World of Witchers ― and other nightmares
 
HomeHome  KeresésKeresés  RegisztrációRegisztráció  BelépésBelépés  
Belépés
Neved:
Jelszó:
Automatikus bejelentkezés: 
:: Elfelejtettem a jelszavam!
In Memoriam
A staff
Prince of Emblonia 21HGLey1DRP64VMrOvzNbw
Tedd Deireadh
Itt olvasható mindenki számára a Kontinens eseményeit befolyásoló szálak összefoglalója.

Out of time: Yennefer és Geralt magához tér valahol Temeriában, nyomoznak a Tó Úrnőjét követő események után. A tehetséges Corinne Tilly oneiromanta segítségével visszaszerzik megkopott emlékeiket, továbbá tudomást szereznek egy, a Kontinenst elpusztító erejű katasztrófáról.

Deárme, elaine: Ciri és Braenn újra találkozik a Végzet Kardja óta először, Braenn megtudja, hogy Geralt él.

Virágnyelven szólva: Francesca Findabair hírét veszi, hogy a Háború Lovasasszonya Kaedwen felé lovagol, és mivel halottnak hiszi a kolleganőjét, feltartóztatja útjában. Mivel a hír igaznak bizonyul, és valóban Vengerbergi Yennefer áll előtte, meghívja magához egy hosszú és velős beszélgetésre. Yennefer még nem tudja, hogy Francesca bizalmasan kezeli-e a visszatértét, avagy rögvest értesíti-e Filippa Eilhart-ot. Beszélgetésükből kiderül, hogy a Kontinenst a Farkasförgeteg pusztítása fenyegetheti.

Leltár?: Wilkina és Geralt arra ér vissza Kaer Morhenbe, hogy épp ürítik ki a kaedweniek. Henselt parancsára a továbbiaknak katonai erődítményként tartanak igényt az erődre. Kisebb alkudozás és tárgyalás után Kaer Morhen hivatalosan is állami tulajdonba kerül.

Ismerős szörnyetegek: Ciri és Geralt egymás nyomára bukkannak Toussaint-ban és találkoznak a Tó Úrnője óta először újra. Közösen indulnak tovább.

Egy házban az ellenséggel: Valdemar meghívja magához Yennefert, hogy Ciri és Geralt sorsáról tárgyalhasson vele. Yennefer tudomást szerez róla, hogy idő- és térközi utazásai egyikén potenciálisan Ciri magával hozott egy nem evilági pandemikus fertőzést, mely az egész Kontinens lakosságát megtizedelheti.

Temeria
Troubadour! Sing of our valor!: Foltest visszautasíthatatlan ajánlatot tesz Kökörcsinnek, melynek értelmében kémkednie kell Redaniában.

Temeria, f*ck yeah!: Meve, Lyria és Rívia királynője meglátogatja távoli kuzinját Temeriában, hogy átbeszélhessék, ami a Cintrai Béke óta történt velük.

Lyria és Rívia
Alakoskodás: Karméle la Valette felszámolja a háború után megerősödött lyriai alvilágot.

Elfeledett vér: Meve látogatást tesz az újraépülő Ríviában, mit sem sejtve róla, hogy az őrmester, aki neki jelent, szegről-végről rokona.

Aprócska szolgálat: Esthyllo, az eltévedt hős pixie hírét veszi, hogy merényletet terveznek Lyria és Rívia királynője ellen, ez pedig arra sarkallja, hogy beleszóljon az események folyásába, megakadályozva egy újabb tragédiát.

Háborúzzanak mások...: Őfelsége Meve titkos audienciát kér semleges területen Dol Blathanna hercegnőjétől, Francesca Findabair-tól, hogy közös nevezőre jussanak az ősi fajok és az emberek közti békétlenkedés ügyében.

Dol Blathanna
Semmi személyes: Dethmold, Henselt küldötte sértett hangú diplomáciai levelet, illetve ajándékként egy levágott tünde fejet kézbesít Francesca Findabair hercegnőnek.

Sub Rosa: Francesca Findabair magánaudienciája tanácsosával és diplomatájával, Irvach Valith-tal.

Tír na nÓg: Francesca Findabair hírét veszi egy különös érkezésnek, és abban a hitben, hogy Ciri-re bukkant, meghívja magához. Elyon, Ysgith medikája ugyan nem Cirilla, de a történetük menthetetlenül összefonódik, amikor kiderül, hogy mindkét fél számára idegen a másik otthona.

Elaine tedd a'taeghane: Arryn Farven igyekszik Enid Findabair bizalmába férkőzni, azzal a szándékkal, hogy a megfelelő alkalomban megmerényelhesse.

Nilfgaard
Hercegnői etikett: Stella Congreve, Liddertal grófnője Emhyr var Emreis, nilfgaardi császár parancsára szárnyai alá veszi Cürilla hercegnő nevelését és gondviselését. A grófnő anyai érzéseket kezd el táplálni az árva leány iránt.
Hirdetőtábla
Ki van itt?
Jelenleg 1 felhasználó van itt :: 0 regisztrált, 0 rejtett és 1 vendég

Nincs

A legtöbb felhasználó (22 fő) Kedd Szept. 21 2021, 01:53-kor volt itt.
Latest topics

✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧
Prince of Emblonia Emptyby Aethelwulf
Vas. Jan. 16 2022, 19:06


✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧
Prince of Emblonia Emptyby Wilkina
Vas. Jan. 09 2022, 18:00


✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧
Prince of Emblonia Emptyby Ríviai Geralt
Hétf. Jan. 03 2022, 23:26


✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧
Prince of Emblonia Emptyby Vengerbergi Yennefer
Hétf. Jan. 03 2022, 23:16


✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧
Prince of Emblonia Emptyby Kilian
Vas. Jan. 02 2022, 17:20


✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧
Prince of Emblonia Emptyby Vendég Pént. Dec. 31 2021, 18:55


✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧
Prince of Emblonia Emptyby Vengerbergi Yennefer
Szomb. Okt. 09 2021, 17:24


✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧
Prince of Emblonia Emptyby Vengerbergi Yennefer
Szomb. Szept. 25 2021, 13:16


✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧
Prince of Emblonia Emptyby Shani
Hétf. Aug. 23 2021, 19:37


✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧
Prince of Emblonia Emptyby Vengerbergi Yennefer
Szer. Aug. 11 2021, 19:32

Tagjaink
Fél évszázad költészete

Share
Balduin
Balduin


Kitüntetések :
Prince of Emblonia A_fzve10Prince of Emblonia Zurzde10Prince of Emblonia Bzerdo11Prince of Emblonia Dopple10
Hozzászólások száma :
4
Reagok száma :
2
Join date :
2020. Jul. 03.
Tartózkodási hely :
A Pontár-völgye és környéke

Prince of Emblonia Empty
Prince of Emblonia
Balduin
Prince of Emblonia Dpt7uyfsex7ce69hw99e
Fonetikus kiejtés:


Miképpen írjuk úgy ejtjük.

Becenevek

Bal, A Kétfolyóközi, A Kovir, Öcskös, Taknyos

Életkor

22 év

Látszólagos kor

Simán mondhatná magát 18-nak is

Csoport/faj

Uralkodó

Foglalkozás

Herceg, Militáns, Az Embloniai lázadók jelképes vezére


Különleges képességek/faji adottságok


A Lan Exeter-i udvarban töltött ideje alatt alaposan kitanulta az etikett szabályait és az alapvető műveltséget. Rendkívül pontosan ismeri a kontinens összes országát a városoktól kezdve a folyókig, utakig. Nagy örömét leli a régi legendákat, történeteket tartalmazó könyvekben és ezen mondák többségét fejből is tudja. Azonban az ősi nyelv elsajátítását a nyelvtanulás nehézsége miatt csak nehezen beszéli és érti meg.  

Nagybátyja oldalán sikerült kitanulnia a gerilla harcmodor alapvető elméletét azonban még nem akadt alkalom ezen tudás bemutatására. Kiválóan bánik karddal és lándzsával azonban a távolsági fegyverek használatához nincs érzéke.


Jellemrajz


-...A besúgók beszámolói szerint rendkívül karizmatikus és ambiciózus személy az ifjú Balduin herceg. Nem jellemző rá az alkoholizálás és más káros élvezetek, mint kortársaira bár olykor mikor ünnep van iszik egy-pár pohárkával, de sosem viszi túlzásba. Rendkívül elővigyázatos és kiváló megfigyelő, emberismerő. Nagybátyjával ellentétben nagyon közvetlen azokkal, akikben megbízik. Nyugodt vérmérséklete okán legtöbbször tiszta fejjel gondolkodik, azonban olykor a higgadtságán felülkerekedik az ifjonti bátorság, tenni akarási vágy. Viselkedése mindig változó, legtöbbször diplomatikus, de emberei társaságában jó kedélyű, társaságkedvelő. Nem veti meg a női társaságot, azonban társalgáson kívül mást nem cselekszik.

Összegzés: Látszik rajta az udvari nevelés, de ezt csak árnyalva mutatja ki.


- A Temeriai Titkosszolgálat egy ügynökének jelentéseMegjelenés


„-…Mikor a kocsink a sárba ragadt Windley közelében azt hittem martalócok áldozata leszek, de ehelyett egy csodálatos dologban lett részem. Első pillantásra mintha szeretett könyvem lapjairól megelevenedő hős lovagom lépett volna kocsim ablakához kecses és harcedzett alakjával. Arca akár egy mesterműnek, makulátlan. Sem kellemetlen arc szőrzet, sem anyajegy nincs orcáján maga a tökéletesség… hajkoronája dús a szőkeség minden árnyalatában pompázó. Szemei akár a tenger mely kékségével megbabonázz és magához vonzz. Mikor kinyitotta a kocsi ajtaját és erős karjaiba vett úgy éreztem, hogy ezek a karok védelmet és biztonságot nyújtanak számomra. Sötétkék uniformisa a a katonai dísz ruhákhoz volt hasonló, de mégis különbözött tőlük. Illata akár a mézédes csörögefánknak mely gyermekkorom óta kedvenc étkem. Örökkön-örökké tudtam volna élvezni jelenlétet, de sajnos a vele együtt haladó férfiak gyorsan kiszedték közlekedő eszközömet a sárból így kellemes kalandom sajnos hamar a végéhez ért… mikor búcsúzáskor érdeklődtem az úrfi neve felől akkor mosolyra húzta ajkait és csak annyit mondott szerényen, hogy Balduin…"

- Részlet Eloïse La Valletta naplójából.


Előtörténet


7. fejezet

Emblonia királyi dinasztiája


„-...A volt Embloniai Királyság 1195-ös felosztásakor az Emblassy dinasztia uralkodott, de a történetírás olykor Emblona illetve Embloniai háznak is nevezi a családot. Az utolsó Emblassy uralkodó II. Hitvalló Almarik volt, akire azért emlékezik így a történelem mivel királysága felosztása után hitének szentelve életet remeteségbe vonult a Sárkány-hegységbe. Az ország megsemmisülése után a család többi tagja emigrálni kényszerült Poviss és Kovir Királyságába. Ekkor vált a ház fejévé a király egyetlen gyermeke Velkard herceg, aki családja biztonságba helyezése után próbálta háza kapcsolatait és vagyonát talpra állítani, illetve bővíteni. Azonban többszörös próbálkozásainak sikertelenségei miatt az italban kezdte keresni vigaszát mely komoly alkohol problémákat és halálának kiváltó okát is jelentette 1219 végén. Haláláról több elképzelés is napvilágra került mely szerint az ital végzett vele míg rossz nyelvek a Redán illetve a Temeriai titkosszolgálat kezét látják ebben. A ház feje az ekkor kétéves Esteban herceg lett, de édesanyja a nagykorúságáig régensként vezette a családot. Ez azért is volt jó lehetőség mivel az akkori királyné udvarhölgyeként és bizalmas barátjaként az egész családja számára tudott biztosítani királyi támogatást és védelmet. A következő év elején világra jött a megboldogult Velkard herceg második és egyben utolsó gyermeke az utószülött Maël herceg.

A két herceg az udvarban nevelkedett s majd ezen neveltetés után útjaik különváltak mivel Estebant a fényűző élet míg Maëlt a hadviselés vonzotta. Esteban messzi földön híres volt fényűző életéről és az idő múlásával személyén elhatalmaskodó szerencsejáték őrületéről. 1241-ben házasságot kötött Elli márkinővel kitől három gyermeke született. A legidősebb gyermekük az 1246-ban született Balduin herceg volt kit az 1251-ben született Zara hercegnő követett és végül a legifjabb az 1253-ban világra jött Dean herceg volt. Elli hercegné nem sokkal legkisebb gyermeke világra hozása után hunyt el gyermekágyi lázban. Ezen gyermeke kétéves korában hosszas betegeskedés után követte édesanyját. Időközben a közvélemény által eltűnt Maël herceg is visszatért az udvarba. Egyes források úgy tartják, hogy ekkor már özvegy volt mivel várandós felesége lovasbaleset következtében vesztette saját és gyermeke életét*. Esteban herceg fényűző de botrányos élete akkor ért véget mikor 1254-ben egy gwynt játszma után hazafelé tartva gyilkosság áldozata lett. A szemtanuk szerint a gyilkos a Redán nagykövetség felé tartott, de bemenni oda nem látták, illetve a hatóságok erre bizonyítékot sosem találtak. Ettől az alkalomtól kezdve kapott szárnyra a mendemonda, hogy Velkard és Esteban herceg halálában is része lehetett a Temeriai illetve a Redán titkosszolgálatnak.

Ekkor az árván maradt nyolcéves Balduin lett a házfeje, de kiskorúsága miatt nagybátyja Maël herceg régenskedett, aki gyámjául fogadta őt és az akkor hároméves Zara hercegnőt. Sajnos a régens herceg elzárkózó természete miatt nem sokat lehet tudni a testvérek gyermekkoráról azonban egyes források szerint Balduint katonai pályafutásra szánták míg testvérét Zara hercegnőt „A Pontár Völgyének Legszebb Rózsája” -ként nevezik a királyi udvarban. Mióta elérte a nagykorúságot az ifjú Balduin herceg azóta aktívan tevékenykedik nagybátyja oldalán a Pontár térségében, de az információk hiánya miatt erről a felettébb egyedülálló házról csak ennyivel tudok szolgálni a kedves olvasóknak.

*: Utólagos munkával sikerült megtudnom kollégámtól, hogy az állítólagos helyszín közelében pár éve egy tünderomokat kutató Oxenfurti Régész Csapat talált egy sírkápolnát melyben egy táblán ez szerepelt: „E helyen nyugszik az UU. 1248. évében elhunyt M.I. és meg nem született gyermeke Alessio.” Ez arra enged következtetni, hogy a Lan Exeter-i úton történő baleset következményeként tért vissza rokonságához Maël herceg. Azonban biztosnak a bizonyítékok hiánya miatt nem lehet mondani a sírban nyugvók valódi kilétét.

- Az Északi Királyságok Elfeledett Vérvonalai, a nagy érdemű dr. Baret Brarnum tollából

„-…Az öregebb Emlassy már régebb óta tevékenykedik a vidéken a panaszkodó parasztok búját-baját hallgatva olykor segítve nekik, de ezt a Redán oldalon teszi így semmi komolyabb teendő nem volt vele. A vezetőség szemét sem szúrta mivel anno egy ügynökünkön keresztül megüzente, hogy dolga a déli oldalon nincs. Persze ez a kijelentés nem-igen győzte meg a királyunkat sem, de bizalma és a kíváncsiság miatt úgy döntött megbizonyosodik ezen ígéret valódiságán. Ez volt jó 10 éve és Maël herceg még él és tevékenykedik. Eredménye egy gerilla csoport melyt nemes egyszerűséggel Embloniai Lázadóknak neveznek. Működésük jelen pillanatban is Folyóvidék tartományban történik mely a király számára haszon mivel addig is északi szomszédunk nem csalja a határt, hanem a gerillákkal hadakozik.
Ezen békés harmóniát zavarta meg az ifjabb Emblassy aki tavaly óta része nagybátyja terveinek. Jelen pillanatban is ugyan azt csinálják a lázadók, mint régebben. A Redánokkal viaskodnak és a „határt őrzik” azzal a kivétellel, hogy 10 éve csak a határ menti hatóságok és néhány kirendelt csapat hadakozott velük most azonban komoly katonai erők próbálják az egyre népesebb gerilla szervezettet elpusztítani, eredménytelenül. Jelen pillanatban is kézzel tapintható a feszültség a térségben, illetve az ezzel járó bizonytalanság a Temeriai oldalról. Mivel, ha ezen lázadás az ígéret ellenére is elkezd délen terjeszkedni az komoly következményekkel járhat. Ezért is jutott arra a döntésre Foltest királyunk és Maël herceg, hogy ezen helyzet orvoslása képen fognak találkozót szervezni teljes titoktartásban. Az említett megbeszélés egyesek szerint Vizimában lesz és a küldött nem más lesz, mint Balduin herceg ezen lázadás jelképes vezére, de hogy ez igaz és nem csak kitaláció az a kérdés.”

- Egy elégetni kívánt feljegyzés melyt a Vizimai palota egy kandallójában találtak


Példareag

Multi karakter.
Vissza az elejére Go downBevésődött: Szomb. Júl. 04 2020, 01:23
Kökörcsin
Kökörcsin


Hozzászólások száma :
188
Reagok száma :
51
Join date :
2018. Sep. 15.

Prince of Emblonia Empty
Re: Prince of Emblonia
Kedves Balduin!


Elfogadva!


Tiszteletem, Felség, és fogadja őszinte gratulációmat trónja fosztott házának hamvaiból feltámadó szelleméhez! Bár Felséged még igen fiatal, ki merem jelenteni, hogy nagy lehetőségek rejlenek ifjúi lelkében, és kívánom is Nagyságodnak, hogy véghez is tudja vinni e felséges tetteket!
Nem is szaporítanám tovább a szót, még arra kérem, hogy egy piktort kerítsen, aki megörökíti kék szemeit és arany fürtjeit az utókornak, és küldje be portréját az Arcképcsarnokba! Aztán pedig lássuk, mire jut Temeria az Embloniai Lázadókkal!

- Kökörcsin Mester

Avatarfoglaló

Vissza az elejére Go downBevésődött: Hétf. Júl. 06 2020, 11:45
Kökörcsin
Kökörcsin


Hozzászólások száma :
188
Reagok száma :
51
Join date :
2018. Sep. 15.

Prince of Emblonia Empty
Re: Prince of EmbloniaFeloldott jutalmak
Füvek próbája


ÍródeákVérdíjIt's canon


Bárdok
ihletőjeDoppler


A  meglepetés
törvénye


Új
fejezet


A bárdok
kedvence


A világ
peremén


Az utolsó
kívánságReménytelenPiktor


Tréfa-
mester


A farkába
harapó kígyó


Udvari
bolond


Temeria,
Fuck yeah!


Repül a
nehéz kő


MÁR
MEGINT?Túlélő
VándorEnciklopédista


Biztos
pontKoronás fő
Jussát...várja...


...
a vaják


csak kéri
a bérét...


Kettős
ügynök


Ezüst
nyelvűKelpieKartográfus
Vissza az elejére Go downBevésődött: Kedd Júl. 07 2020, 09:34
Ajánlott tartalom
Prince of Emblonia Empty
Re: Prince of Emblonia

Vissza az elejére Go downBevésődött:
1 / 1 oldal

Permissions in this forum:Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
World of Witchers ― and other nightmares :: Karakteralkotás :: Tagjaink :: Északi királyságok-
Ugrás: