World of Witchers ― and other nightmares
 
HomeHome  KeresésKeresés  RegisztrációRegisztráció  BelépésBelépés  
Belépés
Neved:
Jelszó:
Automatikus bejelentkezés: 
:: Elfelejtettem a jelszavam!
A staff
The blind priestess Latest?cb=20170716122041 The blind priestess SwX5v3I The blind priestess Latest?cb=20170716090400
Tedd Deireadh
Itt olvasható mindenki számára a Kontinens eseményeit befolyásoló szálak összefoglalója.

Out of time: Yennefer és Geralt magához tér valahol Temeriában, nyomoznak a Tó Úrnőjét követő események után. A tehetséges Corinne Tilly oneiromanta segítségével visszaszerzik megkopott emlékeiket, továbbá tudomást szereznek egy, a Kontinenst elpusztító erejű katasztrófáról.

Deárme, elaine: Ciri és Braenn újra találkozik a Végzet Kardja óta először, Braenn megtudja, hogy Geralt él.

Virágnyelven szólva: Francesca Findabair hírét veszi, hogy a Háború Lovasasszonya Kaedwen felé lovagol, és mivel halottnak hiszi a kolleganőjét, feltartóztatja útjában. Mivel a hír igaznak bizonyul, és valóban Vengerbergi Yennefer áll előtte, meghívja magához egy hosszú és velős beszélgetésre. Yennefer még nem tudja, hogy Francesca bizalmasan kezeli-e a visszatértét, avagy rögvest értesíti-e Filippa Eilhart-ot. Beszélgetésükből kiderül, hogy a Kontinenst a Farkasförgeteg pusztítása fenyegetheti.

Leltár?: Wilkina és Geralt arra ér vissza Kaer Morhenbe, hogy épp ürítik ki a kaedweniek. Henselt parancsára a továbbiaknak katonai erődítményként tartanak igényt az erődre. Kisebb alkudozás és tárgyalás után Kaer Morhen hivatalosan is állami tulajdonba kerül.

Ismerős szörnyetegek: Ciri és Geralt egymás nyomára bukkannak Toussaint-ban és találkoznak a Tó Úrnője óta először újra. Közösen indulnak tovább.

Egy házban az ellenséggel: Valdemar meghívja magához Yennefert, hogy Ciri és Geralt sorsáról tárgyalhasson vele. Yennefer tudomást szerez róla, hogy idő- és térközi utazásai egyikén potenciálisan Ciri magával hozott egy nem evilági pandemikus fertőzést, mely az egész Kontinens lakosságát megtizedelheti.

Temeria
Troubadour! Sing of our valor!: Foltest visszautasíthatatlan ajánlatot tesz Kökörcsinnek, melynek értelmében kémkednie kell Redaniában.

Temeria, f*ck yeah!: Meve, Lyria és Rívia királynője meglátogatja távoli kuzinját Temeriában, hogy átbeszélhessék, ami a Cintrai Béke óta történt velük.

Lyria és Rívia
Alakoskodás: Karméle la Valette felszámolja a háború után megerősödött lyriai alvilágot.

Elfeledett vér: Meve látogatást tesz az újraépülő Ríviában, mit sem sejtve róla, hogy az őrmester, aki neki jelent, szegről-végről rokona.

Aprócska szolgálat: Esthyllo, az eltévedt hős pixie hírét veszi, hogy merényletet terveznek Lyria és Rívia királynője ellen, ez pedig arra sarkallja, hogy beleszóljon az események folyásába, megakadályozva egy újabb tragédiát.

Háborúzzanak mások...: Őfelsége Meve titkos audienciát kér semleges területen Dol Blathanna hercegnőjétől, Francesca Findabair-tól, hogy közös nevezőre jussanak az ősi fajok és az emberek közti békétlenkedés ügyében.

Dol Blathanna
Semmi személyes: Dethmold, Henselt küldötte sértett hangú diplomáciai levelet, illetve ajándékként egy levágott tünde fejet kézbesít Francesca Findabair hercegnőnek.

Sub Rosa: Francesca Findabair magánaudienciája tanácsosával és diplomatájával, Irvach Valith-tal.

Tír na nÓg: Francesca Findabair hírét veszi egy különös érkezésnek, és abban a hitben, hogy Ciri-re bukkant, meghívja magához. Elyon, Ysgith medikája ugyan nem Cirilla, de a történetük menthetetlenül összefonódik, amikor kiderül, hogy mindkét fél számára idegen a másik otthona.

Elaine tedd a'taeghane: Arryn Farven igyekszik Enid Findabair bizalmába férkőzni, azzal a szándékkal, hogy a megfelelő alkalomban megmerényelhesse.

Nilfgaard
Hercegnői etikett: Stella Congreve, Liddertal grófnője Emhyr var Emreis, nilfgaardi császár parancsára szárnyai alá veszi Cürilla hercegnő nevelését és gondviselését. A grófnő anyai érzéseket kezd el táplálni az árva leány iránt.
Hirdetőtábla
Ki van itt?
Jelenleg 2 felhasználó van itt :: 0 regisztrált, 0 rejtett és 2 vendég

Nincs

A legtöbb felhasználó (18 fő) Vas. Márc. 22 2020, 19:24-kor volt itt.
Latest topics

✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧
The blind priestess Emptyby Condwiramurs
Today at 13:27


✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧
The blind priestess Emptyby Luna Smok
Today at 09:33


✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧
The blind priestess Emptyby Karméle La Valette
Yesterday at 15:05


✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧
The blind priestess Emptyby Karméle La Valette
Yesterday at 15:02


✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧
The blind priestess Emptyby Wilkina
Yesterday at 09:29


✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧
The blind priestess Emptyby Axel Walardeb
Szomb. Szept. 19 2020, 17:48


✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧
The blind priestess Emptyby Ríviai Geralt
Pént. Szept. 18 2020, 18:56


✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧
The blind priestess Emptyby Ríviai Geralt
Pént. Szept. 18 2020, 15:35


✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧
The blind priestess Emptyby Ríviai Geralt
Csüt. Szept. 17 2020, 14:30


✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧
The blind priestess Emptyby Grash
Csüt. Szept. 17 2020, 14:26

Tagjaink
Fél évszázad költészete

Share
Selida
Selida


Kitüntetések :
The blind priestess A_fzve10The blind priestess Zurzde10The blind priestess Bzerdo11The blind priestess Dopple10
Hozzászólások száma :
16
Reagok száma :
14
Join date :
2020. Feb. 06.

The blind priestess Empty
The blind priestess
Selida
Fonetikus kiejtés:

Szelida


Becenevek

Sel, Ida

Életkor

27

Látszólagos kor

24

Csoport/faj

Freya papnő

Foglalkozás

Papnő


Különleges képességek/faji adottságokHivő naplójából egy részlet:

Mély hite erőt adott neki, amivel másokon segíteni tud, amivel meg tudja gyógyítani őket. Amikor a közelében vagy egy különleges érzés kerít hatalmába. Egyfajta megbékélés és nyugodtság, ami átjár, leírni is nehéz azt az érzést. Ám tény, hogy sokan járnak hozzá csak azért, hogy ezt megtapasztalják.

JellemrajzLenoa papnő irata:

Selida egy magának való szelíd teremtés, aki a balesete után sokkal zárkózottabbá vált, mint előtte. Bár igaz, hogy fiatal korában sem volt szociális jellem, ám ahogy cseperedett, ez a vonása csak erősödött. Nem beszélt sokat, szó nélkül megtette azt amire kértük. Ám amikor a vele egykorúak elkezdték piszkálni és bántani, akkor nem gondolkozott sokat, mielőtt visszavágott volna. Ezt olykor erőszakkal tette, olykor szavakkal, melyek néha erősebbek voltak a tettnél.

MegjelenésA papnő csöndben és magasztosan lépdelt a szentély mintás kövezetén. Mindenki áhítattal figyelte minden mozdulatát, már-már megbabonázva a körülötte lévöket. Nem mondanám túl magasnak, ám annál jobban kitűnik a tömegből. Ehhez közre játszhat az aranyló haja és azon fejdisz, ami szemeit is fedi. Az ezüst ékszer, ha lehet annak mondani, még jobban kiemelte a szép arcának vonásait, mivel meglehetősen vonzotta mások tekintetét. Mosolya mindenkit melegséggel és megnyugvással töltött el és a hangoskodok egy szó nélkül elhallgattak. Kecses ujjai úgy találták meg a felé nyúló kezeket, mintha látná azt, ami előtte van, mintha tudná, hogy ki hol van. Csilingelő hangján szólt minden gyülekezőhöz pár kedves szót, amellyel lenyugtatta bennük morajló nyugtalanságot, érzéseket.

Egy hivő írása a látogatását követően.

Előtörténet
Feljegyzések a Freya papnőinek az irataiból.

Oscalo papnő irata;

A télen találtunk rá a gyermekre a város kellős közepén. Senki sem tudtam, hogy ki rakta le oda, de a miértre több válaszunk is volt. Szegény pára csak egy paplanba volt csavarva és úgy tűrte a a borzasztó hideget. Elsőre meg voltunk győződve arról, hogy már nincs benne élet, hiszen egy aprócska hangot sem adott ki. Ám amikor felvettük, megmozdult és akkor a többiek nevében is mondhatom, hogy megnyugodtunk. Freya papnői lévén nagy fájdalom lett volna meghalni látni egy ilyen fiatal életet. Alig tette be lábát ebbe a világba és máris veszélynek tették ki. Nem gondolkoztunk sokat, hogy befogadjuk-e a gyermeket és saját tanításaink szerint neveljük fel. Idővel ez is kiderült róla, hogy bizony egy kislánnyal van dolgunk. Sajnos, vagy szerencse, de már volt tapasztalatunk ilyen korú csemetékkel, hiszen nem ő volt az első.

Szépen cserepedet és mire észbe kaptunk, már egy kis hölgy vált belőle. Megszokottnál kissé korábban kezdett el járni és láthatóan okos teremtés volt. Gyorsan tanult, így hamar elkezdett beszélni, bár túlzásba nem vitte ezt. Meglehetősen magának valónak tűnt, aki nem feleselt és mindig megtette azt, amit kértünk tőle. Ő volt a megtestesült minta gyerek, akire minden szülő vágyik. Lehetett látni rajta, hogy ő tanulni akar, mert szeret tanulni és ennek megfelelően a többi gyerek kicsit furcsán is kezelte. Ez mellett egy kicsit olyan érzésünk is lehet, mintha egy idősebb, felnőttesebb lélek lakozna abban a pici testben. Pedig energiája is volt bőven. Ezt akkor tapasztaltuk meg, amikor az egyik fiút elverte, aki piszkálta őt. Sosem láttuk annyira dühösnek, mint akkor. A harag, ami a szemeiben égett megrémisztett minket, de ahogy jött, úgy távozott is. Ezután sose láttuk többé, de az aggódalom bennünk maradt.
Lanno papnő irata:

Selida nagyon jó tanuló volt, aki csak úgy szívta magába a tudást és könyvet, könyv után olvasott ki. Elképesztőnek találtam azt, hogy mennyire szerette az órákat és milyen kíváncsisággal hallgatta a történeteket. Már ekkor láttam rajta, hogy ez több, mint egy gyermek, akit érdekelnek a jól hangzó feljegyzések. Többször is a könyvtárban találtunk lá egy tucat könyv között, miközben egy másikat olvasott. Olykor elzavartuk, hogy játszón is néha, hiszen még gyerek. Ekkor viszont visszaszökött és megbújt egy sarokban, hogy folytassa azt, amit abbahagyott. Mondhatni, hogy egy kicsit makacs volt és amit a fejébe vett, azt véghez is vitte. Megvolt benne a kitartás, amivel mindent el tudott érni, amit akart és ennek néha a következményei is lettek.

Nem egyszer szemelték ki a többiek, mivel más volt, mint ők. Nem egy nagy szociális személyiség és szívesebben van a könyvek közt, mint más gyerekekkel. Nem egyszer végződött ez azzal, hogy lekevert pár pofont, ami csak még jobban felszította tüzet. Hányszor szedtek le fiukról, akik azt hitték, hogy könnyű célpont. Természetesen ezt gyorsan megtanulták és nagyon rövid idő alatt a Fagyos hercegnő becenevet adták neki. Kirekesztették, bár be sem akart illeszkedni, így igazából semmit sem értek ezzel. Ezzel együtt nem is foglalkoztak már vele többet, így nem is volt több gondja. Láthatóan nem is nagyon bánta ezt, hiszen így még nyugodtabban tudott tanulni és könyveket olvasni.  
Pive papnő irata:

Fiatal lány a szemünk láttára cseperedett érett nővé és szinte hétről hétre lett egyre szebb teremtés. Ennek meg is lett a következménye is persze, főleg, amikor a drága kijárt. Olyankor a férfiak szinte körbe ugrálták őt és igyekeztek a kedvére tenni, hogy egy kis időt tölthessenek vele. Ám mindegyik hamar rájöhetett, hogy ez nem lesz könnyű. Hiszen a lányt nem foglalkoztatta más, csak a tudás és a könyvek, amikből ezt meg tudta szerezni. Akárhogy is próbáltuk erre vinni a témát, amikor nagy nehezen beszédbe tudtunk vele elegyedni, mindig ugyanaz a válasz jött. Nem érdekelte őt egy fiú sem, mindegyikről azt mondták, hogy csak a melleit akarják megfogdosni. Tény, hogy valószínűleg sokukban megfordult ez a gondolat, hiszen meg volt áldva ezen a téren. Egy szőke lány, égszínkék szemekkel, jó alakkal és láthatóan jól szituált. Melyik férfiú nem találta volna magának tetszőnek. Ezek mellett úgy döntött, hogy ő is papnő lesz és ez kifejezetten örömteli hír volt számunkra. Egy fiatal és csinos lányt mindig szívesen látunk magunk közt.
Lesa papnő irata:

Igazán jó papnő vált belőle, aki nagy szeretettel és odaadassál végezte a feladatát. Türelmes és kegyes volt minden emberrel, aki betért hozzánk. Néhányan magát Freya istennőt látták benne, ahogy megjelent egy teremben. Mindig meleg mosollyal köszönt és mindenkihez volt egy-két kedves szava. Nagyon gyorsan belopta magát az emberek szívébe és sokan kedvelték őt. Ezek mellett továbbra is sokat tanult és rengeteg papírmunkát végzett. Sok dolgot felírt, ami néha valamelyikünk munkáját jelentette volna. Nagyon gyorsan lett a központban sokunk számára és lett olyan személy, akire mindig számítani lehetett. Mindig segített, ha elakadtunk, vagy ha valaki problémás lépett be hozzánk. Ezt egy végzetes nap változtatta meg, amire senki nem gondolt, hogy valaha megtörténhet, ám titkon félt, hogy igen.

Selida egy igen csinos fiatal nő volt, így nem meglepő, hogy sok férfi szerette volna magának. A környéken már mindenki tudtad, hogy ez egy fölösleges harc, mivel mindenkit elutasít. Természetesen voltak bőven olyanok, akik ezt nem nézték jó szemmel és erőszakhoz folyamodtak. Olyankor szintén egész jól helyt tudott állni és leszerelte őket. Viszont volt egy, akinél ez nem sikerült. Ráadásul nem is egy közember, hanem egy nemes, aki nem tudta elfogadni, hogy őt elutasítják. Mindent elkövetet, hogy megkaparintsa magának és nem félt törvénytelen módszerekhez nyúlni. Ám az eredmény változatlan volt. Végül aztán megunta a dolgot és sokadjára látogatta meg személyesen, ahol rövid idő alatt felemelte a hangját. A lány többször is megpróbálta lecsitítani a férfit, az viszont nem hallgatott rá. Végül tettlegességiik fajult a vita és ennek eredményeképp egy égő fáklyába lökte a szerencsétlen lányt. Hangos sikoltásra szaladtak oda többen és fogták le a nemest, miközben igyekeztek ellátni a papnőt. Ez a nap örökre megváltoztatta szegény életét.  
Seilda papnő tollba mondása:

Szomorú eset után elvesztettem valamit, ami eddig nagyon fontos számomra és ami nélkül nem tudtam, hogy miképp is tudnék tovább élni. Elvesztettem a látásom és így már nem tudtam többé olvasni, megnézni a reggeli napot, megcsodálni a virágokat, látni a mosolygos arcokat. Bár, ha kerestünk volna egy varázslót, akkor ő valószínűleg segíthetett volna rajtam, ám nem akartam. Ez egy büntetés, amivel együtt kell élnem. Így minden folytatódik tovább és eljön a másnap, ahogy az utána lévő is. Ezért együtt fogok ezzel élni és úgy fogom végrehajtani a teendőimet, mint előtte is tettem. Természetesen mindezt annak a tudatában, hogy ez nem lesz sem könnyű, sem egyszerű kihívás számomra, ám nem fogom feladni.

Alig pár hónap elteltével elkezdtem észrevenni, hogy a látásom helyet más érzékszerveim erősödtek fel. Sokkal jobb lett a hallásom, hogy már messziről meghallottam a körülöttem lévőket. Már messziről megéreztek az illatokat, szagokat, így meg tudtam mondani, hogy milyen ételt főznek, teát isznak. Freya istennő még egy másik ajándékkal is megáldott. Egy ajándékkal, amivel könnyebbé tette a szorgos hétköznapjaimat. Olyan erőt adott nekem, amivel másokon tudok segíteni és amivel többiek életét is meg tudom könnyíteni.

Miután megszoktam az új életem, egy komoly döntés elé állítottak engem. Arra kértek, hogy maradjak velük, hiszen itt már kiismerem magam. Ott, ahol felneveltek, ahol felnőttem. Azt akarták, hogy itt éljek, egy világtalan. Ám hiába próbáltam érvelni, most ők lettek a makacsok és nem engedtek. Így nem volt más választásom, maradtam. Ezek után kicsit megváltoztak a teendőim, ám továbbra is igyekeztem hasznos lenni számukra és nem teherként mászkálni a folyosókon. Viszont vakságom ellenére továbbra is érdekelt az a világ, amit már ugyan nem láthatok, de érezhetek.  Példareag

Sokadik, ám nem az utolsó multi.
Vissza az elejére Go downBevésődött: Csüt. Feb. 06 2020, 17:34
Kökörcsin
Kökörcsin


Kitüntetések :
Hozzászólások száma :
181
Reagok száma :
50
Join date :
2018. Sep. 15.
Tartózkodási hely :
Úton

The blind priestess Empty
Re: The blind priestess
Kedves Selida!


Elfogadva!


Még egyszer szeretném megköszönni, hogy mindig nyitott vagy az admini nyűgjeinkre és a módosításokra, hovatovább azt is, hogy újabb érdekes multikarakterrel gazdagítod az oldalt! Vak karaktereket ritkán látni játéktéren játékos kezében, és bízunk benne, hogy izgalmas perspektívákat fogsz általa felfedezni. Smile
Nem is tartóztatom tovább Freya hű papnőjét, még látogass meg egy piktort, hogy gyönyörű orcádról portré készülhessen, aztán pedig menj, és óvd a gyengéket, gyógyítsd a szegényeket és imádkozz istennődhöz áldásért!

- Kökörcsin Mester

AvatarfoglalóIn my book, friendship is all that matters. Well, friendship and love. And art. Oh, and wine...


Vissza az elejére Go downBevésődött: Pént. Feb. 07 2020, 15:05
Vendég
avatar

Vendég


The blind priestess Empty
Re: The blind priestessFeloldott jutalmak
Füvek próbája


ÍródeákVérdíjIt's canon


Bárdok
ihletőjeDoppler


A  meglepetés
törvénye


Új
fejezet


A bárdok
kedvence


A világ
peremén


Az utolsó
kívánságReménytelenPiktor


Tréfa-
mester


A farkába
harapó kígyó


Udvari
bolond


Temeria,
Fuck yeah!


Repül a
nehéz kő


MÁR
MEGINT?Túlélő
VándorEnciklopédista


Biztos
pont


Ie Iesu
Domine
Jussát...várja...


...
a vaják


csak kéri
a bérét...


Kettős
ügynök


Ezüst
nyelvűKelpieKartográfus
Vissza az elejére Go downBevésődött: Pént. Feb. 07 2020, 20:44
Ajánlott tartalom
The blind priestess Empty
Re: The blind priestess

Vissza az elejére Go downBevésődött:
1 / 1 oldal

Permissions in this forum:Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
World of Witchers ― and other nightmares :: Karakteralkotás :: Tagjaink :: Skellige-
Ugrás: