World of Witchers ― and other nightmares
 
HomeHome  Gy.I.K.Gy.I.K.  KeresésKeresés  TaglistaTaglista  CsoportokCsoportok  RegisztrációRegisztráció  BelépésBelépés  
Belépés
Felhasználónév:
Jelszó:
Automatikus bejelentkezés: 
:: Elfelejtettem a jelszavam!
Hirdetőtábla
Ki van itt?
Jelenleg 2 felhasználó van itt :: 1 regisztrált, 0 rejtett és 1 vendég

Vengerbergi Yennefer

A legtöbb felhasználó (14 fő) Szomb. 5 Jan. - 20:35-kor volt itt.
Latest topics

by Faithel Jieh
Yesterday at 12:45

Tagjaink
Music of the Snow

Share | 
 

 Gyógyító a házban

Go down 
SzerzőÜzenet
Rhage Dayton

avatar

Hozzászólások száma :
6
Reagok száma :
4
Join date :
2018. Oct. 18.
Tartózkodási hely :
Ahová küldenek

TémanyitásTárgy: Gyógyító a házban    Hétf. 17 Dec. - 18:26


Ismerős tájakon
Cirilla & Rhage
Az életem... az országút. Leginkább úton vagyok, és csak néha térek vissza Lucio mellé, aki mellett igazán kényelmes életem van abban a pár napban amíg a kastélyban tartózkodom. Néha jól is esik hogy puha ágyban alhatok és nem az időjárás viszontagságaihoz kell igazodnom. Nem könnyű ez, de megint csak úton vagyok, ezúttal Cintrába mert mintha itt is lennének kristályok, amik nekem kellenek. A mágiámhoz kellenek. Azt hallottam Cintrában is akadnak, és így útra keltem ide, némiképp elfedve a valóságot. A köpenyem szorosan magam köré csavarva zötyögök egy kis szekér bakján, mert utazó gyógyítónak adom ki magam és egy keveset értek is hozzá. Bár tény és való hogy vannak nálam sokkal jobbak is. Leginkább hagyományos kuruzslást művelek, de az embereknek néha használ, és látják hogy mindent megteszek hogy életben tartsak valakit. Nem mindig sikerül. Viszont a szándék megvan.

Már vagy egy hete zötykölődök, mikor lovasokat veszek észre közeledni, és el is húznak mellettem, mint akiket a halál kerget. Pedig semmi. Nem sokkal később mögülem tűnnek elő, és megállítom a szekerem. Egy gyógyítót keresnek, azonnal, mert a kastélyban a császárné egyik kedves udvarhölgye megbetegedett és a kisasszony él-hal a társalkodónőjéért. Gondolatban vállat vonok, miért ne?

Órákkal később a kastély udvarára döcögök be a szekeremmel, és a lovam mögötte poroszkál. Az őrök egyszerű embereket, és parancsot teljesítenek. Előszedem a szekérről a ládámat, és azt cipelve indulok el amerre vezetnek. Végtelen lépcsők és folyosók hada után nyitok be végre a beteg szobába, ahol a beteg és az Úrnő is van.
- Felség - hajtom meg magam udvariasan ahogy a szobát veszem szemügyre és a beteg ágyat.
- Rhage vagyok, utazó gyógyító. Szabad lesz? - kérdezem és lassú léptekkel közeledek az ágyhoz, hogyha igenlő választ kapok. Elvégre ezért vagyok itt.Eldorado | ^^  |

Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Cirilla császárné

avatar

Hozzászólások száma :
10
Reagok száma :
9
Join date :
2018. Oct. 19.
Tartózkodási hely :
Darn Rowan -Nilfgaard

TémanyitásTárgy: Re: Gyógyító a házban    Vas. 23 Dec. - 15:34Rhage

& The girl ©️
A szeretet és a félelem ritkán jár együtt
Borzasztóan aggódom... Hanga ágynak esett már nem is tudom hány napja és semmi és senki nem tudta eddig lábra állítani. Stella asszonyt persze most hívták a palotába valami sürgős ügyben, én pedig tehetetlenül toporzékolva rovom a köröket a folyosón. Kell lennie valami megoldásnak, valaminek amit eddig nem vettem észre.
Túlaggódnod kár.
Nem, nem hiszem. Tán baj, hogy ragaszkodom hozzájuk? Tán baj, hogy nem akarom elengedni azokat, akik emberszámba vesznek, akik figyelnem rám s cinkosok az éjjeli kakaózásban? Ne bosszants fel! Most ne...
Csak egy cseléd...
Elhallgass! Mit is értesz te mindebből? Semmit sem. Szíved sincs, lelked sincs, csitulj el! Csitulj el... pihenj meg valahol, amíg ezt megoldom. Valahogy... Boglárka szalad felém a hírrel, miszerint a hírnökök találtak egy utazó gyógyítót s most idehozták tüstént hozzám.
- Vezess oda!
Szólok türelmetlenül egy bocsánatkérő suta mosoly kíséretében, de  cselédem nem veszi rossz néven, szedi topános kis lábait, én pedig libbenek utána. Kissé hamarabb is érek be, mint ahogy a katonák bevezetik a gyógyítót így van még alkalmam fájdalmas pillantásokat vetni az öntudatlan lányra a párnák között. Alig láthatóan rezzenek össze egy idegen hang hatására, a többi cseléd sorfalat áll mögöttem mialatt én a gyógyító felé fordulva biccentek lassan. És most előkaparok mindent, amit eddig Stellától tanultam.
- Üdvözlégy Darn Rowanben Rhage, a gyógyító. Kérem, tegye a dolgát, fizetsége miatt ne aggódjon.
Sikerült elmondanom hangremegés nélkül, s kissé odébb is állok, hadd férjen oda Hanga ágyához. Enyhén döntve a fejem oldalra nézek, Jázmin lép elő.
- Engedelmével elmondanám mi történt.
Reám tekintve mondja sorait s nagy kökényszemeivel engem kémel. Biccentek egyet, jelezve, hogy az engedélyt megadom, majd idegesen morzsolom ujjbegyemmel palástom szegletét, mialatt ő elmondja, miként esett a történet.
- Hanga, a beteg, pár nappal ezelőtt minden előjel nélkül összeesett a konyhában. Azóta nem tudtuk felkelteni és időközben be is lázasodott, de csillapítani nem tudtuk. 


Music
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Rhage Dayton

avatar

Hozzászólások száma :
6
Reagok száma :
4
Join date :
2018. Oct. 18.
Tartózkodási hely :
Ahová küldenek

TémanyitásTárgy: Re: Gyógyító a házban    Kedd 1 Jan. - 17:26


Ismerős tájakon
Cirilla & Rhage
Szerencse ez vagy éppen szerencsétlenség? A cintrai napjaim igencsak eseménydúsnak ígérkeznek ahogy már most a palota tartok, és a lehető legnagyobb sebeséggel hajtom a szekeret. Nem akarom túlgyapálni a lovat sem, meg persz a sajátomat sem, aki a szekér mögött poroszkál. A katonák közrefogva kísérnek, de nem félek, nincs mitől hiszen gyógyító vagyok, az emberek életének védelme a célom. Kis túlzással, de amiről nem tudnak az emberek az nem fáj nekik, és egy két jótanáccsal az ember könnyedén megkedveltetheti magát.
Különc varázslónak számítok, mert elvegyülök az emberek között és nem hordom fenn az orromat, mert az nem vezet sehová, és Lucio uram sem igen tartja sokra az ilyen embereket, én pedig a hasznára szeretnék lenni ha már... Mondjuk úgy, új esélyt ajánlott nekem, és az ő jóvoltából még új varázslatokat is megtanulhattam.  

A palota impozáns jelenség, és alig érünk be, már szaladnak is elénk a cselédek hogy az űrnó aggodalmát hozzák, és kérjenek mihamarabb keressem fel a beteget. Úgy is teszek, és magam köré fonom a köpenyem. Egyszerű, fekete szövet de a beleszőtt mágiának hála mindig melegen tart, de egyébként teljesen jellegtelen, és nem tűnök igazán varázslónak.
A szobába már egy kisebb hadsereg tolong, ahogy belépek, és leteszem a ládámat. Pillantásom végig siklik a császárné gyönyörűséges alakján. Igazi szépség, ahogy mesélik az emberek, és meghajtom magam tiszteletem jeléül.
- Köszönöm Úrnőm. Mindent meg fogok tenni ami csak módomban áll - válaszolok neki és közelebb lépek az ágyhoz hogy szemügyre vegyem a beteget. Alszik és láz veri. A veríték egészen kiül a homlokára. Aha, ez ismerős. Volt már ilyesmivel dolgom, és hálát adok minden létező és nem létező istennek hogy nem bukom bele csúfosan a szerepbe, amit magamra húztam.
- Értem. Köszönöm. Ismerem a betegséget ami ledöntötte a lábáról a hölgyet. Ne aggódjanak a hölgyek, meg fog gyógyulni, de kérem... hagyjanak nekem egy kis teret és hozzanak egy tál vizet nekem és egy kancsóban ugyanezt. A borogatáshoz, és a gygyszer készítéshez - kérem tőlük, míg én odacipelem az ágy mellé a ládikámat és felnyitva elkezdem keresni a megfelelő füveket benne.Eldorado | ^^  |

Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Cirilla császárné

avatar

Hozzászólások száma :
10
Reagok száma :
9
Join date :
2018. Oct. 19.
Tartózkodási hely :
Darn Rowan -Nilfgaard

TémanyitásTárgy: Re: Gyógyító a házban    Pént. 4 Jan. - 14:28Rhage

& The girl ©️
A szeretet és a félelem ritkán jár együtt
Nagyon nagyon remélem, hogy ez az utazó gyógyító valóban az legyen, akinek mondja magát s ne csak a száját jártassa, hanem valóban gyógyítsa meg a cselédlányomat. Túlságosan is ragaszkodom már hozzájuk, hiszen a kezdetektől fogva velem vannak. Nem, nem akarok az elvesztésükre gondolni, egyáltalán nem.
Gyenge szívű...
Nem érdekel a véleményed, mássz vissza a szekrényre és hallgass mélyen és csendben. Ebben most nincs igazad, nagyon nincs. Itt mind annyira kedvesek velem. Nem néznek le, nem bántanak, nem nevetnek ki, csak legfeljebb velem együtt nevetnek.
Mert hazudsz nekik...
Én... én csak! Most itt hagysz? Hát menj, menj csak... nincs igazad... nincs... Nem akarom, hogy igazad legyen. Egyszerűen csak... szerepném, ha ez a szép álom soha nem érne véget. Ha azok, akik törődnek velem, mellettem maradnának. Ahogy Stella asszony is... szigorú ugyan, de igazságos. És amikor épen nem szigorú... akkor olyan meleg és kedves a mosolya.
- Kérem, tegyen úgy!
Kénytelen vagyok kizökkenni a saját démonaimmal való állandó küzdelemből, hiszen Hangáért mindennél jobban aggódom. Mialatt Jázmin elregéli azt amit tudunk, intek a katonáknak, akik meghajlás után kivonulnak a szobából. Kettő marad az ajtó mellett, az összes többi megy a dolgára. A cselédeim sorfala még mindig mögöttem, miként aggódva szemlélem a szemlélőt.
- Igazán? Tud rajta segíteni? Hála Melitelének!
Sóhajtva emelem kezem a mellkasomhoz, s némi belső megnyugvást keresve egyenesedek fel.
- Jázmin és Boglárka itt marad. Ha bármi segítségre szüksége van, azt megadjátok neki.
Pillantok itt a két lányra, azok bólintásukkal és enyhe meghajlásukkal jelzik, hogy megértették a feladatot. Eközben az egyetlen fiúhoz fordulok.
- Jácint, kérem hozzon ide mindent, amit a gyógyító kért. A többiek készítsenek elő egy vendégszobát illetve ételt és italt. 
Miután mindenkinek kiadtam a feladatát, egészen kevesen maradtunk a szobácskában. Idegesen gyűröm a palástom szegélyét, miközben aggódva figyelem a verejtéktől izzadó arcocskát.
- Miféle betegséget kapott el? A többiek is veszélyben lehetnek? 


Music
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Ajánlott tartalom
TémanyitásTárgy: Re: Gyógyító a házban    

Vissza az elejére Go down
 
Gyógyító a házban
Vissza az elejére 
1 / 1 oldal

Permissions in this forum:Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
World of Witchers ― and other nightmares :: Játéktér :: Cintra :: Cintra-
Ugrás: