World of Witchers ― and other nightmares
 
HomeHome  KeresésKeresés  RegisztrációRegisztráció  BelépésBelépés  
Belépés
Neved:
Jelszó:
Automatikus bejelentkezés: 
:: Elfelejtettem a jelszavam!
A staff
Deneslei Siegfried Latest?cb=20170716122041 Deneslei Siegfried SwX5v3I Deneslei Siegfried Latest?cb=20170716090400
Tedd Deireadh
Itt olvasható mindenki számára a Kontinens eseményeit befolyásoló szálak összefoglalója.

Out of time: Yennefer és Geralt magához tér valahol Temeriában, nyomoznak a Tó Úrnőjét követő események után. A tehetséges Corinne Tilly oneiromanta segítségével visszaszerzik megkopott emlékeiket, továbbá tudomást szereznek egy, a Kontinenst elpusztító erejű katasztrófáról.

Deárme, elaine: Ciri és Braenn újra találkozik a Végzet Kardja óta először, Braenn megtudja, hogy Geralt él.

Virágnyelven szólva: Francesca Findabair hírét veszi, hogy a Háború Lovasasszonya Kaedwen felé lovagol, és mivel halottnak hiszi a kolleganőjét, feltartóztatja útjában. Mivel a hír igaznak bizonyul, és valóban Vengerbergi Yennefer áll előtte, meghívja magához egy hosszú és velős beszélgetésre. Yennefer még nem tudja, hogy Francesca bizalmasan kezeli-e a visszatértét, avagy rögvest értesíti-e Filippa Eilhart-ot. Beszélgetésükből kiderül, hogy a Kontinenst a Farkasförgeteg pusztítása fenyegetheti.

Leltár?: Wilkina és Geralt arra ér vissza Kaer Morhenbe, hogy épp ürítik ki a kaedweniek. Henselt parancsára a továbbiaknak katonai erődítményként tartanak igényt az erődre. Kisebb alkudozás és tárgyalás után Kaer Morhen hivatalosan is állami tulajdonba kerül.

Ismerős szörnyetegek: Ciri és Geralt egymás nyomára bukkannak Toussaint-ban és találkoznak a Tó Úrnője óta először újra. Közösen indulnak tovább.

Egy házban az ellenséggel: Valdemar meghívja magához Yennefert, hogy Ciri és Geralt sorsáról tárgyalhasson vele. Yennefer tudomást szerez róla, hogy idő- és térközi utazásai egyikén potenciálisan Ciri magával hozott egy nem evilági pandemikus fertőzést, mely az egész Kontinens lakosságát megtizedelheti.

Temeria
Troubadour! Sing of our valor!: Foltest visszautasíthatatlan ajánlatot tesz Kökörcsinnek, melynek értelmében kémkednie kell Redaniában.

Temeria, f*ck yeah!: Meve, Lyria és Rívia királynője meglátogatja távoli kuzinját Temeriában, hogy átbeszélhessék, ami a Cintrai Béke óta történt velük.

Lyria és Rívia
Alakoskodás: Karméle la Valette felszámolja a háború után megerősödött lyriai alvilágot.

Elfeledett vér: Meve látogatást tesz az újraépülő Ríviában, mit sem sejtve róla, hogy az őrmester, aki neki jelent, szegről-végről rokona.

Aprócska szolgálat: Esthyllo, az eltévedt hős pixie hírét veszi, hogy merényletet terveznek Lyria és Rívia királynője ellen, ez pedig arra sarkallja, hogy beleszóljon az események folyásába, megakadályozva egy újabb tragédiát.

Háborúzzanak mások...: Őfelsége Meve titkos audienciát kér semleges területen Dol Blathanna hercegnőjétől, Francesca Findabair-tól, hogy közös nevezőre jussanak az ősi fajok és az emberek közti békétlenkedés ügyében.

Dol Blathanna
Semmi személyes: Dethmold, Henselt küldötte sértett hangú diplomáciai levelet, illetve ajándékként egy levágott tünde fejet kézbesít Francesca Findabair hercegnőnek.

Sub Rosa: Francesca Findabair magánaudienciája tanácsosával és diplomatájával, Irvach Valith-tal.

Tír na nÓg: Francesca Findabair hírét veszi egy különös érkezésnek, és abban a hitben, hogy Ciri-re bukkant, meghívja magához. Elyon, Ysgith medikája ugyan nem Cirilla, de a történetük menthetetlenül összefonódik, amikor kiderül, hogy mindkét fél számára idegen a másik otthona.

Elaine tedd a'taeghane: Arryn Farven igyekszik Enid Findabair bizalmába férkőzni, azzal a szándékkal, hogy a megfelelő alkalomban megmerényelhesse.

Nilfgaard
Hercegnői etikett: Stella Congreve, Liddertal grófnője Emhyr var Emreis, nilfgaardi császár parancsára szárnyai alá veszi Cürilla hercegnő nevelését és gondviselését. A grófnő anyai érzéseket kezd el táplálni az árva leány iránt.
Oldal videó
Hirdetőtábla
Ki van itt?
Jelenleg 1 felhasználó van itt :: 0 regisztrált, 0 rejtett és 1 vendég

Nincs

A legtöbb felhasználó (18 fő) Vas. Márc. 22 2020, 19:24-kor volt itt.
Latest topics

✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧
Deneslei Siegfried Emptyby Balduin
Yesterday at 21:47


✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧
Deneslei Siegfried Emptyby Ríviai Geralt
Yesterday at 18:27


✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧
Deneslei Siegfried Emptyby Vilkas
Szer. Ápr. 14 2021, 19:28


✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧
Deneslei Siegfried Emptyby Axel Walardeb
Kedd Ápr. 13 2021, 01:33


✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧
Deneslei Siegfried Emptyby Bogárka
Hétf. Ápr. 12 2021, 08:14


✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧
Deneslei Siegfried Emptyby Axel Walardeb
Szomb. Ápr. 10 2021, 15:12


✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧
Deneslei Siegfried Emptyby Axel Walardeb
Szomb. Ápr. 10 2021, 12:58


✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧
Deneslei Siegfried Emptyby Janka Peterson
Csüt. Ápr. 08 2021, 09:11


✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧
Deneslei Siegfried Emptyby Aethelwulf
Vas. Ápr. 04 2021, 10:15


✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧
Deneslei Siegfried Emptyby Bogárka
Szomb. Ápr. 03 2021, 15:45

Tagjaink
Fél évszázad költészete

Share
Deneslei Siegfried
Deneslei Siegfried


Kitüntetések :
Deneslei Siegfried A_fzve10Deneslei Siegfried Its_ca10Deneslei Siegfried Dopple10Deneslei Siegfried Encikl10
Hozzászólások száma :
3
Reagok száma :
0
Join date :
2020. Jan. 24.
Tartózkodási hely :
a Rend parancsai szerint

Deneslei Siegfried Empty
Deneslei Siegfried
Deneslei Siegfried
Fonetikus kiejtés:

Deneszleji Szigfrid

Becenevek

még nem érdemeltem ki különösebb harci nevet vagy jelzőt. Az idősebb lovagoktól kapott "Az a Naiv Hülye" pedig azt hiszem inkább bajtársi évődés csupán.

Életkor

23 esztendő

Látszólagos kor

Húszas évei első fele

Csoport/faj

Militáns

Foglalkozás

A Lángoló Rózsa Rendjének felavatott lovagja, hivatásos szörnyvadász


Különleges képességek/faji adottságok


Képzett lovag, ennek megfelelően kimagaslóan jó képzést kapott a kardok, a buzogányok és a pajzsok forgatása terén, nagyon jól bánik a kopjával is, ahogy a vadászlándzsa sem idegen a kezében. Nyilván nem a világ első számú vívója, de a Lángoló Rózsa Rendje és apja sem szégyenkezne a tudása miatt, ez pedig már önmagában elég nagy szó. Remek lovas, katona szinten tud bánni a hátasával, képes a nyeregből való harcra.
Alapszinten érti a politikát, de különösebb érdeklődést nem mutat iránta, kiváló neveltetése okán egy királyi udvarban sem jön zavarba a protokolláris etikett terén. Mély és erős hitét teológiailag is képezte, jól ismeri az Örök Tűz tanait, felületesen az egyéb népszerű vallásokét (Melitele, Kreve, stb). Erős, fanatizmusra hajlamos elméje miatt nehezebb befolyásolni mágikusan az átlagnál, egy varázstudónak nem probléma, de egy vaják erre csak akkor képes, ha sokat foglalkozott az axii jellel.
Katonai parancsnok, érti a taktikát, képes alkalmazkodni a harctérhez, alkalmas emberek lelkesítésére, vezetésére. Felfogja és ismeri a hadászati kérdéseket (logisztika, terepadottságok, stb)
Képzett szörnyvadász. Bár a tudása nem vetekedhet egy vajákéval, de magasan az átlag felett áll, a gyakoribb de még ritkább szörnyekről is jó és pontos ismeretekkel bír, képes az adott lénynek megfelelő stratégiát választani. Az igazi ritkaságokra viszont nem terjed ki a tudása.

Jellemrajz


Deneslei Siegfried rengeteget örökölt világszerte híres atyja véréből. A tisztesség és a becsület eleven szobra, aki a halálos ellenségnek is megadja a lovagi tiszteletet, soha el nem fordítja a fejét a szükségben szenvedőtől és ha pofont kap egy hölgytől, odafordítja a másik orcáját is. Kötelességtudata és bátorsága átsegít az élet nehézségein és eddig még megóvták attól, hogy a világ iránt naiv rajongása a sírba vigye. Olyan ember, akit barátként bárki szívesen elfogad, az utolsó lyukas zokniját se sajnálja tőled, inkább koplal három napot, csak neked jusson falat és soha, semmilyen körülmények között sem hagy cserben. A lovagi erények eleven szobra. Mindez azonban vakká is teszi Siegfriedet a bűnökkel, a hibákkal a gonoszsággal szemben. Ő mindig, mindenkiről a legjobbat feltételez és minden alkalommal megrökönyödik, ha rájön, hogy kihasználták vagy átverték. Már amikor egyáltalán rájön. Ezt az optimista világlátást egy mély, rendkívül szilárd vallásos hit hatja át az Örök Tűz iránt. A scoia'tel terrorcselekményei mindinkább alá is támasztják benne a másfajúak iránti ellenszenvet, emiatt a karakter rasszistának tekinthető, de alapvetően szelíd jelleme és erkölcsisége megóvja a vérgőzös fanatikussá válástól. Nem fog rátámadni békés polgárokra vagy kötekedni pusztán faji hovatartozás alapján, sőt ezt mástól sem tűri el. Ugyanakkor nincs benne semmiféle megértés a Mókusok iránt, veszedelmes, bűnöző elemnek tekint mindegyiket, akiket teljes joggal végeznek ki a hatóságok. A vajákok tudását és képességeit tiszteli, de véleménye szerint szilárdabb erkölcsiségre volna szükségük és nem pénzt keresni a szegények szörnyektől való nyomorú félelmén. Ő mindenesetre készen áll elvinni a világnak az Örök Tűz fényét.

Megjelenés


Átlagos magasságú, jó izomfelépítésű férfi, aki hozzászokott a nehéz lemezvértezet viseléséhez, ami órákig sem hatja meg, ehhez pedig kellően szilárd fizikális vázszerkezet szükséges. Sovány, hosszúkás arca alapvetően nem taszító, rengeteget javít rajta tiszta, őszinte, kék szempárja és a lágy mimika ráncok, amelyek mind-mind egy alapvetően kedves ember benyomását keltik. Aranyszőke haját apródfrizurára nyírja, amely a lehető legkényelmesebb a sisak viseléséhez. Az utóbbi időben hagy némi erősebb borostát az arcán, alig titkoltan azt reméli tőle, hogy kicsit komolyabban veszik és nem nézik pendelyes gyereknek kölyökképe miatt. Általában kifejezett nyugalmat sugároz, megvan a maga sármja, de ha ez éppen hatni tud, igen hamar bizonytalanná tud válni csinos hölgyek társaságában. Naivitása az élet bizonyos területeivel kapcsolatban meglehetősen kényes és kínos szituációkhoz tud vezetni, mondjuk úgy, ő még az az ember, aki komolyan gondolja, hogy a kézcsók a tisztelet jeleként és nem az érintés lehetőségeként alakult ki és a hölgyek tánc közben csak a mozgás szabadsága miatt húzzák fel a szoknyát, nem a bokájuk megvillantása érdekében. Emiatt olykor rásütik a félszeg jelzőt is. Jellemző öltözködése is militáns, katonás, a Lángoló Rózsa Rendjének szimbólumával díszes tunikát hord legszívesebben, szolgálatban pedig a rend páncélját.

Előtörténet


Talán bizony igen fiatal vagyok még ahhoz, hogy éltem sodrával kelljen számot vetnem, mégis megteszem itt, a fenevad barlangjának sötéten ásító szája előtt, midőn verejtékező markomba engedelmesen simul bele a kardom markolata. Odabent bármi is megtörténhetik, bizodalmam töretlen az Örök Tűz lelket melengető kegyelmében, de nem kicsinylem alá a veszélyt sem, mit a gonosz hideg érintése hordoz magán. Csak az vihet el ezen világnak a lángot, kit már megpróbált a sötétség hidege. Készen állok reá, ma is, most is, miként készen állottam, amidőn apródként térdepeltem le Jaques de Aldresberg előtt és a lovagok sarujával és kardjával ékesen állottam fel, készen állottam akkor is, mikor esküt tettem a mindörökkön lobogó láng oltára előtt. Miként volt kezdetben, úgy legyen addig, míg lelkem újra egyesül az Örök Tűzzel. Ez nem csak szófordulat. Legalább nekem nem. Ez az életem. Csakis ez.
Immáron huszonharmadjára fordul a napszítta mezők kalásztól aranyló fénye a tél nehéz, hóval fedett hideg fuvallatába azóta, hogy megláttam a napvilág áldott fényét az Örök Tűz kegyelméből. Atyám a messze földön híres Deneslei Eyck, hét ország és négy világtáj leghíresebb kopjatörője, az elesettek védelmezője, a szörnyetegek ostora. Bizonyos, hogy alig él ember, törpe vagy tünde e földeken, ki ne halott volna még Eyckről, ippeg elégszer voltam szerencsés megtapasztalni családnevem után az ő hírét, noha mindig a saját erényeim okán s jogán kívántam volt kitűnni amaz szürke tömegből, igaz fáklyavivőjeként az Örök Tűz áldott fényének. Eyck atyám messze földről, Lyriából szerzett magának feleséget ősei hajlékához, Sofiát, az én szülőanyámat. Kevéske tisztelőim szerint igazán jó vérem van. Redan bátorság keveredik benne a lyriai állhatatossággal. Ha az Örök Tűz megsegít, éltem napjainak fogyásáig bizonyítani is kívánom igazukat. Ma is, itt is, emez barlang homályában, hová lelkemben kívánom elhordozni az Örök Tűz áldott, megtisztító fényét.
Mert hiszen még a pendelyt se hagytam talán el, mikor már két dolog a kezemben volt. Az Örök Tűz imakönyve és az első fakardom, az egyik anyám a másik pedig apám útravalója volt az életre, mindkettő olyasféle, mik az igaz lovagot teszik megbecsülésében a világnak és a Lángoknak. Márpedig nem lehetek méltatlan a Denesleiek nevéhez, mi régtől fogva áll tisztességben és atyám s csak öregbítette hírét, nem is akármilyen áron. Jól emlékezem. Nem tudta a feledés bozótja benőni elmémben ezen emlékeket, nem is fogja soha halálos ágyamon se talán, oly lecke volt az élettől, Lángtól és haláltól, mi egy életre formálni tudja az ifjonc tacskót, kemény gránittá szilárdítja az efféle megtapasztalás az agyagot, miből az emberfi vétetett. Ha lehunyom szemeim, nem maradok egyedül, velem van édesanyám láztól fényes szeme, himlőtől fekélyes arca, amint haldoklik a kereveten. Emlékezem könnytől kimarjult, égő szemeimre, ahogy atyámat kérlelem kétségbeesetten, tegyen kivételt s fogadjék el adományt a hálás szívektől, ha megvív a gonosszal és a förtelmekkel, hisz édesanyámról van szó, gyógyír, alkimista vagy gyógyító mágus segedelme biza nem olcsó az örök Tűz tiszta ege alatt. Jól emlékezem atyám kőből faragott vonásaira, felhős tekintetének villanására, ahogy vállamra teszi erős kezét és a szemembe nézve elmagyarázza, a lovag nem a maga éltét éli, hanem a becsület idejét, a tisztessége igaz öröksége és nem egy ember, de az egész emberfaj szolgája. No persze akkoriban tacskó voltam még, ki nem értette az idő és tapasztalat adta bölcsességet. Elátkoztam atyámat, merev elveit, hitét, a világot, mindent, mi halni hagyja édesanyámat megfoghatatlan elvek okán. Azóta nem váltottam szót Eyckkel, hiszen akkor dühömben ezt ígértem meg a Szent Tűz áldott ege alatt és vagyok oly makacs, mint nemzőatyám. Már megértem tetteinek és szavainak igazát, de amit megfogadtam, azt meg is tartom. Úgy hiszem ezt tudja vala ő is és a maga módján - reményelem - büszke a fiára.
Szívem megfagyott a napon, mikor elföldeltük jó anyámat, de a kolostorerőd rideg falai között az örök Tűz heve lassan újra megolvasztotta. Méltónak kellett lennem úgy atyám híréhez, mint őseim tovább adományozta tisztesség és becsület örökségéhez és mindenek felett az örökkön lobogó lángok hevének tanításához. Három évvel ezelőtt büszkén térdeltem le Aldersberg nagymester elé, mikor két vállamat és fejem búbját érintette a szentelt pengével és felavatott a Rend harcosává, lovagtársammá lett egykori tanítóm öveztek fel a pengével. Atyám s ott volt. Egy szó nem sok, annyit sem váltottunk, de a tekintete beszélt. Büszke ragyogással.
Ez a három esztendő pedig a vassal hordozott lobogás ideje volt, az acélon csillant meg leginkább a szent fény. Azt az örök Tűz kegyének élem meg, hogy gyakrabban kellett kardomat a szentségtelen szörnyekkel szemben emelnem az ártatlanok és elesettek védelmében és csak ritkán a más fajú lázadók gyilkos gazemberei vérében füröszteni. Nem mintha inogna a hitem, hogy megérdemelt büntetésüket hozom-e el elöljáróim szavai és az örök Tűz akarata szerint. Útonállók és gazemberek, akik gyáva cenkek módjára veszik vérét és éltét fegyverteleneknek, ártatlanoknak, a rőzsét gyűjtő vénasszony, a favágó, a szedret gyűjtő gyermek ugyanúgy nincs tőlük biztonságban. Nem katonák és nem harcosok, egyik dicsősége sem jár nekik, vérnősző gyilkosok és eszerint kell lakolniuk, de tudom, nekik is vannak rokonaik. Nem szívesen fakasztok könnyeket. De megteszem, ha szükséges.
A Rend szent harcosaként már sokszor szemben különféle szörnyszülöttekkel. Fojtólidérccel, nekkerrel, még egy vizibanyát is levágtam tavaly. Sosem fogadtam el egy garast sem rendi fogadalmam és atyám példája nyomán. A vér sosem válik vízzé.
Tenyerem megfeszül a penge markolatán, lassan belépek az üregbe, ajkaim közé egyenletesen beszívom a levegőt, ezzel is segítve a kiegyensúlyozottabb szívdobogást. Még izgalom remeg inaimban, de kezem nem remeg. Az Örök Tűz akarata, az embernem és minden békés lény védelmezője vagyok, az igazság lánggal lobbot vető pallosa. Balom lassan rákulcsol a pengére, hogy határozottabban és nagyobb erővel tudjak majd döfni. Ajkam elnyílnak.
- Te! Átkos bestia az Örök Tűz ege alatt! Íme becsülettel bajra hívlak egek és földek előtt, kiket tanúúl hívok, hogy nem becstelen omlik el véred én, Denesle Siegfred lovag! Válaszolj hát kihívásomra!
Válaszul messzezengő üvöltés visszhangzott a barlangban és hallani lehetett a pikkelyek súrlódását a falakon. Így van jól. Már jön. Meglepetésből, hangtalanul, rdegen csak lélektelen vaják gyilkol. A Rend lovagja vagyok most és mindörökké. Ehhez kell méltónak lennem. Lássuk hát...
Példareag

Szerntem már ismertek annyira, hogy tudjátok mennyire tudok vagy nem tudok írni Smile
Vissza az elejére Go downBevésődött: Pént. Jan. 24 2020, 21:17
Vengerbergi Yennefer
Vengerbergi Yennefer


Kitüntetések :
Hozzászólások száma :
326
Reagok száma :
85
Join date :
2018. Aug. 15.
Tartózkodási hely :
Cintra, Bodrog

Deneslei Siegfried Empty
Re: Deneslei Siegfried
Drága Siegfried!


Elfogadva!


Ahogy azt a "próbareagodban" nem múlasztottad el megemlíteni, valóban, ismerünk már, ismerjük a minőéget és nagyjából azt a spektrumot is, amelyen mozogsz, ha multikaraktert kell választani, de hidd el nekem, amikor azt mondom, ezt az oldalad még nem ismerem. Deneslei Eyck ifjabb véréből süt az ifjonti lánggal égő tettvágy, annak minden naivitásával és jóhiszeműségével, mégis páncélként viseli az Örök Tűz erényeit. Siegfried megérthető, szerethető, átélhető, könnyű vele azonosulni, minden éveiből adódó hátrányával együtt. Azt pedig, hogy minden ellenérzés, sértettség és harag ellenére az alma nem esett messze a fájától, kifejezetten üdítő látni. Nem is tartanálak itt sokkal tovább, járd be e vén Kontinens földjét, annak reményével a szívedben, hogy egy nap jobbá teheted, és atyádhoz méltó hírnévvel hajthatod nyugalomra a fejed.  

- Yenna

Avatarfoglaló

Deneslei Siegfried 6X6zwTAmSHQGMjWo0rIdvE

Elillansz ― reggel jő az álom
Egres, orgona illata száll…
Álom tán a holló fürtök omló árja,
égkék szemekben könnyes csillogás
.


Vissza az elejére Go downBevésődött: Vas. Ápr. 26 2020, 22:26
Vengerbergi Yennefer
Vengerbergi Yennefer


Kitüntetések :
Hozzászólások száma :
326
Reagok száma :
85
Join date :
2018. Aug. 15.
Tartózkodási hely :
Cintra, Bodrog

Deneslei Siegfried Empty
Re: Deneslei SiegfriedFeloldott jutalmak
Füvek próbája


ÍródeákVérdíjIt's canon


Bárdok
ihletőjeDoppler


A  meglepetés
törvénye


Új
fejezet


A bárdok
kedvence


A világ
peremén


Az utolsó
kívánságReménytelenPiktor


Tréfa-
mester


A farkába
harapó kígyó


Udvari
bolond


Temeria,
Fuck yeah!


Repül a
nehéz kő


MÁR
MEGINT?Túlélő
VándorEnciklopédista


Biztos
pontMókus


Kurvaaa-
nyád!!!!
Jussát...várja...


...
a vaják


csak kéri
a bérét...


Kettős
ügynök


Ezüst
nyelvűKelpieKartográfus
Deneslei Siegfried 6X6zwTAmSHQGMjWo0rIdvE

Elillansz ― reggel jő az álom
Egres, orgona illata száll…
Álom tán a holló fürtök omló árja,
égkék szemekben könnyes csillogás
.


Vissza az elejére Go downBevésődött: Vas. Ápr. 26 2020, 22:29
Ajánlott tartalom
Deneslei Siegfried Empty
Re: Deneslei Siegfried

Vissza az elejére Go downBevésődött:
1 / 1 oldal

Permissions in this forum:Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
World of Witchers ― and other nightmares :: Karakteralkotás :: Tagjaink :: Északi királyságok-
Ugrás: