World of Witchers ― and other nightmares
 
HomeHome  KeresésKeresés  RegisztrációRegisztráció  BelépésBelépés  
Belépés
Neved:
Jelszó:
Automatikus bejelentkezés: 
:: Elfelejtettem a jelszavam!
In Memoriam
A staff
Jácint 21HGLey1DRP64VMrOvzNbw
Tedd Deireadh
Itt olvasható mindenki számára a Kontinens eseményeit befolyásoló szálak összefoglalója.

Out of time: Yennefer és Geralt magához tér valahol Temeriában, nyomoznak a Tó Úrnőjét követő események után. A tehetséges Corinne Tilly oneiromanta segítségével visszaszerzik megkopott emlékeiket, továbbá tudomást szereznek egy, a Kontinenst elpusztító erejű katasztrófáról.

Deárme, elaine: Ciri és Braenn újra találkozik a Végzet Kardja óta először, Braenn megtudja, hogy Geralt él.

Virágnyelven szólva: Francesca Findabair hírét veszi, hogy a Háború Lovasasszonya Kaedwen felé lovagol, és mivel halottnak hiszi a kolleganőjét, feltartóztatja útjában. Mivel a hír igaznak bizonyul, és valóban Vengerbergi Yennefer áll előtte, meghívja magához egy hosszú és velős beszélgetésre. Yennefer még nem tudja, hogy Francesca bizalmasan kezeli-e a visszatértét, avagy rögvest értesíti-e Filippa Eilhart-ot. Beszélgetésükből kiderül, hogy a Kontinenst a Farkasförgeteg pusztítása fenyegetheti.

Leltár?: Wilkina és Geralt arra ér vissza Kaer Morhenbe, hogy épp ürítik ki a kaedweniek. Henselt parancsára a továbbiaknak katonai erődítményként tartanak igényt az erődre. Kisebb alkudozás és tárgyalás után Kaer Morhen hivatalosan is állami tulajdonba kerül.

Ismerős szörnyetegek: Ciri és Geralt egymás nyomára bukkannak Toussaint-ban és találkoznak a Tó Úrnője óta először újra. Közösen indulnak tovább.

Egy házban az ellenséggel: Valdemar meghívja magához Yennefert, hogy Ciri és Geralt sorsáról tárgyalhasson vele. Yennefer tudomást szerez róla, hogy idő- és térközi utazásai egyikén potenciálisan Ciri magával hozott egy nem evilági pandemikus fertőzést, mely az egész Kontinens lakosságát megtizedelheti.

Temeria
Troubadour! Sing of our valor!: Foltest visszautasíthatatlan ajánlatot tesz Kökörcsinnek, melynek értelmében kémkednie kell Redaniában.

Temeria, f*ck yeah!: Meve, Lyria és Rívia királynője meglátogatja távoli kuzinját Temeriában, hogy átbeszélhessék, ami a Cintrai Béke óta történt velük.

Lyria és Rívia
Alakoskodás: Karméle la Valette felszámolja a háború után megerősödött lyriai alvilágot.

Elfeledett vér: Meve látogatást tesz az újraépülő Ríviában, mit sem sejtve róla, hogy az őrmester, aki neki jelent, szegről-végről rokona.

Aprócska szolgálat: Esthyllo, az eltévedt hős pixie hírét veszi, hogy merényletet terveznek Lyria és Rívia királynője ellen, ez pedig arra sarkallja, hogy beleszóljon az események folyásába, megakadályozva egy újabb tragédiát.

Háborúzzanak mások...: Őfelsége Meve titkos audienciát kér semleges területen Dol Blathanna hercegnőjétől, Francesca Findabair-tól, hogy közös nevezőre jussanak az ősi fajok és az emberek közti békétlenkedés ügyében.

Dol Blathanna
Semmi személyes: Dethmold, Henselt küldötte sértett hangú diplomáciai levelet, illetve ajándékként egy levágott tünde fejet kézbesít Francesca Findabair hercegnőnek.

Sub Rosa: Francesca Findabair magánaudienciája tanácsosával és diplomatájával, Irvach Valith-tal.

Tír na nÓg: Francesca Findabair hírét veszi egy különös érkezésnek, és abban a hitben, hogy Ciri-re bukkant, meghívja magához. Elyon, Ysgith medikája ugyan nem Cirilla, de a történetük menthetetlenül összefonódik, amikor kiderül, hogy mindkét fél számára idegen a másik otthona.

Elaine tedd a'taeghane: Arryn Farven igyekszik Enid Findabair bizalmába férkőzni, azzal a szándékkal, hogy a megfelelő alkalomban megmerényelhesse.

Nilfgaard
Hercegnői etikett: Stella Congreve, Liddertal grófnője Emhyr var Emreis, nilfgaardi császár parancsára szárnyai alá veszi Cürilla hercegnő nevelését és gondviselését. A grófnő anyai érzéseket kezd el táplálni az árva leány iránt.
Hirdetőtábla
Ki van itt?
Jelenleg 1 felhasználó van itt :: 0 regisztrált, 0 rejtett és 1 vendég :: 1 Bot

Nincs

A legtöbb felhasználó (22 fő) Kedd Szept. 21 2021, 01:53-kor volt itt.
Latest topics

✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧
Jácint Emptyby Aethelwulf
Vas. Jan. 16 2022, 19:06


✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧
Jácint Emptyby Wilkina
Vas. Jan. 09 2022, 18:00


✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧
Jácint Emptyby Ríviai Geralt
Hétf. Jan. 03 2022, 23:26


✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧
Jácint Emptyby Vengerbergi Yennefer
Hétf. Jan. 03 2022, 23:16


✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧
Jácint Emptyby Kilian
Vas. Jan. 02 2022, 17:20


✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧
Jácint Emptyby Vendég Pént. Dec. 31 2021, 18:55


✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧
Jácint Emptyby Vengerbergi Yennefer
Szomb. Okt. 09 2021, 17:24


✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧
Jácint Emptyby Vengerbergi Yennefer
Szomb. Szept. 25 2021, 13:16


✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧
Jácint Emptyby Shani
Hétf. Aug. 23 2021, 19:37


✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧
Jácint Emptyby Vengerbergi Yennefer
Szer. Aug. 11 2021, 19:32

Tagjaink
Fél évszázad költészete

Share
Jácint
Jácint


Hozzászólások száma :
3
Reagok száma :
2
Join date :
2020. Jan. 12.

Jácint Empty
Jácint
Jácint
Becenevek:

Fattyú, Csirkefogó, Jácint

Életkor

18 év

Látszólagos kor

17-18 év között

Csoport/faj

Tiszavirág

Foglalkozás

Cseléd


Különleges képességek/faji adottságok


Udvari etiket formáinak teljes mértékben való ismerete. A legtöbb tánc ismerete és alkalmazása valamint néhány dalt el tud játszani lanton.
Hajlékony teste és fürge lábai vannak így szinte a legapróbb, legcsendesebb hívásra előkerül.

Jellemrajz


Ha bárkit megkérdeznek azt mondja, hogy egy rosszalkodó siheder ficsúr vagyok, aki minden féle rosszaságba belekeverem hőn szeretett császárnénkat.
Valójában sokkal jobb szívem van, mint amennyit megmutatok belőle. Csak úgy jött-mentnek nem fogom kimutatni felemás szemeim vidámságát. Legtöbbször egyfajta közönyt mutatok, Stella asszony jelenlétében érdeklődést tettetek.
Cirilla császárnéért viszont bármim feláldoznám. Egyetlen röpke, boldog mosolyáért megtennék bármit, és meg is teszem ami tőlem telik.
De míg kifele egy erős, elhatározott férfiú kezdeménynek látszom, lelkemen megannyi seb éktelenkedik. Leginkább abból kifolyólag mi vagyok. Kevesen fogadják el ezt a tényt, még kevesebbekre van jó hatással. Illem tudó fiatal vagyok, bár olykor -sőt, elég gyakran- kapható vagyok játékokra is. Noha a többi virággal rendben kijövök, nem állok le pletykálkodni. Férfiú vagyok így a bokrétának én adok merevítést, ha kell én tartom meg őket vállaimon, vagy az én hátam fedi el őket egy-egy tettük következményétől.

Megjelenés


Ahogy belenézek a cseléd szálláson lévő tükörbe, nem látok semmit. Pontosabban amit szemem elé tárul, miközben letörlöm a párát róla. Egyáltalán nem nyeri el tetszésem a hegyesedő fülek látványa. Az előttem lévő edénybe nézek, miben langyos víz veri vissza a gyertya gyér fényét, megtükrözve arcom. Vagy a szőke ápolt tincseké, melyek olykor rendezetlenül állnak. Vagy a fakó bőrőm, melyet szinte azonnal vörösre fest a nap. A mélyen ülő szemeim, melyek viszonylag közel vannak egymáshoz. S a legfurcsább az egészben, hogy felemásak. Jobb szemem, mely olyan, mint a smaragd, míg bal szemem akár egy ametiszt, csillognak. Értelmet és gondoskodást rejtenek egy búza kazal alatt. Orrom talán a tünde felmenőmtől örököltem, mely kecses és kicsi, míg állam is hegyes. Már-már nőiesnek titulálható, szerencsére járomcsontom valamennyit keményít arcomon, noha nem tud sokat segíteni.
Termetem pedig... ahogy végignézek magamon nem sok mindent árul el. Satnyának azért nem mondanám magam, hiszen mindig csinálok valamit amivel izmaim edzhetem. Ha kell falat mászok, ha Cirilla császárné úgy kívánja a fa legtetején lévő gyümölcshöz van kedve felmászok érte. Mégis... olyan nyápic hatást kelthetek. A vízbe csapok mérgemben, majd megtámaszkodok a mosdó edény szélén, lehajtott fejjel.

Előtörténet


A csendben halk, elenyésző lant játéka hallható. Ujjaim óvatos mozdulatokkal fogják le az egyes húrokat. Combomra tett lábam feje pedig ritmusra mozog.
"Régi dallam, ez hagy majd nyomot,
sírom mellett, csak ezt dúdolod,
Kedves tűz, tűz, engedj jó közel,
amíg alszom, égess csöndben el."
Énekelem nagyon halkan, miközben a kert egy szegletében húzom meg magam. Az éjszakai égre tekintek, hol megannyi csillag néz le ránk. Nagyot szívok a tiszta levegőből majd behunyom szemem. Mintha... mintha valaki szólított volna. Az elfeledett nevemen.  Ysidor... Milyen régen nem hallottam ezt a nevet. Néha jó is lenne elfeledni. Ahogy azt is, hogy Mettinából származom, félig. Másik felem isten se tudja honnan. A lényegen pedig nem változtat, hiszen akárhányszor érintem meg füleimet, hegyesek és azok is maradnak. Anyám bolond szalma-láng szerelme s én lettem a gyümölcse. Milyen szép életem lehetett volna, ha anyám ott és akkor nem azzal a tündével hál, hanem hites urával. Ekkor tekintek az egyik ablakra, hol nagy valószínűséggel Cirilla az álmok ismeretlen ösvényén lépked puha lépteivel. Miért emlékeztet annyira Rá. Arra a kis ördögre, aki majdnem ugyan abból a vérből lett, mint én. Bár ő a szerencsésebb volt, embernek születhetett egy olyan világban, hol nagyon is megbújik mindenhol a rasszizmus. Sajnos nem kellett sokat velem mutatkoznia. Elvitte egy tüdő gyulladás. Pedig azok az élettel teli smaragd szemek! A tejfőlszőke haja pedig játékosan omlott vállaira. A tavaszi koszorúk milyen szépen álltak benne, kiemelve piros arcát. Mostanra pedig... eh... csak legyen könnyű a föld szerencsétlen kishúgomnak. Bár engem vitt volna el az a betegség. Az senkit nem rázott volna meg. Nem mintha most megrázna bárkit is, ha egyszer nem kelnék fel. Miket gondolok? A bokréta többi tagjának hiányoznék nem? Talán Cirillának is feltűnne a hiányom. A császárné, nem tehet róla, nagyon is hasonlít volt húgomra. S valahogy őt is meg akarom védeni amitől csak lehet.
Stella asszonynak pedig hálával tartozom, hogy bevett bokrétájába. Hogy adott valami értelmet életemnek. Hogy találkozhattam a többiekkel.
Ha pedig Cirilla boldogságáról van szó? Nincs az a tüskés növény melyből ki ne segítenék egy kutyát a kedvéért. Nincs az a magasan termő gyümölcs mit le ne szednék. Az a tánc, melyben partnere ne lennék, hogy bele tanuljon. Ugrom, hogy a növényei ne száradjon ki. Mindig puha ágyneműi legyenek. Nincs az a kívánsága, melyért nem ugranék egyből, mert ezért vagyok itt.


Vissza az elejére Go downBevésődött: Vas. Jan. 12 2020, 16:16
Vengerbergi Yennefer
Vengerbergi Yennefer


Kitüntetések :
Hozzászólások száma :
338
Reagok száma :
86
Join date :
2018. Aug. 15.
Tartózkodási hely :
Cintra, Bodrog

Jácint Empty
Re: Jácint
Jácint kedves!


Elfogadva!


Avatarfoglaló

Jácint 6X6zwTAmSHQGMjWo0rIdvE

Elillansz ― reggel jő az álom
Egres, orgona illata száll…
Álom tán a holló fürtök omló árja,
égkék szemekben könnyes csillogás
.


Vissza az elejére Go downBevésődött: Hétf. Jan. 13 2020, 15:57
Vengerbergi Yennefer
Vengerbergi Yennefer


Kitüntetések :
Hozzászólások száma :
338
Reagok száma :
86
Join date :
2018. Aug. 15.
Tartózkodási hely :
Cintra, Bodrog

Jácint Empty
Re: JácintFeloldott jutalmak
Füvek próbája


ÍródeákVérdíjIt's canon


Bárdok
ihletőjeDoppler


A  meglepetés
törvénye


Új
fejezet


A bárdok
kedvence


A világ
peremén


Az utolsó
kívánságReménytelenPiktor


Tréfa-
mester


A farkába
harapó kígyó


Udvari
bolond


Temeria,
Fuck yeah!


Repül a
nehéz kő


MÁR
MEGINT?Túlélő
VándorEnciklopédista


Biztos
pont


Valami véget ér,
valami elkezdődik
Jussát...várja...


...
a vaják


csak kéri
a bérét...


Kettős
ügynök


Ezüst
nyelvűKelpieKartográfus
Jácint 6X6zwTAmSHQGMjWo0rIdvE

Elillansz ― reggel jő az álom
Egres, orgona illata száll…
Álom tán a holló fürtök omló árja,
égkék szemekben könnyes csillogás
.


Vissza az elejére Go downBevésődött: Hétf. Jan. 13 2020, 16:07
Ajánlott tartalom
Jácint Empty
Re: Jácint

Vissza az elejére Go downBevésődött:
1 / 1 oldal
 Similar topics
-
» Jácint
» Lovaglóleckék - Jácint & Cirilla

Permissions in this forum:Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
World of Witchers ― and other nightmares :: Karakteralkotás :: Tagjaink :: Tiszavirágok-
Ugrás: