World of Witchers ― and other nightmares
 
HomeHome  KeresésKeresés  RegisztrációRegisztráció  BelépésBelépés  
Belépés
Neved:
Jelszó:
Automatikus bejelentkezés: 
:: Elfelejtettem a jelszavam!
In Memoriam
A staff
A becsület lovagjai - Axel & Veltynger 21HGLey1DRP64VMrOvzNbw
Tedd Deireadh
Itt olvasható mindenki számára a Kontinens eseményeit befolyásoló szálak összefoglalója.

Out of time: Yennefer és Geralt magához tér valahol Temeriában, nyomoznak a Tó Úrnőjét követő események után. A tehetséges Corinne Tilly oneiromanta segítségével visszaszerzik megkopott emlékeiket, továbbá tudomást szereznek egy, a Kontinenst elpusztító erejű katasztrófáról.

Deárme, elaine: Ciri és Braenn újra találkozik a Végzet Kardja óta először, Braenn megtudja, hogy Geralt él.

Virágnyelven szólva: Francesca Findabair hírét veszi, hogy a Háború Lovasasszonya Kaedwen felé lovagol, és mivel halottnak hiszi a kolleganőjét, feltartóztatja útjában. Mivel a hír igaznak bizonyul, és valóban Vengerbergi Yennefer áll előtte, meghívja magához egy hosszú és velős beszélgetésre. Yennefer még nem tudja, hogy Francesca bizalmasan kezeli-e a visszatértét, avagy rögvest értesíti-e Filippa Eilhart-ot. Beszélgetésükből kiderül, hogy a Kontinenst a Farkasförgeteg pusztítása fenyegetheti.

Leltár?: Wilkina és Geralt arra ér vissza Kaer Morhenbe, hogy épp ürítik ki a kaedweniek. Henselt parancsára a továbbiaknak katonai erődítményként tartanak igényt az erődre. Kisebb alkudozás és tárgyalás után Kaer Morhen hivatalosan is állami tulajdonba kerül.

Ismerős szörnyetegek: Ciri és Geralt egymás nyomára bukkannak Toussaint-ban és találkoznak a Tó Úrnője óta először újra. Közösen indulnak tovább.

Egy házban az ellenséggel: Valdemar meghívja magához Yennefert, hogy Ciri és Geralt sorsáról tárgyalhasson vele. Yennefer tudomást szerez róla, hogy idő- és térközi utazásai egyikén potenciálisan Ciri magával hozott egy nem evilági pandemikus fertőzést, mely az egész Kontinens lakosságát megtizedelheti.

Temeria
Troubadour! Sing of our valor!: Foltest visszautasíthatatlan ajánlatot tesz Kökörcsinnek, melynek értelmében kémkednie kell Redaniában.

Temeria, f*ck yeah!: Meve, Lyria és Rívia királynője meglátogatja távoli kuzinját Temeriában, hogy átbeszélhessék, ami a Cintrai Béke óta történt velük.

Lyria és Rívia
Alakoskodás: Karméle la Valette felszámolja a háború után megerősödött lyriai alvilágot.

Elfeledett vér: Meve látogatást tesz az újraépülő Ríviában, mit sem sejtve róla, hogy az őrmester, aki neki jelent, szegről-végről rokona.

Aprócska szolgálat: Esthyllo, az eltévedt hős pixie hírét veszi, hogy merényletet terveznek Lyria és Rívia királynője ellen, ez pedig arra sarkallja, hogy beleszóljon az események folyásába, megakadályozva egy újabb tragédiát.

Háborúzzanak mások...: Őfelsége Meve titkos audienciát kér semleges területen Dol Blathanna hercegnőjétől, Francesca Findabair-tól, hogy közös nevezőre jussanak az ősi fajok és az emberek közti békétlenkedés ügyében.

Dol Blathanna
Semmi személyes: Dethmold, Henselt küldötte sértett hangú diplomáciai levelet, illetve ajándékként egy levágott tünde fejet kézbesít Francesca Findabair hercegnőnek.

Sub Rosa: Francesca Findabair magánaudienciája tanácsosával és diplomatájával, Irvach Valith-tal.

Tír na nÓg: Francesca Findabair hírét veszi egy különös érkezésnek, és abban a hitben, hogy Ciri-re bukkant, meghívja magához. Elyon, Ysgith medikája ugyan nem Cirilla, de a történetük menthetetlenül összefonódik, amikor kiderül, hogy mindkét fél számára idegen a másik otthona.

Elaine tedd a'taeghane: Arryn Farven igyekszik Enid Findabair bizalmába férkőzni, azzal a szándékkal, hogy a megfelelő alkalomban megmerényelhesse.

Nilfgaard
Hercegnői etikett: Stella Congreve, Liddertal grófnője Emhyr var Emreis, nilfgaardi császár parancsára szárnyai alá veszi Cürilla hercegnő nevelését és gondviselését. A grófnő anyai érzéseket kezd el táplálni az árva leány iránt.
Hirdetőtábla
Ki van itt?
Jelenleg 3 felhasználó van itt :: 0 regisztrált, 0 rejtett és 3 vendég

Nincs

A legtöbb felhasználó (22 fő) Kedd Szept. 21 2021, 01:53-kor volt itt.
Latest topics

✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧
A becsület lovagjai - Axel & Veltynger Emptyby Aethelwulf
Vas. Jan. 16 2022, 19:06


✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧
A becsület lovagjai - Axel & Veltynger Emptyby Wilkina
Vas. Jan. 09 2022, 18:00


✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧
A becsület lovagjai - Axel & Veltynger Emptyby Ríviai Geralt
Hétf. Jan. 03 2022, 23:26


✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧
A becsület lovagjai - Axel & Veltynger Emptyby Vengerbergi Yennefer
Hétf. Jan. 03 2022, 23:16


✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧
A becsület lovagjai - Axel & Veltynger Emptyby Kilian
Vas. Jan. 02 2022, 17:20


✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧
A becsület lovagjai - Axel & Veltynger Emptyby Vendég Pént. Dec. 31 2021, 18:55


✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧
A becsület lovagjai - Axel & Veltynger Emptyby Vengerbergi Yennefer
Szomb. Okt. 09 2021, 17:24


✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧
A becsület lovagjai - Axel & Veltynger Emptyby Vengerbergi Yennefer
Szomb. Szept. 25 2021, 13:16


✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧
A becsület lovagjai - Axel & Veltynger Emptyby Shani
Hétf. Aug. 23 2021, 19:37


✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧
A becsület lovagjai - Axel & Veltynger Emptyby Vengerbergi Yennefer
Szer. Aug. 11 2021, 19:32

Tagjaink
Fél évszázad költészete

Share
Veltynger
Veltynger


Kitüntetések :
Hozzászólások száma :
36
Reagok száma :
29
Join date :
2020. Jan. 15.
Tartózkodási hely :
Kaer Seren

A becsület lovagjai - Axel & Veltynger Empty
A becsület lovagjai - Axel & Veltynger


 Axel & Veltynger


A zöldellő erdő pompája és a halk madárcsicsergés kellemes és nyugodt légtért nyújtott az éppen alvó vaják számára. Az ágas bogas rengeteg melynek lassan 3 napja a vendége volt körül ölelte az egész látóhatárt, illetve azt az aprócska falut is melyt a környék és lakói Zugosnak hívtak. Pöttömnyi kis falu volt, amelyt az erdő jól rejtett a kíváncsiskodó szemek elől. A falun áthaladó útról is csak kevesen tudtak, leginkább a nagy forgalmat megvető vándorok, természet csodálók és a hatóságokkal nem cimborálók ismerték. Az áthaladók többsége az alacsony árak és a környék egyetlen rendes fogadója miatt itt töltött pár napot pihenésképpen.

Vet nyugodtan pihent az említett idilli környezetben és abban a tudatban, hogy a munkán túl van, így jogosnak érezte a sokáig alvást. Azonban a fogadó emeletén lévő szobájának ablakán átszűrődő kakaskukorékolás és a falusi zsivaj arra sarkallta, hogy véglegesen búcsút mondjon szeretett ágyától. Amint kikecmergett megmosta az arcát, bekente a tegnapi nap után maradt fájó porcikáit és magára öltötte a frissen mosott illatos ruháit.  Ezek után pedig üdén hagyta el szobáját melyt a lent lévők azon nyomban tudtak a recsegő deszkák és lépcsőfokok zaja miatt. Amikor már az utolsó lépcsőfokokon baktatott akkor vette észre az utcafront felőli ablaknál ülő őszes bajuszú urat, aki történetesen a falu előjárója volt. Egy alig észrevehető fejvonással invitálta a vajákot az asztalához, aki az elszámolás végett ezen hívásra egy szerény bólintással válaszolt és nyugodt léptekkel közelítette meg az asztalt.

-        Reggölt, vaják úr. Hogyan vagyon a tegnap után? Sajogé-e a térde, mint az enyém? – kérdezte a rá jellemző illemmel melyt az évek óta tartó jó viszony miatt sajátított el.
-        Jó reggelt, Hienor. Jobban vagyok, mint tegnap.
-        Jó ezt hallani. Na és vót’-e olyan rettenötös’ az a böstia mint amilyönnek mondtuk? Amiatt kérdöm mivel iszonyat nagy égindulás-földinulás vót’ az erdőben mikó ölre mentek. Szögény kis Júlisomtó’ mögis kérdeztem eztet: „Félsz-ö Júlisom?” Akkón meg mikó kérdöm nagy üvöltés hallatszott és a kincsöm úgy megijött, hogy felugrott azt megfejölte az asztat’. Annyit mondott csak megszédölve a kincsöm, hogy „Aha, papa”. Hát jó mi? – kacagta el magát a bajsza alatt az öreg mire Vet szimpátiából mosolyra húzta ajkait. Mikorra pedig kinevette magát Hienor intett a fogadósnak, hogy hozzon valami étket, italt nekik.
-        Felettébb szórakoztató lehetett a pöttöm. Az igazat megvallva másra számítottam. Nem egy lesire. –  mondta majd elnémult és kissé bosszúsan nézett munkáltatójára, akin tisztán kivehető volt az értetlenség. Vet ezt látva megnyugodott, mivel attól tartott, hogy direkt informálták félre őt.
-        Bocsásson mög’ nekünk, ha rosszú’ írtuk lö’ a lényt. Tudja maga is, hogy egyszerű népök’ vagyunk mi itten. Egyébkönt pedig, ha megnöm haragszik, mi az a lesi? – kétségbe esve mondta ezt és rendkívül zavartan mivel a falu apraja-nagyja becsületes lélek volt.
-        Megbocsátok, Aedirn szerte sipkásfaként ismerik. – ennek hallatán az öreg bólogatni kezdet és éppen ekkor futottak be hozzájuk a rendelt ételek és italok. Melyekre szemügyet sem vetve folytatta – Tegnap késő délután kimentem körülnézni az erdőbe hátha találok valami érdekeset. Erre pont összetalálkoztam az imént említett sipkásfával, akit nem annyira hatott meg a látványom, mint engem az övé. Az egyetlen egy szerencsém az volt, hogy volt olyan benga belehátrálni egy rozsdás medvecsapdába. Ha az nincsen akkor otthagyom a fogamat. – mondandója után felkapott egy kupa sört és inni kezdet majd Hienor is így tett.
-        A lényög, hogy jó végö lött. Tudja ma boszorkányt égetünk. Nöm olyan szépöt és jószándékút mint amilyenek a mesébön vannak, hanem olyan ártó csúfságot, mint amelyik megsavanyítja a tejöt és seprűn megyen a gonoszt imádni.
-        Szóval ezért van itt ez a nagy tömeg. Nekem miért nem szólt eddig erről apó? – kérdezte és kitekintve meglátta a bunkókat és a fáklyákat hurcolászó népet, akik éppen egy lelakott viskó felé tartottak.
-        Azén’ mert a szöntatya öngödélyt adott rá nekünk. A helyettösöm fogja vözötni az ítélet végrehajtást.
-        Amit nem fogok végig nézni. -  Mikor ezt kimondta már indulni készült Vet a vandál tömeg elé, hogy elejét vegye a vérontásnak, mivel már ekkor hallható volt egy kétségbe esett nő segélykiáltásai. Jó pár hasonló esetet sikerült békés szóval rendbe raknia azonban olykor megesett az is, hogy az öklét, egyszer pedig sajnos a kardját kellett használnia.


Szószám: 682 | Lullaby of WoeA hozzászólást Veltynger összesen 1 alkalommal szerkesztette, legutóbb Hétf. Szept. 21 2020, 17:02-kor.
Vissza az elejére Go downBevésődött: Szomb. Szept. 12 2020, 21:53
Axel Walardeb
Axel Walardeb


Kitüntetések :
Hozzászólások száma :
41
Reagok száma :
39
Join date :
2020. Aug. 22.
Tartózkodási hely :
Vándor

A becsület lovagjai - Axel & Veltynger Empty
Re: A becsület lovagjai - Axel & Veltynger

Egész este úton voltunk, már érzem Ámor-on, hogy fáradt és nem bírja sokáig. Hallom, hogy légzése szapora ahogy erőlteti magát, hogy menjen. Nem akartam kint a vadonban lepihenni, mert a sebezhetőségünk túl nagy lett volna és egyikünk sem járt volna jól. Így reménykedem benne, hogy találunk legalább egy aprócska falut, ahol kiköthetem aludni, én meg most az egyszer fogadóban megszállni. Magamat ismerve a napot úgy is átalszom és majd csak dél után ébredek fel. Nem akarom most már megerőltetni Ámor-t és sétálva megpillantok a horizonton egy falut. Sisakom alatt elvetek egy mosolyt és arra kezdem el terelgetni lovamat.
A bejárat előtt mégis megállítom és megragadva pofájánál a gyeplőt és füléhez hajolok.
- Viselkedj. Ha jó kis paci leszek kapsz tőlem jutalmat. - ezt hallva egy örömteli prüszkölést ad, majd bátrabban megindul, hogy a fogadónál majd ledobjon.
De úgy tűnik rosszkor érkeztünk. A felbódult tömeg fáklyákkal, üvöltve vonul keresztül a falun. Nem tudom, mit csinálnak, de nem valami jót. Ámor értetlenül állt várva eldöntsem mit is akarok. Avatkozzak közbe? De nem tudom, mi történt, jogos e a felháborodás, vagy egy ártatlant akarnak megölni, ki nem tehet semmiről? Fülemben elkezdett csengeni a nő segélykérése és én döntöttem. Szorosabbra markolva a kantárt vágtatni kezdtem. Ezek után tartozni fogok Ámor-nak.
A megrakott farakáshoz kötözött nő már ott várt könnyeivel áztatva arcát. Félt és remegett. Ahogy én tudom, egy boszorkány nem sírna. Átkokat szórna, eloldozná magát, majd azzal a lendülettel felgyújtaná az egész falut. Ámort a máglya és az emberek közé vezetem, ahol meghúzva a kantárt felágaskodik ezzel megállítva az ember tömeget.
- Mi folyik itt? - kérdezem sisakom mögül, mikor Ámor letette patáit és legfeljebb csak toporzékol. A falusiakra nézve látom, hogy némelyikük összesúg, megijed. Nem hibáztatóm őket. Fekete páncélom vöröses kiegészítésekkel nem egy megszokott látvány. A toporzékoló, türelmetlen, barna ló is elég, hogy azt gondolhassák valami féle pokol szülte fajzat vagyok, aki elhozza a nyomort, a halált, a háborút és az egyetlen lehetőségük, ha megölnek. Bár tény az utóbbi nem áll messze tőlem lévén katona voltam egykoron.
Vissza az elejére Go downBevésődött: Szomb. Szept. 19 2020, 17:48
Veltynger
Veltynger


Kitüntetések :
Hozzászólások száma :
36
Reagok száma :
29
Join date :
2020. Jan. 15.
Tartózkodási hely :
Kaer Seren

A becsület lovagjai - Axel & Veltynger Empty
Re: A becsület lovagjai - Axel & Veltynger


Axel & Veltynger


M ondandójának befejeztével elrugaszkodott az asztaltól és felpattant, aminek láttán az öreg elöljáró tudta, hogy ennek nem lesz jó vége emiatt szavaival próbálta csillapítani az elszánt vajákot.
- Nyugalom vaják úr! Nem öszik olyan forrón a…  - mondandóját a vaják gyors távozása miatt nem is fejezte be, azonban aggódó tekintettel kísérte végig a fogadó ablakából az eseményeket.

Ahogyan kilépett a kocsma ajtajából rögtön a dühödt tömeg közé vetette magát és ahogyan tudta úgy próbálta enyhíteni a kedélyeket. Nagyon jól tudta, hogy vigyáznia kell a parasztokkal és nem szabad meggondolatlan mozdulatokat produkálnia mivel akkor még a végén ő is áldozata lehet a népharagnak. Nem is csoda, hogy ilyen zabosak voltak hiszen a favágásból megélő falu a lesi veszély miatt hetek óta nem mozdulhatott ki házaikból. Ráadásul még az állataik is eltűnögettek az utóbbi időkben. Így érthető volt, hogy a tudatlan emberek haragjuk legegyszerűbb levezetéseképpen bűnbakot kerestek egy ártó teremtmény képében. Az erre kiszemelt személyek álltalában az öreg özvegyek, a fogyatékkal élők, régi riválisok és ismeretlen idegenek. Vetnek nem kellet a gyanúsítgatástól aggódnia mivel már évek óta járt a faluba, ahol ritka és hasznos munkája miatt nagy köztiszteletben állt. A faluval való megállapodása szerint minden évben egyszer elnézz ide és ha munka van megcsinálja. Cserében pedig kosztba és kvártélyba részesül melyt a fogadó áll fizetség képen. Mikor pedig nem akad feladata akkor egy éjszakát ingyen eltölthet a kocsmában. Nem volt nagy fizetség, de számára bőven megérte mivel itt ingyen betudta szerezni a hosszú útjaihoz szükséges élelmet és alapfelszereléseket. Tehát nem volt érdeke magára haragítani a környezetét emiatt a tömeg és a máglya közé állt és békés szavakkal kezdte csitítani a tömeget.
- Emberek kérlek titeket fejezzétek be ezt az őrültséget! Mi hasznotok van abból, hogy egy ártatlan nőt égettek meg? Higgyétek el nekem, hogy az asszony nem boszorka! – A tömeget szemmelláthatóan nem nagyon érdekelte a vaják mondandója és ennek jeleként elkezdték elsőnek szavakkal majd lökdöséssel arrébb tessékelni. Mikor már azt hitte, hogy minden elveszett akkor jelent meg hírtelen a látóhatáron egy fekete páncélos lovag, akit a viselkedése alapján szintén irritálhatott a zabolázatlan népharag. Szerencsére a parasztok figyelmét jobban lekötötte a harcos látványa, mint az eddig elégetni kívánt „boszorkányé” ezáltal gyorsan képes volt az idegenhez jutni és a kérdésére válaszolnia.
- Ezek a tudatlanok egy ártatlant akarnak elégetni, úgyhogy segíts megmenteni! – Mondandója közben próbálta szemügyre venni a kószát azonban ebből az éppen a farakáshoz kötözött asszony sikoltása zökkentette ki. Ekkor még egyszer utoljára a vándorhoz fordult és kétségbeesett tekintetével próbálta meggyőzni majd hátat fordított neki és a tömegbe vetette magát, ahol előre nem látható események sorozata követte egymást.


Szószám: 424 | Lullaby of Woe

Vissza az elejére Go downBevésődött: Hétf. Nov. 30 2020, 21:33
Axel Walardeb
Axel Walardeb


Kitüntetések :
Hozzászólások száma :
41
Reagok száma :
39
Join date :
2020. Aug. 22.
Tartózkodási hely :
Vándor

A becsület lovagjai - Axel & Veltynger Empty
Re: A becsület lovagjai - Axel & VeltyngerVeltynger & Axel

A becsület lovagjai

Sosem jó, ha egy feszült és fáradt lóval járod az utakat. Kiszámíthatatlan lesz és nagy eséllyel ledob a hátáról, hogy ott hagyva lepihenhessen. Habár a lovaknak elég két óra alvás átlagosan én mindig több időt hagyok Ámor-nak. Igaz lévén én többet alszom, mint ő mégis igazán hálás szokott lenni, mikor van ideje kicsit többet legelészni, vagy a többi ló között kicsit ellenni. Kissé sajnálom is, hogy olyan ritkán találkozunk több lóval. Jó érzéssel tölt el ahogy látom Ámor-on, hogy felélénkül és érdeklődni kezd a többi ló iránt.
Szerencsére találtunk egy falut. Tudomásom szerint itt még nem jártam szóval tiszta lappal kezdhetek és remélhetőleg nem fognak rám támadni. A vérdíjam eléggé magas, így sokan vágynak a fejemre, hogy a megbízónak bemutassák. Persze, ha élve fognak el talán többet kapnának elvégre akkor az adott személy, törvények alapján lesz eldöntve a sorsom. De benne van a pakliban, hogy élve engem elszállítani sokkal macerásabb és nehezebb. Főleg, hogy nem hagyom magam és nem félek bemocskolni a kezemet.
Mégis ahogy beérünk a faluba és sikerül Ámor-t felcsigáznom egy kicsit, hogy kibírja a fogadóig a baj megtalál bennünket. Ha nem láttam volna már sok ilyet azt hinném naivan egy ünnepség kellős közepén érkeztünk meg, ami talán idegesítené Ámor-t lévén nem érezné magát elég biztonságban a zaj miatt, hogy aludni tudjon. Ez által pedig a falun kívül kéne aludnunk és lássuk be az erdő eléggé közel van és nem szívesen kockáztatná meg Ámor épségét pár ragadozó miatt.
De mivel eléggé sok mészárlást láttam így tudom, hogy az üvöltözés nem pozitív jellegű, sőt épp egy kivégzés közepén vagyunk. Ami számunkra jó lévén nem kell sokat várni és lecsendesedik minden, de azt is tudom, hogy az ilyenek áldozata legtöbbször lényegtelen és fölösleges.
Nem szívesen avatkoznék bele, ám a női sikoly számomra elég indok volt. Meg is iramodok Ámor-ral és a tömeg és a nő közé lovagolok be. Szerencsémre nem én vagyok az egyetlen, aki megakadályozni óhajtja ezt az egészet. Végig hallgatom a férfi szavait és úgy döntök segítek neki. Ámor kantárját szorosra veszem és meghúzva ágaskodásra késztetem. A tömeg felé irányítom, hogy távol tartsam az embereket a nőtől. Fegyverem nem éles végével még a bátor próbálkozókat rettentem el, akik ennek ellenére közelednek Ámor-hoz. Nem a lovamat féltem elvégre elég nyűgős, hogy agyon taposson valakit. De lássuk be nem jó, ha már most megölök valakit véletlenül, mert volt olyan ostoba, hogy egy fenyegető ló közelébe megy.


Axel
Vissza az elejére Go downBevésődött: Szomb. Ápr. 10 2021, 15:12
Ajánlott tartalom
A becsület lovagjai - Axel & Veltynger Empty
Re: A becsület lovagjai - Axel & Veltynger

Vissza az elejére Go downBevésődött:
1 / 1 oldal
 Similar topics
-
» Veltynger
» Axel
» Aki bújt, aki nem...! - Veltynger & Aarau
» A Télkirálynő legendája - Axel & Nio
» Witcher Tournament – Karméle & Veltynger

Permissions in this forum:Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
World of Witchers ― and other nightmares :: Játéktér :: Aedirn-
Ugrás: