World of Witchers ― and other nightmares
 
HomeHome  Gy.I.K.Gy.I.K.  KeresésKeresés  TaglistaTaglista  CsoportokCsoportok  RegisztrációRegisztráció  BelépésBelépés  
Belépés
Felhasználónév:
Jelszó:
Automatikus bejelentkezés: 
:: Elfelejtettem a jelszavam!
Hirdetőtábla
Ki van itt?
Jelenleg 2 felhasználó van itt :: 0 regisztrált, 0 rejtett és 2 vendég

Nincs

A legtöbb felhasználó (13 fő) Vas. Szept. 09 2018, 00:22-kor volt itt.
Latest topics

by Ciri
Pént. Dec. 14 2018, 22:58


by Auberon Muircetach
Pént. Dec. 14 2018, 22:11


by Ciri
Pént. Dec. 14 2018, 20:17

Tagjaink

Share | 
 

 Játékosi kódex

Go down 
SzerzőÜzenet
Melitele
Admin
avatar

Hozzászólások száma :
72
Reagok száma :
0
Join date :
2018. Aug. 15.
Tartózkodási hely :
Mindenhol

TémanyitásTárgy: Játékosi kódex   Hétf. Aug. 20 2018, 15:52

Játékosi kódex


Üdvözöllek a Witcher hatalmas és veszélyekkel teli világában!
Mielőtt regisztrálnál, kérlek olvasd el a Játékosi Kódexet, mert ezzel megkönnyíted az Adminok, és legfőképp a saját dolgodat.
Ha valaha játszottál már FRPG-vel, akkor nem fog újdonságként érni semmi, de jobb átismételni az alapokat, nehogy a megkopott emlékezet okozzon számodra problémát.
(Mint a való életben, a szabályok ismeretének hiánya nem mentesít a megszegésük esetén kilátásba helyezhető büntetéstől.)

Regisztráció és az első teendők

Opcionális, bár erősen javallott, hogy valós e-mail címet adj meg a regisztrációnál, mivel így a mi munkánkat segíted. Az e-mail címedet az adatvédelmi szabályoknak megfelelően bizalmasan kezeljük, és nem adjuk ki harmadik fél számára.

Megjegyzés: Ha van rá lehetőséged, akkor ne a freemail.hu szolgáltatónál regisztrált e-mail címet használd. A hungarianforum sokszor nem tud mit kezdeni vele, és emiatt nem enged regisztrálni.

Legelső lépésként találd ki a karaktered nevét. Bízunk a kreativitásodban, de sorvezetőként nyugodtan alkalmazhatod a Vezetéknév + Keresztnév vagy a Keresztnév + Vezetéknév formulákat. Abban az esetben indokolt a becenév, vagy csak keresztnév használata, ha a karakter inkább erre hallgat, mint a szülei által neki adományozott névre.

Bár a Witcher világa elég tág teret ad a fantáziának, és Ciri által a párhuzamos világok koncepciója sem idegen tőle, mégis arra kérünk, hogy ne gondolkozz túl sokat egy más ismert univerzumból származó karakter regisztrálásán, mivel nem fogjuk megengedni. Ez alól a szabály alól nincs kivétel. Ha Khal Drogonak megengednénk a regisztrálást, akkor Conan jogosan akadékoskodna, hogy őt elutasítjuk, és ez csak felesleges konfliktushoz vezetne, ami senki lelki békéjének nem tenne túl jót.

A regisztrációkor megadott felhasználónév egyben a karaktered neve is. Ezt szem előtt tartva regisztrálj. Bár az olyan nevek, mint a "4theH0rde666" vagy "Bollockmaster955" rendkívül menőn hangzanak, de nem igazán komolyan vehetőek, így kérdés nélkül törlésre fognak kerülni.

A regisztráció után nézd át a Világleírást, a Csoportok leírásait és a Foglaló listákat. Canon karakter esetében ez még kiegészül a Canon listával is, ami fontos információkat tartalmaz a világ karaktereiről.

Ha bármilyen okból felmerül benned a névváltás gondolata, nyugodtan fordulj az egyik Adminhoz az ügy érdekében.

Előtörténet és a hozzá kapcsolódó

foglalók


Általános esetben az előtörténeted megírására a regisztrációdtól számított három hét áll rendelkezésedre. Előfordulhat, hogy olyan időszakodat éled, amikor nyolc teendőd tizenhat felé szalad, így ha jelzed felénk, akkor van lehetőséged van két alkalommal egy héttel megtoldani a határidőt. Ha ez után sincs kész az előtörténeted, akkor törlés vár a karakteredre.

Az előtörténetedhez megtalálod a sablont a Félkész Előtörténetek szekcióban. Nyiss egy új témát a karaktered nevével ugyanide, majd a megadott kódot kitöltve írd meg a karakterlapot és a hozzá tartozó előtörténeted.

Mivel ez lesz a bemutatkozó munkád az oldalon, ezért figyelj oda arra, hogy minél minőségibb irományt adj ki a kezeid közül, mind terjedelem, mind fogalmazás tekintetében. Nem szabunk minimum értékeket az élettörténet kibontására, de tapasztalataink szerint egy gépelt oldalnyi (körülbelül 400-600 szó), jól megfogalmazott szöveg már hűen be fogja tudni mutatni a karaktered életútját és stílusát.
Elsőre ez soknak tűnhet, de ha jól beleásod magad a karaktered életébe, akkor meglátod, hogy igencsak szűkössé lesz ez a limit.

Az előtörténet írásához a megadott ET-kódot töltsétek ki, és ne változtassatok rajta.

Ha úgy adódna, hogy törlésre kerül a Canon-karaktered, az előtörténete az archívumba kerül. Ha visszatérnél vele, és még nem vitte el más, akkor írj az egyik adminnak az ügyben.

A karaktered elfogadása után nyílik meg a lehetőség előtted, hogy arcot foglalj neki. A foglalás után felkerül majd a karaktered és a play by-ja egy listára, ami összegyűjti az összes oldalon játszó karaktert.

Fontos!

Az avatarképek a fórummotor sajátosságai és a használt desing miatt nem lehetnek tetszőleges felbontásúak. Ezért kérünk mindenkit, hogy 200x320-as felbontású képeket használjanak a karaktereik play by-ának megjelenítésére.

Multi karakterek


Az oldalon lehetőséged van arra, hogy egyszerre több karakterrel is játsz, bár ennek vannak feltételei. Akadnak olyan játékosok, akik gond nélkül elmenedzselnek akár hat vagy hét karaktert is, az általános tapasztalatok az mutatják, hogy egy felhasználó 3 karaktert képes egyszerre vinni az írásminőség romlása nélkül egy oldalon, így ennél a számnál mi is meghúztuk a határt.

A multid megválasztása esetén igyekezz úgy választani, hogy ne egy kaptafára készüljenek el a karaktereid. Ezzel a saját lehetőségeidet korlátozod be és hosszabb távon akár bele is fáradhatsz a hasonszőrű karakterek játszásába.

A multikaraktered elfogadása után is figyelni fogjuk, hogy milyen minőségben játszol a karaktereiddel, és ha úgy ítéljük meg, hogy látványosan romlik az reagjaid minősége, akkor felvesszük veled a kapcsolatot.

Adminként látjuk az IP címeiteket, így a titkos multikkal nem érdemes próbálkozni. Nyilván más a helyzet, ha egy IP-ről többen is próbáltok játszani, de az írásstílus elég árulkodó, így ezt a kártyát indokként kijátszani nem érdemes, ha feltűnően hasonló stílusban írsz mint a lakótársad, vagy testvéred.

Canon és keresett karakterek


A játékvilág neves szereplői, félelmet nem ismerő hősei esetében az adminok és a staff is figyelni fogja, hogy mennyire lesz hiteles a karakter jelleme a játéktéren. Nyilván lehetnek apróbb eltérések a személyes értelmezés biztosította kereteken belül, de ha Kökörcsin egy mélabús kocsmatöltelékké, Vesemir meg egy csepűrágó komédiássá lesz, akkor ott nyilvánvaló bajok vannak.

Keresett karakterek esetén a hirdetést feladó játékosnak van a legtöbb beleszólása a jellem megítélésében. Ha úgy ítéli meg, hogy rosszul játszod az általa meghirdetett karaktert, akkor el is veheti tőled.

Sarkallatos pont még a useri aktivitás kérdése is. Alapvetően türelemmel és megértéssel viseltetünk a játékosaink felé, de nem lépünk át bizonyos határokat. Ennek megfelelően, ha jelentős canon karakterek bármilyen jelzés nélkül hosszú időre eltűnnek az oldal életéből, akkor fenntartjuk a jogot, hogy felszabadítsuk a karaktert, és egy remélhetőleg aktívabb user kezébe adjuk.
Ugyanez az eset áll fenn, ha egy karakter usere jelzi felénk, hogy olyan változás állt be az életében, ami miatt hosszú, akár meghatározatlan időre hanyagolnia kell az oldalon való játékot.

Profil adatok, élet a játéktéren

és reagok


Az elfogadásod után érdemes kitölteni a profiladataidat a Profil menüben. Ezzel is segíted a játékostársaidat, és a mi munkánkat is.

Mivel a Witcher világát még érdemben nem öntötték mozgóképes formába, így az oldal karaktereinek play by-jai is ehhez igazodnak. Oldalunkon a canon-ok arcát - színészek és színésznők helyett - original art-ok (in-game képek, atmoszférikus hangulatkeltő képek, gwent-kártyák) adják, a saját karakterek arcát pedig bármilyen digitalizált festmény, rajz szolgáltatja. Ajánlott keresőmotorok: deviantArt, pinterest.

Oldalunkon láthatatlan bokorugró rendszer működik. Nem kell megijedni, nem leszünk a sarkadban a végtelenségig. Mindössze annyit kérünk tőled, hogy a karakterlapod írásakor az élettörténeted ismertetése után tűzz be egy nem túl hosszú, minimum 300 szavas "próbareagot", hogy még az elfogadásod előtt megítélhessük a játékstílusodat. Így még a játéktéren való debütálás előtt segíthetünk minden regisztráltnak.  

Nyilván nem azt várjuk el tőled, hogy megírd a Witcher-saga új kötetét, de a reagjaid mind minőségben, mind terjedelemben legyenek kielégítőek. Tiszteld meg azzal a játszótársaidat, hogy nem néhány sort vetsz oda neki, ha egy másfél oldalas reagot írt neked.

A topicok címe a következő formulát kell, hogy kövesse: Cím (egyik tag & másik tag). Pl.: Orgona és egres (Geralt & Yennefer)

A játéktéren való kommunikáció nyelve a magyar. Kérünk mindenkit, hogy a reagjait ehhez igazodva írja meg. Az autentikusság kedvéért ettől a szabálytól el lehet térni (tünde nyelv, ősi nyelvek, használata), de az érthetőség kedvéért lábjegyzetben mellékeld a  szöveg fordítását is.

Bár a Witcher világától nem idegen a profán erőszak, a kendőzetlen szexualitás és az alpári stílusú beszéd, a reagjaitok előtt a finomabb lelkű játékosok kedvéért kérlek jelezzétek ha ilyet tartalmaz irományotok.

Az előtörténet és a játéktéri reagok írása során ügyelj arra, hogy betartsd a magyar helyesírás alapvető szabályait. A fogalmazásod legyen tiszta és érthető, az igeidőket használd helyesen, és ne váltogasd egy reagon belül.
Rád van bízva, hogy E/1 vagy E/3 személyben írsz-e, de csak nagyon indokolt esetben válts át egyikről a másikra egy reagon belül.

Fontos!


A VP-zést minden körülmények között kerüljétek! Megértjük, hogy mindenkiben ott van a vágy, hogy győztesen kerüljön ki egy helyzetből, de nagyban rontja a játék realitását, ha mindig te vagy a legszebb, legjobb, legügyesebb.
Ha a játéktéren ilyet tapasztaltok, akkor kérlek jelezzétek nekünk, hogy kivizsgálhassuk és megoldhassuk a helyzetet.

Azt, hogy mennyi játékot vállalsz, csak a teherbírásod korlátozza, de figyelj rá, hogy minden játszótársadra közel azonos figyelmet fordíts. Te se vennéd jó néven, ha valaki már a harmadik reagot írná egy másik játékba, míg te már két hete vársz a válaszára.

A játéktéren különböző, előre elkészített helyszínek állnak rendelkezésre játékindításra. Ezek általában a Királyságok, Nagyobb városok, vagy ismertebb épületek helyszíneit reprezentálják. A főbb gócpontokat emeltük ki és rendszereztük különböző témákba. Ezeken belül nyithatjátok meg a játékot, azon a helyszínen, ahol a játék cselekménye megkezdődik.

Túlkapások és azok kezelése


Sajnos előfordulhatnak olyan esetek, amikor súrlódás keletkezik egy vagy több felhasználó között. Bízunk benne, hogy a problémákat meg tudjátok oldani, de ha úgy érzitek, hogy külső segítségre lenne szükségetek a helyzet elmérgesedése miatt, akkor forduljatok a Staff tagjaihoz és kérjétek a segítségüket a vitás kérdések megoldásában.

Előfordulhat az is, hogy valaki olyan minősíthetetlen módon kommunikálja a véleményét és gondolatait egy másik userrel, hogy az már sérti nem csak a felhasználó személyét, hanem a közösségi elveket is.
Ilyen esetben első alkalommal egy admini figyelmeztetéssel és 3 nap bannolással honoráljuk az antiszociális egyént. Ha a viselkedésében továbbra sem áll be változás, akkor újabb figyelmeztetés és 7 nap bann lesz a restanciája.
Ha a két figyelmeztetés sem elegendő ahhoz, hogy alkalmazkodjon az általánosságban elvárt közösségi normákhoz, akkor nyilvános figyelmeztetésben részesül, az IP címe alapján bannolást kap, a karakterét pedig töröljük.

Köszönjük, hogy ránk szántad az
idődet és az energiádat,
és kellemes játékot kívánunk!


Az Adminok


A hozzászólást Ríviai Geralt összesen 2 alkalommal szerkesztette, legutóbb Pént. Nov. 16 2018, 17:53-kor. (Reason for editing : Ríviai Geralt)
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
 
Játékosi kódex
Vissza az elejére 
1 / 1 oldal

Permissions in this forum:Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
World of Witchers ― and other nightmares :: Bevezető :: Alapvető tudnivalók-
Ugrás: