World of Witchers ― and other nightmares
 
HomeHome  KeresésKeresés  RegisztrációRegisztráció  BelépésBelépés  
Belépés
Neved:
Jelszó:
Automatikus bejelentkezés: 
:: Elfelejtettem a jelszavam!
In Memoriam
A staff
Axel 21HGLey1DRP64VMrOvzNbw
Tedd Deireadh
Itt olvasható mindenki számára a Kontinens eseményeit befolyásoló szálak összefoglalója.

Out of time: Yennefer és Geralt magához tér valahol Temeriában, nyomoznak a Tó Úrnőjét követő események után. A tehetséges Corinne Tilly oneiromanta segítségével visszaszerzik megkopott emlékeiket, továbbá tudomást szereznek egy, a Kontinenst elpusztító erejű katasztrófáról.

Deárme, elaine: Ciri és Braenn újra találkozik a Végzet Kardja óta először, Braenn megtudja, hogy Geralt él.

Virágnyelven szólva: Francesca Findabair hírét veszi, hogy a Háború Lovasasszonya Kaedwen felé lovagol, és mivel halottnak hiszi a kolleganőjét, feltartóztatja útjában. Mivel a hír igaznak bizonyul, és valóban Vengerbergi Yennefer áll előtte, meghívja magához egy hosszú és velős beszélgetésre. Yennefer még nem tudja, hogy Francesca bizalmasan kezeli-e a visszatértét, avagy rögvest értesíti-e Filippa Eilhart-ot. Beszélgetésükből kiderül, hogy a Kontinenst a Farkasförgeteg pusztítása fenyegetheti.

Leltár?: Wilkina és Geralt arra ér vissza Kaer Morhenbe, hogy épp ürítik ki a kaedweniek. Henselt parancsára a továbbiaknak katonai erődítményként tartanak igényt az erődre. Kisebb alkudozás és tárgyalás után Kaer Morhen hivatalosan is állami tulajdonba kerül.

Ismerős szörnyetegek: Ciri és Geralt egymás nyomára bukkannak Toussaint-ban és találkoznak a Tó Úrnője óta először újra. Közösen indulnak tovább.

Egy házban az ellenséggel: Valdemar meghívja magához Yennefert, hogy Ciri és Geralt sorsáról tárgyalhasson vele. Yennefer tudomást szerez róla, hogy idő- és térközi utazásai egyikén potenciálisan Ciri magával hozott egy nem evilági pandemikus fertőzést, mely az egész Kontinens lakosságát megtizedelheti.

Temeria
Troubadour! Sing of our valor!: Foltest visszautasíthatatlan ajánlatot tesz Kökörcsinnek, melynek értelmében kémkednie kell Redaniában.

Temeria, f*ck yeah!: Meve, Lyria és Rívia királynője meglátogatja távoli kuzinját Temeriában, hogy átbeszélhessék, ami a Cintrai Béke óta történt velük.

Lyria és Rívia
Alakoskodás: Karméle la Valette felszámolja a háború után megerősödött lyriai alvilágot.

Elfeledett vér: Meve látogatást tesz az újraépülő Ríviában, mit sem sejtve róla, hogy az őrmester, aki neki jelent, szegről-végről rokona.

Aprócska szolgálat: Esthyllo, az eltévedt hős pixie hírét veszi, hogy merényletet terveznek Lyria és Rívia királynője ellen, ez pedig arra sarkallja, hogy beleszóljon az események folyásába, megakadályozva egy újabb tragédiát.

Háborúzzanak mások...: Őfelsége Meve titkos audienciát kér semleges területen Dol Blathanna hercegnőjétől, Francesca Findabair-tól, hogy közös nevezőre jussanak az ősi fajok és az emberek közti békétlenkedés ügyében.

Dol Blathanna
Semmi személyes: Dethmold, Henselt küldötte sértett hangú diplomáciai levelet, illetve ajándékként egy levágott tünde fejet kézbesít Francesca Findabair hercegnőnek.

Sub Rosa: Francesca Findabair magánaudienciája tanácsosával és diplomatájával, Irvach Valith-tal.

Tír na nÓg: Francesca Findabair hírét veszi egy különös érkezésnek, és abban a hitben, hogy Ciri-re bukkant, meghívja magához. Elyon, Ysgith medikája ugyan nem Cirilla, de a történetük menthetetlenül összefonódik, amikor kiderül, hogy mindkét fél számára idegen a másik otthona.

Elaine tedd a'taeghane: Arryn Farven igyekszik Enid Findabair bizalmába férkőzni, azzal a szándékkal, hogy a megfelelő alkalomban megmerényelhesse.

Nilfgaard
Hercegnői etikett: Stella Congreve, Liddertal grófnője Emhyr var Emreis, nilfgaardi császár parancsára szárnyai alá veszi Cürilla hercegnő nevelését és gondviselését. A grófnő anyai érzéseket kezd el táplálni az árva leány iránt.
Hirdetőtábla
Ki van itt?
Jelenleg 1 felhasználó van itt :: 0 regisztrált, 0 rejtett és 1 vendég

Nincs

A legtöbb felhasználó (22 fő) Kedd Szept. 21 2021, 01:53-kor volt itt.
Latest topics

✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧
Axel Emptyby Aethelwulf
Vas. Jan. 16 2022, 19:06


✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧
Axel Emptyby Wilkina
Vas. Jan. 09 2022, 18:00


✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧
Axel Emptyby Ríviai Geralt
Hétf. Jan. 03 2022, 23:26


✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧
Axel Emptyby Vengerbergi Yennefer
Hétf. Jan. 03 2022, 23:16


✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧
Axel Emptyby Kilian
Vas. Jan. 02 2022, 17:20


✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧
Axel Emptyby Vendég Pént. Dec. 31 2021, 18:55


✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧
Axel Emptyby Vengerbergi Yennefer
Szomb. Okt. 09 2021, 17:24


✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧
Axel Emptyby Vengerbergi Yennefer
Szomb. Szept. 25 2021, 13:16


✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧
Axel Emptyby Shani
Hétf. Aug. 23 2021, 19:37


✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧
Axel Emptyby Vengerbergi Yennefer
Szer. Aug. 11 2021, 19:32

Tagjaink
Fél évszázad költészete

Share
Axel Walardeb
Axel Walardeb


Kitüntetések :
Hozzászólások száma :
41
Reagok száma :
39
Join date :
2020. Aug. 22.
Tartózkodási hely :
Vándor

Axel Empty
Axel
Axel Walardeb
Fonetikus kiejtés:

Akszel Valardeb

Becenevek

Sorold fel a karaktered bece- és álneveit

Életkor

25

Látszólagos kor

22

Csoport/faj

Militáns

Foglalkozás

Zsoldos


Különleges képességek/faji adottságok


Mily képességekkel rendelkezhet e fiú, kit születése óta az ölésre neveltek? Hát persze, hogy nem mágiára tanították szerencsétlen kölköt! Sokkal inkább fegyverek forgatására, taktikai lépésekre. Bár a legtöbb távolsági és közelharci fegyvereket ismeri és használja is, mégis kedvence a pika. Különleges esetekben található nála íj, tör és, ha netán megunná a pikát akkor kardot forgatva vállasztja el a fejeket a nyaktól.

Jellemrajz


Fiatal még, változni fog. Nehéz is mondani róla bármit is. Nem igen beszél, az érintést is nehezen tűri egyesektől. Jobban érzi magát férfiak közelében, mint a nők társoságában elveszve. Viszonylag jól kilehet vele jönni, ha nem akarod megölni. De a bizalom egy érzékeny téma nála, nehezen fog megnyílni idegeneknek, akit ismer annak társoságát szívesen keresi.

Megjelenés


Általában a páncélja mögé rejtőzik, arcát ritkán mutatva járja a világot. Hátán a Pika, csípőjén tör helyezkedik el.
Azon ritka pillanatokon, mikor leveszi a sisakot megvillantja fekete fürtjeit és barnás szempárjait, mely bizonyos fényviszonyok között csalfa vörös színben pompázik. Alkatra vékonykának tűnik, de izom is elterül rajta. Arca nem sugal semmilyen érzelmet. Gyakran lehet látni a kezében kenyeret lévén az a kedvenc kajája és mindig azt eszi.
Előtörténet


A Nap lassan emelkedett fel a horizonton, álomra küldve kistestvérét és ő vegye át az ég trónját, ezzel megkezdve az élőlények ébresztését. A sugarak lassan bemerészkedtek az erdő sűrű rengetegébe, melegséget és fényt hozva. A ragadozók és vad rémálmok a sötétbe visszahúzódva  odújukba mennek szállásért. Még a Nap is nyújtózkodik még az álmot kitörölve szeméből, így az erdő legmélyén még a sötétség uralkodik. Azon túl viszont megritkulnak a fák és kirajzolódik egy ház. Egy birtok, mely nem csak egy kis viskóból áll, de a lovak prüszkölése, a marhák bőgése jelzi a ház lakóinak ideje kimászni az ágyból. A fából épült háznak a kéményéből füst száll fel, valaki már ébren van. Ennek a legkisebb szobájában, van egy gyermek. Egy fiatal, alig 5 éves fiúcska, ki olyan fáradt volt, hogy az ágyáig sem jutott el a késői órákban. Éjfekete haját fújja a szél, ami a nyitott ablakon keresztül tör be a szobába. Apró, gyönge teste megrezzen a hidegre, fázik. Este senki sem jött be, megnézni él e még, vagy betakargassák. Drága anyja nem érhet hozzá, nem feladata a fiú nevelése. Az apa az, ki ragaszkodott hozzá, hogy csak ő nevelheti, taníthatja. Enni a szolgálólánytól kap, ki vérrokonuk mégis mássága miatt nem hivatalosan adoptált gyermek. Magányosan éldegélt a fiúcska, egyedüli gyermekként egy olyan házban, ahol csak az apjával volt kapcsolata. Szülőanyja szinte már-már el is feledte, hogy van egy fia, kinek igen is szüksége lenne az anyai szeretetre és törődésre.
Axel, a fiú nem csak mentálisan van meggyötörve, de fizikailag is feladni kívánja. A kemény edzések, melyek születése óta nyomják vállát megerőltetik minden porcikáját. Még, ha beteg is nem pihenhet. Cipelnie kell, tanulnia, fegyvert forgatni. Apja nem nyugodott míg legalább a fegyvert meg nem tudta tartani. Az egyetlen menekülő út ebből csak a halál volt. Néha csábította is Axel-t a gondolat, hogy végérvényesen nyugalomra tér, de nem tette. Kitartott és mindig felállt.
Nem sokáig maradt egyedüli gyerekként a házban. Amint a tízedik esztendejéhez közeledett gyermek sírásra lett figyelmes. A kíváncsiságtól vezérelve megnézte, mi történik a számára otthonnak nevezett viskóban. Lassan nyitotta az ajtót és egészen meglepte, amit látott. Két kicsi csecsemő feküdt az ágyon. Kézen fogva aludtak, teli hassal. Axel megfagyva figyelte újdonsült húgait, bár ezt még nem tudta akkor, hogy ők a kistestvérei. Csak, mikor anyja lépett be tudta meg, mekkora felelősség is borult rá, még ha ezt, ő maga tette vállaira. Ahogy gyengéden megérintette azt a két aprócska gyermeket, ígéretet tett: Megvédi őket bármi áron.
Bár az élet nem így hozta. Mikor elég idős lett apja elküldte a seregbe, hogy ott boldoguljon. Nem ellenkezhetett és csak remélte, drága húgai boldogulni fognak apjuk mellett. Nem volt mit tenni, így belevetette magát olyasvalamibe, amit rövidesen megbánt. Noha jó katona volt, tehetséges és kitartó, mégis volt benne egy kisebb lázadási hajlam. Elvégre ő mindig is szabadulni akart láncaitól, hogy aztán ő is szabad lehessen, mint bárki más. Az apai nyomás és a gyermeki traumák elől elszökve teljes életet élhessen, egy olyan személlyel, ki mellet leélheti azt a porszemnyi életét.
Azt kérded, hogy lett egy katonából zsoldos vándorló? Oh, elfelejtettem volna? Had meséljem el. Egy esti éjszakán, mikor neki kellett járőröznie valahogy elkeveredett a bordélyhoz. Bár nem azért, mert megkívánta volna bármelyik nőt, egyszerűen csak, szereti a rendet. Ahogy ott elhalad egy női sikolyra lesz figyelmes. Nem az a elégedett sikoly, sokkal inkább egy fájdalommal teli sikítás, melyet egy bordélyból nem igen kéne hallani. Nem titok a kis Axel igen kíváncsi természet, agy természetesen megnézte, miért rémiszti halálra a nő a fél utcát. Az ajtó hangos nyikorgással tárult ki. A földön a prostituált feküdt vörös arcát szorongatva. Előtte, Axel részeg felettese állt és ordított vele. Nem volt szokatlan a látvány, de Axel gyomra görcsbe rándult. Nem volt azzal baja, hogy időnként alkalmatlanná válik felette járója az alkohol mennyiségtől, de most átlépett egy határt nála. Fülében csengett apja szavai, miszerint a nők csak nyűg, alkalmatlanok bármire is csak szolgának jók. Mégis ahogy a nő arcára nézett másra is emlékezett. Arra két kicsi arcra, mely szeretett húgaihoz tartoztak. A két törékeny leány, akik a legfontosabbak voltak az életében és elhagyta őket.
Mire, Axel feleszmélt felettese kezében már kard volt, hogy véget vessen a nő életének. Ekkor lépett Axel is. Fegyverét előhúzva habozás nélkül emelte a férfira a pengét, ezzel véget vetve a zsarnokságnak. De a pániknak és a káosznak még nem volt vége. Az őrség maradék tagja is bordély felé vette az irányt és Axel tudta, nem jár jól, ha ott marad. Így amilyen gyorsan csak tudott megszökött a városból és az országhatára felé vette irányát.
Így kezdődött el az ő kalandja és kíváncsian várom, mit fogsz magaddal kezdeni, drága Axel. Elvégre a mesének még nincs vége, még csak most kezdődött. Nem igaz, gyerekek?Példareag

Hófödte az erdőt és annak minden zugát. A hideg levegő csípi az ember arcát és a rettentő fagy súlyt le az emberi testre. Az állatok, élőlények többsége menedékbe húzódtak és melegedni tértek. Fehér hó, melyen vörös vér hagyj nyomot. Egy jól látható csík, mely mutatja a zsákmány nyomait, de nem csak az övét. Egy másik vér is keveredik vele, az enyém. Lomhán sétálok, ropogtatva a havat alattam. Oldalamból szivárog vöröslő vérem, de nem állok meg. Kezemben hurcolom az áldozatból megmaradt fél testet és egy szép íves vonalat hagyok magam után. A férfi nem rég halt meg, pont az előtt hogy oda érhettem volna. Nem törődnék vele, ha asszonya ne aggódna érte és kért volna meg hozzam vissza így is úgy is drága elveszett férjét. Kissé fáj, hogy szomorú hírt kell közölnöm az immáron özvegy nőnek. Nincs gyermeke, se senkije. Csak a férje volt és most ő sincs. Tragikus, de ez a rend. A vadak vadásznak a zsákmány megmenekül. Ha elég ügyes túléli, ha nem akkor elemésztődik.
Lassan kiérek az erdőből, velem szemben lesz egy domb és annak a dombnak a tetején lesz egy kis házikó. Abban lakik az asszony. Jobb lesz sietnem, mielőtt az ég is úgy dönt megnehezíti dolgom és egy kisebb vihart küld a nyakamra.
Egy hosszú séta után elérkeztem a ház elé. Nem kell bekopognom szinte azonnal kicsapódik az ajtó és kiront az özvegy. Leteszem a tetemet és hagyom, hogy a nő könnyeivel áztatott arcával elbúcsúzzon szeretett urától.
Csak akkor szakítom meg, mikor már a vihar felkerekedett és a halálra fagyás veszélyeztet minket. Nem sajnálom magamat, de a nő igen vékonyan van öltözve és, ha nem viszem be eléggé hamar csatlakozik férj urához.
Gyengéden fogom meg a nőt és viszem be menedékébe. A vállamon sem hagyta abba a sírást, csak akkor vett magán erőt, mikor a tűz mellé lehelyeztem és adtam neki pár percet.
- Köszönöm... - hangzik el egy halk szó, mire felé fordultam. - Köszönöm...hogy visszahozta.
- Én sajnálom, hogy rossz hírt hoztam. - mondom neki kissé mereven.
- Nem... - rázza meg a fejét. - Legalább tudom az igazságot. Legalább...legalább egy jobb helyen van.
Hallgatok. Nem vagyok egy vallásos egyén, távol áll tőlem. Igazából nem is ismerem a vallást csak a prédikátorok hangját hallom, akik mind mást mosdanak. Nem erőltettem, nem izgatott.
- Mivel tudnám meghálálni a szolgálatait? - néz rám még nedves arccal. Fiatalka még, naiv, de szerethető. Könnyen talál magának új urat, ha arra vágyik.
Ahogy elnézem, nincs szívem kérni tőle semmit. Elvégre neki nagyobb szüksége van rá, mint nekem. A tél most lesz a legnehezebb számára. Nem hiányzok még én is.
- Semmivel. Tartsa meg magának, amije van. - mondom neki és behunyom szemeimet agyalva merre menjek tovább.
- De én ragaszkodom hozzá! Én kértem, hogy segítsen. Ez a minimum. - áll fel az asszony. Szemem sarkából néztem rá és sóhajtottam egyet.
- Kenyérrel. - válaszoltam végül a fizetséget illetően. Eleinte furán nézett rám, de elmosolyodva neki is állt, hogy kifizessen.

Vissza az elejére Go downBevésődött: Szomb. Aug. 22 2020, 13:54
Kökörcsin
Kökörcsin


Hozzászólások száma :
188
Reagok száma :
51
Join date :
2018. Sep. 15.

Axel Empty
Re: Axel
Kedves Axel!


Elfogadva!


Engedd meg, hogy üdvözöljelek köreinkben! Very Happy Végigolvastam a történeted, és bár nem volt túl hosszú, minden lényeges pontját elmesélted a történetednek. Neked sem jutott épp kedves vagy kellemes gyerekkor, kész csoda, hogy mégis olyan, elemien jószívű lélek maradtál, mint ahogy az előtörténetből megismerhettünk. Lehet, hogy a néhai felettesed nem épp ezt mondaná rólad, de ugyebár a holtak már nem beszélnek sokmindenről...
Én sem szeretnék túl soká fecsegni, nem is tartalak fel, menj csak, kalandozz tovább a Kontinensen, találd meg azt, aki mellett leélnéd az életed békében - és azért még mindezek előtt gyorsan küldj egy portrét magadról az Arcképcsarnokba! ...Igen, a körözési plakát is jó lesz, ha nincs más...

- Kökörcsin Mester

Avatarfoglaló

Vissza az elejére Go downBevésődött: Hétf. Aug. 24 2020, 16:14
Ríviai Geralt
Ríviai Geralt


Hozzászólások száma :
31
Reagok száma :
9
Join date :
2020. Jun. 11.

Axel Empty
Re: AxelFeloldott jutalmak
Füvek próbája


ÍródeákVérdíjIt's canon


Bárdok
ihletőjeDoppler


A  meglepetés
törvénye


Új
fejezet


A bárdok
kedvence


A világ
peremén


Az utolsó
kívánságReménytelenPiktor


Tréfa-
mester


A farkába
harapó kígyó


Udvari
bolond


Temeria,
Fuck yeah!


Repül a
nehéz kő


MÁR
MEGINT?Túlélő
VándorEnciklopédista


Biztos
pontZsoldos
Jussát...várja...


...
a vaják


csak kéri
a bérét...


Kettős
ügynök


Ezüst
nyelvűKelpieKartográfus
Vissza az elejére Go downBevésődött: Hétf. Aug. 24 2020, 18:31
Ajánlott tartalom
Axel Empty
Re: Axel

Vissza az elejére Go downBevésődött:
1 / 1 oldal
 Similar topics
-
» A Télkirálynő legendája - Axel & Nio
» Kellemes megbízás// Dethmold & Axel
» A becsület lovagjai - Axel & Veltynger
» A primitivitás kultúrája - Axel és Geralt
» Kölcsön kenyér NEM jár vissza - Voharr & Axel

Permissions in this forum:Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
World of Witchers ― and other nightmares :: Karakteralkotás :: Tagjaink :: Északi királyságok-
Ugrás: