World of Witchers ― and other nightmares
 
HomeHome  KeresésKeresés  RegisztrációRegisztráció  BelépésBelépés  
Belépés
Neved:
Jelszó:
Automatikus bejelentkezés: 
:: Elfelejtettem a jelszavam!
In Memoriam
A staff
A tomboló gyógyító 21HGLey1DRP64VMrOvzNbw
Tedd Deireadh
Itt olvasható mindenki számára a Kontinens eseményeit befolyásoló szálak összefoglalója.

Out of time: Yennefer és Geralt magához tér valahol Temeriában, nyomoznak a Tó Úrnőjét követő események után. A tehetséges Corinne Tilly oneiromanta segítségével visszaszerzik megkopott emlékeiket, továbbá tudomást szereznek egy, a Kontinenst elpusztító erejű katasztrófáról.

Deárme, elaine: Ciri és Braenn újra találkozik a Végzet Kardja óta először, Braenn megtudja, hogy Geralt él.

Virágnyelven szólva: Francesca Findabair hírét veszi, hogy a Háború Lovasasszonya Kaedwen felé lovagol, és mivel halottnak hiszi a kolleganőjét, feltartóztatja útjában. Mivel a hír igaznak bizonyul, és valóban Vengerbergi Yennefer áll előtte, meghívja magához egy hosszú és velős beszélgetésre. Yennefer még nem tudja, hogy Francesca bizalmasan kezeli-e a visszatértét, avagy rögvest értesíti-e Filippa Eilhart-ot. Beszélgetésükből kiderül, hogy a Kontinenst a Farkasförgeteg pusztítása fenyegetheti.

Leltár?: Wilkina és Geralt arra ér vissza Kaer Morhenbe, hogy épp ürítik ki a kaedweniek. Henselt parancsára a továbbiaknak katonai erődítményként tartanak igényt az erődre. Kisebb alkudozás és tárgyalás után Kaer Morhen hivatalosan is állami tulajdonba kerül.

Ismerős szörnyetegek: Ciri és Geralt egymás nyomára bukkannak Toussaint-ban és találkoznak a Tó Úrnője óta először újra. Közösen indulnak tovább.

Egy házban az ellenséggel: Valdemar meghívja magához Yennefert, hogy Ciri és Geralt sorsáról tárgyalhasson vele. Yennefer tudomást szerez róla, hogy idő- és térközi utazásai egyikén potenciálisan Ciri magával hozott egy nem evilági pandemikus fertőzést, mely az egész Kontinens lakosságát megtizedelheti.

Temeria
Troubadour! Sing of our valor!: Foltest visszautasíthatatlan ajánlatot tesz Kökörcsinnek, melynek értelmében kémkednie kell Redaniában.

Temeria, f*ck yeah!: Meve, Lyria és Rívia királynője meglátogatja távoli kuzinját Temeriában, hogy átbeszélhessék, ami a Cintrai Béke óta történt velük.

Lyria és Rívia
Alakoskodás: Karméle la Valette felszámolja a háború után megerősödött lyriai alvilágot.

Elfeledett vér: Meve látogatást tesz az újraépülő Ríviában, mit sem sejtve róla, hogy az őrmester, aki neki jelent, szegről-végről rokona.

Aprócska szolgálat: Esthyllo, az eltévedt hős pixie hírét veszi, hogy merényletet terveznek Lyria és Rívia királynője ellen, ez pedig arra sarkallja, hogy beleszóljon az események folyásába, megakadályozva egy újabb tragédiát.

Háborúzzanak mások...: Őfelsége Meve titkos audienciát kér semleges területen Dol Blathanna hercegnőjétől, Francesca Findabair-tól, hogy közös nevezőre jussanak az ősi fajok és az emberek közti békétlenkedés ügyében.

Dol Blathanna
Semmi személyes: Dethmold, Henselt küldötte sértett hangú diplomáciai levelet, illetve ajándékként egy levágott tünde fejet kézbesít Francesca Findabair hercegnőnek.

Sub Rosa: Francesca Findabair magánaudienciája tanácsosával és diplomatájával, Irvach Valith-tal.

Tír na nÓg: Francesca Findabair hírét veszi egy különös érkezésnek, és abban a hitben, hogy Ciri-re bukkant, meghívja magához. Elyon, Ysgith medikája ugyan nem Cirilla, de a történetük menthetetlenül összefonódik, amikor kiderül, hogy mindkét fél számára idegen a másik otthona.

Elaine tedd a'taeghane: Arryn Farven igyekszik Enid Findabair bizalmába férkőzni, azzal a szándékkal, hogy a megfelelő alkalomban megmerényelhesse.

Nilfgaard
Hercegnői etikett: Stella Congreve, Liddertal grófnője Emhyr var Emreis, nilfgaardi császár parancsára szárnyai alá veszi Cürilla hercegnő nevelését és gondviselését. A grófnő anyai érzéseket kezd el táplálni az árva leány iránt.
Hirdetőtábla
Ki van itt?
Jelenleg 2 felhasználó van itt :: 0 regisztrált, 0 rejtett és 2 vendég

Nincs

A legtöbb felhasználó (22 fő) Kedd Szept. 21 2021, 01:53-kor volt itt.
Latest topics

✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧
A tomboló gyógyító Emptyby Aethelwulf
Vas. Jan. 16 2022, 19:06


✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧
A tomboló gyógyító Emptyby Wilkina
Vas. Jan. 09 2022, 18:00


✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧
A tomboló gyógyító Emptyby Ríviai Geralt
Hétf. Jan. 03 2022, 23:26


✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧
A tomboló gyógyító Emptyby Vengerbergi Yennefer
Hétf. Jan. 03 2022, 23:16


✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧
A tomboló gyógyító Emptyby Kilian
Vas. Jan. 02 2022, 17:20


✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧
A tomboló gyógyító Emptyby Vendég Pént. Dec. 31 2021, 18:55


✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧
A tomboló gyógyító Emptyby Vengerbergi Yennefer
Szomb. Okt. 09 2021, 17:24


✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧
A tomboló gyógyító Emptyby Vengerbergi Yennefer
Szomb. Szept. 25 2021, 13:16


✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧
A tomboló gyógyító Emptyby Shani
Hétf. Aug. 23 2021, 19:37


✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧
A tomboló gyógyító Emptyby Vengerbergi Yennefer
Szer. Aug. 11 2021, 19:32

Tagjaink
Fél évszázad költészete

Share
Airmid
Airmid


Kitüntetések :
Hozzászólások száma :
92
Reagok száma :
87
Join date :
2019. Mar. 22.
Tartózkodási hely :
Úttalan útakon

A tomboló gyógyító Empty
A tomboló gyógyító
Airmid Czarny
Becenevek:

Rókica, Vöröske, Rudy/mint lángocska/, kis vörös rókám/nem ajánlott mindenkinek/, Húgi

Életkor

20 év

Látszólagos kor

20 év körüli

Csoport/faj

Medika /aguara/

Foglalkozás

Füvész /elsősorban/, barátaival olykor zsoldosok


Különleges képességek/faji adottságok


Sokáig kereste a helyét a világban, de rálelt arra, amit igazán szeret csinálni: növények szedése és hatásuk tanulmányozása. Szerencséjére egy idős javasasszony tanoncává fogadta, így nem kellett mindent a nulláról kezdenie. De melyik gyermek ne lenne izgő mozgó? A falu többi csemetéjével játszott és tanulta el a fiúktól az apróbb dolgokat. Arca és haja miatt állandóan csuklyában játszott velük, de őket ez sosem zavarta, viszont sokáig nem tudták milyen nemű is valójában. Velük tanult fára mászni, kicsit vívni, ha egy-egy harciasabb apuka fülön csípte gyermekét, hogy ne játsszon, hanem tanulja meg megvédeni magát, akkor a gyerekbagázs fiú tagjai, és persze Airmid, azonnal ott teremtek, hogy támogassák. Így tűnt fel, hogy nem bírja el a kardot, tekintve, hogy a növényekhez gyenge csukló kell. Ezért tanította neki a kis, nőies tőr használatát. Természetesen, fajából kifolyólag képes egy róka alakját felvenni, minek szemei felemásak, lábai és farka vége fekete. Némi illúzióra is képes, de nem gyakorolta nem is alkalmazza. A tolvajoktól kapott egy követ, mit megbűvöltek, hogy érzékelje a fényt.

Jellemrajz


Ha azt mondom különc, semmi újat nem mondok. Az idős hölgynek hála kedves és segítő kész, viszont a vállalkozó szellemű "sérült" katona vaddá és ügyessé nevelte. Nyugodt és türelmes teremtés, nő léte ellenére nem fecserészik feleslegesen. A rá bízott titkokat pedig magával viszi a síron túlra. Lenyírbálhatják mind a négy végtagját, ő akkor sem fogja elmondani, amit rá bíztak. Mindig kíváncsi, nyílt az új tudás felé, hiszen annyi minden van amit nem tud és tudni akar. Ám mindig óvatos. Sosem ugrik fejjel a falnak, még ha gondolatában ezt meg is teszi. Igyekszik mindent reálisan átlátni és figyelemmel kísérni a dolgok lefolyását. Bizalmatlan az emberek irányába, de aki képes elnyerni azt egy hű társat kap maga mellé, ki ha kell kimutatja foga fehérjét és haragosait, ellenfeleit kifejezetten kíméletlenül üldözi, akár a sírig is. Türelem, ítélő képesség és kegyetlenség mi ilyenkor jellemzi, bár aki eléri, hogy szemei ragadozón csillogjanak, jobb ha lakhelyet vált. Rögtön.

Megjelenés


Napjainkra sokat változott. Eddig csuklyát hordott és mellkasa gömbölyödését igyekezte eltakarni, mit ma is megtesz ha olyan munkát vállal. Inget visel, min egy könnyedebb felső réteget hord. De az is előfordul, hogy egy köpenyben flangálva növényekről ír jegyzeteket kis könyvébe. Nadrágja kényelmes, csizmája a térdéig ér, csattokkal erősítve lábához. Olykor a növények tanulmányozásához is sálat használ, hiszen egyes növények illata is mérgező. Előszeretettel hord csuklyát elrejtve arcát és különös haját. Arcát szeplők borítják, bal oldalon egy seb is húzódik, mindig azt mondja, hogy nem tudja mi az eredete, de a valóság ettől jócskán eltér. Szemeit félelmetesnek tartják, jobb szeme sárga, mint bármely erdei fenevadé, bal szeme kék, mint a háborgó téli ég. Mind a két szemére jól lát, de az emberek szemébe ritkán néz, hiszen a legtöbbeket megijeszti ez a különös kombináció. Haja ugyancsak egyedinek mondható, nagy része vörös, a frufrujában van egy fekete tincs, a fülei előtt is akad, valamint az alsó rétegek is feketék. Mielőtt bárki rákérdez, nem, nem festeti. Neki így nől.

Előtörténet


Nem igazán emlékszik apró gyermek korára. Anyja is számára már az Aguara nő volt, ki élete árán védte különös gyermekét. A támadóktól szerezte az arcán a heget, mi a mai napig ott van. Testvérei nem voltak olyan szerencsések, mint ő. Sokáig bóklászott erdőn, falun keresztül. Kereste élete értelmét, hasznát, mikor egy esős napon egy erdő melletti ház eresze alatt húzta meg magát. A ház lakója csak egy halk puffanásra lett figyelmes, így fáradtan de kilépett az ajtón, megnézni, mi okozta a hangot. A lányt látva azonnal felvette és bevitte házában. A sparhet mellé fektette, ellátta sebeit és lázát is csillapította. Mikor felébredt riadalmában előugrottak róka fülei és farka, de az idős hölgy megnyugtatta és megvigasztalta. Ezt követően kérte, hogy vele maradhasson és segít a szakmájában. Így éldegéltek, olykor a falu gyermekeivel játszott, járták az erdőket, fára mászott és az ágakon ugrálva közlekedett már-már láthatatlanul. Mikor elérte a tizenhét esztendős kort, búcsút vett az idős hölgytől és saját lábaira próbált állni. Örült neki, hogy még egy tanítványa sikeres lett, valamint csak annyit kért tőle, hogy addig maradjon, míg első tanítványa vissza nem tér, hogy ellássa a falu szükségleteit. Ezt meg is tette, beszélgetett szakma társával és az idős hölgyről is beszéltek. A hajnal eljövetelével ő is útra kelt, hogy megpróbáljon megélni.
***
Sorsa egy városba vezette, ahol próbált megélni, de a keze alatt egy kislány meghalt. Sajnos a kislány egy katona gyermeke volt, aki bizton állította, hogy a z új medika ölte meg. Ő rendelte el az üldözését, mit megnehezített azzal, hogy a fák lombját használta közlekedésnek. A folyónál viszont meg kellett torpannia, hisz nem volt meg a lendülete, hogy átugorja. Egy vessző pedig eltalálta a lapockája alatt, kibillentve egyensúlyából és a folyóba esett. Hajnalban tért magához egy tábortűz gyér melege mellett. Azonnal felült, de beszúrt a háta így vissza esett. A tűz őre megszólította, hogy ne tegyen hirtelen mozdulatokat. A mágus próbálta ellátni, de az előző harc őt is lefárasztotta, meg az illető hölgy inkább csata mágus mint támogató. Valami oknál fogva megkérte, hogy csatlakozhasson hozzájuk. Nem tudta megmagyarázni miért. Egy fiatal zsoldos csapat, kik magukat Sólyom tollasoknak nevezik a jelölésük miatt. A férfi reggel megvitatta barátaival és a mágus hölgy a lány hajába fonta a tollakat. Ezek után megtalálta a valódi helyét. A karddal harcoló harcossal sokat beszélgetett, kinek szíve a fiatal ám tehetséges mágushölgyé. Viszont ő is a szívébe zárta a róka lányt, kit húgának fogadott. Csapatuk viszonylag kiegyensúlyozott, két harcossal, egy harcos mágussal és vele mint medika és gyors közelharcos. A pallosos férfi két tőrt kovácsolt számára, mikbe róka mancsnyomokat vésett, kis mélyedéseket is tett rá, hogy a rákent méreg ne folyon világnak szana-széjjel.
***
Hogy mindenki jobb legyen egy kis időre szét széledt a kis csapat. Ám mindenki magán viseli a madár tollakat. A két harcos beállt tanoncnak egy lovag mellé, a mágus hölgy felkeresett egy iskolát s Airmid is meglátogatta az Oxenfurt Akadémiát, hogy még nagyobb haszna legyen a kis csapatnak. Ezt követően kicsit sötétebb sorsra tett szert. Egy kisebb zsivány céhhez csatlakozott, kiket akár testőrnek, akár bérgyilkosnak, de egy rivális nemes javainak meglovasítására is fel lehetett bérelni. Hiába voltak kevesen, egy nagyobb balhé után, bárhol megtalálhatók és felkereshetők. Noha szörnyvadászatra nem invitálhatók, de egy kocsmai verekedést is le tudnak rendezni. Ám lehet, hogy az csak egy figyelem elterelés, míg a többiek a közönség vagyonát igyekszik eltüntetni.Példareag

A többiektől régen leváltam és iskolapadra váltottam a vándor életet. Mondhatni sokat tanítottak, de olykor hiányzik a többiek jelenléte. A két harcos folyamatos viccelődése, a máguslány ötletei. Hogy amíg eddzenek mindig lesérül valaki. Hogy folyton fogjam a homlokom miattuk.
-Hé, kölyök, ne aludj! – ráz meg a mellettem álló férfi. Megrázom fejem és elengedem a nyakamban lógó követ, mi elsötétedett ahogy a fáklyák fényei elhaladtak a sikátor előtt. Felhúzom a sálam valamint csuklyám és a férfi után lépkedek. Nagy dobás ez a mai. Legalábbis a zsebünket illetően. A férfi nyomait követve ugrom fel a veranda tetejére, onnan pedig egy ablakon keresztül lépünk be. ~Sosem értettem, hogy ez a kis csapat miért fogad el megbízásokat nemesektől. Sosem lehet megbízni bennük.~ Rázom meg fejem, hogy észhez terítsem magam. A férfi oldalra mutat, majd kétszer felfele. Óvatos felfedezést kér és minél több tárgy eltulajdonítását. Ő is beleveti magát a kijelölt szobába. Én a számomra kijelöltbe beosonva egy alvó alakra bukkanok.  ~Hogy neked is itt kell aludnod. Pont ilyenkor.~ Szitkozódom magamban és becsukom az ajtót.  A közeli szekrényhez lépve veszek el néhány érmét, drágakövet és egy nyakláncot. Arrébb lépdelve, kissé a földhöz lapulva, hiszen az illető elég érdekesen horkol. Legalábbis a koncentrálásomat megzavarta. Egy üvegajtós szekrényt elvonva gyűrűket és némi aprót találok egy pohárba. Visszacsuktam és az ajtó felé vettem az irányt mikor az alvó horkant egy nagyot, majd oldalára fordul. ~Ijesztgess más rókát nyomorult!~ Fújtatok egy nagyot, majd a kulcslyukon kikukucskálok. Lélegzet vissza fojtva várok és mikor nem láttam senkit, azonnal kilibbenek. Rögtön ezt követően egy másik szobába lépnék, de az ajtót kulcsra zárták. ~Fenébe…~ Nehéz léptek zaja üti meg fülem, miket biztosra veszek, hogy nem társam okoz. Előveszek két tolvajkulcsot és elkezdek a zárral játszani. Még szerencsére ép becsuktam az ajtót magam mögött, hogy a katona ne vegyen tudomást a jelenlétemről. Egy sóhaj után nézek csak fel és lepetten szembesülök egy irodával. Az asztalon pedig két nagy plakát pihent. A kettőnk körözéséről és vérdíjáról szólt. Összeszorított állkapoccsal vettem magamhoz a papírokat és igyekszem megkeresni társam. Ő kérdőn tekint a rám, mindaddig, míg meglengetem a papírokat. Amint feleszmél azonnal indulásra ad jelet és ahol jöttünk ott távozunk is. A sikátorban húzzuk meg magukat, hogy némi lihegést követően tudjunk beszélni.
-Köszönöm kölyök! Nélküled valószínűleg valamelyik őr lándzsáján végzem. – támaszkodik térdén, közben felnéz rám.
-Ugyan, nem tesz semmit. A lényeg, hogy kicsit megcsapoltuk őket. – mosolyodom el és oda dobom neki a gyűjteményem, mit örömmel elkap.
-Ügyes vagy kölyök! Menjünk, hogy tudják, ma éjjel a vadak nyertek és nem a vadászok. – mosolyog a kapucni takarásából és nyomába szegődve visszaindulunk a céh bázisára.

Vissza az elejére Go downBevésődött: Szomb. Márc. 23 2019, 08:05
Kökörcsin
Kökörcsin


Hozzászólások száma :
188
Reagok száma :
51
Join date :
2018. Sep. 15.

A tomboló gyógyító Empty
Re: A tomboló gyógyító
Kedves Rókatündér!


Elfogadva!


Igazán izgalmas karakterkoncepcióval érkeztél, és nagyon örülünk, hogy immáron a harmadik karakteredet hoztad nekünk!
Lehet, sanyarúnak kéne mondani azt a sorsot, amit egy elrabolt és aguarává változtatott kislány kapott, aki felnővén medikává és zsoldossá vált, de az biztos, hogy te magad egy cseppet sem érzed annak, sőt! Nem kell téged félteni semmitől és senkitől, és ami azt illeti, inkább azokért aggódnék, akik keresztbe tesznek neked, vagy a barátaidnak...
Viszont abban is biztos vagyok, hogy akikben majd sok-sok idő elteltével szintén meg fogsz bízni, igaz barátot és társat tudhatnak maguk mellett benned.
Nem is tartóztatlak tovább, foglald le az avatarod, és irány a játéktér - olyan híreket kaptam, hogy egy másik medikánk boldogan játszana veled. Very Happy

- Kökörcsin Mester

Avatarfoglaló

Vissza az elejére Go downBevésődött: Vas. Márc. 24 2019, 20:10
Melitele
Melitele

Admin

Hozzászólások száma :
205
Reagok száma :
0
Join date :
2018. Aug. 15.
Tartózkodási hely :
Mindenhol

A tomboló gyógyító Empty
Re: A tomboló gyógyítóFeloldott jutalmak
Füvek próbája


ÍródeákVérdíjIt's canon


Bárdok
ihletőjeDoppler


A  meglepetés
törvénye


Új
fejezet


A bárdok
kedvence


A világ
peremén


Az utolsó
kívánságReménytelenPiktor


Tréfa-
mester


A farkába
harapó kígyó


Udvari
bolond


Temeria,
Fuck yeah!


Repül a
nehéz kő


MÁR
MEGINT?Túlélő
VándorEnciklopédista


Biztos
pontVajákos
Jussát...várja...


...
a vaják


csak kéri
a bérét...


Kettős
ügynök


Ezüst
nyelvűKelpieKartográfus
Vissza az elejére Go downBevésődött: Szomb. Szept. 07 2019, 12:12
Ajánlott tartalom
A tomboló gyógyító Empty
Re: A tomboló gyógyító

Vissza az elejére Go downBevésődött:
1 / 1 oldal
 Similar topics
-
» Tiharra a Tomboló Tűz
» Gyógyító a házban
» Farkas és a Szitakötő - Esthyllo és Wilkina

Permissions in this forum:Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
World of Witchers ― and other nightmares :: Karakteralkotás :: Tagjaink :: Szörnyek-
Ugrás: