World of Witchers ― and other nightmares
 
HomeHome  KeresésKeresés  RegisztrációRegisztráció  BelépésBelépés  
Belépés
Neved:
Jelszó:
Automatikus bejelentkezés: 
:: Elfelejtettem a jelszavam!
A staff
Kisebb canonok Latest?cb=20170716122041 Kisebb canonok SwX5v3I Kisebb canonok Latest?cb=20170716090400
Tedd Deireadh
Itt olvasható mindenki számára a Kontinens eseményeit befolyásoló szálak összefoglalója.

Out of time: Yennefer és Geralt magához tér valahol Temeriában, nyomoznak a Tó Úrnőjét követő események után. A tehetséges Corinne Tilly oneiromanta segítségével visszaszerzik megkopott emlékeiket, továbbá tudomást szereznek egy, a Kontinenst elpusztító erejű katasztrófáról.

Deárme, elaine: Ciri és Braenn újra találkozik a Végzet Kardja óta először, Braenn megtudja, hogy Geralt él.

Virágnyelven szólva: Francesca Findabair hírét veszi, hogy a Háború Lovasasszonya Kaedwen felé lovagol, és mivel halottnak hiszi a kolleganőjét, feltartóztatja útjában. Mivel a hír igaznak bizonyul, és valóban Vengerbergi Yennefer áll előtte, meghívja magához egy hosszú és velős beszélgetésre. Yennefer még nem tudja, hogy Francesca bizalmasan kezeli-e a visszatértét, avagy rögvest értesíti-e Filippa Eilhart-ot. Beszélgetésükből kiderül, hogy a Kontinenst a Farkasförgeteg pusztítása fenyegetheti.

Leltár?: Wilkina és Geralt arra ér vissza Kaer Morhenbe, hogy épp ürítik ki a kaedweniek. Henselt parancsára a továbbiaknak katonai erődítményként tartanak igényt az erődre. Kisebb alkudozás és tárgyalás után Kaer Morhen hivatalosan is állami tulajdonba kerül.

Ismerős szörnyetegek: Ciri és Geralt egymás nyomára bukkannak Toussaint-ban és találkoznak a Tó Úrnője óta először újra. Közösen indulnak tovább.

Egy házban az ellenséggel: Valdemar meghívja magához Yennefert, hogy Ciri és Geralt sorsáról tárgyalhasson vele. Yennefer tudomást szerez róla, hogy idő- és térközi utazásai egyikén potenciálisan Ciri magával hozott egy nem evilági pandemikus fertőzést, mely az egész Kontinens lakosságát megtizedelheti.

Temeria
Troubadour! Sing of our valor!: Foltest visszautasíthatatlan ajánlatot tesz Kökörcsinnek, melynek értelmében kémkednie kell Redaniában.

Temeria, f*ck yeah!: Meve, Lyria és Rívia királynője meglátogatja távoli kuzinját Temeriában, hogy átbeszélhessék, ami a Cintrai Béke óta történt velük.

Lyria és Rívia
Alakoskodás: Karméle la Valette felszámolja a háború után megerősödött lyriai alvilágot.

Elfeledett vér: Meve látogatást tesz az újraépülő Ríviában, mit sem sejtve róla, hogy az őrmester, aki neki jelent, szegről-végről rokona.

Aprócska szolgálat: Esthyllo, az eltévedt hős pixie hírét veszi, hogy merényletet terveznek Lyria és Rívia királynője ellen, ez pedig arra sarkallja, hogy beleszóljon az események folyásába, megakadályozva egy újabb tragédiát.

Háborúzzanak mások...: Őfelsége Meve titkos audienciát kér semleges területen Dol Blathanna hercegnőjétől, Francesca Findabair-tól, hogy közös nevezőre jussanak az ősi fajok és az emberek közti békétlenkedés ügyében.

Dol Blathanna
Semmi személyes: Dethmold, Henselt küldötte sértett hangú diplomáciai levelet, illetve ajándékként egy levágott tünde fejet kézbesít Francesca Findabair hercegnőnek.

Sub Rosa: Francesca Findabair magánaudienciája tanácsosával és diplomatájával, Irvach Valith-tal.

Tír na nÓg: Francesca Findabair hírét veszi egy különös érkezésnek, és abban a hitben, hogy Ciri-re bukkant, meghívja magához. Elyon, Ysgith medikája ugyan nem Cirilla, de a történetük menthetetlenül összefonódik, amikor kiderül, hogy mindkét fél számára idegen a másik otthona.

Elaine tedd a'taeghane: Arryn Farven igyekszik Enid Findabair bizalmába férkőzni, azzal a szándékkal, hogy a megfelelő alkalomban megmerényelhesse.

Nilfgaard
Hercegnői etikett: Stella Congreve, Liddertal grófnője Emhyr var Emreis, nilfgaardi császár parancsára szárnyai alá veszi Cürilla hercegnő nevelését és gondviselését. A grófnő anyai érzéseket kezd el táplálni az árva leány iránt.
Oldal videó
Hirdetőtábla
Ki van itt?
Jelenleg 1 felhasználó van itt :: 0 regisztrált, 0 rejtett és 1 vendég

Nincs

A legtöbb felhasználó (18 fő) Vas. Márc. 22 2020, 19:24-kor volt itt.
Latest topics

✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧
Kisebb canonok Emptyby Balduin
Yesterday at 21:47


✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧
Kisebb canonok Emptyby Ríviai Geralt
Yesterday at 18:27


✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧
Kisebb canonok Emptyby Vilkas
Szer. Ápr. 14 2021, 19:28


✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧
Kisebb canonok Emptyby Axel Walardeb
Kedd Ápr. 13 2021, 01:33


✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧
Kisebb canonok Emptyby Bogárka
Hétf. Ápr. 12 2021, 08:14


✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧
Kisebb canonok Emptyby Axel Walardeb
Szomb. Ápr. 10 2021, 15:12


✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧
Kisebb canonok Emptyby Axel Walardeb
Szomb. Ápr. 10 2021, 12:58


✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧
Kisebb canonok Emptyby Janka Peterson
Csüt. Ápr. 08 2021, 09:11


✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧
Kisebb canonok Emptyby Aethelwulf
Vas. Ápr. 04 2021, 10:15


✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧
Kisebb canonok Emptyby Bogárka
Szomb. Ápr. 03 2021, 15:45

Tagjaink
Fél évszázad költészete

Share
Vengerbergi Yennefer
Vengerbergi Yennefer


Kitüntetések :
Hozzászólások száma :
326
Reagok száma :
85
Join date :
2018. Aug. 15.
Tartózkodási hely :
Cintra, Bodrog

Kisebb canonok Empty
Kisebb canonok
Kisebb canonok


Ide fogom váltakozó folyamatossággal felpakolni az olyan könyvben fellelhető canonokat, akik nem gyakorolnak akkora ráhatást a Kontinens jövőjére, mint a jól ismert uralkodók, varázslók és egyéb átkozott lények, életük mégis fontos, és egy ügyes alkotó kezében izgalmas lehetőséget jelentenek!

Fabio Sachs: Gors veleni bankár adeptus Molnár kezei alatt, annak idején (A Megvetés Ideje) ő vezette körbe Cirit a városon, később azonban otthagyta a bankot, és felfedező lett (a kutatásai és felfedezései viszont admini engedély kötelesek)  

Jarre: Az ellanderi Melitele-szentély növendéke volt, onnan ismeri Cirit, aki iránt azóta is gyengéd érzelmeket táplál. A Brennai csatában elvesztette az egyik karját, de ez nem tartotta vissza attól, hogy később krónikás legyen. (Tündevér, A Megvetés Ideje, Fecske-torony, Tó úrnője)

Almavera mester: Vándor tetováló művész, aki Cirire és Mistle-re is tetovált a Fecske-toronyban

Isengrim Faoiltiarna: Egy a Vrihedd 32 tisztjéből, akiket ki kellett volna végezniük, ő azonban meglógott a kivégzéséről, és Haakland, Zerrikánia felé menekült. Kegyetlen és szadista embergyűlölő. (Tűzkeresztség, Tó Úrnője)

Chireadan: Rinde-i tünde, aki testközelből tapasztalhatta meg Yennefer, Geralt és a dzsinn pusztítását Az Utolsó Kívánságban. Nyakig szerelmes volt Yenneferbe, de azóta ki tudja, mi lett vele. Lehet, az újjáépült Rinde-ben maradt, lehet, beállt a scoia'taelhez?

Errdil: Cireadan unokatestvére, övé volt a jó előre biztosított, majd alapzatig rombolt Rinde-i fogadó.

Boreas Mun: Stefan Skellen bandájának nyomkövetője, az egyetlen, aki a csapatból élve úszta meg. Az események után Zerrikania és Haakland felé menekül, ahol összetalálkozik Faoiltiarnával és Dijkstrával. (Fecske-torony, Tó Úrnője)

Mozaik: A néhai Lytta "Korall" Neyd egykori tanítványa, aki a szeszélyes és rideg varázslónő mellett tanulta el a szakma alapjait, ám azóta ki tudja, merre jár, és mit csinál (Viharidő)

Brehen: Macska vaják, aki beleköt Geralt-ba annak hitében, hogy el akarja csaklizni előle Foltest király "striga" megbízását, de Geralt jobb belátásra téríti. (Viharidő)

Shilard Fitz-Oesterlen: Nilfgaardi nagykövet, akinek kulcsfontosságú szerep jutott a Cintrai Béketárgyalások levezényelésében. Számtalanszor bélyegezték meg kémnek, Dijkstra pedig, míg hivatalban volt, persona non grata-nak kiáltotta ki Redaniában. Semmit nem bizonyítottak rá. (Tűzkeresztség, Tó Úrnője)

●●●●●●●●●●●●●●●●●●●●●●●●●●●

Beau Berrant: Novigrad Rinde-i nagykövete (Az Utolsó Kívánság)

Caldemeyn: Blaviken elöljárója, aki arra utasítja Geralt-ot a mészárlás után, hogy hagyja ott a várost. (Az Utolsó Kívánság)

Houvenaghel: Leo Bonhart kuzinja, ebbingi földesúr és a claremonti aréna tulajdonosa. Hogy mi lett vele, miután az aréna leégett, senki sem tudja. (Fecske torony)

Dalimira & Milena: V. Radovid húgai. Dalimira, as. Dalka odaígértetett a fiatal Foltestnek, ám az elutasította a házasságkötést. Milena, as. Milka "Millegarda" néven végzett Aretuzában.

Eyck: Erényes és patyolattiszta lovag, aki előítéletekkel viseltet a vajákok, varázslók és minden egyéb korcsfajzat ellen. Ölt már mantikórt, sőt, griffet is, de mivel nem fogad el költséget a szolgálataiért, rontja a vajákok reputációját. A Hołopole-ba tartók közt volt, mikor sárkányvadászatra indultak. Villetrethenmerth, a sárkány farkának egyetlen óvatlan intésével eltalálta, a lovag pedig hatalmasat repült. Ez az át nem gondolt lépése a lábai és a gerince eldeformálódásába került. (A Végzet Kardja)

Dennis Cranmer: Hereward herceg testőrségének tagja, törp, aki később csatlakozott a temeriai önkéntesekhez, a mayenai és a brennai csata résztvevője, illetve túlélője. (Az utoló kívánsás, a tó úrnője)

Cuki Ribi: as. Julia Abatemarco, zsoldos, és Adieu Adam szabadcsapatának tagja. A mayenai és a brennai csata résztvevője, illetve túlélője, Adam "Adieu" Pangratt pedig a II. nilfgaardi háború után megkérte a kezét, annak ellenére, hogy már házas volt. (A tó úrnője)

Adam Pangratt: as. Adieu, zsoldos, és Adam Adieu Pangratt szabadcsapatának feje.  A mayenai és a brennai csata résztvevője, illetve túlélője, a II. nilfgaardi háború után pedig megkérte Julia Abatemarco as. Cuki Ribi kezét, annak ellenére, hogy ő maga már házas volt. (A tó úrnője)

Velerad: Temeriai nemes, Vizima elöljárója, aki őfelsége Foltest távollétében a legmagasabb rangot képviseli Vizimában.

Nivellen: Született redán férfi, akit gyerekkorában elátkoztak, ezért szörnyként kell élnie. Az átkot végül Geralt az igaz szerelem és egy romantikus bruksza segítségével töri meg, de a folyamatban a bruksza odaveszik. (Az utolsó kívánság)

●●●●●●●●●●●●●●●●●●●●●●●●●●●

Galarr: Valódi Kék-hegységbéli tünde, sötét (kékes csillogású) hajszínnel és világos szemekkel. Filavandrel kommandójának tagja. (Az utolsó kívánság)

Iola: as. Második Iola papnő tanonc az ellanderi Melitele szentélyben, Nenneke protezsáltja. A II. nilfgaardi háború alatt kihelyezték Brennába, a medikusi sátorba Shani, Marti Södergren és Rusty mellé sebesülteket gyógyítani. (Tündevér, Fecske torony, A tó úrnője)

Rusty: as. Milo Vanderbeck egy vörös hajú félszerzet, akit II. nilfgaardi háború alatt kihelyezték Brennába, a medikusi sátorba Shani, Marti Södergren és Második Iola mellé sebesülteket gyógyítani. (Fecske torony, A tó úrnője)

Ermion: as Erszényes egy intelligens és tapasztalt skellig druid, Bran Tuirseach és Calanthe királyné tanácsadója. Az ő áldásos munkájának köszönhető Pavetta, majd később az ő lánya, Cirilla mágikus képességeinek koordában tartása.

Rainfarn: Az attre-i származású Rainfarn Windhalm herceget kísérte Cintrába, hogy az megkérhesse Pavetta kezét. A leánykérés meghiúsul, Cintra eleste után pedig Attre is nilfgaardi kézre esik. Windhalm herceg az előbbiek fogságába esik, majd ki is végzik, Rainfarn-nak pedig két választása van: vagy kínkeserves halált hal, mint a patronáltja, vagy felveszi a feketét, aranyló Nappal. (Az utolsó kívánság)

Niedamir: Caingorn szemtelenül fiatal uralkodója, amikor Geralt és Yennefer részt vesznek a sárkányvadászaton. Az udvaroncai és az őt kísérő nemesek azt hiszik, könnyedén befolyásolhatják fiatal kora okán, de az ifjú Niedamir hamar kimutatja a foga fehérjét, amikor az elfoglalni kívánt malleore-iak akasztásával hozza összefüggésbe a tiszteletadást, illetve mérgezéssel fenyegeti a leendő feleségét, amint örököst szült neki. Két meg nem nevezett fia van. (A végzet kardja)

Chappelle: Az igazi Chappelle Cyrus Hemmelfart eminenciása volt, rettegett novigradi rendfenntartó, aki leginkább kínzásokkal és vallatásokkal tartotta terrorban Novigrad lakóit. Egy nap azonban infarktust kapott, egy szerencsés váltány pedig kapva kapott az alkalmon: nem csupán biztonságban élhet ezentúl Novigradban, ám annak lakói sorsát is jobbra válthatja. (A végzet kardja)

Dainty Biberveldt: Félszerzet, üzletember és lótenyésztő.

Agloval & Sh'eenaz: Agloval, Breemevort bárója halálosan beleszeret Sh'eenaz-ba, a sellőbe, és bár mindketten szeretik egymást, utóbbi nem hajlandó feláldozni az uszonyát, még Geralt közbeavatkozására sem. Később persze meggondolja magát, és uszony helyett lábakon vonul Agloval elé, akivel össze is házasodnak. (A végzet kardja)

Sirssa, Aglais & Fauve: Driádok. Sirssa reménykedett benne, hogy a Brokilonba merészkedő Geralt kisdriádokat nemzzhet nekik, mindhiába. Aglais gyógyította Geraltot 36 napon át, miután megmérkőzött Vilgefortz-cal Thanedden. Fauve kísérte Kökörcsint Geralt színe elé. Szereti a zenét. (A Végzet Kardja, Tűzkeresztség)

●●●●●●●●●●●●●●●●●●●●●●●●●●●

Freixenet: Hamm-i báró, verdeni kormányzó. A nővére, Eliza házassága révén Ervyll király sógora, Kistrin herceg nagybátyja. A Végzet kardja előtt valamivel egy féltékeny szerető kormoránná változtatta, de szerencsére az arra járó Geralt feloldotta az átkát. Brokilonban találkoztak újra, a Halál Erdejében, mikor Ciri nyomdokait követték. Később Eithné azt a feltételt szabta ki számára, ha meghagyják az életét, hogy gyermeket kell nemzenie a neki kijelölt driáddal. Egyes legendák szerint a mai napig itt tartózkodik és él, mint egy a driádok közül, kislányával, és a driáddal, akivel egymásba szerettek. (A Végzet Kardja)

Téa & Véa: Zerrikán harcosnők Háromcsóka társaságában, akik nem beszélik túl jól a közös nyelvet. Hosszú, szőke hajukat egy nagy fonatban hordják, arcukat tetoválás díszíti a szemüktől a fülükig. (A Végzet Kardja)

Vespula: Kökörcsin egyik régi szeretője, aki amaz minden ingóságát, beleértve a bárd lantját is, az ablakon keresztül szolgáltatta vissza. (A Végzet Kardja)

Viraxas & Ildiko Breckl: Keracki Belohun törvényes, ám száműzetésbe küldött fia, aki ezalatt az idő alatt ismerkedett meg az Aretusából könnyű tolvajlásért elbocsátott Ildikóval. Kapcsolatuk először szigorúan szakmai volt, később azonban egymásba szerettek, és együtt tértek vissza Kerack-ba, hogy csellel taszítsák le az eddigre idős Belohunt a trónról. Ugyan Kerack a kisebb északi királyságok egyike, afelett vasmarokkal uralkodnak. (Viharidő)

Venzlav: Brugge királya, elébb Cintra, ma Temeria vazallus állama. Egyike a Cintrai Béke aláíróinak, akit kollegái gyakran vajszívűéggel vádolnak. Egy kis birodalom békés és szeretett uralkodója (A Végzet Kardja, Tündevér, A megvetés ideje, A Tó Úrnője)  

Kistrin: A fiatal Ciri egyik férjjelöltje Verdenből, ám a házasság sosem teljesült be. Bár Ciri szavaival élve kövér, csúnya, és ostoba, évekkel később, a második nilfgaardi háború alatt szembeszállt apjával, Ervyllel, aki megadta volna magát Nilfgaardnak. A felkelők élén puccsot hajtott végre, ezzel megóvva Verdent az idegen kézre kerüléstől. (A Végzet Karjdja, Tündevér, A Tó Úrnője)

Louisa La Valette & La Valette báró: Nyílt titok, hogy a báróné már évek óta titkos viszonyt folytat Temeria koronás főjével, és szinte epekedve várják a napot, hogy az öreg La Valette báró feldobja a talpát. A rosszmájúak azt rebesgetik, hogy gyermekei, Anais & Boussy valójában Foltest fattyai. (Tündevér)

Carduin: A Koviri mágus a valamikori Káptalan semleges tagja, úgy hírlik, a Thaneddi puccs túlélője. Hogy mi lett vele utána, ki tudja. (Tündevér, A Megvetés Ideje, Tűzkeresztség)

Rayla: Lyriai Fekete, később Fehér Rayla született katona és háborús veterán Demavend szolgálatában. Ő felelt a megszállt Aedirn civiljeinek kimenekítéséért, ám az osztagját teljességgel eltörölte a scoia'tael. Bár túlélte a támadást, arca a felismerhetetlenségig deformálódott. Szenvedélyes tündegyűlölő. (A Megvetés Ideje, A Tó Úrnője)

Ethain: Cidaris művészetkedvelő és bölcs királya. Együtt dolgozott a skelligekkel, illetve Kistri csapataival, mikor Nilfgaard megszállta az országát, sikerrel visszaverve őket. A béketárgyalások egyik résztvevője. (Az Utolsó Kívánság, A Végzet Kardja, Tündevér, A Megvetés Ideje, Tűzkeresztség, A Tó Úrnője)

Kisebb canonok 6X6zwTAmSHQGMjWo0rIdvE

Elillansz ― reggel jő az álom
Egres, orgona illata száll…
Álom tán a holló fürtök omló árja,
égkék szemekben könnyes csillogás
.


Vissza az elejére Go downBevésődött: Csüt. Feb. 20 2020, 22:52
1 / 1 oldal

Permissions in this forum:Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
World of Witchers ― and other nightmares :: Karakteralkotás :: Keresett karakterek :: Staff keresettek-
Ugrás: