World of Witchers ― and other nightmares
 
HomeHome  KeresésKeresés  RegisztrációRegisztráció  BelépésBelépés  
Belépés
Neved:
Jelszó:
Automatikus bejelentkezés: 
:: Elfelejtettem a jelszavam!
In Memoriam
A staff
A Birodalom Vérebe 21HGLey1DRP64VMrOvzNbw
Tedd Deireadh
Itt olvasható mindenki számára a Kontinens eseményeit befolyásoló szálak összefoglalója.

Out of time: Yennefer és Geralt magához tér valahol Temeriában, nyomoznak a Tó Úrnőjét követő események után. A tehetséges Corinne Tilly oneiromanta segítségével visszaszerzik megkopott emlékeiket, továbbá tudomást szereznek egy, a Kontinenst elpusztító erejű katasztrófáról.

Deárme, elaine: Ciri és Braenn újra találkozik a Végzet Kardja óta először, Braenn megtudja, hogy Geralt él.

Virágnyelven szólva: Francesca Findabair hírét veszi, hogy a Háború Lovasasszonya Kaedwen felé lovagol, és mivel halottnak hiszi a kolleganőjét, feltartóztatja útjában. Mivel a hír igaznak bizonyul, és valóban Vengerbergi Yennefer áll előtte, meghívja magához egy hosszú és velős beszélgetésre. Yennefer még nem tudja, hogy Francesca bizalmasan kezeli-e a visszatértét, avagy rögvest értesíti-e Filippa Eilhart-ot. Beszélgetésükből kiderül, hogy a Kontinenst a Farkasförgeteg pusztítása fenyegetheti.

Leltár?: Wilkina és Geralt arra ér vissza Kaer Morhenbe, hogy épp ürítik ki a kaedweniek. Henselt parancsára a továbbiaknak katonai erődítményként tartanak igényt az erődre. Kisebb alkudozás és tárgyalás után Kaer Morhen hivatalosan is állami tulajdonba kerül.

Ismerős szörnyetegek: Ciri és Geralt egymás nyomára bukkannak Toussaint-ban és találkoznak a Tó Úrnője óta először újra. Közösen indulnak tovább.

Egy házban az ellenséggel: Valdemar meghívja magához Yennefert, hogy Ciri és Geralt sorsáról tárgyalhasson vele. Yennefer tudomást szerez róla, hogy idő- és térközi utazásai egyikén potenciálisan Ciri magával hozott egy nem evilági pandemikus fertőzést, mely az egész Kontinens lakosságát megtizedelheti.

Temeria
Troubadour! Sing of our valor!: Foltest visszautasíthatatlan ajánlatot tesz Kökörcsinnek, melynek értelmében kémkednie kell Redaniában.

Temeria, f*ck yeah!: Meve, Lyria és Rívia királynője meglátogatja távoli kuzinját Temeriában, hogy átbeszélhessék, ami a Cintrai Béke óta történt velük.

Lyria és Rívia
Alakoskodás: Karméle la Valette felszámolja a háború után megerősödött lyriai alvilágot.

Elfeledett vér: Meve látogatást tesz az újraépülő Ríviában, mit sem sejtve róla, hogy az őrmester, aki neki jelent, szegről-végről rokona.

Aprócska szolgálat: Esthyllo, az eltévedt hős pixie hírét veszi, hogy merényletet terveznek Lyria és Rívia királynője ellen, ez pedig arra sarkallja, hogy beleszóljon az események folyásába, megakadályozva egy újabb tragédiát.

Háborúzzanak mások...: Őfelsége Meve titkos audienciát kér semleges területen Dol Blathanna hercegnőjétől, Francesca Findabair-tól, hogy közös nevezőre jussanak az ősi fajok és az emberek közti békétlenkedés ügyében.

Dol Blathanna
Semmi személyes: Dethmold, Henselt küldötte sértett hangú diplomáciai levelet, illetve ajándékként egy levágott tünde fejet kézbesít Francesca Findabair hercegnőnek.

Sub Rosa: Francesca Findabair magánaudienciája tanácsosával és diplomatájával, Irvach Valith-tal.

Tír na nÓg: Francesca Findabair hírét veszi egy különös érkezésnek, és abban a hitben, hogy Ciri-re bukkant, meghívja magához. Elyon, Ysgith medikája ugyan nem Cirilla, de a történetük menthetetlenül összefonódik, amikor kiderül, hogy mindkét fél számára idegen a másik otthona.

Elaine tedd a'taeghane: Arryn Farven igyekszik Enid Findabair bizalmába férkőzni, azzal a szándékkal, hogy a megfelelő alkalomban megmerényelhesse.

Nilfgaard
Hercegnői etikett: Stella Congreve, Liddertal grófnője Emhyr var Emreis, nilfgaardi császár parancsára szárnyai alá veszi Cürilla hercegnő nevelését és gondviselését. A grófnő anyai érzéseket kezd el táplálni az árva leány iránt.
Hirdetőtábla
Ki van itt?
Jelenleg 2 felhasználó van itt :: 0 regisztrált, 0 rejtett és 2 vendég

Nincs

A legtöbb felhasználó (22 fő) Kedd Szept. 21 2021, 01:53-kor volt itt.
Latest topics

✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧
A Birodalom Vérebe Emptyby Aethelwulf
Vas. Jan. 16 2022, 19:06


✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧
A Birodalom Vérebe Emptyby Wilkina
Vas. Jan. 09 2022, 18:00


✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧
A Birodalom Vérebe Emptyby Ríviai Geralt
Hétf. Jan. 03 2022, 23:26


✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧
A Birodalom Vérebe Emptyby Vengerbergi Yennefer
Hétf. Jan. 03 2022, 23:16


✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧
A Birodalom Vérebe Emptyby Kilian
Vas. Jan. 02 2022, 17:20


✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧
A Birodalom Vérebe Emptyby Vendég Pént. Dec. 31 2021, 18:55


✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧
A Birodalom Vérebe Emptyby Vengerbergi Yennefer
Szomb. Okt. 09 2021, 17:24


✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧
A Birodalom Vérebe Emptyby Vengerbergi Yennefer
Szomb. Szept. 25 2021, 13:16


✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧
A Birodalom Vérebe Emptyby Shani
Hétf. Aug. 23 2021, 19:37


✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧
A Birodalom Vérebe Emptyby Vengerbergi Yennefer
Szer. Aug. 11 2021, 19:32

Tagjaink
Fél évszázad költészete

Share
Claidim Aeld Hostirt
Claidim Aeld Hostirt


Kitüntetések :
A Birodalom Vérebe A_fzve10A Birodalom Vérebe Bzerdo11A Birodalom Vérebe Dopple10A Birodalom Vérebe Kocka_10
Hozzászólások száma :
61
Reagok száma :
59
Join date :
2020. Jan. 27.

A Birodalom Vérebe Empty
A Birodalom Vérebe
Claidim Aeld Hostirt Aep


Xernar
Fonetikus kiejtés:

Klédim Eld Hosztirt ep xernár


Becenevek

Clad, A Birodalom Vérebe, plusz még ezeregy álnév

Életkor

134

Látszólagos kor

30

Csoport/faj

Militáns / Varázsló / Közrendű

Foglalkozás

Titkos Hírszerző, intervenciós specialista (kém és orgyilkos)


Különleges képességek/faji adottságok


Szinte egész eddigi életét a harci és hadi tudása gyarapításának szentelte, elméletben és gyakorlatban egyaránt. Mágiai kiképzést kapott, de szervezete nem jól reagál a túl nagy mennyiségű erők áramoltatására. Az egyszerűbb bűbájok és illúziók használatát nem veti meg, ha a szükség megkívánja. Ezen felül pedig jártas az álcázó és érzékeket manipuláló varázslatokban, bár azokat túl sok ideig nem tudja fenntartani következmények nélkül. Elsősorban mégis inkább tapasztalataira, kreativitására, szaktudására és testi erejére támaszkodik.

Jellemrajz


Nem véletlen kapták a Birodalom vérebei elnevezést. Claidim is egyetlen személyhez hűséges, az pedig a legitim uralkodó, Emhyr var Emreis. Fanatizmusa nem tekinthető talpnyalásnak, inkább csak neveléséből adódó következménynek. Olyan személy, aki bármire képes lenne, hogy a Nilfgaardi értékek felvirágozzanak a primitív északon, aki titokban nem riad vissza a legerkölcstelenebb módszerektől sem, ha azok a császár érdekeit szolgálják.
Igaz, egy számító, gátlástalan gyilkossá képezték, de mégiscsak emberből van. Illedelmes, és tisztelettudó, ha felé is úgy közelednek. Ha valakiben nem lát potenciális veszélyt, akkor egy nagyon jólelkű személyiség tárul elénk, aki adományozással és apró jó cselekedetekkel próbálja kompenzálni azokat a szörnyű dolgokat, amiket elkövetett, még ha magának nem is vallja be hogy emiatt teszi ezeket.Megjelenés


Testmagassága aligha éri el az 5.9 láb magasságot, ami pont tökéletes magasságba helyezi súlypontját, ezzel stabil állást biztosítva harc közben. Munkájának köszönhetően, rengeteg féle-fajta ruhában lehet látni. A batiszt ingektől kezdve a durva, mocskos kenderpólókig. Öltözete alatt elrejtve, a nyakában egy hosszú, vékony láncon lógó medált visel, a Nagy Napkorong szimbólumát. Ha éppen úton van akkor feltűnő, de nem túl kirívó páncélt visel, hogy még csak megszólítani se merjék a parasztok, a banditák pedig kétszer is meggondolják hogy ujjat húzzanak vele. Intimidáló megjelenésére rájátszik még sűrű, rendezett fekete haja és szakálla, valamint kidolgozott masszív izomzata is. Szemei, mint családja minden férfitagjának vörös színben pompáznak. Az akadémia befejeztével alávetette magát a mágiai transzformálásnak, majd harmincéves korában a mandragóra főzetet is elfogyasztotta, ennek köszönheti fiatalos kiállását és kinézetét 134 évesen.
Hátán mindig megtalálható egyedi alabárdja, mely avatatlan szemek számára egy bisentonak tűnik. A nyél egyik végén egy kétélű penge helyezkedik el, míg másikon egy rúnakő.

Előtörténet


Nemesi család sokadik sarjaként született a büszke Nilfgaardi Birodalomban első Emreis császár uralkodása idején. Pontos születési idejét nem tartja számon. Inkognitóban vagy bevetéseken maga által kitalált dátumokat használ, ha szükségét látja, hogy kinézetéhez igazodva valódi kilétét ne fedje fel.

„A Hostirt család mindigis híres volt a soraik közül kikerült kivételes stratégákról. Mindez eredményeket több generáción átívelő, gondos tenyészettel érték el. A legjobb Nilfgaardi nemesi családokból válogatott, páratlan intellektussal és fizikai adottságokkal rendelkező személyek integrálása rövid időn belül rendkívüli eredményeket hozott. Genealógiájukban egy feljegyzés sem létezik olyan tagokról, akik esetleg a színvonal alatti tulajdonságokkal rendelkeztek volna. Bár véleményem szerint ez csak ezen egyének korai éveikben bekövetkezett terminálásának, a befolyásnak és a kenőpénzek jó helyre szétosztásának köszönhető, hiszen mégiscsak egy olyan familíáról van szó, akik egész életüket ezen tevékenységek okos művelésének szentelték.
A lányokat guvernántok képezték az etikett, a társas élet és – jövendőbeli férjeik távollétében - a birtokok irányításához szükséges tudás elsajátítására, míg a fiúkat egy visszavonult rangos hozzátartozó tanította, majd különböző tanulmányok folytatására kötelezték őket. Ezután megkezdhették szolgálatukat, rendszerint gyorsan emelkedve a ranglétrán.
Fergus császár uralkodása alatti mottójuk így hangzott:
-A Nagy Napkorong kegyelmezzen elleneinknek, mert mi nem fogunk.”


Családja fejének, nagyapjának köszönhetően tanulhatta meg idejekorán a tőrök és kardok használatát, valamint a lovaglást. Hat éves korára már kimagasló eredményeket mutatott akár a felnőttekkel való gyakorlásban is. Természetesen nem erejére támaszkodott, hanem gyorsaságára és akkori méreteiből adódó előnyeire. Ígéretes jövő várt rá, testvéreivel ellentétben, neki nem okozott bármi gondot vagy nehézséget hűnek maradni a családjukkal támasztott elvárásoknak.
Szellemi fejlesztése megkezdődött, de gyermeki moralitásával nem fogta még fel tettei súlyát.
Egy nap testvéreivel együtt edzettek, csiszolva a kardforgatásban addig tanultakat, mikor meglátta, hogy katonák vonulnak át az úton, a birtokon felállított táborukba. Mindig is vonzotta a fekete és arany páncél különleges összhangja, az övön lógó kardhüvelyek harmonikus zenéje ahogy a vértekhez csapódnak menetelés közben. Ösztönösen rohant, hogy ismét közelebbről szemügyre vehesse ezt a – számára idilli – jelenetet.  A katonák többsége akkoriban kedvelte a gyermekek társaságát.
Míg egyikük megmutatta neki kardját, észrevett egy, nála jóval idősebb fiút, talán valamelyik szolgáló kölykét, aki éppen élelmet próbált lopni tőlük. Nagyapja tanításai szerint, a katonák egyben a birodalom pajzsai, melyek védelmeznek és lesújtó karjai, melyek büntetnek.  Aki bármi módon, valami rosszat cselekszik el ellenük, nem csak annak az osztagnak árt, hanem személyesen, magának a császárnak is.
Addig ismeretlen érzelem kerítette fogságába, izmai összeszorultak és nem volt rest engedni ösztöneinek. Előhúzta csizmája szárából gyakorló tőrét és hangtalan, mégis gyors léptekkel futni kezdett a fiú felé, hátulról közeledve. Lendületét kihasználva és egész testsúlyával ránehezedve, a nyaka oldalára célzott a fegyverrel, ami addig a pillanatig tompa volt, de miután hozzáért a fiúhoz szikrákat szórva szakította át a bőrt és húst, amely az útjába került.
Claidim ezután elájult, míg ő eszméletlen volt mágust hívattak hogy megvizsgálja az áldozat sérüléseit, hogy miképp volt képes erre. Az eset pedig el lett tusolva, a szemtanúk lefizetve, a hozzátartozók busásan kárpótolva. Mikor felkelt a büntetése kimerült annyiban, hogy Darent Rirnahren „Titkosszolgálatok elméleti és gyakorlati kérdései”, eliminálás címszó alatti részeit kellett memorizálnia. A varázsló megállapította, hogy a gyermek mágiát használt, ennek köszönhetően tudott kárt tenni a másikban, egy egyszerű életlen gyakorlótőrrel. Az eset egyedüli nyoma egy feljegyzés volt, melyet továbbítottak a Mágusok társaságának, arról, hogy képes volt varázslat használatára. Az ezt követő évben már a Katonai Akadémia ifjúsági részén folytatódott a kiképzése.
Mikor Clad megfelelő korba lépett, a családfőt felkeresték és a Mágusok társasága igényt akart tartani további tanítására és fejlesztésére. A múltban történt atrocitás és kivételes fizikai és szellemi fejlődése miatt, úgy vélték mindez az erők közbenjárásának köszönhető és tökéletes alany válhatna belőle, aki a csapatokat mágiával támogathatná a harcmezőkön, vagy éppen a kémkedésben kamatoztathatná az álcázás képességét. Nagyapja mindkét ötletben látott potenciált, hiszen a hadjáratok sokkal hatékonyabbak, ha az alakulatokat olyan személyek kísérik, akik bármikor eltéríthetik a feléjük záporozó nyilakat és dárdákat, ha pedig egy olyan személy vezényli őket, aki közülük való, akkor szívesebben engedelmeskednek neki. A család a címekkel túlságosan nem törődött, csak az eredmények motiválták őket, hisz a birodalom értékel minden áldozatot, de el is várja azt. Ezután a Birodalmi Mágiai Akadémia diákja lett.
Claidimnek teljesen ismeretlen volt ez az új közeg, de ijesztően hamar beilleszkedett. Katonai kiképzése továbbra is folytatódott a tanulmányai mellett, de már egy teljesen más irányban, mint eddig. Az akadémiai évek alatt, eredményei átlagosnak számítottak, leginkább álcázó és érzékeket manipuláló mágiákat tanult. Miután elvégezte, egy támogatóegység vezetője lett, több csatában is helytálltak. Látta ahogy társait hogyan emésztik fel az embertelen mennyiségű erők, amiket felhasználnak ellenségeik ellen vagy éppen a nilfgaardi közelharci egységek védelmére, de soha egy pillanatra sem inogott meg, inkább felnézett rájuk az áldozatuk miatt és ezt adta tovább a többieknek is.

„Mikor Fergus var Emreis-t meggyilkolták, a család egyetlen tagja sem volt hajlandó fejet hajtani és felesküdni a Bitorlóra. Legtöbbjüket nyilvánosan kivégezték, megcsonkított tetemeiket pedig nyársra húzva állították ki, birtokukat elkobozták, minden joguktól megfosztották őket. Létezésük összes morzsáját megpróbálták eltörölni. A család női tagjait pedig különös kegyetlenséggel kínozták halálra, mint amolyan példát statuálva, mindazoknak, akik még továbbra is csak az Emreis vérvonalat tekintették egyedüli, jogos uralkodónak. A megmaradt Hostirtek így sem hódoltak be.
Minden módszert bevetettek, hogy szabotálják a Bitorló hadjáratait, ezzel próbálva gyengíteni hatalmát. Több sikertelen gyilkossági kísérletet is indítottak, melyeknek köszönhetően megfogyatkoztak tagjaik.
Végül Emhyr var Emreis visszatértével, a még életben lévő elenyésző számú férfi csatlakozott a csapatokhoz. A polgárháború hosszúra nyúlt, de végül újra Emreis fejre került a korona. Sajnos Claidim Aeld Hostirt Aep Xernar maradt egyedüliként az egykoron befolyásos családból. Az elkobzott birtokok és a volt címek visszaszolgáltatását tisztelettel elutasította, egyetlen kérése, hogy hadd szolgálja a jogos császárt továbbra is, képességei kamatoztatása végett, inkább csak az árnyakból. Hiszen tudta, hogy a nap fényében fürödni kiváltság, de ha túl közelről ragyog, elvakít és megéget.
Rátermettségét bizonyította, hogy szerepet vállalt a császár elleni összeesküvés leleplezésében, és az árulásokról pontos és kézzelfogható bizonyítékok szolgáltatása is csak erősítette eme tényt. Valamint több orgyilkosi és információszerzési feladatot is sikeresen végrehajtott, mégis bizalmatlanság lengi körbe varázslói mivolta végett.
Folyamatos jelentéseket szolgáltat Vattier de Rideaux-nak, nem csak a megszerzett információkról, vagy a küldetések sikerességéről, de esetleges változásokról is a tartózkodási helyét illetően, de így is szinte állandó megfigyelés alatt áll.”
Vissza az elejére Go downBevésődött: Hétf. Jan. 27 2020, 18:32
Vendég
avatar

Vendég


A Birodalom Vérebe Empty
Re: A Birodalom Vérebe
Kedves Claidim!


Elfogadva!


Először is szeretném megköszönni a türelmedet, nagy nehezen, de eljutottam odáig, hogy a kért javítások után újból nekiessek a lapod elolvasásának.
Öröm látni, hogy az Ellensége kurgánján táncoló Fehér láng megjelenése után elkezdtek szállingózni a nilfgaardi karakterek is, a te koncepciód pedig értő kézzel lett felvázolva, kibontva és kidolgozva.
A sokoldalúsága és a sokrétű ismeretei ellenére Claidim megmaradt egy hihető (és jól kibalanszolszt) karakternek, ami miatt külön dicséret jár.
Nem is tartóztatlak tovább, csak arra kérnélek, hogy hagyj egy bejegyzést az Avatarfoglalóban és utána neki is kezdhetsz a Birodalom hódításának segítésébe.


Geralt

Avatarfoglaló

Vissza az elejére Go downBevésődött: Szomb. Feb. 15 2020, 21:10
Vendég
avatar

Vendég


A Birodalom Vérebe Empty
Re: A Birodalom VérebeFeloldott jutalmak
Füvek próbája


ÍródeákVérdíjIt's canon


Bárdok
ihletőjeDoppler


A  meglepetés
törvénye


Új
fejezet


A bárdok
kedvence


A világ
peremén


Az utolsó
kívánságReménytelenPiktor


Tréfa-
mester


A farkába
harapó kígyó


Udvari
bolond


Temeria,
Fuck yeah!


Repül a
nehéz kő


MÁR
MEGINT?Túlélő
VándorEnciklopédista


Biztos
pont
Jussát...várja...


...
a vaják


csak kéri
a bérét...


Kettős
ügynök


Ezüst
nyelvűKelpieKartográfus
Vissza az elejére Go downBevésődött: Szomb. Feb. 15 2020, 21:12
Ajánlott tartalom
A Birodalom Vérebe Empty
Re: A Birodalom Vérebe

Vissza az elejére Go downBevésődött:
1 / 1 oldal

Permissions in this forum:Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
World of Witchers ― and other nightmares :: Karakteralkotás :: Tagjaink :: Nilfgaard-
Ugrás: