaink egyikét, hogy megörökíthesse az arcképed az Avatarfoglalóban, aztán be is foglalhatod a játékteret!

- Yenna

Avatarfoglaló

Randgír 6X6zwTAmSHQGMjWo0rIdvE

Elillansz ― reggel jő az álom
Egres, orgona illata száll…
Álom tán a holló fürtök omló árja,
égkék szemekben könnyes csillogás
.


Vissza az elejére Go downBevésődött: Vas. Dec. 01 2019, 20:58
Vengerbergi Yennefer
Vengerbergi Yennefer


Kitüntetések :
Hozzászólások száma :
338
Reagok száma :
86
Join date :
2018. Aug. 15.
Tartózkodási hely :
Cintra, Bodrog

Randgír Empty
Re: RandgírFeloldott jutalmak
Füvek próbája


ÍródeákVérdíjIt's canon


Bárdok
ihletőjeDoppler


A  meglepetés
törvénye


Új
fejezet


A bárdok
kedvence


A világ
peremén


Az utolsó
kívánságReménytelenPiktor


Tréfa-
mester


A farkába
harapó kígyó


Udvari
bolond


Temeria,
Fuck yeah!


Repül a
nehéz kő


MÁR
MEGINT?Túlélő
VándorEnciklopédista


Biztos
pont


Ie Iesu
Domine
Jussát...várja...


...
a vaják


csak kéri
a bérét...


Kettős
ügynök


Ezüst
nyelvűKelpieKartográfus
Randgír 6X6zwTAmSHQGMjWo0rIdvE

Elillansz ― reggel jő az álom
Egres, orgona illata száll…
Álom tán a holló fürtök omló árja,
égkék szemekben könnyes csillogás
.


Vissza az elejére Go downBevésődött: Vas. Dec. 01 2019, 21:05
Ajánlott tartalom
Randgír Empty
Re: Randgír

Vissza az elejére Go downBevésődött:
1 / 1 oldal
 Similar topics
-
» Lábakélt sarló - Lambert & Randgír
» Az a teliholdas május éj - Lambert & Randgír

Permissions in this forum:Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
World of Witchers ― and other nightmares :: Karakteralkotás :: Tagjaink :: Skellige-
Ugrás: