World of Witchers ― and other nightmares
 
HomeHome  KeresésKeresés  RegisztrációRegisztráció  BelépésBelépés  
Belépés
Neved:
Jelszó:
Automatikus bejelentkezés: 
:: Elfelejtettem a jelszavam!
A staff
Macskafogó - Roche & Nio Latest?cb=20170716122041 Macskafogó - Roche & Nio SwX5v3I Macskafogó - Roche & Nio Latest?cb=20170716090400
Tedd Deireadh
Itt olvasható mindenki számára a Kontinens eseményeit befolyásoló szálak összefoglalója.

Out of time: Yennefer és Geralt magához tér valahol Temeriában, nyomoznak a Tó Úrnőjét követő események után. A tehetséges Corinne Tilly oneiromanta segítségével visszaszerzik megkopott emlékeiket, továbbá tudomást szereznek egy, a Kontinenst elpusztító erejű katasztrófáról.

Deárme, elaine: Ciri és Braenn újra találkozik a Végzet Kardja óta először, Braenn megtudja, hogy Geralt él.

Virágnyelven szólva: Francesca Findabair hírét veszi, hogy a Háború Lovasasszonya Kaedwen felé lovagol, és mivel halottnak hiszi a kolleganőjét, feltartóztatja útjában. Mivel a hír igaznak bizonyul, és valóban Vengerbergi Yennefer áll előtte, meghívja magához egy hosszú és velős beszélgetésre. Yennefer még nem tudja, hogy Francesca bizalmasan kezeli-e a visszatértét, avagy rögvest értesíti-e Filippa Eilhart-ot. Beszélgetésükből kiderül, hogy a Kontinenst a Farkasförgeteg pusztítása fenyegetheti.

Leltár?: Wilkina és Geralt arra ér vissza Kaer Morhenbe, hogy épp ürítik ki a kaedweniek. Henselt parancsára a továbbiaknak katonai erődítményként tartanak igényt az erődre. Kisebb alkudozás és tárgyalás után Kaer Morhen hivatalosan is állami tulajdonba kerül.

Ismerős szörnyetegek: Ciri és Geralt egymás nyomára bukkannak Toussaint-ban és találkoznak a Tó Úrnője óta először újra. Közösen indulnak tovább.

Egy házban az ellenséggel: Valdemar meghívja magához Yennefert, hogy Ciri és Geralt sorsáról tárgyalhasson vele. Yennefer tudomást szerez róla, hogy idő- és térközi utazásai egyikén potenciálisan Ciri magával hozott egy nem evilági pandemikus fertőzést, mely az egész Kontinens lakosságát megtizedelheti.

Temeria
Troubadour! Sing of our valor!: Foltest visszautasíthatatlan ajánlatot tesz Kökörcsinnek, melynek értelmében kémkednie kell Redaniában.

Temeria, f*ck yeah!: Meve, Lyria és Rívia királynője meglátogatja távoli kuzinját Temeriában, hogy átbeszélhessék, ami a Cintrai Béke óta történt velük.

Lyria és Rívia
Alakoskodás: Karméle la Valette felszámolja a háború után megerősödött lyriai alvilágot.

Elfeledett vér: Meve látogatást tesz az újraépülő Ríviában, mit sem sejtve róla, hogy az őrmester, aki neki jelent, szegről-végről rokona.

Aprócska szolgálat: Esthyllo, az eltévedt hős pixie hírét veszi, hogy merényletet terveznek Lyria és Rívia királynője ellen, ez pedig arra sarkallja, hogy beleszóljon az események folyásába, megakadályozva egy újabb tragédiát.

Háborúzzanak mások...: Őfelsége Meve titkos audienciát kér semleges területen Dol Blathanna hercegnőjétől, Francesca Findabair-tól, hogy közös nevezőre jussanak az ősi fajok és az emberek közti békétlenkedés ügyében.

Dol Blathanna
Semmi személyes: Dethmold, Henselt küldötte sértett hangú diplomáciai levelet, illetve ajándékként egy levágott tünde fejet kézbesít Francesca Findabair hercegnőnek.

Sub Rosa: Francesca Findabair magánaudienciája tanácsosával és diplomatájával, Irvach Valith-tal.

Tír na nÓg: Francesca Findabair hírét veszi egy különös érkezésnek, és abban a hitben, hogy Ciri-re bukkant, meghívja magához. Elyon, Ysgith medikája ugyan nem Cirilla, de a történetük menthetetlenül összefonódik, amikor kiderül, hogy mindkét fél számára idegen a másik otthona.

Elaine tedd a'taeghane: Arryn Farven igyekszik Enid Findabair bizalmába férkőzni, azzal a szándékkal, hogy a megfelelő alkalomban megmerényelhesse.

Nilfgaard
Hercegnői etikett: Stella Congreve, Liddertal grófnője Emhyr var Emreis, nilfgaardi császár parancsára szárnyai alá veszi Cürilla hercegnő nevelését és gondviselését. A grófnő anyai érzéseket kezd el táplálni az árva leány iránt.
Oldal videó
Hirdetőtábla
Ki van itt?
Jelenleg 1 felhasználó van itt :: 0 regisztrált, 0 rejtett és 1 vendég

Nincs

A legtöbb felhasználó (18 fő) Vas. Márc. 22 2020, 19:24-kor volt itt.
Latest topics

✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧
Macskafogó - Roche & Nio Emptyby Balduin
Yesterday at 21:47


✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧
Macskafogó - Roche & Nio Emptyby Ríviai Geralt
Yesterday at 18:27


✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧
Macskafogó - Roche & Nio Emptyby Vilkas
Szer. Ápr. 14 2021, 19:28


✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧
Macskafogó - Roche & Nio Emptyby Axel Walardeb
Kedd Ápr. 13 2021, 01:33


✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧
Macskafogó - Roche & Nio Emptyby Bogárka
Hétf. Ápr. 12 2021, 08:14


✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧
Macskafogó - Roche & Nio Emptyby Axel Walardeb
Szomb. Ápr. 10 2021, 15:12


✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧
Macskafogó - Roche & Nio Emptyby Axel Walardeb
Szomb. Ápr. 10 2021, 12:58


✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧
Macskafogó - Roche & Nio Emptyby Janka Peterson
Csüt. Ápr. 08 2021, 09:11


✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧
Macskafogó - Roche & Nio Emptyby Aethelwulf
Vas. Ápr. 04 2021, 10:15


✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧
Macskafogó - Roche & Nio Emptyby Bogárka
Szomb. Ápr. 03 2021, 15:45

Tagjaink
Fél évszázad költészete

Share
Niorodice
Niorodice


Kitüntetések :
Hozzászólások száma :
108
Reagok száma :
99
Join date :
2020. Feb. 10.

Macskafogó - Roche & Nio Empty
Macskafogó - Roche & Nio

Leszállva a lóról kikötöm azt a többi mellé. Vizima épületei között megül a sötétség, ahogy a holdat, és a csillagokat felhők kezdik takarni. A kellemes tavaszi fuvallat átjárja a hajam, bele is túrok kezemmel, miközben belépek a tavernába. A hely teli van emberekkel. Vándorokkal, vándorárusokkal, helyiekkel, matrózokkal, és fel nem tudnám sorolni, ki és mifélékkel. A söntésnél kikértem egy adag vacsorát, és helyet foglaltam az egyik vaskos tölgyfa asztalnál, ami épp szabad volt. A helyi suttyók azért már ismertek. Nem csak azért, mert temeriaiként sokat járok ide, hanem azért is, mert sokat szoktam velük üzletelni. Általában ők az orvgazdák, akiknél el szoktam adni, ha csurran cseppen valami az ujjakról, kezekről, nyakakról, vagy épp erszényekből. Néha az ő erszényükből csöppen valami az enyémbe, ha épp információt kérnek, amivel aztán vagy tudok, vagy nem tudok szolgálni. Most fejem megrázásával jeleztem is feléjük, hogy nincs semmi, amivel szolgálni tudnék, így nem is jönnek ide hozzám. A mai nap csak az utazással telt. A Mahakam lábától vissza, ide elég hosszú volt az út, sokszor megálltam, kivéve a mait, mivel már nagyon haza akartam érni. Persze a fejemben a történtek, és a lehetséges történések jártak. Claidim, és a vele való viszonyom. Egy először hangos, mára egyre halkuló hang azt  kiabálta a fülembe, hogy messzire kerüljem el. Hát, nem sikerült, sőt. Talán annak ellenére, hogy mennyire küzdöttem a természetemmel, jobban hozzám nőtt, mint akartam.
A vacsora nem kerül fél fertályórába se, hogy kihozzák, addig gondolataimba merülve ittam azt a pohárka bort, amit kaptam. Végül enni kezdtem, tekintetem körbe járt a fogadón, hátha megakad valami új, vagy érdekes dolgon.


JEGYZET: Purr

ZENE: Dancing with monsters
Vissza az elejére Go downBevésődött: Szomb. Május 23 2020, 11:57
Vernon Roche
Vernon Roche


Kitüntetések :
Macskafogó - Roche & Nio A_fzve10Macskafogó - Roche & Nio Zurzde10Macskafogó - Roche & Nio Its_ca10Macskafogó - Roche & Nio 1CewY7YiUvi0uryPXGhJVR

Hozzászólások száma :
26
Reagok száma :
22
Join date :
2020. May. 20.
Tartózkodási hely :
Temeria és környéke

Macskafogó - Roche & Nio Empty
Re: Macskafogó - Roche & NioRoche & Nio - Macskafogó

Roche és emberei az éj leple alatt észrevétlenül körülzárták a fogadót. Ves, Finch és íjászai a számszeríjakkal felvértezve felmásztak a háztetőkre. Ott elrejtőzve pedig pozíciót foglaltak a kémények mögött. Többi embere a kocsma körüli utcákon hármas-négyes csoportokban tömörülve elzárták az utakat. Roche nem bízott semmit a véletlenre.

A feltűnés elkerülésének érdekében Silas és társai kékszalagos ruháik fölött álruhákat viseltek, hogy úgy tűnjenek, mintha csak utcai lézengők lennének. Roche maga is álruhát öltött. Fegyverkabátja fölé fekete köpenyt vett, a köpeny csuklyáját pedig az arcába húzta. Övén csak a kardot és a tőrt hagyta. Az álruhás rajtaütést legjobban a fiatal Igo élvezte, aki annyira komolyan vette civil szerepét, hogy még egy utcasarkon álló csinos kurtizánnak is ajánlatot tett.

- Később! – förmedt rá Roche mikor látta, hogy katonája valóban komolyan gondolta a szemrevaló nő nyújtotta szolgáltatások igénybevételét. Parancsnoka szigorú parancsára Igo csalódottan vette tudomásul, hogy a szolgálat közbeni együttlét elmarad.

Szerencsére a többi katonájának nem járt hasonló gondolat a fejében. Roche szigorú fegyelemre intette valamennyit. Nem tudhatták, hogy mikor kell majd közbe lépniük. Ha egyáltalán be kell avatkozniuk. Ezért résen kellett lenniük. Roche előre ismertette velük a tervet, így már csak rajta volt a sor.

Amint a fogadó körül elvonultak a járókelők Roche előlépett a sötétből és csöndesen a taverna mellé kötött lovakhoz osont. Tőrével elvágta a kikötött kantárszárukat, hogy felhajtás esetén az ijedt állatok szétszaladjanak az utcákon. Nem hiányzott, hogy a nő lóháton próbáljon meg eliszkolni.

Roche ezután a kocsma ajtaja felé vette az irányt. Az ódivatú kocsma rozoga cégére alatt egy fekete macska ült. Ahogy az ajtóhoz lépett a félszemű kandúr kíváncsian a parancsnokra nézett. Nyakörvén függő biléta elárulta a nevét. Plutónak hívták.

Roche ügyet sem vetve rá a kilincsre tette a kezét. Ám mielőtt kinyitotta volna még egyszer hátratekintett. A szeme sarkából látta, ahogy a legközelebbi háztetőről Ves odaint felé. Jelezte, hogy készen állnak. Roche biccentéssel nyugtázta a néma üzenetet, majd belépett a fogadóba…P.S:A fekete macska szépirodalmi utalás Edgar Allan Poe Fekete macska című novellájára. Remélem tetszik!
Vissza az elejére Go downBevésődött: Pént. Május 29 2020, 20:40
Niorodice
Niorodice


Kitüntetések :
Hozzászólások száma :
108
Reagok száma :
99
Join date :
2020. Feb. 10.

Macskafogó - Roche & Nio Empty
Re: Macskafogó - Roche & Nio

Már a vacsorámat fogyasztottam, és a felét el is pusztítottam, amikor ismét körbe néztem, és a szemem egy új, belépő alakon akadt meg. Ruhája fekete, tömött, oldalán kard, arcát csuklya takarja. Tipikus tavernatöltelék, ha kifejezhetem magam így, jól idomul a benti rossz arcokhoz. Túl sok figyelmet nem szentelek neki, visszafordulva a vacsorámhoz igyekszem befejezni azt. Korán megtanultam, hogy sose nézzem az embereket sokáig, mert sokak érzik a késztetést utána, hogy lószerszámuk mutogassák: vagy kötekedés, vagy általuk "csábításnak" nevezett izmozás által.
Amint befejeztem a vacsorát, leraktam a kétágú favillám, és elégedetten dőltem hátra a padon, hátamat a falnak támasztva. Ma jót fogok aludni.


JEGYZET: Igo nagyon brutál xD

ZENE: Dancing with monsters
Vissza az elejére Go downBevésődött: Szomb. Május 30 2020, 09:55
Vernon Roche
Vernon Roche


Kitüntetések :
Macskafogó - Roche & Nio A_fzve10Macskafogó - Roche & Nio Zurzde10Macskafogó - Roche & Nio Its_ca10Macskafogó - Roche & Nio 1CewY7YiUvi0uryPXGhJVR

Hozzászólások száma :
26
Reagok száma :
22
Join date :
2020. May. 20.
Tartózkodási hely :
Temeria és környéke

Macskafogó - Roche & Nio Empty
Re: Macskafogó - Roche & NioRoche & Nio -

Macskafogó

Roche elvárásaihoz híven a fogadó estére megtelt vendégekkel. Ilyenkor bújtak elő az éjszaka nyughatatlan vándorai és csavargói. Beleértve ezen rétegek kevésbé erkölcsös képviselőit is. Ma este azonban Roche figyelmét csak egy bizonyos éjjeli ragadozó kötötte le. Egy fiatal nő, aki éppen egy sarokban álló tölgyfa asztalnál ülve fogyasztotta vacsoráját.

Mielőtt azonban Roche hozzáfordult volna, először a pulthoz lépett. Lehet, hogy a kocsma teltházas volt, mégsem lett volna helyes döntés a vendégekkel teli asztaloknál lerendezni az ügyet. Hallgatóságra vagy szemtanúkra ilyen kényes ügyben nem volt szükség. Sem neki. Sem a hölgynek. Feltéve, ha az jót akar magának…

Amíg a kocsmáros a kulcsot kereste, addig Roche vetett egy pillantást a kihívó ruhát viselő hölgyemény felé. A nő fehér arcát rövid, fekete haj keretezte, ami fényesen csillogott a fölötte függő gyertyalámpás fényében. Feketére festett szempillái alól pedig egy ragyogóan szép zöld szempár tekintett a külvilágba. Hollótollai enyhén megrezzentek a vállvédői alatt, ahogy hátradőlve kényelembe helyezte magát a padon. Az asztalán maradt üres tányér és boros pohár elárulta, hogy már lassan lepihenni készült a kiadós étkezés után.

A fiatal nő határozottan helyesebb volt annál, mint amilyennek a jelentésekben leírták. Ezt azonban Roche nem rótta volna fel a hírszerzőknek, csupán csak óvatosan megjegyezte magának. Számos bűnözővel találkozott már élete során, mégsem látott még ehhez a hölgyhöz hasonló tolvajt. Látott benne valami különlegeset, amit nem tudott hova tenni… Kár lett volna bilincsre verve egy sötét cellában viszontlátni. Mégis csak rajta állt, hogy a könnyebb vagy a nehezebb utat választja-e. A parancsnok csak a döntés jogát tudta felajánlani neki.

A taverna félhomályában talán még veszélytelennek is tűnt volna, ha nem villant volna elő a tompa fényben az oldalára kötött khopesh. Ritka fegyver volt, de a jelentések alapján Roche egyből felismerte. Ilyen fegyvert nem mindenki használt csupán önvédelemre. A parancsnok tudta, hogy óvatosnak kell lennie. Hivatásából fakadóan tudta, hogy az ártatlan külső igen veszedelmes ellenfelet tud takarni…

Miután kifizette rendelését, csöndesen a nő asztalához sétált. A hölgy szemei kíváncsian Roche-ra szegeződtek, ahogy ő az asztalhoz lépve fölé magasodott. A parancsnoknak nem állt szándékába elriasztani, így a lehető legudvariasabb hangnemével szólította meg:

- Niorodice kisasszony. – köszöntötte üdvözlésképpen kissé fejet hajtva. - Birtokomban van néhány információ, ami érdekelheti, de négyszemközt kell beszélnünk. – Mielőtt folytatta volna a nő elé tette a kulcsot, amiért az imént fizetett. - Bátorkodtam saját költségemen kibérelni egy emeleti helyiséget, ahol ismertetni tudnám a részleteket. Lenne szíves velem tartani?

Roche hangja szívélyesen csengett, mégis hagyta, hogy határozott tekintete elárulja, hogy valóban komoly indok miatt kereste föl az érintettet…P.S: Bízz bennem Nio! Wink
Vissza az elejére Go downBevésődött: Csüt. Jún. 04 2020, 09:51
Niorodice
Niorodice


Kitüntetések :
Hozzászólások száma :
108
Reagok száma :
99
Join date :
2020. Feb. 10.

Macskafogó - Roche & Nio Empty
Re: Macskafogó - Roche & Nio

Éppen bepusziltam a vacsorám utolsó falatkáját, amikor egy idegen jött be a tavernába. Nem foglalkoztam volna vele különösebben, ha nem épp az én asztalomhoz sétál oda. Ráemeltem a pillantásom a szögletes arcra, és a komoly, mély barna szemekre. Egyik szemöldökön felvonva várom, hogy mit akar, ám ahogy megszólalt, egyből összeráncoltam azt a másikkal. Nem forog ám közszájon a teljes nevem, úgy hogy mindig beüt az enyhe paranoia, ha valaki így hív. A kedves hang mögött azonban egy talán kifejezéstelennek mondható arc, és komoly szemek ültek, amiket lassan ülepedő nyugalommal fürkésztem. Abba hagytam a szemöldököm ráncolását, és  pár másodpercnyi csendet hagyva, végig mértem a férfit, leporolva magamról a komolyságát. Ez a köpeny túl sokat takar az alakjából. A kardját azonban így sem rejtegeti. Ajkamra lassan húzódik egy félmosoly. Megfogom a kulcsot, és kebleim közé rejtem, majd felkelek a padról, mintha csak elakarnék vele indulni az emeletre, ám az asztal szélénél befordulok, egyenesen elé. Nem állít meg az etikus távolságtartás: gátlástalanul lépek hozzá oly szorosan, hogy az asztal, és én közém szoruljon.
- Információ, ami érdekelhet? - búgom hozzásimulva, centikre az arcától, combomat a lábai közé fúrva, azt finoman neki szorítva becses kincsének. Végig simítok felfelé a mellkasán, le a karjain gyors, de alapos mozdulattal, ott megragadva csuklóit, kezeit a feszes fenekemre teszem, miközben arcához simítva sajátom, a füle mellé hajolok.
- Mi lenne, ha enyhítenénk egymás étvágyát is közben? - suttogom finoman, és egy kicsit rájátszok a képzeletére is. - A leghangosabb nyögéseim közben is tudok figyelni a fontos dolgokra. - búgom, kezeit tovább húzva fenekemről karcsú oldalamon, felfelé. Zöld szemeimet, közel hajolva mélyen az övébe fúrom, és láthatóan nem érdekel, hogy mások látják-e, miként támadom le őt. Nem mintha bárki számára meglepő lenne: ő tette le elém a szoba kulcsát.JEGYZET: Welcome in Nio's acquaintances. xD

ZENE: Dancing with monsters
Vissza az elejére Go downBevésődött: Csüt. Jún. 04 2020, 18:17
Vernon Roche
Vernon Roche


Kitüntetések :
Macskafogó - Roche & Nio A_fzve10Macskafogó - Roche & Nio Zurzde10Macskafogó - Roche & Nio Its_ca10Macskafogó - Roche & Nio 1CewY7YiUvi0uryPXGhJVR

Hozzászólások száma :
26
Reagok száma :
22
Join date :
2020. May. 20.
Tartózkodási hely :
Temeria és környéke

Macskafogó - Roche & Nio Empty
Re: Macskafogó - Roche & NioRoche & Nio -

Macskafogó

A parancsnokot annyira meglepte a hölgy váratlan lépése, hogy még reagálni sem maradt ideje. Számíthatott volna rá, hogy egy szépséges tolvaj nem csak lopásra használja a kezét… Mégsem gondolta volna, hogy a nőnek lesz elég bátorsága egy fegyveres idegennel kikezdeni. Vakmerő volt és szemtelenül pimasz. Mindazonáltal azt meg kellett hagynia, hogy egyáltalán nem volt ostoba. Csakúgy, ahogy ő sem.

Roche tudta, hogy mire megy ki a játék. Egy közelebbi terepszemle zavarkeltéssel fűszerezve… Évszázadok óta bevált tradíciós módszer. A Kékszalagosok is hasonló katonai elvek alapján cserkészték be a Scoia’tael bandákat. Csak éppen másfajta technikai megoldásokkal kivitelezve…

Habár ellenkezhetett volna, mégis a pillanat hevében hagyta, hogy a nő végig simítsa a mellkasát és karját. Nyilván azért, hogy meggyőződjön róla, hogy nincsen-e nála még egy tőr a köpeny alá rejtve. Amit nyugodtan kereshetett, mert kivételesen nem oda tett. Nem volt rejtett fegyverre szüksége ahhoz, hogy eltudjon bánni egy olyan nőszeméllyel, aki… egyre közelebb húzta őt magához, miközben céltudatosan bűnös gondolatokat próbált meg ébreszteni a fejében...

Szerencse, hogy nem ma kezdte. Ha valamelyik katonáját küldte volna be, akkor mostanra már alsóneműs túszként kellene kimentenie őt a hölgy karmai közül… Ves esetében pedig nem tudta volna eldönteni, hogy az ő vagy a célpont testi épsége miatt kellene jobban aggódnia...

- Kisasszony... Az ajánlata rendkívül csábítónak hangzik. – felelte nyugalmat erőltetve arcvonásaira. Kissé vesződött a szavakkal. Az ágyékához nyomott comb valóban zavarba ejtő volt. - Megtisztelve érzem magam, hogy lehetőséget kínál nekem. Talán élnék vele… – folytatta erővel kényszerítve magát, hogy közömbösen tekintsen az izzó szempárra, amíg vetett egy gyors pillantást a hölgy keblére. - …ha nem más okból jöttem volna ide. -  Addig is a saját érdekében azt javasolnám, hogy tartsa tőlem távolabb a kezeit, mert… – mondta immár határozottabban célzással, majd átfogva a vadmacska kezét a saját dereka felé emelte... hogy ott óvatosan végig tudja simítani a nő ujjait az oldalán tartott tőr élén. A mozdulat közben a parancsnok közelebb hajolt hozzá, hogy a fülébe tudja súgni a mondandója végét.

- …nem csak egy penge lehet éles… - suttogta sejtelmesen, majd a másik kezével egy gyors mozdulattal kikapta a nő mellei közül a kulcsot, mielőtt az ellenállhatott volna. Majd a vállainál fogva eltolta magától a tolvajt. Ezt követően pedig nem törődve a rájuk szegeződő kíváncsi tekintetekkel Roche a lépcsők felé vette az irányt, mintha mi sem történt volna.

- Volna kedves most már velem fáradni? Vagy meggondolta magát? – kérdezte sürgetően. Közben magában azon tűnődött, hogy nem lett volna szükség erre a közjátékra, ha katonáival egyszerűen csak betörik a kocsma ajtót és lehetőséget sem adva a hölgynek vasra verve kivezetik az épületből. Ám belegondolva, ha rögtön ehhez a megoldáshoz folyamodott volna, akkor az előbb nem tarthatott volna a kezében egy igencsak formás feneket…P.S: Bocsáss meg Nio, de Roche nem adja be könnyen a derekát! Razz
Vissza az elejére Go downBevésődött: Szomb. Jún. 06 2020, 11:22
Niorodice
Niorodice


Kitüntetések :
Hozzászólások száma :
108
Reagok száma :
99
Join date :
2020. Feb. 10.

Macskafogó - Roche & Nio Empty
Re: Macskafogó - Roche & Nio

Láttam kiülni a döbbenetet a férfi arcára. Megilletődött, hogy így letámadtam. Ezek szerint tudja a nevem, de a jellememből nem tud semmit. Nem baj, ha a hírek nem szállnak rólam olyan messzire, mert könnyebb úgy valakit az orránál vezetni. Azonban a férfi első meglepettsége valami dac félébe vált át. Ellenáll, és a kezem a fegyverére vezeti. No, nem a lőcsére, hanem tőrére, valami sejtelmes mondattal egyetemben, amit körülbelül el is engedek a fülem mellett. Habár arcomon nem mutattam, sőt, elvigyorodtam, ahogy eltolt magától, azért egy ici-picit bosszantott az ellenállás. Nem azért, mert hiú lennék, és nem szeretem, ha nemet mondanak nekem. Hanem azért, mert a férfiak végtelenül egyszerű lények: ha a fasz feláll, az agy leáll. És én ezt gyakorta kihasználom. Itt azonban nehezen - vagy egyáltalán nem - fog menni. Ami azt jelenti, hogy új terv kell. Egyébként amennyit a simogató kutatásokból megtudtam állapítani, rejtett fegyverei nincsenek. Nem tűnik bérgyilkosnak, vagy verőembernek. A karján, a könyökénél éreztem azért valami keményet, ott talán páncélt rejt, de máshol nem. Megnyugtatott, hogy a szűk szobába nem egy állig felpáncélozott monstrummal kell szembe néznem. Nem mintha feltétlenül szembe kéne néznünk egymással: nem tudom még mit akar. Azonban jobb előre készülni a legrosszabbra. Nem szeretek megijedni. A melleim közé nyúlt, mire a vigyor szélesebb lett rajtam egy kicsit. Nem mondhatják a férfiak, hogy nem kényeztetem őket!

Amint elindul, egy pimasz kis félmosolyt vágok a sürgető szavaira. Nekem aztán rohadtul nem sürgős ám felmenni oda vele. Főleg úgy, hogy eleve hátránnyal indulok: fogalmam sincs, ki az ürge.
- Arcátlan dolog ám fogyasztás nélkül, felvonulni. Kettőt. - mondtam a számot a fogadósnak, aki azonnal töltött is két kupa bort. Oda dobtam neki egy érmét, aztán kezeimben a fa poharakkal megindultam utána. Nincs olyan isten ezen a kutya világon, aki rá tudna venni, hogy mögém kerüljön, ezért ha "udvariasan" megpróbálna előre engedni, akkor egy műmosollyal az arcomon, és egy telikezes-poharas intéssel jelzem, hogy menjen csak, én követem. A terepet felmérnem se kell. Ismerem ezt a helyet, és Vizimát is. Ha menteni kell a bundámat, tudom majd, merre induljak. A szobába érve a lábammal csukom be magam után az ajtót: ugyan is nincs olyan opció, hogy hátat fordítsak, tehát beengedem előre.
De ha ő se akar hátat fordítani nekem, akkor ott fogunk vesztegelni a lépcsőn, meg a folyosón. Mondjuk nekem tele van a két kezem, tehát több bizalma van előre menni. A kulcs is nála, úgy hogy....JEGYZET: Nem is baj, Roche tapasztalt már, ennél kevesebbet nem is vártam volna tőle! Very Happy

ZENE: Dancing with monsters
Vissza az elejére Go downBevésődött: Szomb. Jún. 06 2020, 17:01
Vernon Roche
Vernon Roche


Kitüntetések :
Macskafogó - Roche & Nio A_fzve10Macskafogó - Roche & Nio Zurzde10Macskafogó - Roche & Nio Its_ca10Macskafogó - Roche & Nio 1CewY7YiUvi0uryPXGhJVR

Hozzászólások száma :
26
Reagok száma :
22
Join date :
2020. May. 20.
Tartózkodási hely :
Temeria és környéke

Macskafogó - Roche & Nio Empty
Re: Macskafogó - Roche & NioRoche & Nio -

Macskafogó

Roche először azt hitte, hogy a nő csupán az időt akarja húzni azzal, hogy italért megy. Amikor viszont megindult felé mindkét kezében egy-egy pohárral anélkül, hogy egy lépést tett volna a Roche mellett magasodó lépcső irányába, már világossá vált számára a helyzet. Nem állt szándékában előre menni. Nyilván nem akarta, hogy a parancsnok a kiszolgáltatottabb felével nézzen farkasszemet. Most nem volt olyan merész. Láthatóan „bájainak visszautasítása” arra ösztönözte, hogy elővigyázatosabban viszonyuljon hozzá.

Roche a maga részéről arra számított, hogy vakmerőségében a nő fog előre menni, mert akkor szemmel tudta volna tartani. Megbizonyosodhatott volna róla, hogy valóban vele megy és nem próbálja meg hátba támadni őt. Ehelyett azonban a hölgy szándékosan kifogást keresett magának. Lehet, hogy a bizalom lehetőségét próbálta meg felajánlani (vagy elhitetni) azzal, hogy poharakkal a kezében akart mögötte jönni. Teli kézzel valóban nem tudott fegyvert elővenni. Ám ez a fegyvertelenség lehetett jó álca is. Ha háttal állna neki, akkor a nyakába tudná önteni a bort. Azzal pedig időt tudna szerezni magának a menekülésre… Mindenesetre Roche-nak rossz előérzete volt. Úgy érezte, mintha a tolvaj azt szerette volna, hogy elbízza magát.

A katonaság alatt megtanulta, hogy a legrosszabb, amit egy fegyveres személlyel tehet az az, ha leveszi róla a szemét vagy hátat fordít neki. A hölgy még nem adott (nyíltan) okot arra, hogy megbízzon benne. Ez az érzés azonban kölcsönös volt, mert ő sem bízott benne. Nem az volt a célja, hogy a tolvaj bízzon benne. Annak ellenére, hogy tisztában volt azzal, hogy a közös együttműködésre bizalomra volna szükség.  Adhatott volna neki bizalmat azzal, hogy hátat fordít. Ám Roche nem arról volt híres, hogy nyomós indok nélkül hozta volna sebezhető helyzetbe magát. Elég kockázatot vállalt már azzal, hogy négyszemközt akar lenni egy olyan személlyel, aki bármikor meggondolhatja magát az együttműködés terén. Valami más megoldásra volna szükség…

Kényelmetlenségében Roche a lépcsőt kezdte el szemlélni. Kissé rozoga, de kellőképpen széles. 12 darab lépcsőfok, ami után még van egy folyosó az ajtókig. Olyan közel, mégis olyan távol… Roche előre látta, hogy nem lesz hajlandó ilyen távolságot háttal megtenni. Azt pedig előre tudta, hogy hölgyemény nem fog előtte menni a kedvéért. Ha más helyzetben lett volna, talán erősködött volna, hogy menjen előre. Eddig azonban a nő a saját akaratából akart vele tartani. Nem kellene provokálnia, hogy ez változzon… Roche fejében végül egy harmadik lehetőség bontakozott ki.

- Udvariatlanság volna hagynom, hogy a nekem szánt italt is a kisasszony vigye. – mondta végül Roche átvéve az egyik poharat a nő kezéből. Csak azért, hogy a másik kezével ezután meg tudja markolni a tolvaj üresen maradt tenyerét. Nem túl erősen, de nem is túl finoman. Ezután Roche a poharat tartó kezével intett a hölgynek, hogy lépjen mellé a lépcsőn.

– Jöjjön mellettem! – szólt rá könnyed utasításként. Ha egymás mellett lépkednének, akkor egyikőjük sem mutatná a másik felé a sérülékenyebb oldalát. A kézfogással pedig biztosra mehetne abban, hogy a nő valóban mellette marad, mielőtt belépnének a szobába. Nem hiányozna, hogy kereket oldjon anélkül, hogy a lényegre térnének…P.S: Roche előtt két út kínálkozott… Erre ő elindult egy harmadikon. Very Happy Remélem nem bánod Nio! Próbáltam kreatív lenni. Smile
Vissza az elejére Go downBevésődött: Pént. Jún. 12 2020, 10:36
Niorodice
Niorodice


Kitüntetések :
Hozzászólások száma :
108
Reagok száma :
99
Join date :
2020. Feb. 10.

Macskafogó - Roche & Nio Empty
Re: Macskafogó - Roche & Nio

Baszd meg. Ez az igen egyszerű, gyönyörű szópáros jutott eszembe, ahogy a férfi közelebb lépett, elvette a kupát, majd megfogta a kezemet. Felvont szemöldökkel meredtem rá.
- Átmegyünk Jancsi és Juliskába? - kérdem, aztán az általa határozottan megmarkolt kezemmel húzom közelebb és kihívóan meredek zöld szemeimmel az övéibe.
- Ám legyen. Le ne vedd rólam a szemed. - hogy ez a kihívás mire szól, nem egyértelműsítem. Ha szexualitást akar bele gondolni, mert kicsit felé is dőlök, akkor úgy legyen. Ha furfangosságban akar versenyezni, ám legyen! A lépcsőn felsétálva megállunk az ajtó előtt. Egyik kezében bor, másikban az én kezem, és most, mintha nem is akarnám elengedni.... Ha ennyire fogni akartad a mancsomat barátocskám, akkor most már fogni is fogod! Edd meg szépen, amit főztél! Várakozó, kissé talán gúnyos tekintettel iszok bele a saját poharamba, miközben várom, hogy letegye a poharat a földre. Ja, hogy ahhoz le kell hajol, meg elpillantani rólam? Ugyan olyan kiszolgáltatott lenne, mintha csak megindult volna előre. Lám, előnyből indult, a nevem tudta, és még se volt hajlandó előre menni, megmutatni nekem, hogy azért nem akar ő rosszat. Ehelyett pont az ellenkezőjét látom: megfogja a kezem, nehogy elmenjek. Tapasztalt tolvajként azért már tudom, hogy sose jelent jót, ha valaki fel akar tartani... Ő pedig elég egyértelműen jelzi, hogy itt csak egy út van, és az felfelé vezet. Úgy hogy, ha már nem történnek úgy a dolgok, ahogy nekem kedvezne, legalább idegesítsem egy kicsit. Túlságosan komfortosnak érzi magát, ami nem tetszik. A szobában bármi várhat, össze is beszélhetett a fogadóssal, vagy akár bemászhatott valaki az ablakon, tudom is én, szóval nem szándékozom előre menni. Akkor se, ha fogja a kezem, akkor se, ha térden csúszva könyörög. Igazából HA elővette a kulcsot, és próbálja a kulcslyukba rakni, "véletlenül" megrántom a karját, hogy hátráltassam, mindezt egy idegesítő, mosollyal a fejemen. Na, ő akart átmenni gyerekesbe, akkor tessék, kapsz belőle egy kicsit.JEGYZET: Dedó xD

ZENE: KHAJIIT LIKE TO SNEAK
Vissza az elejére Go downBevésődött: Szomb. Jún. 13 2020, 19:23
Vernon Roche
Vernon Roche


Kitüntetések :
Macskafogó - Roche & Nio A_fzve10Macskafogó - Roche & Nio Zurzde10Macskafogó - Roche & Nio Its_ca10Macskafogó - Roche & Nio 1CewY7YiUvi0uryPXGhJVR

Hozzászólások száma :
26
Reagok száma :
22
Join date :
2020. May. 20.
Tartózkodási hely :
Temeria és környéke

Macskafogó - Roche & Nio Empty
Re: Macskafogó - Roche & NioRoche & Nio -

Macskafogó

A meséről ejtett gúnyos szavakat meg se hallotta. A katonaságnál már megszokta, hogy egyes problémák megoldására nem éppen szokványos módszereket kell alkalmazni. A nőnek inkább hálásnak kellett volna lennie, hogy a nevetséges kézfogás helyett nem valami számára kedvezőtlenebb ötlet mellett döntött…

A nő közelebb húzta magához, így újra közelebbről is megcsodálhatta azt a mélyen izzó zöld szempárt. Talán újra a szépségével próbálta meglágyítani a szívét. Nem mintha korábban sikerrel járt volna vele… A kihívással pedig nem törődött. Nem gondolta, hogy van jelentősége tekintve, hogy a hölgy ezután nem ellenkezett vele tartani az emeletre.

Egészen addig hitte ezt, amíg az ajtóhoz nem értek. Odaérve ugyanis mikor elakarta engedni a kezét, a tolvaj megszorította azt és maga felé húzta. Nem akarta engedni, hogy kinyissa az ajtót. Roche pedig hiába akarta volna a célra a másik kezét használni. Az abban tartott pohár megakadályozta, hogy azzal nyúljon a köpenye zsebébe rejtett kulcsért. A nő belekortyolt az italában, de a parancsnok még innen is látta szemében csillogó gúnyos szikrákat.

Roche nem tudta, hogy kire legyen jobban mérges. A tolvajra, amiért szemtelenül továbbra is akadályozta a munkájában. Vagy önmagára, amiért nem hagyta, hogy az emberei rögtön lerohanják a kocsmát. Ennyi idő alatt a hölgyeményt már régen láncra verhették és elhurcolhatták volna a palota valamelyik üres cellájába. Ilyenkor bánta a parancsnok, hogy a józan eszére hallgatott, nem pedig vakon engedelmeskedett...

Ha igazán akarta volna, akkor kitéphette volna „fogvatartott” tenyerét a tolvaj karmai közül. Ám a parancsnok erővel kényszerítette magát, hogy megőrizze a hidegvérét. Még nem fogyott el a türelme... Volt ötlete, hogy hogyan szabadíthatná ki magát a kellemetlen helyzetből. Mégis az előző döntése után járó következmények után úgy döntött, hogy ez alkalommal inkább először kérdez és csak azután cselekszik.

- Talán a folyosón óhajt társalogni? – kérdezte unott, színtelen hangon, amivel a hirtelen fellángoló ingerültségét próbálta meg leplezni. Miközben válaszra várt egy gyors pillantást vetett a nő válla fölé. A kicsiny folyosón még négy ajtó állt, amik mögül a parancsnok nem vélt újabb hangokat hallani. Látszott, hogy a vendégek inkább inni vagy üzletelni jártak ide, nem pedig itt éjszakázni. Ez a körülmény pedig jól jött a parancsnoknak. Amíg nem zavarja meg őket senki, addig nem fog nehezére esni a folyosón ácsorogva beszélni. Feltéve, ha a nőnek nincsenek más tervei…P.S: *Döntés lehetőséget kínál Nio-nak.*
Vissza az elejére Go downBevésődött: Kedd Jún. 16 2020, 15:11
Niorodice
Niorodice


Kitüntetések :
Hozzászólások száma :
108
Reagok száma :
99
Join date :
2020. Feb. 10.

Macskafogó - Roche & Nio Empty
Re: Macskafogó - Roche & Nio

Ah, annyira elégedett voltam magammal. Habár látszott, hogy próbál nyugodt maradni, ajka vonalának vékonyulása jelezte számomra, hogy lassan, de biztosan kiborítom az idegent. A férfi elnéz mellettem, én pedig a gúnyos kis mosolyommal félre biccentem a fejem. Úgy tűnik, nagyon is számít neki, hogy ki hallja, látja a beszélgetésünket, vagy ki nem. A kérdésére majdnem elnevetem magam, de végül csak egy "hmpf" fakad föl belőlem.
- Csak jelezném, hogy kettőnk közül TE akarsz nagyon szobára menni. Nekem tökéletes a folyosó, és amíg nem tudom, mi a francot akarsz tőlem, vagy hogy ki a lőcs vagy, addig nem is fogok bemenni. - mondadóm elejét még talán mosolyogva mondtam, de a szemeim már akkor is ádázan méregették a férfit. Minden egyes szót követve a mosoly azonban lohadt, míg végül arcom komoly ábrázatot öltött. Elengedni a kezét... ez volt már csak a kérdés. Ha elengedem, akkor egyrészt ki tudja nyitni az ajtót, másrészt benyúlhat a fegyveréért a köpenye alá. Viszont válaszokat akarok, így talán jobb, ha legalább ebben engedek, ha már a férfi makacsabb egy öszvérnél - és nálam. Csak hogy lássa, mennyire engedékeny vagyok, elengedem szorongatott kezét, és árgus szemekkel figyelem.JEGYZET: Dedó xD

ZENE: KHAJIIT LIKE TO SNEAK
Vissza az elejére Go downBevésődött: Vas. Jún. 21 2020, 17:12
Vernon Roche
Vernon Roche


Kitüntetések :
Macskafogó - Roche & Nio A_fzve10Macskafogó - Roche & Nio Zurzde10Macskafogó - Roche & Nio Its_ca10Macskafogó - Roche & Nio 1CewY7YiUvi0uryPXGhJVR

Hozzászólások száma :
26
Reagok száma :
22
Join date :
2020. May. 20.
Tartózkodási hely :
Temeria és környéke

Macskafogó - Roche & Nio Empty
Re: Macskafogó - Roche & NioRoche & Nio -

Macskafogó

Amikor a Niorodice-nak nevezett tolvaj szó nélkül elengedte a kezét, Roche igencsak meglepődött. Azt gondolta, hogy külön „könyörögnie”, azaz fenyegetőznie kell majd a kezének szabadságáért. Ám ehelyett a nő valamiért meggondolta magát… A parancsnok meglepettségében még a hirtelen haragját is félretette, mert immár nyugodtabb hangon szólalt meg.

- Itt most már nyíltan beszélhetünk. Már untam egy kicsit a sok kisasszonyozást. Nem az én stílusom az ilyesmi. – mondta szórakozottan megdörzsölve a tenyerét. Közben magában arra gondolt, hogy már jó ideje nem fogta meg a kezét senkinek sem. Legalábbis anélkül, hogy nem akarta volna azt kitörni a helyéről…

Odalent azért viselkedett olyan formálisan, hogy nehogy magára vonja a kéretlen figyelmet. Akármennyire is takarta arcát a csuklya Roche tudta, hogy ha valamelyik kocsmai lézengő felismerte volna, akkor az megpecsételte volna a tervének sikerét. A nő elmenekült volna, ő pedig kereshette volna őt egész Temeriában...

- Arról pedig biztosíthatlak, hogy minden kérdésedre választ adok, amennyiben hajlandó végighallgatni. Ami pedig a szobát illeti…

Roche egy határozott mozdulattal berúgta az ajtót. A zár annyira rozoga volt, hogy még a nagyobb erőkifejtés hiányában is engedett. Nem lett volna szüksége kulcsra, hogy ki tudja nyitni. Ha ezt tudta volna korábban, ki se fizette volna. Bár akkor gyanúsabbá vált volna a fogadósnak az emeleti feljövetelük. Végül is minden rosszban volt valami jó…

A tölgyfa ajtó kinyílt, feltárva előttük a szoba minden részletét. Így a nő mostmár láthatta, hogy az ajtó mögött nem bújt meg semmilyen fenyegetés számára. Roche-nak eszébe nem jutott volna katonáit a fogadó szobáiba tömöríteni. Az túlságosan bonyolult művelet volna tekintve, hogy az emeleti ablakokon kívülről csöndes módszerekkel nem igen lehetett volna bejutni… A kicsiny szobában csak néhány bútordarab foglalt helyet, hogy takarosabbá tegye az egy éjszakás szállásnak kijelölt helységet.

- Amint láthatod nem rejtettem el benne semmit, ami ártani tudott volna. Csak azért ragaszkodtam egy zártabb területhez, hogy hallótávolságon kívül legyünk. Amiket mondani fogok nem tartozik senki másra. Különösen nem kocsmai iszákosokra meg az információkereskedőkre. – tette hozzá a nő szemébe nézve.

A kihallgatás veszélye túl nagy volt ahhoz, hogy megmerte volna kockáztatni azt, hogy egy asztalnál beszéljék meg a részleteket. A parancsnok ezért döntött végül inkább egy emeleti szoba mellett.

- Akkor hát Niorodice… - folytatta Roche távolabb lépve a hölgytől, hogy háttal neki tudjon támaszkodni a folyosó falának. - Mondd, mit tudsz a temeriai Kékszalagos katonai alakulatról? – kérdezte a parancsnok, miközben ajkához emelte a kezében tartott boros poharat. Noha nem volt hajlandó engedni, hogy hamis biztonságérzetben nyugtassa magát, Roche akkor is most már nyugodtabb fordult a nő felé. Elvégre most jött el az a pillanat, amire annyira várt…


P.S: Felgyorsítom az eseményeket! Very Happy
Vissza az elejére Go downBevésődött: Csüt. Jún. 25 2020, 20:34
Niorodice
Niorodice


Kitüntetések :
Hozzászólások száma :
108
Reagok száma :
99
Join date :
2020. Feb. 10.

Macskafogó - Roche & Nio Empty
Re: Macskafogó - Roche & Nio

Mondjuk úgy, hogy valami baj van a fejben. Feljön, kifejezetten kerülve a feltűnést. Próbál a szobába jutni a lehető legkevésbé feltűnően. Még el is engedem a kezét, hogy ki tudja a zárat nyitni. Erre mit csinál? Berúgja az ajtót. A kiszakadt félfa ferdén lóg befelé, a zár, és a kilincs csilingelve hullik a padlóra, míg a vékony fa ajtó hatalmasat csattan a kis szoba falán. Ez minden, csak nem feltűnés mentes. Lentről hallani is már a "mi a tetves kurva anyja" kiáltást a fogadós szájából. Somolyogva iszok bele a poharamba, miközben az idegen megmutatja, hogy lám, nincs mitől félnem. Őszintén szólva nem igazán érdekel. Nem fogok bemenni, és ezt meg is mondtam neki. Nem viccelek ezzel kapcsolatban. A nyikorgó lépcsőkön már hallani a nehézléptű fogadóst. Egy bájos mosollyal döntöm vállam a folyosónak, és a boromba kortyolva várok. Ha akarnék, segíthetnék kimagyarázni a dolgot igen egyszerűen, de nem áll szándékomban segíteni az idegennek. Kíváncsi vagyok, hogy húzza ki magát a fogadós haragja elől. A kérdésére fürkészni kezdem az arcát. Mi a francot akar ez a szalagosokkal?
- Hogy ritkák mint a fehér holló, és kerülni kell őket, mint a beteg patkányokat. - mondjuk ahhoz, hogy valaki felkeltse az ő érdeklődésüket, nem elég tolvajnak lenni. Nem mondom őket az emberi vajákoknak, de azért van egy szint, ami alá nem süllyednek. Úgy hogy bízom abban, hogy én nem keltettem fel az érdeklődésüket. Az elég nagy érvágás lenne az itt tartózkodásomon.JEGYZET: Ojoj! xD

ZENE: KHAJIIT LIKE TO SNEAK
Vissza az elejére Go downBevésődött: Vas. Aug. 02 2020, 21:20
Vernon Roche
Vernon Roche


Kitüntetések :
Macskafogó - Roche & Nio A_fzve10Macskafogó - Roche & Nio Zurzde10Macskafogó - Roche & Nio Its_ca10Macskafogó - Roche & Nio 1CewY7YiUvi0uryPXGhJVR

Hozzászólások száma :
26
Reagok száma :
22
Join date :
2020. May. 20.
Tartózkodási hely :
Temeria és környéke

Macskafogó - Roche & Nio Empty
Re: Macskafogó - Roche & NioRoche & Nio -

Macskafogó

Amikor az ajtót berúgta azt határozottan, de nem nagy erővel tette. Ha rozoga ajtó nem engedett volna olyan könnyen, akkor nem merte volna nyugodtan megkérdezni a nőt arról, hogy ismeri-e egyáltalán azt az egységet, akit a nyakára küldtek. A fogadósnak nyilván nagyon jó hallása kellett legyen, ha megbírta hallani az esti kocsmazaj közepette is… De Roche olyan mérges volt, hogy már ez a hátráltató esemény se tudta már jobban felbosszantani.

Kihasználva a helyzetet a falnak támaszkodó nőt a vállainál megragadta (nem törődve vele, hogy a kezei közül a pohár a földre hullva összetört) és testével neki szorította az ajtófélfának. Mintha éppen egy egészen más tevékenység közben nyílt volna ki az ajtó… A fogadós dühtől izzó szemekkel közeledett feléjük, de látva a helyzetet hirtelen megtorpant előttük.

- Remélem, hogy ez kárpótolja a kárért. - mondta Roche látszat bűnbánattal az arcán, majd elővett a zsebéből egy erszényi orent. Nem volt olyan felelőtlen, hogy egy nagyobb összegű pénz nélkül jött volna el. A mérges fogadós kétkedve nézte a felé dobott erszényt, de jobban megszemlélve annak tartalmát, végül láthatóan lejjebb csitult a paprikás kedélye.

- Legközelebb legyenek csendesebbek! Különben kénytelen leszek újra felnézni! – mondta egy rút vigyorral az arcán, majd még egy sanda pillantást vetve rájuk, végül távozott a rozoga lépcsőkön.

Mielőtt azonban a nőszemély tehetett volna még valami hátráltató tevékenységet, hogy újra belé fojtsa a szót… Roche egy hirtelen mozdulattal megmarkolta kezeivel a nő szabadon maradt alkarjait és azoknál fogva szegezte újra a tolvajt az ajtófélfához.

- Ettől talán lesz kedves végre végighallgatni. – mondta fenyegetően Roche. Nem érdekelte, hogy mennyire hat irreálisnak az, hogy a falnak szegezett nőhöz kezd el beszélni ahelyett, hogy kirángatná az kocsma ajtón a katonáinak. Egyáltalán nem érdekelte már a helyzet…

- Attól félek elfogyott a türelmem. Mivel nem hiszem, hogy hajlandó volna végighallgatni és talán kölcsönös érdekből segíteni nekem elkapni az igazi tettest… Ezért számítson arra, hogy a Vizimai börtönben fogja végezni, ahol a kihallgatás után nem csak egy állami dokumentum meglopásáért, hanem több katona meggyilkolásáért fogják felakasztani. Én tudom, hogy nem ön tette. Bizonyítékot találtam rá, hogy megbízásra cselekedett. De senkit és most már engem sem érdekel, hogy nem ön tette ezt.  A hatóságnak nem az igazi tettes, hanem bűnbak kell, hogy letudják zárni ezt a kényes ügyet. Én pedig ezek után hajlandó vagyok megadni nekik azt, amire vágynak... A maga kedvéért nem fogom többet kellemetlen helyzetbe hozni magam csak azért, hogy egy kölcsönös együttműködéssel talán megkönnyítsem az életét. – sziszegte a legmélyebb megvetéssel a hangjában.

Túl volt azon a ponton, hogy részletesebb magyarázatot adjon az államérdeket érintő lopásokról vagy a hivatalnokok sorozatos megöléséről. A nő magyarázata sem érdekelte. Már az elején leszögezte számára, amikor az épületbe lépett, hogy fontos ügyben keresi, mégis csak az idejét húzta és nem volt hajlandó végighallgatni őt… Rochenak elege lett az egészből. Volt már dolga tolvajokkal. Nem is eggyel. Volt, akit Niorodicehoz hasonlóan álruhában ment el kihallgatni és akár nagyobb pénzösszeget együttműködést felajánlani. Mégsem került olyan helyzetbe miattuk, hogy majdnem egy óráig vesztegeljen csak azon, hogy négy szemközt beszélhessen velük. S nem kellett közben olyan problémákkal foglalkoznia, mint hogy hogyan menjenek föl a lépcsőn vagy hogy melyikük nyissa ki az ajtót. Azok a tolvajok legalább voltak kedvesek kést szegezni a torkának, ha nem állt szándékukban szóba állni vele ahelyett, hogy csak az idejét húzták volna…

- Ellenállhat, ha akar. Megpróbálhat elmenekülni innen. Nem érdekel. De hírhedtebb személyként nehezebben fogja ezután élni az életét erről biztosíthatom. Akkora fejpénzt fognak verni önre, hogy fogadókban se fog tudni megszállni anélkül, hogy ne akarná ezután valaki a hatóság kezei közé adni. Talán megtud majd élni a vizimai nyomor negyed árnyékában… Ott a maga fajták eltudnak vegyülni. De a piszkos üzletei iránt talán megfogyatkoznak majd az érdeklődők... S a volt kollégái közül is számítson néhány új ellenségre. Ha érdekükben áll, talán a magas fejpénzért szívesen feladják majd önt a hatóságoknak. De ha nem teszik, az sem érdekel. Vannak fontosabb ügyek is, amikkel szolgálni tudom Temeriát, semmint az egységemmel ezzel foglalkozzam. – köpte dühtől eltorzult arccal, miközben előreláthatóan várta, hogy a nő ellenállást tanúsítva megpróbáljon megszökni a markából.

Roche tudta, hogy a tolvaj nem tud a katonáiról a kocsma körül, így nyugodtabb lehetett a dolgában, hogy helyette talán nekik sikerül majd elfogniuk, ha őt sikerülne félreállítania. Lovon nem menekülhet, mert azokat már korábban elkötötte a helyükről. Ha pedig mégis kudarcot vallanának a Kékszalagosok s a tolvaj mégis csak megszökne előlük… Roche-t most már egyáltalán nem érdekelte, hogy a nő az árnyékok közt bujkálva tengeti tovább az életét vagy egy temeriai bitófán végzi. Egyáltalán nem érdekelte már az egész helyzet.

Elege volt a játékból, amibe önként ment bele, mégis csak a sors akarata szerint önmagát hozta folyamatosan nevetséges helyzetbe az együttműködésre tett hasztalan kísérleteivel. Mindezt csakis azért, hogy megpróbáljon elérni egy partnerséget, aminek érdekalapját az adta volna, hogy ő elfoghatja az igazi tettest ezzel szolgálva Temeria érdekeit. Még a tolvajnak (akire nyilvánvalóan szándékosan verték rá a gyilkosságokat) a közös társulással sikerült volna tisztára mosnia nevét ebben az ügyben, hogy elkerülhesse ezzel a bitófát. Felajánlott neki egy esélyt, amire talán más katonai vezető egyáltalán nem vette volna a fáradságot… De elfogyott a türelme. Látta, hogy teljesen eredménytelen és értelmetlen, amit csinál. Vernon Roche eljutott egy olyan pontra, hogy ne érdekelje tovább…Szószám: 


A hozzászólást Vernon Roche összesen 1 alkalommal szerkesztette, legutóbb Szomb. Szept. 26 2020, 06:11-kor.
Vissza az elejére Go downBevésődött: Hétf. Aug. 03 2020, 03:26
Niorodice
Niorodice


Kitüntetések :
Hozzászólások száma :
108
Reagok száma :
99
Join date :
2020. Feb. 10.

Macskafogó - Roche & Nio Empty
Re: Macskafogó - Roche & Nio

Sikerült kikészítenem az idegent. Elégedetten mosolygok, amint látom az ideget kiülni az arcára. Ha azt hitte, hogy szívathat engem, hát tessék, kölcsön kenyér visszajár. Ám arra nem számítottam, hogy berúgja az ajtót, és a kérdése után neki szorít az ajtófélfának, miközben válaszolok. Persze tudom, hogy ezt csak a nyikorgó lépcsőn közeledő kocsmáros miatt teszi, de azért ebből látszik, hogy van valami a fejében káposztán kívül. Amikor a fogadós megérkezik, hátra pillantok rá, és a látvány neki elég ahhoz, hogy megmagyarázzuk a helyzetet. Visszasétál a helyére, mire a férfire nézek egy apró félmosollyal. Még mindig nem tudom, mi a francot akar tőlem, és megmondtam, hogy addig nem vagyok hajlandó belépni oda. Van-e ott valaki, vagy sem. A válasz nem várat magára sokat, de előtte még a kezeim lefogva nyomja azokat a félfának.
- Durván szereted? - kérdezem apró vigyorral, ám amikor bele vág a dolgok közepébe, és abba, hogy miért keresett meg, lelohad a mosoly az arcomról.
- Nem túl izgató ez a téma, ha őszinte lehetek, és a jövőkép sem túl kecsegtető, hogy őszinte legyek. - mondom immár komolyabban, és azonnal felmérem a szituációt. Vagy megpróbálom kimagyarázni magam, mint mindig, vagy meglógok, vagy megölöm. Az utolsó két opcióval mindenképpen örökre üldözött lennék, ami viszont nem túl ideális egy temeriai tolvajnak, szóval először próbáljuk meg az első opciót. Valamiért a kékszalagosokat emlegette, és az, hogy utána ilyen államügyekről beszélt, sajnos nem sejtet semmi jót.
- Mind a ketten tudjuk, hogy igen is beszélgetni akar, különben már a kezem hátra csavarva vezetne ki az ajtón, a legközelebbi kalodába, nem így van? Még is mit akar tőlem, hm? Van egyáltalán bizonyítéka mindarra, amit mond, vagy csak a levegőből mutogat? - puhatolózom, egyelőre nem mutatva igényt arra, hogy kiakarnék szabadulni a fogásából. Több okból sem: nem akarom, hogy erősebben szorítson, hogy ha kell, akkor hirtelen ki tudjam tépni a kezem, illetve ha együtt működő vagyok, akkor talán magától is elenged. Talán.
Egyébként gondolom, hogy a Claidim által kapott feladatra gondol, amit sikeresen végeztem el abban a táborban. A toborzási számokra. És valószínűleg azokra a meggyilkolt katonákra és tisztekre gondol, akiket Claidim utánam kapott el, mert nem bírt a seggén maradni. Azt hittem, hogy ő a kivételes jó szerencse az életemben, de tessék, rögtön a következő héten már a fejemre olvasnak mindent, amit én, és ő tettünk. Ez pedig nem túl szerencsés, nem, nem. Ki kell találnom valamit.JEGYZET: Az IRL megbeszélések alapján akkor itt a válasz, lezárás nélkül. Very Happy

ZENE: KHAJIIT LIKE TO SNEAK
Vissza az elejére Go downBevésődött: Kedd Szept. 08 2020, 20:18
Vernon Roche
Vernon Roche


Kitüntetések :
Macskafogó - Roche & Nio A_fzve10Macskafogó - Roche & Nio Zurzde10Macskafogó - Roche & Nio Its_ca10Macskafogó - Roche & Nio 1CewY7YiUvi0uryPXGhJVR

Hozzászólások száma :
26
Reagok száma :
22
Join date :
2020. May. 20.
Tartózkodási hely :
Temeria és környéke

Macskafogó - Roche & Nio Empty
Re: Macskafogó - Roche & NioRoche & Nio -

Macskafogó

Biztos volt abban, hogy kemény szavai elegendőek lesznek arra, hogy a tolvaj megelégelje a játszadozást és fegyvert fogjon ellene... Mikor azt mondta, hogy elfogyott a türelme, akkor nem a levegőbe beszélt. A szemei szikráztak a dühtől. Ám az, hogy a nő nem próbált meg kiszabadulni a szorításából megtántorította őt annyira, hogy végig tudja hallgatni a mondandóját.

A hölgy arckifejezéséből rögtön leszűrte, hogy mennyire ostobának tartja őt. Nem mintha érdekelte volna. Azt mindenesetre bánta, hogy kénytelen volt ilyen kései órában a nyomába szegődnie és egy cseppet sem kedélyes társalgásba bonyolódnia. Azt azonban nem mondhatta senki, hogy nem volt elég türelmes és kitartó a célja elérésében. Temeria érdekeiért akármire hajlandó volt. Még ha ez azt is jelentette, hogy hamarabb őszül meg…

Noha nem tartozott semmilyen magyarázattal, mégis úgy döntött, hogy végül felfedi a részleteket. Már csak azért is tett így, mert a hölgy volt olyan szorult helyzetben, hogy kénytelen legyen végighallgatni őt.

- Államtitkot loptak el egy bizonyos temeriai táborunkból. Olyan precizítással, amit egy közönséges zsebmetsző nem tudott volna végrehajtani. Egy helyszínen nyomozó kémünk jelentette, hogy megfordult a táborhely közeli fogadóban. Ne csodálkozzon rajta! – felelte a nő arcát figyelve. -  Kegyedet az alvilági körökben jól ismerik. Azt is sikerült megtudnunk, hogy nem egyedül volt ott, illetve távozott onnan. Közönséges tolvajként nem sok hasznát látná ezen dokumentumnak. Nyilvánvaló, hogy megbízásra cselekedett. Fölösleges volna tagadnia! – mondta ellentmondást nem tűrően.

Az iratokat és megbízóját keresem. – folytatta határozottan. - Amennyiben nem hajlandó legalább az egyiket a kezemre adni, akkor kénytelen leszek letartóztatni helyette. Ennyire egyszerű az egész. Feltéve, ha nem szeretne elmenekülni. Vagy ne adja Melitele együttműködni! Ez esetben elkerülheti a kalodáját. Akár Ön végzett a katonákkal, akár nem. Kezeskedhetem róla, hogy megússza az önre irányuló vádakat. De az ellenkezőjét is. A döntés a maga kezében van. – fejezte be végül még mindig a nő arcát kémlelve. Erősen tartotta, de nem szorította jobban a falhoz. Úgy volt vele, hogy nem sietteti előre a menekülési szándékot…

A tolvajokat nem kötelezte hűség a megbízójuk irányába (főleg nem azután, hogy megfizették a szolgálatukat), így a parancsnok jó okkal számíthatott arra, hogy hajlandó lesz elárulni őt. Azzal is a segítségéére lehetett volna, ha hajlandó lett volna visszaszolgáltatni neki az ellopott iratot. Bár az már valószínűleg határon kívül volt, így annak az előkerülésére kevesebb esélyt látott.

Tudta, hogy egy bűnözőben megbízni kockázatos lépés. De a nőnek több vesztenivalója volt, mint neki. Ha átveri vagy meglép akkor tudni fogják, hogy összejátszik a megbízóval. Akkor pedig tudni fogják, hogy kit kell felkutatni elsősorban… Ebben a két esetben a többi lépést utána a temeriai katonaság fogja megtenni. Az ő serege csak közvetítő szerepet látott el. Semmi mást…P.S: Válasz.
Vissza az elejére Go downBevésődött: Szomb. Szept. 26 2020, 06:28
Niorodice
Niorodice


Kitüntetések :
Hozzászólások száma :
108
Reagok száma :
99
Join date :
2020. Feb. 10.

Macskafogó - Roche & Nio Empty
Re: Macskafogó - Roche & Nio

Gondolkodnom kellett. A kékszalagos és a bandája egyértelműen rám vannak állva, és ha kézzel fogható bizonyítékuk nincs is, csak szemtanúk, hogy a környéken jártam, az nekik elég.
- Mindjárt zavarba jövök a bókjaitól... - mosolygom negédesen, hogy nem átlagos zsebmetszőnek tekint, hanem valami sokkal magasabb szintű betörőnek. Valóban megemeli az egoizmusomat, de az a baj, hogy ha véletlenül is böktek rám, akkor is szar helyzetben vagyok. Vagy húzom tovább az agyát, vagy hülyeségeket kezdhetek beszélni, de az a baj, hogy fogalmam sincs, hogy mennyit tud. Van-e személyleírása Claidimről? Tudja-e, hogy merre indult tovább, miután elváltak útjaink? Nem tudom úgy manipulálni őt, hogy egy lépéssel előnyben van. Úgy hogy meg kell tudnom néhány dolgot...
- Meg se kérdezi, mit csináltam aznap? Mi az alibim? Mondanám, hogy kérdezze meg az azon a környéken hírhedt bandita testvéreket, de sajnos ők már nem nyilatkozhatnak az érdekemben. - mivel mind hárman halottak. Egy a hegyen, ketten a városban, a jelek szerint egy afférjuk közben túladagolták magukat fisztekkel. Persze én tudom, hogy Claidim ajándéknak szánta a jelenetet, de most kurva jól jönne két szemtanú, akik eltudják mondani ennek a kékcsíkos ördögnek, hogy nekik dolgoztam.
- Lovat loptam nekik, és épp a bevételt ittam el. Volt velük egy hangos szóváltásom is az utcán, bárki megmondhatja, aki a környéken lakik. Megkérdezheti a fogadóst, hét sör után azért a "magamfajta" profi betörők se olyan profi betörők, mint ahogy gondolja. - ezek egyébként mindegyike igaz. Tényleg ittam ennyit, és tényleg elloptam a közeli faluból egy fekete csődört.
- És igen, egy férfivel távoztam. Ez olyan meglepő az Ön számára? Nem volt olyan vad, mint maga, de jól elszórakoztunk... - vigyorodtam el, az éjszakára gondolva. Jól tudom, hogy úgy lehet a legjobban "hazudni", ha az igazságot mondjuk... csak kihagyunk dolgokat.
- Szóval nem tudok se a lopott iratokról, se a halott emberekről... - jó, a lótolvajlásért is felakaszthatnak rosszabb helyeken, de a férfi most nem egy lótolvajt, hanem egy államtitkokat kiszivárogtató betörőre pályázik, a kettő között pedig elég nagy különbség van. És inkább vallom be, hogy elloptam a lovat, aminek utána tud nézni, mint hogy elismerjem a másik tolvajlást.JEGYZET: Az IRL megbeszélések alapján akkor itt a válasz, lezárás nélkül. Very Happy

ZENE: KHAJIIT LIKE TO SNEAK
Vissza az elejére Go downBevésődött: Szer. Nov. 04 2020, 19:07
Vernon Roche
Vernon Roche


Kitüntetések :
Macskafogó - Roche & Nio A_fzve10Macskafogó - Roche & Nio Zurzde10Macskafogó - Roche & Nio Its_ca10Macskafogó - Roche & Nio 1CewY7YiUvi0uryPXGhJVR

Hozzászólások száma :
26
Reagok száma :
22
Join date :
2020. May. 20.
Tartózkodási hely :
Temeria és környéke

Macskafogó - Roche & Nio Empty
Re: Macskafogó - Roche & NioRoche & Nio -

Macskafogó

Amint szorul a nyakán a húrok, már nyilván beszédesebb. Kár, hogy olyan mély harag fortyogott benne, hogy magyarázkodás itt már csak olaj volt a tűzre.

- Talán még szívesen útjára is engedném, ha nem kellett volna órákat vesztegelnem egy ilyen semmitmondó magyarázatért. – köpte az arcába.

- Holtak nem beszélnek. Az italozás pedig feledékennyé tehet… Szóval nincs szilárd kifogása, hogy ne lehetett volna véletlenül ott… - felelte nyitva hagyva kérdést. Neki ez is bőven elég. Nem egy ártatlant tesznek a katonai erők bűnbakká. Hanem egy tolvajt. Azokból pedig, hogy eggyel több vagy kevesebb van senkit nem érdekel.

Nő magyarázott valami férfiről is, mintha azzal borzolni tudná az idegeit. Bőven előtte sikerült már felhergelnie annyira, hogy most döntésre jusson.

- Ha azt a férfit is olyan örömökkel ajándékozta meg, mint a félórás lépcső és ajtó előtt veszteglés, akkor egyáltalán nem irigylem szegény ördögöt. – felelte színtelenül.

- Tagadja, hogy köze lett volna az eseményekhez? – kérdezte fenyegetően felemelve a hangját. Fölöslegesen kérdezte. A tolvaj gúnyos mosolya számára mindent elárult. Elsötétült a tekintete. – Ám legyen.

Engedve dühének váratlanul elengedte a tolvaj a fél kezét, hogy előkaphassa az oldalán függő kardot.

Minden pillanatok alatt történt. Már emelte a fegyvert, hogy megcsúfítsa, amikor a kintről süvítő szél kivágta a mellettük nyíló ablakot. Az ablakkeret keményen oldalba vágta, amitől nem csak elengedte, de hátra is tántorodott a nőtől. A nyitott ablak hívogatóan nyílt a közeli háztetőkre...

Megtántorodva, de továbbra is karddal a kezében, dühtől szikrázó szemekkel nem tudta nem nyilvánvalóbbá tenni magát. Ha van a tolvajban még egy marék túlélőösztön, most old kereket a háztetőkön átvágva. Különben a börtön hűvösétől megkímélve ő maga fogja levágni őt.

Itt és most.P.S: Még egy válasz tőled és a következő válaszommal lezárom a cselekményt.
Vissza az elejére Go downBevésődött: Kedd Dec. 22 2020, 10:55
Ajánlott tartalom
Macskafogó - Roche & Nio Empty
Re: Macskafogó - Roche & Nio

Vissza az elejére Go downBevésődött:
1 / 1 oldal

Permissions in this forum:Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
World of Witchers ― and other nightmares :: Archívum :: Archivált játékok :: Félbemaradt játékok-
Ugrás: