World of Witchers ― and other nightmares
 
HomeHome  KeresésKeresés  RegisztrációRegisztráció  BelépésBelépés  
Belépés
Neved:
Jelszó:
Automatikus bejelentkezés: 
:: Elfelejtettem a jelszavam!
In Memoriam
A staff
● Liddertal grófnője ● 21HGLey1DRP64VMrOvzNbw
Tedd Deireadh
Itt olvasható mindenki számára a Kontinens eseményeit befolyásoló szálak összefoglalója.

Out of time: Yennefer és Geralt magához tér valahol Temeriában, nyomoznak a Tó Úrnőjét követő események után. A tehetséges Corinne Tilly oneiromanta segítségével visszaszerzik megkopott emlékeiket, továbbá tudomást szereznek egy, a Kontinenst elpusztító erejű katasztrófáról.

Deárme, elaine: Ciri és Braenn újra találkozik a Végzet Kardja óta először, Braenn megtudja, hogy Geralt él.

Virágnyelven szólva: Francesca Findabair hírét veszi, hogy a Háború Lovasasszonya Kaedwen felé lovagol, és mivel halottnak hiszi a kolleganőjét, feltartóztatja útjában. Mivel a hír igaznak bizonyul, és valóban Vengerbergi Yennefer áll előtte, meghívja magához egy hosszú és velős beszélgetésre. Yennefer még nem tudja, hogy Francesca bizalmasan kezeli-e a visszatértét, avagy rögvest értesíti-e Filippa Eilhart-ot. Beszélgetésükből kiderül, hogy a Kontinenst a Farkasförgeteg pusztítása fenyegetheti.

Leltár?: Wilkina és Geralt arra ér vissza Kaer Morhenbe, hogy épp ürítik ki a kaedweniek. Henselt parancsára a továbbiaknak katonai erődítményként tartanak igényt az erődre. Kisebb alkudozás és tárgyalás után Kaer Morhen hivatalosan is állami tulajdonba kerül.

Ismerős szörnyetegek: Ciri és Geralt egymás nyomára bukkannak Toussaint-ban és találkoznak a Tó Úrnője óta először újra. Közösen indulnak tovább.

Egy házban az ellenséggel: Valdemar meghívja magához Yennefert, hogy Ciri és Geralt sorsáról tárgyalhasson vele. Yennefer tudomást szerez róla, hogy idő- és térközi utazásai egyikén potenciálisan Ciri magával hozott egy nem evilági pandemikus fertőzést, mely az egész Kontinens lakosságát megtizedelheti.

Temeria
Troubadour! Sing of our valor!: Foltest visszautasíthatatlan ajánlatot tesz Kökörcsinnek, melynek értelmében kémkednie kell Redaniában.

Temeria, f*ck yeah!: Meve, Lyria és Rívia királynője meglátogatja távoli kuzinját Temeriában, hogy átbeszélhessék, ami a Cintrai Béke óta történt velük.

Lyria és Rívia
Alakoskodás: Karméle la Valette felszámolja a háború után megerősödött lyriai alvilágot.

Elfeledett vér: Meve látogatást tesz az újraépülő Ríviában, mit sem sejtve róla, hogy az őrmester, aki neki jelent, szegről-végről rokona.

Aprócska szolgálat: Esthyllo, az eltévedt hős pixie hírét veszi, hogy merényletet terveznek Lyria és Rívia királynője ellen, ez pedig arra sarkallja, hogy beleszóljon az események folyásába, megakadályozva egy újabb tragédiát.

Háborúzzanak mások...: Őfelsége Meve titkos audienciát kér semleges területen Dol Blathanna hercegnőjétől, Francesca Findabair-tól, hogy közös nevezőre jussanak az ősi fajok és az emberek közti békétlenkedés ügyében.

Dol Blathanna
Semmi személyes: Dethmold, Henselt küldötte sértett hangú diplomáciai levelet, illetve ajándékként egy levágott tünde fejet kézbesít Francesca Findabair hercegnőnek.

Sub Rosa: Francesca Findabair magánaudienciája tanácsosával és diplomatájával, Irvach Valith-tal.

Tír na nÓg: Francesca Findabair hírét veszi egy különös érkezésnek, és abban a hitben, hogy Ciri-re bukkant, meghívja magához. Elyon, Ysgith medikája ugyan nem Cirilla, de a történetük menthetetlenül összefonódik, amikor kiderül, hogy mindkét fél számára idegen a másik otthona.

Elaine tedd a'taeghane: Arryn Farven igyekszik Enid Findabair bizalmába férkőzni, azzal a szándékkal, hogy a megfelelő alkalomban megmerényelhesse.

Nilfgaard
Hercegnői etikett: Stella Congreve, Liddertal grófnője Emhyr var Emreis, nilfgaardi császár parancsára szárnyai alá veszi Cürilla hercegnő nevelését és gondviselését. A grófnő anyai érzéseket kezd el táplálni az árva leány iránt.
Hirdetőtábla
Ki van itt?
Jelenleg 1 felhasználó van itt :: 0 regisztrált, 0 rejtett és 1 vendég

Nincs

A legtöbb felhasználó (22 fő) Kedd Szept. 21 2021, 01:53-kor volt itt.
Latest topics

✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧
● Liddertal grófnője ● Emptyby Aethelwulf
Vas. Jan. 16 2022, 19:06


✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧
● Liddertal grófnője ● Emptyby Wilkina
Vas. Jan. 09 2022, 18:00


✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧
● Liddertal grófnője ● Emptyby Ríviai Geralt
Hétf. Jan. 03 2022, 23:26


✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧
● Liddertal grófnője ● Emptyby Vengerbergi Yennefer
Hétf. Jan. 03 2022, 23:16


✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧
● Liddertal grófnője ● Emptyby Kilian
Vas. Jan. 02 2022, 17:20


✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧
● Liddertal grófnője ● Emptyby Vendég Pént. Dec. 31 2021, 18:55


✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧
● Liddertal grófnője ● Emptyby Vengerbergi Yennefer
Szomb. Okt. 09 2021, 17:24


✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧
● Liddertal grófnője ● Emptyby Vengerbergi Yennefer
Szomb. Szept. 25 2021, 13:16


✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧
● Liddertal grófnője ● Emptyby Shani
Hétf. Aug. 23 2021, 19:37


✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧
● Liddertal grófnője ● Emptyby Vengerbergi Yennefer
Szer. Aug. 11 2021, 19:32

Tagjaink
Fél évszázad költészete

Share
Stella Congreve
Stella Congreve


Kitüntetések :
Hozzászólások száma :
17
Reagok száma :
9
Join date :
2018. Nov. 27.
Tartózkodási hely :
Nilfgaard ● Darn Rowan

● Liddertal grófnője ● Empty
● Liddertal grófnője ●
Stella Congreve
Becenevek:

Estella, Liddertal grófnője, a grófnő

Életkor

26 év

Látszólagos kor

20 és 30 közt bárhová belőhető, attól függően, épp mit visel, vagy mennyi festék van az arcán

Csoport/faj

Tiszavirág [amúgy közrendű]

Foglalkozás

Liddertal adminisztációja, papírmunka és közigazgatása, jelenleg éppen minden erejével Cirilla Fiona Elen Riannon császárnévá faragása


Különleges képességek/faji adottságok


Kiváló adminisztrációs és szimultán feladatkezelés, beható infrastruktúrális és logisztikai ismeretek, alapműveltség magasfokú ismerete, mely magában foglalja a Kontinens földrajzát, az aktuálpolitikát, történelmét, kereskedelmét, számtant és irodalmat, az Ősi Nyelv ismeretét.

Jellemrajz


Liddertal grófnőjeként jó emberismerő, és igen stern jellem. Mindig mindent számon tart, jó a név- és arcmemóriája, kiváló az üzleti érzéke, és tesz róla, hogy emlékezzenek a nevére, ha keresztbe tesznek neki. Nagy tudása mellett a másik indok, amiért Cirilla császárnét az ő kegyeire bízták. Mint tanár és nevelőnő, szigorú, maximalista, perfekcionista, ellentmondást nem tűrő, magánemberként azonban van egy lágyabb, szerethetőbb oldala, akinek kifinomult az ízlése, megszilárdult a világképe, és meg tudná nevezni a szívének legkedvesebb dolgokat. Nem túl cserfes, de nem is hallgatag, épp tökéletesen balanszál a két véglet közt, épp annyit beszélve, amennyit kell. A hercegkisasszonnyal töltött ideje alatt a szívéhez nőtt a kislány, aminek bár próbál gátat szabni, hisz tudja, hogy nem maradhat vele örökké, mégiis képtelen letagadni, hogy bevette magát egy élhető sarokba. Ha a leendő császárnét valódi veszély fenyegetné, tűzbe tenné érte a kezét.  

Megjelenés


Fiatalos, nőies alakját gyakorta fűzővel hangsúlyozza ki, hamvas arcát nem ritka, hogy festékkel öregbíti, de ha mindent lecsupaszítasz róla, nem marad más, mint nem túl karakteres, de mindenképpen természetes, vörös haj - melyet általában felkontyolva hord, de ha kiengedné, körülbelül a háta közepéig érne. Sötét és apró szemei vannak, orra átlagos, de formás, telt ajkain állandó jelleggel ül a gőg. Öltözködésében szereti az aktuális divatot követni, színeiben a kforrott, karakteres árnyalatokat kedveli - vöröseket, lilákat, feketét, kéket.

Előtörténet


Részletek Stella Congreve, Liddertal grófnője Adóbevallás című munkájából:
(melyről egyébként köztudott tény, hogy saját naplója, melynek azért adta ezt az ellentmondásos címet, mert tudta, hogy senkinek nem lesz bátorsága fellapozni)

„Szerencsém volt a házasságommal. A férjem, az „Öreg” Congreve gróf pár évvel az eskütétel után meg is halt. A köszvény vitte el. Még arra sem akadt idő, hogy utódokat nemzzünk. Ellenben, gyászomat megkönnyítendő, szép kis örökséget hagyott rám. Így lettem Liddertal grófnője – nem grófnéja. Többé már nem.

Nem mondom, hogy alig tizenhét éves fejjel nehezemre esett volna a sok tanulás és munka, amit Liddertal jólétéért tettem a magamévá, de azért fáklyásmenet sem volt. Tulajdonképpen, ha szegény néhai férjem – legyen néki könnyű a föld – el nem patkol, én sem lennék itt. Nem így. Nem ahogyan ma ismernek. Az udvaroncok és Emhyr var Emreis. Legeslegfőképpen Őcsászári felsége.

Számtant és logisztikát tanultam, megtanultam nem csak hallgatni, de figyelni is Liddertal népére, megtanultam, milyen kritériumok alatt érkezik a jó import, és hogyan tartsam Liddertal utcáit korunknak megfelelő kondíciókban.

1267, Nilfgaard – a város, nem a birodalom: Emhyr var Emreis Őcsászári Felsége haladéktalanul az udvarába hivat. Az udvarban egy toprongyos, már majdhogynem – természetesen csakis úri szemmel nézve – szakadt leány fogadott. Nehezemre esett elhinni, amiről addigra már mindenki ordítva suttogott. Hogy ez a megszeppent, se füle se farka gyermek volna a nagy Calanthe, a cintrai Nőstényoroszlán unokája, a cintrai Oroszlánfiók. Ez a gyermek, aki egyetlen yardot képtelen megtenni anélkül, hogy nem is egyszer, de kétszer botoljon meg. Ráadásul önnön lábában! Nehogy azt higgyék, hogy nem értettem meg egy pillanat alatt azt a furcsa mosolyt, ami a mi Napunk ajkain végigsuhant. Pontosan értettem, hogy amikor a gondjaimra bízta szegény lelencet, nem akart mást, mint a lehető legmesszebb tudni magától.

Tanítsd meg mindenre, amit gy leendő császárnénak tudnia kell, Estella. legyen méltó a Nilfgaard Császárnéja címre.’, Emyr var Emreis hideg baritonja nem tűrhetett ellentmondást.

Bár pontosan értettem, merről fúj a nyugati szél, és tudtam, ez nem az a hercegkisasszony, akit oly nagy erőkkel, éjt-nappallá téve keres, hogy pusztán politikai célokra kell neki, fenntartani valamiféle szaténvékony, illékony látszatot, megígértem, hogy császárnéhoz méltó hercegkisasszonyt faragok Cirilla Fiona Elen Riannon-ból, és én mindig állom a szavam. Megfogták a kislányt, és feltuszkolták az első Darn Rowan-be tartó kocsira, mellém. Az állomásunkig vezető úton egyetlen szót sem szólt, se ő, sem pedig én.”

Vissza az elejére Go downBevésődött: Kedd Nov. 27 2018, 12:41
Kökörcsin
Kökörcsin


Hozzászólások száma :
188
Reagok száma :
51
Join date :
2018. Sep. 15.

● Liddertal grófnője ● Empty
Elfogadva!
Mélyen tisztelt Estella Congreve grófnő!


Elfogadva!


- Kökörcsin

Avatarfoglaló

Vissza az elejére Go downBevésődött: Kedd Nov. 27 2018, 18:39
Melitele
Melitele

Admin

Hozzászólások száma :
205
Reagok száma :
0
Join date :
2018. Aug. 15.
Tartózkodási hely :
Mindenhol

● Liddertal grófnője ● Empty
Re: ● Liddertal grófnője ●Feloldott jutalmak
Füvek próbája


ÍródeákVérdíjIt's canon


Bárdok
ihletőjeDoppler


A  meglepetés
törvénye


Új
fejezet


A bárdok
kedvence


A világ
peremén


Az utolsó
kívánságReménytelenPiktor


Tréfa-
mester


A farkába
harapó kígyó


Udvari
bolond


Temeria,
Fuck yeah!


Repül a
nehéz kő


MÁR
MEGINT?Túlélő
VándorEnciklopédista


Biztos
pont


Valami véget ér,
valami elkezdődik
Jussát...várja...


...
a vaják


csak kéri
a bérét...


Kettős
ügynök


Ezüst
nyelvűKelpieKartográfus
Vissza az elejére Go downBevésődött: Szomb. Szept. 07 2019, 12:29
Ajánlott tartalom
● Liddertal grófnője ● Empty
Re: ● Liddertal grófnője ●

Vissza az elejére Go downBevésődött:
1 / 1 oldal

Permissions in this forum:Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
World of Witchers ― and other nightmares :: Karakteralkotás :: Tagjaink :: Tiszavirágok-
Ugrás: