World of Witchers ― and other nightmares
 
HomeHome  KeresésKeresés  RegisztrációRegisztráció  BelépésBelépés  
Belépés
Neved:
Jelszó:
Automatikus bejelentkezés: 
:: Elfelejtettem a jelszavam!
In Memoriam
A staff
Folyóparti kirándulás ( Balduin & Mirka ) 21HGLey1DRP64VMrOvzNbw
Tedd Deireadh
Itt olvasható mindenki számára a Kontinens eseményeit befolyásoló szálak összefoglalója.

Out of time: Yennefer és Geralt magához tér valahol Temeriában, nyomoznak a Tó Úrnőjét követő események után. A tehetséges Corinne Tilly oneiromanta segítségével visszaszerzik megkopott emlékeiket, továbbá tudomást szereznek egy, a Kontinenst elpusztító erejű katasztrófáról.

Deárme, elaine: Ciri és Braenn újra találkozik a Végzet Kardja óta először, Braenn megtudja, hogy Geralt él.

Virágnyelven szólva: Francesca Findabair hírét veszi, hogy a Háború Lovasasszonya Kaedwen felé lovagol, és mivel halottnak hiszi a kolleganőjét, feltartóztatja útjában. Mivel a hír igaznak bizonyul, és valóban Vengerbergi Yennefer áll előtte, meghívja magához egy hosszú és velős beszélgetésre. Yennefer még nem tudja, hogy Francesca bizalmasan kezeli-e a visszatértét, avagy rögvest értesíti-e Filippa Eilhart-ot. Beszélgetésükből kiderül, hogy a Kontinenst a Farkasförgeteg pusztítása fenyegetheti.

Leltár?: Wilkina és Geralt arra ér vissza Kaer Morhenbe, hogy épp ürítik ki a kaedweniek. Henselt parancsára a továbbiaknak katonai erődítményként tartanak igényt az erődre. Kisebb alkudozás és tárgyalás után Kaer Morhen hivatalosan is állami tulajdonba kerül.

Ismerős szörnyetegek: Ciri és Geralt egymás nyomára bukkannak Toussaint-ban és találkoznak a Tó Úrnője óta először újra. Közösen indulnak tovább.

Egy házban az ellenséggel: Valdemar meghívja magához Yennefert, hogy Ciri és Geralt sorsáról tárgyalhasson vele. Yennefer tudomást szerez róla, hogy idő- és térközi utazásai egyikén potenciálisan Ciri magával hozott egy nem evilági pandemikus fertőzést, mely az egész Kontinens lakosságát megtizedelheti.

Temeria
Troubadour! Sing of our valor!: Foltest visszautasíthatatlan ajánlatot tesz Kökörcsinnek, melynek értelmében kémkednie kell Redaniában.

Temeria, f*ck yeah!: Meve, Lyria és Rívia királynője meglátogatja távoli kuzinját Temeriában, hogy átbeszélhessék, ami a Cintrai Béke óta történt velük.

Lyria és Rívia
Alakoskodás: Karméle la Valette felszámolja a háború után megerősödött lyriai alvilágot.

Elfeledett vér: Meve látogatást tesz az újraépülő Ríviában, mit sem sejtve róla, hogy az őrmester, aki neki jelent, szegről-végről rokona.

Aprócska szolgálat: Esthyllo, az eltévedt hős pixie hírét veszi, hogy merényletet terveznek Lyria és Rívia királynője ellen, ez pedig arra sarkallja, hogy beleszóljon az események folyásába, megakadályozva egy újabb tragédiát.

Háborúzzanak mások...: Őfelsége Meve titkos audienciát kér semleges területen Dol Blathanna hercegnőjétől, Francesca Findabair-tól, hogy közös nevezőre jussanak az ősi fajok és az emberek közti békétlenkedés ügyében.

Dol Blathanna
Semmi személyes: Dethmold, Henselt küldötte sértett hangú diplomáciai levelet, illetve ajándékként egy levágott tünde fejet kézbesít Francesca Findabair hercegnőnek.

Sub Rosa: Francesca Findabair magánaudienciája tanácsosával és diplomatájával, Irvach Valith-tal.

Tír na nÓg: Francesca Findabair hírét veszi egy különös érkezésnek, és abban a hitben, hogy Ciri-re bukkant, meghívja magához. Elyon, Ysgith medikája ugyan nem Cirilla, de a történetük menthetetlenül összefonódik, amikor kiderül, hogy mindkét fél számára idegen a másik otthona.

Elaine tedd a'taeghane: Arryn Farven igyekszik Enid Findabair bizalmába férkőzni, azzal a szándékkal, hogy a megfelelő alkalomban megmerényelhesse.

Nilfgaard
Hercegnői etikett: Stella Congreve, Liddertal grófnője Emhyr var Emreis, nilfgaardi császár parancsára szárnyai alá veszi Cürilla hercegnő nevelését és gondviselését. A grófnő anyai érzéseket kezd el táplálni az árva leány iránt.
Hirdetőtábla
Ki van itt?
Jelenleg 2 felhasználó van itt :: 0 regisztrált, 0 rejtett és 2 vendég

Nincs

A legtöbb felhasználó (22 fő) Kedd Szept. 21 2021, 01:53-kor volt itt.
Latest topics

✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧
Folyóparti kirándulás ( Balduin & Mirka ) Emptyby Aethelwulf
Vas. Jan. 16 2022, 19:06


✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧
Folyóparti kirándulás ( Balduin & Mirka ) Emptyby Wilkina
Vas. Jan. 09 2022, 18:00


✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧
Folyóparti kirándulás ( Balduin & Mirka ) Emptyby Ríviai Geralt
Hétf. Jan. 03 2022, 23:26


✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧
Folyóparti kirándulás ( Balduin & Mirka ) Emptyby Vengerbergi Yennefer
Hétf. Jan. 03 2022, 23:16


✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧
Folyóparti kirándulás ( Balduin & Mirka ) Emptyby Kilian
Vas. Jan. 02 2022, 17:20


✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧
Folyóparti kirándulás ( Balduin & Mirka ) Emptyby Vendég Pént. Dec. 31 2021, 18:55


✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧
Folyóparti kirándulás ( Balduin & Mirka ) Emptyby Vengerbergi Yennefer
Szomb. Okt. 09 2021, 17:24


✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧
Folyóparti kirándulás ( Balduin & Mirka ) Emptyby Vengerbergi Yennefer
Szomb. Szept. 25 2021, 13:16


✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧
Folyóparti kirándulás ( Balduin & Mirka ) Emptyby Shani
Hétf. Aug. 23 2021, 19:37


✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧
Folyóparti kirándulás ( Balduin & Mirka ) Emptyby Vengerbergi Yennefer
Szer. Aug. 11 2021, 19:32

Tagjaink
Fél évszázad költészete

Share
Mirka Divis
Mirka Divis


Kitüntetések :
Folyóparti kirándulás ( Balduin & Mirka ) A_fzve10Folyóparti kirándulás ( Balduin & Mirka ) Zurzde10Folyóparti kirándulás ( Balduin & Mirka ) Bzerdo11
Hozzászólások száma :
27
Reagok száma :
23
Join date :
2020. Nov. 29.
Tartózkodási hely :
Leginkább észak

Folyóparti kirándulás ( Balduin & Mirka ) Empty
Folyóparti kirándulás ( Balduin & Mirka )

Távol vagyok az otthonomtól. Teljesen ismeretlen tájon haladok, amit sosem hittem volna bekövetkezik az életemben. Úgy véltem, hogy a Pontar folyó mellett maradok, s olykor szükség esetén bemegyek Ellanderbe, s én ennyi. Azonban pár napja kaptam Horymírtól egy megbízást, hogy menjek a Pontar deltájához, a folyóvidékre. Onnan szerezzek be fa csemetéket, hogy tudjunk erdősíteni magunknál. Magyarán fahiánnyal küszködünk, s azt szeretné megoldani. S engem mint nőt bízott meg, hogy szerezzem be. Nagy feladatnak tűnik, egyben felelősségteljesnek. Mondanom sem kell sokáig készülődtem erre az útra, mert ki tudja mikor fogok tudni visszaérni. Megismertem Vizimát, mert át kellett mennem rajta, vagyis bevallom, hogy kíváncsi is voltam rá. Utána pedig, észak-nyugatra vettem az írányt, hogy végül megérkezhessek az úti célomhoz.
Az utazásom során a legkedvesebb partnerem a lovam, Almabor. Második partnerem pedig a kardom, Jégcsap, amivel lehetőleg meg tudom majd magam védeni. Nem vagyok gyakorlott harcos, annak ellenére, hogy révészként dolgozom és a többi társammal gyakorlok. Nincs meg bennem az a nagy önbizalom, sajnos.
Egy óra utazás után megérkezem az Embla folyóhoz, ami keresztezi az utam. Szememmel keresem a gázlót, ahol könnyedén át tudok menni, s a túloldalon már a célomnál vagyok, Horymír szerint. Nagy nehezen találok egyet, s felkészülök az átmenetelre. Mit jelent? Először megnézem mekkora lehet a legmélyebb pontja egy viszonylag hosszú bottal, s csak utána pattanok lóra. Nekivágunk hárman, ennek a nagy kalandnak. Könnyedén átérek, s szerencsére csupán a lábamat mostam meg, s nem a teljes öltözetem lett nedves. Odaát, most már a megfelelő oldalon megállok. Hagyom Almabornak, hogy legelésszen magának, le is szerszámozom az állatot. Megérdemli a pihenést, s úgy vélem én is. Nagy izgalomban voltam idáig, hogy nem-e tévedek el. Keresek és gyűjtök magamnak fát, hogy tűzet gyűjtsek. A vizes csizmám szeretném megszárítani, s utána pedig tovább indulni. Pár óra elteltével indulok neki újra. Települést keresek, de közben nyitott szemmel nézek vihető facsemeték után. Másik részről éppenséggel az étel és iható vizem szintén fogyóban van. Kezdek tanácstalan lenni, mert ezen helyről nem kaptam felvilágosítást Horymírtól. Jobbnak tartom , hogy megálljak. Leszállok Almaborról, megmozgatom a lábam, közben agyalok merre lehet település. Egyelőre a környéken nem látok füstre utaló jeleket.
Vissza az elejére Go downBevésődött: Csüt. Dec. 03 2020, 03:11
Balduin
Balduin


Kitüntetések :
Folyóparti kirándulás ( Balduin & Mirka ) A_fzve10Folyóparti kirándulás ( Balduin & Mirka ) Zurzde10Folyóparti kirándulás ( Balduin & Mirka ) Bzerdo11Folyóparti kirándulás ( Balduin & Mirka ) Dopple10
Hozzászólások száma :
4
Reagok száma :
2
Join date :
2020. Jul. 03.
Tartózkodási hely :
A Pontár-völgye és környéke

Folyóparti kirándulás ( Balduin & Mirka ) Empty
Re: Folyóparti kirándulás ( Balduin & Mirka )

-Felség! Merre van? Uram válaszoljon! – mordult fel az eget rengető mély üvöltés mely az egész látóteret bejárta. Majd újabb és újabb kiáltások visszhangozták be a tájat, eredménytelenül. A bozontos, zöld fákat, az élelmet kutató díszes madarakat, de még a nádszárak között elterülő és messzire nyúló békés lápot sem érdekelte a hang. A lovas, hogy jobban belássa a területet szorosan megragadta kesztyűs kezeiben a gyeplőt és megsarkantyúzta lovát mely prüszkölve fujjogva vágtattatott fel a kis magaslatra, ahova gazdája a jobb látásiviszonyok miatt vezette fel. A ráncos, ősz lovag felállt a nyeregben és meredten pásztázta a messziséget azonban egy meghitten úszkáló réce családon kívül más mozgolódást nem látott. Újból csalódni kellet megérzéseiben melyek már hosszas órák óta hagyták őt cserbe. Kétségbeesésében ismét felkiáltott – Felség! Jöjjön elő…- némult el erőtlenül majd a helyzet reménytelenségét belátva jelzett lovának és tovább indult.

A lovag nem tudott róla, noha szavai már rég fülébe jutottak az általa keresett kószának, de ahogy eddig is, nem volt hajlandó tudomást venni a kereséséről. Jobban érdekelte a madarak lágy csiripelése, a Bola patak csordogálása és fehér zoknis pej lovának, Thorfinnek a monoton baktatása. Áldásként tekintet a magányra és békére mely sajnos nem lehetet teljes a közelben ólálkodó testőre kotnyeleskedése miatt. Sok apró gond nagy zuhatagja sodorta ebbe a kilátástalan helyzetbe. Megérkezése óta nem cselekedhetett kedve szerint mivel „seregének” szüksége volt rá mely abban merült ki, hogy a távolból nézhette végig az ütközeteket, meglátogathatta a sebesülteket, s fogadhatta a minden hájjal megkent küldöttségeket. Röviden: elégedetlen volt a mostani életével. Egészen másra számított mikor nagybátyja ecsetelni kezdte a táj páratlan szépségét, illetve gazdag örökségének jogos visszavételét. Ez a páratlan táj kimerült a végelláthatatlan, fullasztó lápvidékben és az emberek által direkt nem járt baljós erdőkben mely a helyiek szerint csordultig van vörös hajkoronájú női alakot öltő gonosz démonokkal emellett sok más borzalommal. Gazdag öröksége pedig nem volt más, mint jó pár tucat szénfekete gerenda, valamint a jobbágyok szerint búzaföldnek míg általa vérben ázó tömegsírnak nevezett élettelen rét. Ezek ellenére már kezdett beletörődni sorsába, de még utoljára szeretett volna saját elhatározásából élni.
A gondterhelt és gondolataiban elmerült ifjú fülét hírtelen léptek és paták zaja csapta meg. Még pont időben képes volt lovának megálljt parancsolni, aki természetétől fogva imádta az új dolgok felfedezését és emiatt nem nagyon tetszett neki a hírtelen megállj. Balduin ezt tudva végig simította kezét Thorfinn nyakán ezzel is tolmácsolva, hogy legyen veszteg majd rádőlt s pásztázni kezdte az idegen hangok forrását. Hosszas és alapos körültekintés után megpillantotta a zajok keltőit s ekkor nagy kő esett le szívéről mivel nem hosszas ősz hajú testőrét, Nordot hanem egy vörös hajú idegent és lovát pillantotta meg a susnyáson túl. Ekkor több dolog is eszébe jutott a vörös démonokról, az óvatosságról és az inkognitóról azonban mielőtt felkészülhetett volna a találkozásra lova türelmetlenül megmakacsolta magát és nagy hangzavart csapva egyenesen az idegen felé vágtatott. Diadalittasan lépdelt az idegen elé és orrával szaglászni kezdte, miközben gazdája szégyenkezve mászott le róla. Thorfinn a „bemutatkozás” után gyorsan új kiszemeltre talált a vándor lovában és azon nyomban mellé is telepedett míg Bal zavartan és szégyenlősen állt csizmája orrát nézegetve. Pár pillanatig még így várt azonban sikeresen erőt vett magán s szembe pontosabban a szemébe nézett a… hölgynek. Maga is meglepődött rajta, hogy a férfiruha és a vörös tincsek egy kedves nő arcát rejtik így felocsúdása után a hosszas csendet megtörve megszólalt.
- Elnézését kérem, hölgyem a lovam tiszteletlen viselkedéséért. – mondta ismét lesütött szemekkel pár másodperc csendet hagyva majd felnézett a szemébe és folytatta mondandóját - Az incidens kárpótlása képen szolgálhatok önnek valamivel? - ekkor maga sem tudta, hogy mivel szolgálhatna azonban bizakodóan tekintett beszédpartnerére.
Vissza az elejére Go downBevésődött: Hétf. Dec. 07 2020, 16:17
Mirka Divis
Mirka Divis


Kitüntetések :
Folyóparti kirándulás ( Balduin & Mirka ) A_fzve10Folyóparti kirándulás ( Balduin & Mirka ) Zurzde10Folyóparti kirándulás ( Balduin & Mirka ) Bzerdo11
Hozzászólások száma :
27
Reagok száma :
23
Join date :
2020. Nov. 29.
Tartózkodási hely :
Leginkább észak

Folyóparti kirándulás ( Balduin & Mirka ) Empty
Re: Folyóparti kirándulás ( Balduin & Mirka )

Távol a lovamtól sétálgatok, fel s alá.  Gondolkozok, hogy teljesen ismeretlen terepen vagyok, s hogyan találhatnék egy települést. Első tippem, hogy felmászni egy magasabb fára. Ez azért nem jó, mert lehorzsolom a kezem, esetleg a lábam; ráadásul nem biztos, hogy fel tudok mászni rá. Ha túlságosan nagy a távolság az ágak között, akkor szerintem nem érdemes. Ha nincs füst, akkor a fények segítségemre lehetnek, nem igaz? Igaz lehet, azonban sötétben jobban észreveszi a fényt, mint nappal. Várnom kellene? Nem tudom, kissé bizonytalan vagyok. A nagy gondolatvihar közepén egyszer csak történik velem egy olyan, hogy odajött hozzám egy idegen ló, s elkezdett szaglászni, mint egy bolhás dög.
- Höh! Hát szia! - próbálok az ismerkedő lóval egy hullámhosszra kerülni, egy oldallépés során, hogy az oldalát próbálom megsimogatni, azonban nincsen egyedül. Lábra leszek figyelmes, ami megmozdul és s lemászik a lováról. Szóval alacsonyabb mint én? Végül a ló, aminek nem tudom a nevét, egyenesen Almabor társaságát keresi.
- Aztán semmi szerelmeskedés Almabor! - szólok oda, mint aki élet és halál Úrnője lenne. Ám nem így van, én egyszerűen egy parasztlány vagyok. Almabor érdeklődik a fajtárs felől, hogy mit akar? Kíváncsi természetű alkoholista ló! Látom, ahogy a fejét odarakja az idegen lóhoz. Egyáltalán nem agresszív, sőt  mintha jelét adna, hogy tetszik neki a mellette levő csődör. Mikor ránézek a ló gazdájára, mikor megszólal, akkor nagyot nézek.
- Semmi gond, én lovakkal együtt nőttem fel, Uram! - mármint úgy értettem, hogy jól értük a nyelvükön, de hát a helyzet fura szavakat mondat ki velem. Látom, hogy a férfi lesütött szemekkel nézi a földet. Odalépek elé, mikor ő kárpótolni szeretne. Micsoda? Ennyiért? Nagyot sóhajtok, majd a következőket találom mondani.
- Ami azt illeti, egy települést keresek éjszakára. Mind magamnak és a lovamnak, Uram. - miért mondom, hogy Uram? Mert jól látható, hogy ő valami lovag lehet, a kinézetőből ítélve. De sosem lehet tudni.
Vissza az elejére Go downBevésődött: Szer. Dec. 09 2020, 17:53
Balduin
Balduin


Kitüntetések :
Folyóparti kirándulás ( Balduin & Mirka ) A_fzve10Folyóparti kirándulás ( Balduin & Mirka ) Zurzde10Folyóparti kirándulás ( Balduin & Mirka ) Bzerdo11Folyóparti kirándulás ( Balduin & Mirka ) Dopple10
Hozzászólások száma :
4
Reagok száma :
2
Join date :
2020. Jul. 03.
Tartózkodási hely :
A Pontár-völgye és környéke

Folyóparti kirándulás ( Balduin & Mirka ) Empty
Re: Folyóparti kirándulás ( Balduin & Mirka )

html>

Mirka & Balduin

Folyóparti kirándulás

A hölgy válasza az elnézést kérésre ledöbbentette, azonban nem szerette volna felesleges kérdésekkel bombázni őt, ehelyett csak biccentett egyet elismerően, hiszen képes volt Thorfinnel is elbánni, ami azért volt nagy szó, mivel hű hátasa másik nagy hibája a kíváncsiságán kívül a dús, hosszú hajszálak elmajszolása volt.
A herceg, a maga módján még mindig zavarban volt a hölgy jelenlétében, azonban ezt igyekezett minél inkább leplezni. Sok ideje élt már alacsonyabb származású emberek között és jó pár harcosát személyesen is ismerte, azonban még mindig nem tudta megszokni azokat az embereket, akik nem az udvari protokoll szerint élnek. Természetesen igyekezett beilleszkedi, így már csupasz kézzel is étkezett este a tűz mellett, mely akkor egyszerre borzasztotta és babonázta meg őt. Érezte magában a késztetést, hogy egy kézcsókkal tisztelje meg a szemben álló nőt, azonban minden gondolata akörül forgott, hogy ne leplezze le kilétét, hiszen bájos beszédpartnere egy Redán kém is lehet.  Azonban a sok száz könyv melyet élete során olvasott nagy hatást gyakorolt rá, hiszen azok többségében a hős lovagok segítkeznek a bajba jutottakon, így egy kis habozás és gondolkozás után szóra nyitotta ajkait.
- Félek el kell, hogy szomorítsam önt, ugyanis a legközelebbi település, mely Parászka névre hallgatott, pár nyárral ezelőtt lángok martaléka lett. – mondandója után egy kis szünetet tartott majd folytatta – Azonban, tudomásom szerint a Bola patakot követve eljuthat egy romhoz, mely ideális szállás lehetőség lehet egy éjszakára. Szerény személyem úticélja ezen hely így, ha úgy véli szeretne velem tartani, akkor szívesen venném társaságát. – tulajdonképpen az általa említett helyen még maga sem járt, azonban a régi történetek és jobbágyok útmutatása szerint haladt, így csak reménykedni tudott, hogy nem csapja be a hölgyet és magát, máskülönben ez a nap az utolsó is lehet. Majd élesen belevágott az a gondolat, hogy milyen pimasz módon válaszolt, így az ijedtség miatt dadogva, a szavakat keresve újra megszólalt.
- E-elnézését kérem, hogy nem említettem, de ha az általam említett hely az ön számára nem esik útba vagy nem megfelelő, a legközelebbi lakott település félnapnyi járásra van délre melyet Mocsaraskútnak neveznek. – még nem történt vele ilyesmi, hogy elfelejtsen más opciót is ajánlani, emiatt mélységesen szégyellte magát és ha a körülmények engednék már ezredszerre is bocsánatért esedezne. Titkon azonban reménykedett benne, hogy nem egyedül kell megtennie a romhoz való utat akár kém, rabló vagy erdei démon legyen a hölgy, vágyott egy kis személyét nem ismerő ember társaságára.Balduin
Vissza az elejére Go downBevésődött: Pént. Ápr. 16 2021, 21:47
Mirka Divis
Mirka Divis


Kitüntetések :
Folyóparti kirándulás ( Balduin & Mirka ) A_fzve10Folyóparti kirándulás ( Balduin & Mirka ) Zurzde10Folyóparti kirándulás ( Balduin & Mirka ) Bzerdo11
Hozzászólások száma :
27
Reagok száma :
23
Join date :
2020. Nov. 29.
Tartózkodási hely :
Leginkább észak

Folyóparti kirándulás ( Balduin & Mirka ) Empty
Re: Folyóparti kirándulás ( Balduin & Mirka )

Úgy tűnik számomra, hogy estére társaságom akad, ami nem olyan rossz. Ismeretlen földeken vagyok, s jól fog esni az útba igazítás. A másik lovával való bánás az az egyik képességem a többi közül, én úgy érzem ezzel nem tettem semmi olyat. Ráadásul maga a ló sem lépett fel támadólag, szóval barátságosnak vélem. Nem zavart engem, hogy esetleg Almabor és a férfi háta esetleg közelebb kerülnek egymáshoz. Az a részeges ló a kedvencem, s megérdemli a szerelmet. Rólam meg mit lehetne mondani? Hát eddig engem elkerült.
Feltűnik, hogy a másik zavarban van a jelenlétemben, azonban nem támadom le ilyen kérdésekkel. Ahhoz, hogy jobban megismerjem, kell még vele szót váltani. Én sokféle emberrel találkoztam már, s mindig is alacsony rangú voltam az életem kezdetétől fogva. Ha jöttek a hírek a királyságokról, hogy ilyen királynő meg olyan királynő, az csak rövid távon tudta lefoglalni a figyelmem. Hosszas hallgatás van közöttünk, ami engem egyáltalán nem zavar. Saját gondolataimmal vagyok elfoglalva, hogy miként fogok én eleget tenni a feladatnak. A facsemetékre kell összpontosítanom, s ha megvan, akkor utána irány haza. Azonban nemsokára felfedi előttem, hogy pár nyárral ezelőtt a legközelebbi település fel lett égetve.
- Ki műve? - nem vagyok buta, magától nem fog meggyulladni egy település. Vagy őrizetlen tűz miatt. De általában mindenhol van egy kút, amivel a lángokat meg lehet fékezni. S egy ilyen helyen nem hinném, hogy ne lenne vizük.
- Szóval Parászka volt a neve a legközelebbi településnek, remélem az emberek nem váltak martalékává, Uram. A tűz nem játék, s nem kellemes a tűzhalál. - már az említésére is megborzongok. A férfi szavai nyugalommal tölt el, hogy éjszakára lehet szállásunk, s ha csatlakozok hozzá, akkor biztosan odaérünk. Úgy tűnik számomra, hogy ismeri a vidéket. Én meg a ápolt szőke hajú idegen. Még be sem mutatkoztam neki, így most megteszem.
- Uram, engedje meg, hogy bemutatkozzam. Mirka Divis vagyok, s szívesen csatlakozok személyéhez, már ha nem tart túlságosan rangon alulinak. - mondom el az igazságot, hiszen a kettőnk közötti különbség öltözetben nagyon jól látszódik. A színek, s a ruha anyaga teljesen különböző. Magamban megjegyzem, hogy ez a bizonyos Mocsaraskút település milyen messze van, ettől a ponttól számítva. Talán még egyszer nagy hasznát veszem ennek az információnak. S jobbnak tartom, hogy tisztességes módon jussak a facsemetékhez, így bátorkodok felvilágosítani a szándékomról.
-  Jó uram, én azért vagyok ezeken a földeken, mert facsemetéket szeretnék vásárolni, s vinni innen el. Nem tudom, hogy ennek a földnek ki most a gazdája, de a szándékaim tisztességesek. Pontar folyón vagyok révész, feljebb lakók a folyón. Kifogytunk a fákból, mert valaki nem gondolkodott, s kivágatta az összeset a környéken. Egy férfitől hallottam, hogy itteni fák nagyon szeretik vizet, vagyis víztűrőek. - szünetet tartok, majd folytatom a következő szavakkal.
- Az összes vagyon, amit ehhez kaptam. - húzom elő a nagy szütyőt, s csörgetem meg, hogy lássa, hogy szándékaim tisztességesek. Hajlandó vagyok valakivel alkudni, ha kell. Lassan elteszem a szütyőt, ami meglehetősen nehéz. Arra várok, hogy jó hírrel szolgál nekem, s ez ügyben útba igazít. De visszatérve a szavaira, s a elnézést kérésére csupán ennyit mondok.
- Ugyan Uram, én csupán egy parasztnő vagyok, ki kicsit ért a kardforgatáshoz, s érdekesség gyanánt Pontar folyó két partjára viszi az embereket. - mondom ki az igazságot, hogy felesleges rosszul éreznie magát. Tovább görgetem a szavaimat, s gondolom én, hogy kíváncsi lehet, hogy miért ilyen az én külsőm?
- Ez csupán álcám Uram, sokan néznek férfinek, mint nőnek. A mellkasomat rejtegetem. - vallom be neki, s ezzel végérvényesen elhallgatok. Nincs nekem semmi veszíteni valóm.
Vissza az elejére Go downBevésődött: Szomb. Ápr. 17 2021, 09:44
Ajánlott tartalom
Folyóparti kirándulás ( Balduin & Mirka ) Empty
Re: Folyóparti kirándulás ( Balduin & Mirka )

Vissza az elejére Go downBevésődött:
1 / 1 oldal
 Similar topics
-
» Mirka Divis
» Mirka Divis
» A vér nem válik vízzé - Mirka & Lucio
» A tolvaj szarka - Mirka & Luna
» Ellanderi csalingázás ( Lucio Marcus Úr & Mirka )

Permissions in this forum:Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
World of Witchers ― and other nightmares :: Játéktér :: Temeria-
Ugrás: